Zamilovala som sa a teraz musím priznať klamstvá?
Ahojte, ano máte právo ísť do mňa, som totálne mimo, zoznámila som sa s jedným mužom na zoznamke, a najprv sa mi absolútne nepáčil, tak som nemala za potrebu mu hovoriť veci o mne, tak som klamala, mám to ako obranný mechanizmus, a klamala som mu o veľmi vela veciach, lebo som vedela že z toho nic nebude popíšeme a je to. Postupom času, sa mi začal páčiť, aj si voláme, a chceme sa spoznať, no momentálne som tak či onak v zahraničí za prácou (aj o tom som mu klamala) a keď nie ako partneri, tak ako kamarát alebo uvidíme co sa z toho vyvinie. Cítim sa za seba veľmi zle, viem nemala som to robiť ale nikdy som nemala z toho v pláne nic mať, a je mi jasne že teraz ak mu poviem o vela veciach v com klamem, tak ma posle kade ľahšie? Je toto naozaj taká pätova situácia alebo sa bude dať s tým nieco robiť? Ďakujem 🙏
No máš aspoň poučenie do života, že lož má krátke nohy. Nikdy nevieš dopredu, čo sa stane. Aký zmysel má klamať? Čo máš 15? 😅
@janickacrazy Bodaj by mám tých 15 🙂 Áno, neodhadla som to, a aj ma to mrzí, ale asi to je stratené
Jedina moznost je povedat mu pravdu a vsetko uviest na pravu mieru. Ked sa budes dalej zaplietat do klamstiev, tak to casom nejako blbo vybuchne a sanca na blizsi vztah je celkovo nulova. Sanca, ze ta ten chlap neposle do kelu, ked sa mu so vsetkym priznas, nulova podla mna nie je. Ide aj o to, ako to podas, ako sa ospravedlnis...Ja by som normalne vyklopila celu pravdu, preco si s tym vobec zacala a aj ze ta zaskocilo, ze ti zacal byt sympaticky a ze by si realne mala onho zaujem ako o cloveka, naozaj ho spoznat a aj nechat sa spoznat. Uvidis, ja by som to mozno aj vedela ustat, riadila by som sa intuiciou, ci realne ide o dobreho cloveka, ktory na chvilu zblbol, alebo ide naozaj o systematickeho blbca. Rozhovor by ale musel.byt jedine osobny, inak intuiciu neviem zapojit. Takze dohodni nejako to stretko a tam mu to povedz, nech ma moznost pouzit intuiciu aj on. Ak je tvoj zaujem onho realny a on je vnimavy, tak to bude citit a je tu sanca, je sa ti neotoci chrbtom.
Napis mu mail, kde mu to klamanie vysvetlis tak, ako si to spravila tu. A ze ta to mrzi a hambis sa a lutujes, ze si mu svojim spravanim ublizila (ak je to tak). A zelas mu, aby v buducnosti sa uz nepopalil, tak ako sa mu to stalo pri tebe. A mozno bude taky velkodusny, ze ti da druhu sancu.
Ak mu nechces povedat pravdu, tak si vymysli dovod a ukonci to s nim a nenatahuj to. Bude to tvoj interny trest za klamstva. Poucenie, ze si pre klamanie stratila niekoho, na kom ti uz zalezalo.
Ak mu chces povedat pravdu, tak povedz. Ale rataj s tym, ze aj keby to teraz z lasky prekusol, casom ti moze vzdy vykricat, ako ma vediet, ci mu zrovna hovoris pravdu, alebo zase len pohodlne klames, lebo mas taky nauceny tik uhybat.
Najvacsi pruser je, ak si nielen raz o niecom zaklamala, ale ked sa ta o par dni na nieco z tych klamstiev spytal, este si to rozvijala do detailov, aby to dostalo punc pravdivosti. Teda si si vsetky tie klamstca pamatala a rozvijala ich vedome.
Druha vec je, ze jemu sa mozes zdat zaujimava a pritazliva prave pre tie veci, co si naklamala a vytvorila tak uplne iny obraz o sebe.
Takze povies pravdu a jeho zaujem zacne miznut.
Mozes dokonca zistit, ze ste si klamali vzajomne. I on tebe moze hovorit 90% vymyslov a prikraslenych veci.
Do buducna, ak sa zas chystas niekomu nehovorit pravdu, lebo mas taky tik, tak sa nauc nehovorit o veciach, ktore nechces prezradit. Nie ich nahradit vymyslenymi, ale zahovorit ich a nepovedat ich. Alebo povedat len vseobecnu cast z nich.
