icon

Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?

29. apr 2026

Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.

anonym_2e1579
29. apr 2026

Keby sa pýtal chlap že či má zaplatiť priateľke dovolenku písali by ste určite že áno 😀 keby nechcel bol by za lakomca a debila.
Ja na tom nevidím nič zle, pokiaľ máš úspory a klape vám to, zaplatila by som.

simoncik
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b4bdcf ja s ním nejdem mať rodinu a deti, ja deti nechcem, on deti má. Tým, že má deti často a sú malé, nebývame spolu, lebo to nejde. Možno raz, ale teraz určite nie. Nie som u neho vôbec na poslednom mieste. Ale zároveň viem, že krv nie je voda.

@anonym_autor je to na tebe.zalezi na vasom vztahu.ak nemas kde minut peniaze a chcela by si si uzit dovolenku s nim tak kludne.su to tvoje peniaze mozes ich minut na to co pokladas za spravne ty

anonym_75b8ce
29. apr 2026

ty co robis a preco to riesis. TROLL

autor
29. apr 2026
@anonym_75b8ce

ty co robis a preco to riesis. TROLL

@anonym_75b8ce ja podnikám, on je zamestnanec, na nižšej manažérskej pozícií, vieš čo znamená troll?

biba_18
29. apr 2026

ja ak by som chcela ísť s ním - tak by som to zaplatila… zvlášť ak nemám žiadne extra výdaje na nič, iba na seba…
a tie čo píšu že nie - tých sa chcem spýtať - to radšej nepojdete vobec na dovolenku alebo pôjdete samé??

o__o
29. apr 2026

Uplne v pohode by som mu zaplatila

anonym_2fdc33
29. apr 2026

Ahoj, máš byt bez hypotéky a dobrý príjem alebo nemáš byt a žiješ u priateľa, ktorý bývanie má (síce s hypotékou,ale spláca si svoje), ale nemá na dovolenku, lebo záväzky. Hm,dievča zamysli sa nad sebou,čo ti ostane,keď sa s tebou rozíde,kam pôjdeš? Máš aspoň úspory?

vilma7
29. apr 2026

A chce s tebou vobec ist? Ked ma casto deti, bude v9bec moct?
Ja v tvojej situacii asi nie. Nezaplatola..nebyvate spolu, podla.mna ste aj malo spolu...atd.

veselo_neveselo
29. apr 2026

@anonym_autor ja ano, uolne bez vahania Ak by on o spolocnu dovolebku stal, a chcel ist niekam spolu, a necitil sa pri tom blbo.
Na to tiez musi byt dost muzom, aby toto zvladol spracovat 🙂 Ale za mna uplne v pohode.

Ty sa mozes slobodne rozhodnut, kam das svoje peniaze - tak preco nie na spolocne straveny cas s milovanym clovekom?

ljmmm
29. apr 2026

samozrejme, ze by som ho pozvala na dovcu. Vsak snad je tvoja laska. Mna praveze udivuje, ze vobec nad tym dumas. Ved to ani nie je ziadny big deal zaplatit dakomu dovcu a pre lasku to je predsa radost

anonym_0a9c7f
29. apr 2026
@anonym_2fdc33

Ahoj, máš byt bez hypotéky a dobrý príjem alebo nemáš byt a žiješ u priateľa, ktorý bývanie má (síce s hypotékou,ale spláca si svoje), ale nemá na dovolenku, lebo záväzky. Hm,dievča zamysli sa nad sebou,čo ti ostane,keď sa s tebou rozíde,kam pôjdeš? Máš aspoň úspory?

@anonym_2fdc33
Zas niekto nečíta, nerozumie...
Nebývajú spolu

anonym_10aff0
29. apr 2026

Ja som zaplatila 2x a už by som to neurobila.
Prvý krát sa cítil blbo, na dovolenke sa snažil, aby nič nepokazil a nebol to on.
Druhú totálne ofrflal, nič sa mu nepáčilo na Rhodose, povedal dokonca, že zbytočne som vyhodila peniaze, pohádali sme sa a vykričal mi, že on sa mi o dovolenku neprosil.
Mal z toho mojho gesta blbý pocit čo nezvládlo jeho ego.
Odvtedy ho na dovolenky neberiem a je kľud.

