Zapájajú sa vaši starí rodičia do starostlivosti?
Ahojte,nezaujima ma financna pomoc,tu nepotrebujeme a nechceme ale skor ma zaujima,ci vase deti niekam zoberu a tak.
Moji rodicia ani svokrovci mi maleho (3r) nezoberu nikam..a ked ano,tak idem aj ja..trosku ma to trapi lebo chcela by som si nieco aj doma v klude porobit alebo trebars zajst s muzom do kina..
Ked sa ich ale opytam,ci mi ho postrazit mozu tak nemaju problem,sami to vsak neponuknu..moja mama akurat zvykne synovi narozpravat,kde ho zoberie,on sa tesi a aj tak nic z toho🙄preco to robi? Minule som jej to aj povedala,nech s tym prestane a este sa z toho smiala a vykrucala,ze ved nepovedala kedy ho tam zoberie🤦🏻♀️no na nervy
@lienka.7 aka téma na rozduchanie vášne však sa iba opytala čo je na tom zlé.Prečo by mala rozduchavať vašne iba sa pýta ako to majú ostatne rodiny.
Nie, máme starých rodičov z oboch strán ďaleko.
nasi starki by za nase deti aj dychali. Deti si pytaju casto ale byvaju daleko. Moja mama byva tiez v inom meste a kedykolvek ju potrebujeme pride, aby sme mohli ist napr do kina
@henka123123 neznášam takéto vydieračské reči o tom, ako sa niečo niekomu vráti. To, že deti nie sú každý víkend u starých rodičov, alebo nechodili mladym na pravidelné šichty, aby si mohli mladí oddýchnuť ešte neznamená, že nemôžu mať pekný vzťah s vnúčatami.
Napríklad moji rodičia majú pekný vzťah so všetkými vnúčatami a to všetky žijú v zahraničí a chodia tam len sporadicky a nie sú to žiadne miminá - 1 vnúča je dospelé, dvaja sú teenagers a najmladšie uz chodi do školy. My sme ale vždy podporovali ich vzťah a i keď mame nejaké výhrady voči rodičom a s bratom sme si zažili svoje, neprenášame naše “krivdy” na naše deti.
Ale mame v rodine už dospelú osobu, ktorá travievala u svojej starkej takmer každý víkend, bývala u nej každý rok takmer celé prázdniny, stari rodičia sa išli rozkrájať, aby všetkým vyhoveli a teraz po tej starkej ani pes neštekne, keď ich potrebovala ona vykašlali sa na ňu.
Ja, ako stará mama dcére s vnučkou pomožem, keď ma požiada a ja v tom čase môžem - nie som na špagáte a mam aj svoj život, prácu a svoje povinnosti. Dcéra našťastie chápe, že robím na 4 rôzne smeny vrátane vikendov a taktiež si musím doma aj porobiť… Keď má niečo dôležité a nikoho nemôže nájsť, tak ak sa dá zruším svoj program, ak sa nedá tak sa nedá… našťastie moja dcéra je chapavá a nemá nereálne predstavy o bezhraničnej pomoci starých rodičov.
Moja mama pomáhala,keď som potrebovala,aby ostala s chlapcami. Či už boli chorí alebo sme chceli s manželom niekde vypadnúť. Svokra nula bodov,nepostrazila a ani inak nepomohla. A inak to sľubovanie výletov a čo všetko kúpi robila moja švagriná. A nikdy nič z tých výletov nebolo. A ani z kúpy hračiek.
Nie, jedni su 200 a druhi 500km od nas.
