icon

Zákernosť a klamstvá manžela

ester177
14. feb 2023

Prosím vás, je tu niekto, kto žije v manželstve bez dôvery, samé klamstvá, ignorácia... môj manžel má depresie, nerozpráva sa so mnou, a keď mi pustia nervy, tak všetko otočí proti mne. Hucká staršieho 15ročného syna proti mne, a dnes som zistila, že si dokonca kúpil diktafón, vyprovokoval hádku, a samozrejme si dával pozor, čo povie, hlavne som zúrila. Plánoval to potom použiť proti mne, aby ma vydieral. Pár krát ma zbil v minulosti, (dokonca ma napadol tehotnú). Samozrejme som mu to odpustila, a odvtedy som si veľa krát užila nadávky (keď bol opitý) ale už nevládzem to znášať... Má v rodine dvoch bratrancov, ktorí mali depresie a týrali svoje ženy. Obaja sa rozviedli. On psychológa odmietal 20 rokov, teraz zasiel prvýkrát, ale lieky nedostal. Aj keď sa mi pred rokom vyhrážal, že ma zabije, a zavolal políciu. Podľa psychologičky je v poriadku, a lieky nepotrebuje. Rozvádzať sa nechce, pretože nechce predať dom, ktorý postavil a zbožňuje ho... Myslíte, že je šanca, keby sa liečil, že by sa mohol zmeniť? Zažíva niekto niečo podobné?

simona92101
15. feb 2023

@zoro9836 mam taku otazku..
Predstav si,ze vychovavas svoju dceru,svoju princeznu.tvoja zena ju nosi 9m,vypiplete ju,vystuduje,vy sa s nou tesite.a potom si vezme hentake hovado,ktore ju tehotnu skrti a bije ju,a vy ako rodicia jej co poviete ked pride zufala za vami? Komunikujte?
Ja mam dve dcery a nechovam ich nato aby ich daky psychopat znicil ci prizabil!
@autorka volaj policiu vzdy ked bude podobny vystup,a prosim ta,uz nedavaj dalsie sance,on pokial sa liecit nebude tak to nikdy nebude dobre!

hederamonstera
15. feb 2023

@simona92101 neboj sa, takto vychovane dcery s hentakymi nikdy nebudu. Autorka mala urcite v rodine hrube zaobchadzanie. Inak by to nikdy netolerovala.

alex49
15. feb 2023

@ester177 tvoj chlap je chorý, ale ty tiež lebo s nim ostávaš a dávaš mu 50 šancí. Nájdi si robotu, odkladaj si peniaze a co najskôr odid.

klarolinne
15. feb 2023

Autorka, tvoja situácia je ťažká. Áno,hoci to stojí mnoho síl, treba odísť. Ak manžel proste nechce, tak sa aj na hlavu môžeš postaviť. S takýmto človekom proste nepohneš.
Inak lieky od psychologičky ani nedostaneš. Nemá oprávnenie ich predpisovať.

vlado818
15. feb 2023

Prepacte ale musim sa zastat "zoro9836". Citajte s porozumenim. On nikde nenapisal aby ostala a bola stastna... A ano myslel to tak ze furt vsade tie iste xxx pisu to iste na kazdu vec preto nemala pani cakat inu odpoved. Skor ma zaraza a je problem preco po bitke v tehotensvte ostala s takymto hajzlom??? A nie to ze zoro napise pravdu o forme pisania na tomto webe.

loginexistuje
15. feb 2023

toto nie je jednoducha situacia a neda sa konat vzbrklo takemuto cloveku nikdy nevies co skrsne v hlave a moze sa stat tragedia
su linky pre pomoc obetiam nasilia kde ti mozu pomoct nasmerovat ta su azylove domy a rozne moznosti
ty si obet tyrania a aj vase deti tak sa k tomu postav ty aj tvoje deti si zasluzite zivot bez nasilia bitiek a psychickeho teroru
vela stastia
skus mozno napisat @felinda 😉