la_dolce_vita
29. apr 2026

Hmm, zaujimava otazka, musela som sa nad tym zamysliet, kedze som staromodna a nikdy som nebola v takej situacii. To nie je o tom, ze by som bola drzgros, len platit chlapovi dovolenku mi pride divne, citila by som sa zvlastne a nezensky a moj muz by to neprijal, ani to neviem vysvetlit, proste stara skola. Dovolenky mi vzdy zaplatil partner, ani prispiet mi nedovolil. Sama si platim, ked idem s kamoskou a to mi da vzdy vreckove. Imponuje mi to.. Ale vzhladom na to, ze je uz ina doba a veci sa menia, tak preco nie? Ty s nim fungujes a nie my, nas nazor je nepodstatny.

autor
29. apr 2026
@anonym_2fdc33

@anonym_2fdc33 prosím? Snažím sa zistiť, kde si na toto prišla :D :D

dada2703
Autor odpoveď zmazal
sense
29. apr 2026

Ak by bol pre mňa dôležity, a chcela by som na tu dovolenku ísť s ním. Tak áno zaplatila.

ivicatolic
29. apr 2026
@anonym_b9d935

Áno, zaplatila by som. Akurát tento rok som tak prekvapila manžela, keď som všetko zaobstarala, jemu som len povedala dátum a destináciu. zaplatila by som to aj keby sme neboli manželia, lebo ho milujem a chcem mu dopriať.

@anonym_b9d935 to je krásné ♥️😊♥️😊

anonym_0b98e9
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_b4bdcf ja s ním nejdem mať rodinu a deti, ja deti nechcem, on deti má. Tým, že má deti často a sú malé, nebývame spolu, lebo to nejde. Možno raz, ale teraz určite nie. Nie som u neho vôbec na poslednom mieste. Ale zároveň viem, že krv nie je voda.

@anonym_autor po tomto upresneni:
"ja s ním nejdem mať rodinu a deti, ja deti nechcem, on deti má. Tým, že má deti často a sú malé, nebývame spolu, lebo to nejde."

Menim svoju odpoved. Nie, nezaplatila. 😊
Ma male deti ktore maju (prirodzene) prednost, zavazky, a az na chvoste je dovolenka s Tebou. Jednoducho momentalne si na chvoste a to nemyslim v zlom, ale ako fakt. Ak ma male deti, asi nebude tak dlho rozvedeny a chapem ho, ze nebude vyhadzovat posledne peniaze na dovolenku ale momentalne si ju odpusti, nie je to prenho dolezite.

kiki68
29. apr 2026

Ano, pre mna to tiez spravil muz. Nakolko tiez som nemala plat ako on a proste by som si to nedovolila a on nechcel ist sam. Ved ked ma objektivne vydavky, tak logicky nepije kdesi v krcme, ale ma napr hypo/ leasing. Chapem to. Nemoze zrazu zrusit tieto veci a tiez nemoze ist do dalsej prace len aby mal na dovcu, na ktoru by on vedel, ze ani nemoze pomysliet.

autor
29. apr 2026

Ja absolutne nerozumiem tomu, ako sa tu vacsina zien nechava vydrziavat, vobec nema problem, ze im muzi kupuju dovolenky / inak preco si na to nezarobite? /, ale ak zena rozmysla, ze by zaplatila dovolenku muzovi, uz je to cele zle, je u neho na chvoste, nie je jeho priorita. Ako slepice na trhu zeny, ste sa opustili riadne 🙂. Ja idem... papa

anonym_091cb3
29. apr 2026

zamyslela by som sa kde je problem, ze jeden chlap si nedokaze usetrit par stoviek na jednu dovolenku rocne, asi by musel byt inak dokonaly

anonym_b9d935
29. apr 2026
@ivicatolic

@anonym_b9d935 to je krásné ♥️😊♥️😊

@ivicatolic ďakujem, myslím si, že by to malo byť normálne vo vzťahu obojstranne, aby vzťah krásne fungoval 😊

anonym_9d60cd
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno, bez problemov

anonym_eb4adc
29. apr 2026

@anonym_autor keď má často deti,bude mať vôbec čas byť na dovolenke s tebou? len aby to neskončilo tak,že ty zaplatíš jemu a on tam vezme svoje decká

anonym_a47aa5
29. apr 2026
@anonym_4b44d2

Druhýkrát už nie. Mal rok nato si na tú dovolenku s Tebou našetriť, zarobiť. Nieje to pre neho priorita ak ani tento rok nato nemá … 🤷🏼‍♀️