@sisaka no vidis nase deti nemaju vztah..jednu babku videli za 6 rokov 1x a druhu babku raz za 2 tyzdne na 15 minut..to je vse 🙂 vztah ziaden..a ja uz pomoc od nich neziadam ved su pre nich cudzi ludia ani by nesli
Nie … moja mama ked je na navsteve (delia nas km takze aj spi) tak ano, inac nie. Druha babka je xxx km, nevideli sme ju 4 roky … za mesiac nas bude deli viac ako 1000 km na kazdu stranu … takze nie
Sme od seba ďaleko, takže sa synovi venujú keď sme spolu, on nechce ešte ist k nim bez nás na prazdniny. Ak by to bolo v ich možnostiach tak určite pomôžu keby sme ich zavolali napr počas choroby prísť k nám, ale zatiaľ sme nepotrebovali, zvládame sami. Som rada ze sne si zvykli na očakávať pomoc, ved aj opačným smerom to je tak, ze my nevieme tak často pomôcť im s niečím. Vy pomáhate starým rodičom? Sú ešte pracujúci? ...je veľa vecí, ktoré to ovplyvňujú. Ak sú ochotní keď ich požiadate tak si dohodnite napr určitý deň v mesiaci kedy si urobíte program s mužom, každý sám a oni budu s vnucatom.
...keď požiadam, nikdy mamina neodmietne postrážiť, keď sú moc choré nejako sa spolu prestriedame pri nich, aj pol dňa je pomoc, nemôžem chcieť po naj stráženie malého dieťaťa alebo až troch detí celé dni. Na to nemám ja svedomie, mamina má už 80+ a teda je to pre ňu záťaž, ale na krátky čas rada postrazi, ja však aj tak trpnem aby sa nikomu nič nestalo a pre môj pokoj duše, nemôžu ísť spolu ani na prechádzku ani nikde mimo domu, len doma dvor záhrada prípadne ešte môže bicykel pred domom.
Nie vôbec nemajú ani záujem a to sú blízko 🙄🤷🏻♀️
Moja mama mi este iba pri planovani tehotenstva povedala -Moje dieta moja starost nech si nemyslim ze mi bude pomahat. A tak sa aj sprava. Svokrovci ty su stale zamestanani niecim aj ked by radi mali pri sebe vnuca. Ale ja po mojej mame a jej vete si sama zakladam na tom ze porodila som staram sa. Celkovo nesuhlasim z rodinami kde si mlady par uziva, dovolenkuje a rocne deti su tyzden u babky , lebo aj takych poznam. Avsak nehovorim ze by mi niekedy nebodla pomoc.....aby som v klude mohla ist k lekarovi alebo nakupit, no a o niakom case spolu s manzelom ani nehovoriac 😅...ale nadruhej strane zvykla som si a aj deti si zvykli ze vsade ideme spolu, vsetok cas stravime spolu. Neboj vyrastu a ani sa nenazdas uz ti iba zamavaju a oznamia ze vecer nebudem doma. 😅
Nie . Vadí mi že by som musela využívať na to mamu . Svokor či svokra by nehrozilo isto to by som sa bála či je dieťa či deti ok . Nekočikovali mi deti ani jeden jediný x . Áno sú chvíle kedy by sa mi to hodilo a potom rozmýšľam kde robím chybu že nevyužije možnosť stráženia a neopýtal sa či to je možné ako to robia moje známe že svojich rodičov využívajú na stráženie svojích deti a žijú si potom ako keby ani deti nemali a užívajú život bez detí
vezmú "mi" ho... postrážia "mi" ho... to dieťa nemá otca?? Veď vydeleguj jeho s nimi, keď už si teda nutne zrovna potrebuješ doma "porobiť", keď máš dieťa mimo... (to tiež nepochopím)
Áno, moja mama sa naozaj venuje môjmu synovi, môj otec, kým zdravotne vládal, tiež. Z muzovej strany je to minimálne, má už len mamu, párkrát syna strazila, keď nemohli moji rodičia.
nie neberu.kazdy ma dost svojich starosti.deti si opatrujeme sami s muzom.
Ja tiež nechápem načo mu rozpráva ze ho niekde zoberie keď ho nikde zobrať nechce a neberie. Chudák bude sklamaný.
@cookie29 my sme tiež maľovali celý byt s deťmi a ešte Ja s mužom menila decku izbu za spálňu všetko sme si presúvali sami

Myslím, ze stari rodicia by mali robiť všetko pre to, aby si budovali s vnucatami vzťah, ak záujem nemajú, ok, ani vnucata keď budu väčšie nebudú mať záujem o nich. Jednoduché, ich rozhodnutie.
Moja mama bravala vždy kedy mohla, svokra menej ale je staršia od maminy o 10 rokov.