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
15. feb 2023

Ja sa ti divím, chlap.s depresiami odmietol lekára a ty to trpieť roky. Véd zapni nahrávanie v mobile vždy keď si v jeho prítomnosti a tiež si ho ponahravaj. Aký problém? K psychológovi treba ísť s nim, alebo aj bez neho a povedať co je vo veci, veľmi dobre sa vedia pretvarovať. Plus na tvojom mieste idem aj ja k dr, lebo trpiet toto roky nie je ok.
V každom prípade by som sa ja rozviedla. Svoje problémy nech si rieši sám. Ničiť si zdravie s nikým kto len ubližuje, u lekára sa pretvarovať, ani by ma nenapadlo to zliepat. Ja sa divím, že ťa zbil s ty si to "uhrala".

tykat
15. feb 2023

@zoro9836 ano dokolecka dokola, dostane radu ze je to debil a ma sa rozviest. A zena bude na x stranach zdovodnovat preco to nemoze urobit. Taka slovenska klasika kedy majetok alebo spolocne dlhy drzia pokope zenu a tyrana (ano v 99% muz nici zenu). Este sem tam citam "nechcem aby deti vyrastli bez otca" alebo "stale ho lubim".

doriiis
15. feb 2023

Ja to napíšem tak jak myslím a budem za zlú.Precitala som po vetu ,,samozrejme som mu odpustila".Ak toto si autorka urobila tak podľa mňa za všetko,čo sa stalo potom si už môžeš sama.
K mužovi čo zbije tehotnú ženu,nie je čo dodať.Ale ak jedna žena dokáže ostať a odpustiť takémuto mužovi tak si potom takého muža zasluzi

katkine_terapie
15. feb 2023

@ester177 vyhladaj pomoc odbornika TY SAMA, nakolko si obetou tyrania a sama, bez pomoci psychologia/psychoterapeuta resp. krizoveho centra (ma viacerych odbornikov aj na ambulantnu pracu) sa budes pravdepodobne tocit stale v spoluzavislom kruhu. Ty v prvom rada potrebujes zachranit seba a spolu s tym aj dieta. Nemozes brat ohlad na tyrana, ze si nieco spravi alebo rodicov, ze sa im nieco stane a podobne. Ty musis byt sama pre seba na prvom mieste! Samozrejmostou je odchod od tyrana, ale na to musis este nacerpat sily a s tym ti vie pomoct sikovny odbornik.

babulkomale
15. feb 2023

@zoro9836 pracovat s nim moze najprv partia svalnatych kamosov autorky ak by takych mala a potom samozrejme psychiater na liecbu zavislosti.
Alebo si snad myslis ze obet tyrania mu mám robiť terapeuta a zabit dalsich 20 rokov v snahe vyliecit ho z alkoholizmu a agresivity? Takych len vesat za gule na stromy, take opice sa nikdy nezmenia.
Ja len dufam ze si plateny trol na provokaciu diskusii, lebo takychto debilov s nazormi ako ty, som nestretla od devatdesiatych rokov a myslela som ze uz vymreli.

aurora33
15. feb 2023

@zoro9836 zrejme radíš aj mňa medzi tie, ktoré dookola radia odísť z nefunkčného vzťahu. A áno, pokiaľ je vo vzťahu nevera, alkoholizmus či iné závislosti či dokonca fyzické násilie tak ja radím odísť. Akože sory ale prečo by zena mala dookola vychovávať dospelého muža. To chlapi nevedia že ženu nemaju mlátiť? Alebo ak vedia že su po požití alkoholu agresívni tak prečo dočerta pijú? A na to potrebujú ženu aby sa s nimi rozprávala že nie je dobre piť? Proste nie. Za mňa jednoznačne odísť.