A naucit sa radsej povedat, ze o tom a tom este nechces zatial hovorit, aj keby otazkami naliehal (napr. detaily o rodine, lebo sa na to trebars poznate este kratko a pre teba je to citliva tema, lebo rodina je dolezita).
Pri pisani sa da v tychto veciach uhybat lahko. Jednoducho sa k nim nevyjadris vobec a vyjadris sa k niecomu uplne inemu z toho, co napise. Posunies konverzaciu inde.
Ale nezaklames vedome. Nenapises vymyslenu vec.
@moonlight1210 ďakujem za vyčerpávaniu odpoved, nie si psychologička? Odhadla si to absolútne skvele. Áno, tie klamstvá ešte aj rozvíjam, aby to do seba zapadalo a nevyzeralo to pred ním blbo, tak presne všetko viem čo som povedala, a o to je to ešte horšie. Ďalšia vec je ta, že určite sa mu páčia tie veci ktoré som upravila/vymyslela a to ho zaujalo, co reálne nie som ja, je to strašne ja viem. Mám určite vďaka tomuto veľké ponaučenie, ze nikdy nebudem klamať. Čo sa týka jeho, nemyslím si že mi klame, keďže je trocha aj vyššie postavený, tak je o ňom dostupné info cez firmy a pod. Veľmi ma mrzí ale, že strácam takéhoto človeka. Pritom keby mu neklamem, nemyslím si že by ma zavrhol, ale najprv mňa ani nebral ani nic, nemyslela som si, že to zájde takto daleko.
"...ano máte právo ísť do mňa..."
Nie, veľmi sa mýliš... nik nemá právo ťa zhadzovať, v podstate si sa potrestala sama a to je najhorší trest... prišla si o "možno" skvelého chlapa.
Chápem tvoj obranný mechanizmus, každý jeden ho ma v podvedomí, ak protajšok ustojí, má "zelenú" pokročovať.
Ano je uplne bežne sa s niekym baviť/písať si/chat a nemať záujem ho spoznať, avšak časom nás protajšok môže zaujať konverzáciou, myšlienkami, pohľadom na svet, názormi natoľke, že v nás vzbudí záujem až inklinujeme k pocitu, stretnúť ho osobne...
Myslím si, že,...
Žial s tým, že si mu klamala si to "pos**la na plnej čiare. Nepoviem, keby mal skutočne "hlupe" otazky typu majetok, financ, co máš, ktoré sú v podstate cez čiaru, netýkajú sa spoznávania osoby. Natie by som tiež neklamal, jednoducho neodpovedal, alebo zahral do autu...
Tym, že si mu klamala v podstate "o blbostia", si už v zárodku "zabila" začínajúcu dôveru a teda i potencionálny vzťah, ktorý teoreticky mohol vzniknúť...
Teraz čo... stretnete sa, chalan má v pamati poznatky o tebe a na tom sa bude stavať realne spoznávanie, rozhovory, oťukávačky a zistí, že 80%~90% z roho, čo ste si písali bolo klamstvo... automaticky "Red Flag"... wtf...?
Kto je vlastne tá žena s ktorou som teraz zoči voči (ano, sympatická) a s ktorou som si xy dní písal, ktorej som daroval môj čas... ?
Veď ja o nej vôbec nič neviem... ako jej môžem veriť, keď mi klamala už v čase keď v podstate nešlo o nič, len sme vymieňali písmenká...
Nevolá sa Petra, ale Jana, nemá rada mätový čaj o ktorom písala ako obľúbenom, radšej pije kávu, nemá vysokú školu, ale učňovku, nepracuje v zahraničí, ale robí v miestnych potravinách upratovačku, nemá rada tanec, výlety, zoo, kúpaliska, cestovanie, ale realne preferije sedieť doma v kresle a čítať si svoju obľúbenú knihu... ako blbosti, ale... jednoducho, posr***la si si to sama.
Nijak, je to v riti...
Predstav si zrkalo a zamysli sa, ako by si reagovala ty na jeho mieste..., celé zle 🫤☹️
Ja jednu vec nepochopim preco maju ludia potrebu klamat? Jednoducho nechcem na nieco odpovedat napisem to narovinu, ze mi ta otazka je neprijemna, privelmi osobna, este nie je nato vhodny cas z mojej strany atd. alebo zmenim temu, ignorujem otazku... Normalny clovek to pochopi. Takze za svoje problemy si mozes sama kebyze mne tak niekto klame tak len co sa to dozviem tak "maj sa" 👋🏻. Skus si vymenit strany on tebe klame ty jemu nie to ako vazne s tskym clovekom by si nieco chcela? A klamstvo ako obranny mechanizmus? U dietata mozno pochopim v istych situaciach ale u dospeleho cloveka? Nebud smiesna 🤦🏼♀️ A este jedna vec aky dovod mu chces povedat nato preco si klamala? Dalsie klamstvo? Lebo akoze ked mu povies, ze preto lebo sa ti nepacil a nevidela si zisdnu buducnost tak urcite si ta bude chciet rovno zobrat za zenu. 🤣
Nápis mu list a vysvetli mu situáciu. Čím skôr, tým lepšie. Nemáš čo stratiť, veď priznať sa musis, ak chcete rozvíjať niečo ďalšie.
