icon

Zaplatili by ste priateľovi dovolenku?

29. apr 2026

Ahojte, predstavte si, že chodíte s priateľom, ste už obaja vo veku medzi 35-40. Vy ako žena zarábate 2,5t viac ak on. On si nevie dovoliť ísť na dovolenku, ani minulé leto, ani toto. Zaplatili by ste mu dovolenku? On to nikdy ani nespomenul, je to moja myšlienka.

Strana
z8
venom19
29. apr 2026

Ano

anonym_0b98e9
29. apr 2026

Ano.
Otazne ale je, ako to ten muz prijme. Kazdopadne, ak planujete serioznu spolocnu buducnost, mal by sa skor ci neskor stotoznit s tym ak zena zaraba viac, lebo tomu "neujde". Inak to nebude fungovat.

cyberk
29. apr 2026

funguje vam to? citis, ze to je ten pravy a ma vztah zmysel? jasne, kludne, zaplatila, naco su peniaze, ked ich nemozete utracat s niekym koho milujete... 🙂

janinah
29. apr 2026

Zalezí na co míňa svoje peniaze....ale asi nie. Každý sa má prikrývať takou perinou na akú má.

blondiee83
29. apr 2026

Pokial je to vazna znamost, tak ano. Ale skor by ma trapila otazka - preco zaraba az tak malo, ze si nevie sam za seba zaplatit 1 dovolenku rocne (ak to teda nie je dovca za 10 tis, ze na to proste nema)? Ako bude vediet zabezpecit rodinu, kym budem na rodicovskej, (ak sa ju rozhodneme spolu zalozit)?
Ale to som ja. Pokial ty tieto veci neriesis - tak odpoved - ano zaplatila.

muchotrafka298
29. apr 2026
@blondiee83

Pokial je to vazna znamost, tak ano. Ale skor by ma trapila otazka - preco zaraba az tak malo, ze si nevie sam za seba zaplatit 1 dovolenku rocne (ak to teda nie je dovca za 10 tis, ze na to proste nema)? Ako bude vediet zabezpecit rodinu, kym budem na rodicovskej, (ak sa ju rozhodneme spolu zalozit)?
Ale to som ja. Pokial ty tieto veci neriesis - tak odpoved - ano zaplatila.

@blondiee83 uplne s tebou suhlasim v tom, ze ked si nevie nasetrit na dovolenku, tak ako by vedel zabezpecit rodinu. Lebo nasetrit sa da, aj po po stovke mesacne.
A osobne by som mu to nezaplatila. Ked nevie nasetrit na dovolenku za 1500 EUR, tak nech si najde dalsiu pracu, brigadu alebo sa neuci hospodarit s peniazmi.
Sama na dovolenku kazdy mesiac setrim.

anonym_2a6c5c
29. apr 2026

Nie nezaplatila.Pre mňa čudné, že muž v tých rokoch si nevie našetriť na jednu dovolenku v roku? Ani raz za dva roky?Má vôbec niečo našetrené, v prípade potreby?Akú má prácu?Keď tak málo zarába, nech si hľadá inú prácu, alebo ešte jednu.
Kde míňa peniaze?

anonym_995249
29. apr 2026

Co? Nie.

autor
29. apr 2026

On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.

anonym_4b44d2
29. apr 2026

Druhýkrát už nie. Mal rok nato si na tú dovolenku s Tebou našetriť, zarobiť. Nieje to pre neho priorita ak ani tento rok nato nemá … 🤷🏼‍♀️

muchotrafka298
29. apr 2026
@anonym_autor

On nezarobí zle, ale má záväzky - hypotéka, leasing na auto, výživné na dve deti, pomáha finančne rodine. Ja nemám ani hypo, ani leasing, ani nemám deti a zarobím viac ako on niekoľkonásobne. Preto nad tým rozmýšľam.

@anonym_autor no a co ze ma zavazky. Ty nemas ziadne? Tak isto mas vydavky. Nemusis nic platit? To chcete ist na Maledivy za 15 tisic na osobu, ked si to nevie nasetrit? Ked mu to financne nevychadza, tak nech prehodnoti svoje zavazky ako je leasing, pomoc rodine (ano aj toto, lebo mnohokrat ludia pomahaju aj nad ramec, lebo si rodina zvykla, ze dostane prachy zadarmo).

anonym_4365fd
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ak ti neprekáža,že máš partnera ,čo smrdí grošom a tak skoro sa to nezmení, tak áno.Zaplatila by som aj každý rok. V prípade, že máš zábrany to urobiť,tak to asi na spoločnú budúcnosť nebude a teda by som šla na dovolenku sama a poobzerala sa po niekom seberovnom.

anonym_995249
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vyuziva ta. Budes finance drzat vas vztah, zatial co on bude financne pokryvat jeho byvalu rodinu. Na co ti to je?

abbey1
29. apr 2026

A keby to bolo naopak? Bol by to o vtedy problém?
Ak dobre zarábam a chcem ísť na dovolenku s kamarátkou, tak zaplatím i jej. Prečo nie priateľovi, s ktorým má spájajú city?

julish
29. apr 2026

@anonym_autor jasne, ze ano. Komu inemu?

autor
29. apr 2026
@anonym_995249

@anonym_autor Vyuziva ta. Budes finance drzat vas vztah, zatial co on bude financne pokryvat jeho byvalu rodinu. Na co ti to je?