zuzitko74
15. feb 2023

@zoro9836 Gratulujem ti. Svojim komentárom o 7:00 si sa zaradil do partie, ktorú si v úvodnom komentári s takým dešpektom odsúdil. Len tak ďalej.
BTW: Som rada, že si prišiel na to, že aj žena môže byť obeť a nie je vinná za mužove správanie voči nej.

stanulienkat
15. feb 2023

Preco? Preco? Preco? ....mas s nim druhe dieta?????? Vy by ste potrebovali psychologa obaja. Normalna baba nejde s agresivnym buranom do dalsieho dietata.

selest
15. feb 2023

@zoro9836 a velmi dobre jej radia. Prec od nasilnika a debila, ziju v tom aj deti.. Ked sa niekto xy rokov nemal snahu krotit a pracovat na sebe tak nevidim dovod tolerovat tyranie skrtenie a bitie..

ropucha6
15. feb 2023

@ester177 skoda, ze si to neriesila, ked ta zbil prvykrat. Aky budu mat vzor synovia, treba pracovat na tom, nech z nich nevyrastu rovnaki agresori. Neviem, ci tu najdes nejaky pozitivny priklad, alkohol a psychicke problemy, to je tazke kombo. Ja by som nechcela, aby toto videli moje deti.

wudz
15. feb 2023

Viac ako 15 rokov dúfaš, že sa zmení? Vlastne sa to stalo tvojím životným krédom. Už to bude lepšie. Ale nebude, kým nezmeníš svoje myslenie ty. Predstav si svoje deti na svojom mieste. Toto by si pre ne chcela? Skúsil by môj muž niečo takéto urobiť, ešte tobôž pred deťmi, v momente odchádzam. A nie preto, ako ublížil mne, ale preto, aby toto nemali moje deti ako vzor správania sa v živote. Bitky nepatria do žiadneho vzťahu. Chápem, že sa bojíš, ako to vezmú rodičia, ale myslíš, že keby vedeli, že je tvoj muž agresívny, povedia ti, zostaň s ním, nerozbíjaj rodinu? Houby! Ty nerozbíjaš rodinu, to on ju rozbil už prvým napadnutím. Na tvojom mieste skontaktujem centrum pre týrané ženy a odídem ešte tento týždeň. Nečakala by som, kým sa opije tak, že ma zabije. Že sa to nemôže stať? Ale môže, len si pripomeňme, koľko vrážd sa stalo za posledné mesiace len na Slovensku...

osky
15. feb 2023

Ja to ani necitam.
S psychicky labilnym clovekom Sa tazko zije a komunikuje.obzvlast,ak si Este vypije.
Nahravaj si aj ty vsetko a bud pripravena!
Urcite odchod.
Po tolkych rokoch hadam staci....
Neverim ze by bol schopny sebe ublizit.ma Sa prilis Rad.
A keby aj....ty nie si jeho poskok,zachranovat jeho zivot.
Ked ma rozum na ine kusky,ma mat rozum aj v tejto situacii.
Je velmi predpekulovany.nedaj Sa znicit

ropucha6
15. feb 2023

Inak nerozumiem, on sa takto zmenil, az ked si bola tehotna s druhym dietatom?

ester177
autor
15. feb 2023

@hederamonstera Ak poznate puritanske nabozne rodiny, a este ked ziju na dedine, tak asi viete, ako to je. Moji rodicia by sa hanbili a trapili, ze ich dcera takto dopadla. Poziju uz len max 10 rokov, dovtedy mi deti vyrastu, a mne uz nebude nic branit zariadit si novy zivot. Viem, ze je to hlupa obeta, ale bude to tak lepsie. Ak sa to zhorsi, tak odidem po najdeni prace...

ester177
autor
15. feb 2023

@klarolinne je to psychologička-psychiatrička, aspon tak to povedal. Tiez som mu to povedala, ze bol na zlej adrese, ze mal ist k psychiatricke. Teraz uz sa len ovladat, nenechat sa vytacat, nech pochopi, ze to myslim vazne, a nema na vyber s liecbou. V poslednych 3 rokoch ma sklamal tolkokrat, ze som povedala, ze koncim. Ak nezacne sa liecit a riesit svoje depky, tak uz budeme len spolubyvajuci, kym nezacnem pracovat.