Je zaujímavé, aké paradoxy sa v živote deju a ako s nami dokáže život vykývať,...
Držím palce!
U mňa by to bola strata dôvery a je jedno či kamoš, frajer, či sa ti páči alebo nie.
"Čo sa týka jeho, nemyslím si že mi klame, keďže je trocha aj vyššie postavený, tak je o ňom dostupné info cez firmy a pod. Veľmi ma mrzí ale, že strácam takéhoto človeka."......ahaaa takze dokym si toto nevedela dovtedy ti to bolo sumafuk....
Absolútne sa ti nepáčil, neplánovala si s ním nič mať, klamala si mu... ja tu budúcnosť nevidím.
@michal_dr Ďakujem za objektívny názor, ma úplne o mne inú mienku, a neni som ten človek co v podstate píšem.
@judar To s tým nic nemá, vedela som od začiatku co to je zač, ale na prvý pohľad arogantný nafúkanec, práve preto ma to od začiatku toto odradilo, takže toto sem netahaj.
@nynia Ja viem, he to hlúposť a mám do budúcna, a klamstvo bolo preto aby bola nejaká odpoved, nic hlbšie tam nebolo tak som povedala hocičo…
ako vieš,že on hovorí pravdu?
@rozculena mám z neho taky pocit, keďže sa tak prezentuje ako úprimný, a co som si overila, tak to sedelo zatiaľ co sa dalo
Buď mu to vyklop a dúfaj, že je blbý a bude ti ďalej veriť alebo to ukonči. Nikto si nezaslúži byť klamaný len tak zo zábavy, zvyku alebo prečo to robíš. Keď sa budeš nabudúce s niekym spoznávať neodpovedaj keď nechceš, to pochopí každý.
Ja to nepovazujem za klamstvo. Este aby si nezistila ze aJ on prifarbil realitu. Na zoznamkach to tak chodi. Proste mu vysvetli ze si nemala umysel klamat len teda nehovorit vsetko o sebe prakticky cidziemu cloveku ale kedze sa vas vtzah posunul tak nemas dovod priklaslovat pravdu tak ides s nou von
@jania023 Veď práve, tam to tak chodí, a nie som ten typ že vykopí svoj životopis na počkanie.
...ak šlo o nepodstatné veci, nechala by som to tak. Ak na to niekedy narazíte, tak povieš pravdu. Odteraz si už nevymýšľaj a uvidíš ako to bude ďalej pookracovat
Ja by som sa najskôr stretla a nič dopredu nevysvetľovala. Takých že "píšeme si a páči sa mi" tu už bolo. Potom príde realita a zistíš to, čo to filtre a písmenká a telefón neprezradia 🤷. A ak to naozaj zaiskrí, tak potom s pravdou von jemne, aj s vysvetlením, že prečo.
Bohuzial musis sa priznat a poucis sa do buducna, ked ta rodicia nenaucili, ze klamat sa nema
🤣🤦
Povedz mu, ako to je, preco si klamala, on sam sa rozhodne, ci mu to vadi. Nie sme vsetci dokonali, vsak.
Klamstvo mám ako obranný mechanizmus😂😂😂😂,no tak takýto nezmysel som ešte nepočula.
@rorino Presne...
@autor Trosku mi neni jasne jedna vec. Predokladam, ze si sa robila lepsou, zaujimavejsou a krajsou ako si. Neni mi jasne, kedze sa ti nepacil, tak preco si to robila. Ved ti to mohlo byt jedno...Skor to dava zmysel, keby sa ti pacil. Obranny mechanizmus voci comu, kedze ta v tom case ani nezaujal?
Zalezi v com si mu klamala ak v tom, ze mas doma muza a 5 deti, tak to je dost zavazna vec na to, aby to s tebou ukoncil. Ak si mu povedala, ze pracujes na Slovensku myslim, ze to by sa este vysvetlit dalo.

Nebude sa s tym dat robit nic. Bud uprimna a nabuduce si nevymyslaj blbosti.