@anonym_4b44d2 nuž priority.. prioritou je zaplatiť hypo, leasing, vyživne, pomocť rodine, svoje výdavky... Možno fakt už nemá z čoho odložiť na dovolenku. V tomto prípade by som ju zaplatila, ak by som na ňu mala. Ja som matka samoživiteľka a ver mi, že veľmi rada by som si odložila na dovolenku, žial nevychádza mi to posledné roky. A to nemám ani hypo a leasing..

svetlonos
29. apr 2026
@anonym_autor

Ja absolutne nerozumiem tomu, ako sa tu vacsina zien nechava vydrziavat, vobec nema problem, ze im muzi kupuju dovolenky / inak preco si na to nezarobite? /, ale ak zena rozmysla, ze by zaplatila dovolenku muzovi, uz je to cele zle, je u neho na chvoste, nie je jeho priorita. Ako slepice na trhu zeny, ste sa opustili riadne 🙂. Ja idem... papa

@anonym_autor
Ja som kedysi zaplatila a rozmýšľam či raz alebo 2x, veru netuším. Raz určite a bolo to na pár dní na SK. Druhý krát pri mori ale to si nie som ista. Boli sme mladí on na VŠ a ja už v práci. Všetko bolo fajn a prišiel večer. Hrali sme jednu hru, ktorí som ja predtým hrala len raz a chvíľku. On pravidelne. Vyhrala som a veľmi som sa z toho tešila. Nie že som ho porazila ale to dokázala. Urazil sa na mňa, že som vyhrala! Celú noc a pol dňa sa so mnou nebavil a bol ako zduty pes. Už vtedy som mala pochopiť aký je. Dodnes mi tých peňazí nie je ľúto, len ma mrzí jeho chovanie aj potom. Ja som to brala tak, že keď mám tak prečo by som nezaplatila? Chvíľku som aj zarobila podstatne viac ako on. To bol riadny problém, nezvládal to. Povedal mi to.
Asi by som zaplatila aj teraz, byť na tvojom mieste - no záležalo by vážne od toho, aký máme vzťah. Pokiaľ by som vedela, že ma miluje úprimne, tak áno, zaplatila.
Mne sa to neskôr "vrátilo". Druhý priateľ mi tiež zaplatil dve dovolenky a prvú veru po šialené krátkom čase. Ja som menila prácu, malá sama hypo. Ani omylom by mi to nevyšlo. Ja som platila občas obed či kávu tam.
Tu nepíšeš veľmi konkrétne ale vieš čo? Navrhni mu to a uvidíš, ako zareaguje. On hnily nie je, zarobí celkom pekne, deti má asi v striedavke keďže sú často u neho.
Skús a uvidíš. Nech ti to vojde ako chceš 🙂.

svetlonos
29. apr 2026
@anonym_eb4adc

@anonym_autor keď má často deti,bude mať vôbec čas byť na dovolenke s tebou? len aby to neskončilo tak,že ty zaplatíš jemu a on tam vezme svoje decká

@anonym_eb4adc
Ak má striedavku, bude mať aj čas na dovolenku aj deti často 🙂

jana005
29. apr 2026

@anonym_autor áno, zaplatila.
Keby to bolo naopak, tak hneď by každý písal, že muž je lakomý, keď nechce priateľke zaplatiť dovolenku.
Pokiaľ skutočne tie peniaze nemíňa na alkohol a cigarety, ale na tie veci, čo píšeš, tak by som mu bez výčitiek dovolenku zaplatila.

anonym_98e145
29. apr 2026

Nezaplatila by som.mu nič....akože to sú jeho vydavky...výživne, hypoteka....Prečo nieste spolu aj keď ma deti u seba?Je to divne....mna moj muž chcel aj a dietatom teraz mame spoločne tak sa to da..Vermi ...toto bude len horšie....Ty si ako taka oaza kludu kde utečie, ale aj tak dieta bude na prvom.mieste....začnu vyčitky manipulacia.....Maj sa trochu rada a najdi si partnera ako si ty....

anonym_06477b
29. apr 2026

Určite nie, s týmto by som ani len nebola. Dve deti, hypo.... načo taký chlap.