martinkatinka
15. feb 2023

Pokial sa nebude liecit, tak ty mu nepomozes... Iba ublizis sama sebe. Bohuzial, teraz nemozes mysliet na neho, ale na seba, si tyrana zena, dovod je uplne jedno aky, to ho neosopavedlnuje.

aurora33
15. feb 2023

@ester177 je to obrovská škoda že kvôli náboženstvu zahadzujes svoje šťastie a vlastne aj svoj život. Prečítaj si pár kníh od spisovateľa menom Max Kašparů. To čo robíš je maximálna sprostosť.

pleja
Autor odpoveď zmazal
lily246
15. feb 2023

@ester177 toto je dôvod prečo zostávaš???? Puritánstvo rodičov??? Kvôli tomu ničíš deťom a sebe život? Čo z nich vyrastie! Ďalšie hovädá, čo budú biť tehotné ženy alebo ďalšie chudery, čo sa nechajú otĺkať alkoholikom! Ty nie si normálna. Vieš čo, tak ti treba, ži si tak, sama si sa pre to rozhodla, ale deti si to nevybrali a sociálky by ich mali takýmto ľuďom brať.

ester177
autor
15. feb 2023

@ropucha6 Nie. Nikdy to nebolo idealne... Ked sme dokoncili dom, tak chcel 2.dieta, ale mali sme aj vtedy krizu, a nemala som chut mat s nim dalsie. Tak sa stazoval celej mojej rodine na mna, ze mi postavil velky dom nie na to, aby mal jedneho syna. Samozrejme vsetci boli na jeho strane, lebo wow, uzasny krasny velky dom, aky je on sikovny, a ja aka nevdacna. Nemala som v plane mu vyhoviet, ale starsi syn mal 8 rokov, a stale sa pytal, kedy bude mat brata, aj na Vianoce si nic ine nezelal, len aby mal brata. Lebo moja sestra mala 2 synov, s ktorymi bol ako brat, a bolo mu luto, ze je sam. Tak kvoli nemu som zmenila nazor, aby nebol sam. Dokonca som ledva otehotnela, po 2 potratoch (v 2.mesiaci), ani ma nepolutoval ani neobjal, ked som plakala. (Toto inak nevien pochopit, co je to za cloveka). Tehotenstvo mi spustilo autoimunitnu hypotyreozu (zdedenu po mame), takze som aj zle spavala, a vahu som nedokazala vratit na povodnu, aj to prispelo k jeho arogancii. Nie som obezna, ale uz nie som taka modelka, aku chcel. Mam pocit, ze ak ma vobec niekedy lubil, tak len moj vzhlad, stihlost a dlhe blond vlasy. Teraz sa uz nema cim "pysit" ked uz neohurim kazdeho chlapa ako kedysi. Je mi luto, ked vidim susedu, ktora ma o dost viac kil nez ja, a jej muz sa k nej sprava pekne, a vazi si ju.
Kazdopadne, mozno ma mate za hlupaňu, ale ďakujem za každý názor, pomáha mi to a dáva mi to silu. Ďakujem všetkým za podporu.

ropucha6
15. feb 2023

@ester177 pozri sa, ja si toto ani predstavovat nechcem. Bohuzial si vnutorne slaba, lebo robit si druhe dieta s takymto muzom…kde si uz mohla davno byt! o 10 rokov ti mozno rodicia zomru, ale tvoje deti budu riadne poznacene a z teba mozno uz uplna troska.

katkati
15. feb 2023

@zoro9836 Prdnutie a bitie ženy dávaš na jednu úroveň? Jedno z toho je trestný čin. Hádaj ktoré.