@anonym_995249 toto nebola moja otázka, skôr či by ste mu zaplatili dovolenku. Jeho príjem je v čistom cca. 2200 eur.

anonym_995249
29. apr 2026

Uz som ti odpovedala vyssie. Nie.

anonym_66c731
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nepísala si uz nieco podobne? Je mi povedoma ta situácia aj podobne pisala autorka.
Ano ja by som zaplatila, ak to s ním myslis vazne a ľúbiš ho. Na co ti su peniaze ked si ich nemozes užiť s niekym koho ľúbiš? O mesiac ich mas naspat 🙂

autor
29. apr 2026
@anonym_66c731

@anonym_autor nepísala si uz nieco podobne? Je mi povedoma ta situácia aj podobne pisala autorka.
Ano ja by som zaplatila, ak to s ním myslis vazne a ľúbiš ho. Na co ti su peniaze ked si ich nemozes užiť s niekym koho ľúbiš? O mesiac ich mas naspat 🙂

@anonym_66c731 nie nič podobné som nikdy nepísala.

personality
29. apr 2026

To je pekný prijem. Z neho by to mal zvládnuť aj popri výdavkoch ktoré má. A co ti povedal ze nemá? Možno na to len míňať nechce.

leto2
29. apr 2026

@anonym_autor mozno by som na to siel tak od boku. Spytaj sa priatela, ci chce ist s tebou na dovolenku. Ak ano, spytaj sa kolko je ochotny alebo kolko moze na tu dovolenku obetovat. Priblizne si urcite kolko je ta ciastka % z jeho platu a ty prispej do "rozpoctu na dovolenku" priblizne rovnakym percentom z tvojho platu. A potom mozete pozerat do akej dovolenky sa zmestite.

autor
29. apr 2026
@leto2

@anonym_autor mozno by som na to siel tak od boku. Spytaj sa priatela, ci chce ist s tebou na dovolenku. Ak ano, spytaj sa kolko je ochotny alebo kolko moze na tu dovolenku obetovat. Priblizne si urcite kolko je ta ciastka % z jeho platu a ty prispej do "rozpoctu na dovolenku" priblizne rovnakym percentom z tvojho platu. A potom mozete pozerat do akej dovolenky sa zmestite.

@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.

anonym_b4bdcf
29. apr 2026
@anonym_autor

@leto2 on aktuálne ide na doraz, tým že má dosť vysoké mes. výdavky, tak on sám o dovolenke nehovorí, ani to pre neho nebola téma. O nejaký rok by mal mať splatený leasing, čiže už sa mu uvoľnia čiastočne financie. Ja samozrejme mám s kým ísť na dovolenku, ale rozmýšľam nad tým, že by som mu to zaplatila. Keďže naozaj ja nemám také výdaje a pre mňa to finančne nie je problém.

@anonym_autor nie, nezaplatila. Deti, bývala rodina, hypotéka, leasing a až potom ty. 😢Hm, a on si platí hypo a ty nemáš svoju nehnuteľnosť? Asi by som šetrila na seba. S týmto jeho finančným nastavením, by som s ním nechcela mať vzťah, rodinu, deti.

tiezjedna
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pokiaľ vám to funguje a vieš, že je to fajn chlap, ktorý si plní svoje záväzky, o ktorých si vedela, tak by som s tým nemala najmenší problém👍

leto2
29. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor rozumiem. Ako je to samozrejme dilema, najmä keď nevieme odhadnúť charakter a podobne. Predpokladám, že nemáte vzťah, kde si "rátate" kto čo urobil a koľko toho pre toho druhého urobil. Lebo tam by ťa to časom mohlo začať hrýzť, najmä ak by život nevyšiel tak, ako si to momentálne predstavujete. Možno by som zvážil ak sa teda rozhodneš to platiť celé ty - nejakú kratšiu dovolenku, alebo low-cost dovolenku alebo kratšiu dovolenku na Slovensku (aj keď to pomaly vychádza toľko čo pri mori). Mohlo by to byť aj preňho ľahšie prijateľné a aj celkovo voči vášmu vzťahu by to možno nebolo také veľké gesto, alebo ako to nazvať. Mám to slovo na jazyku ale neviem si spomenúť.

klotildabazarik
29. apr 2026

@anonym_autor neviem nebola by som s nim ked este ma aj decka z predosleho vztahu, mozno raz by som zaplatila a uvidela by, som ako sa to vyvyja dalej..

procrastique
29. apr 2026

Keď som mala 2 roky priateľa, ktorý zarábal menej tak hej, automaticky som zaplatila dovolenku za obidvoch... on tam už platil len nejaké maličkosti a príde mi to absolútne ok.

autor
29. apr 2026
@anonym_b4bdcf

@anonym_autor nie, nezaplatila. Deti, bývala rodina, hypotéka, leasing a až potom ty. 😢Hm, a on si platí hypo a ty nemáš svoju nehnuteľnosť? Asi by som šetrila na seba. S týmto jeho finančným nastavením, by som s ním nechcela mať vzťah, rodinu, deti.

@anonym_b4bdcf ja s ním nejdem mať rodinu a deti, ja deti nechcem, on deti má. Tým, že má deti často a sú malé, nebývame spolu, lebo to nejde. Možno raz, ale teraz určite nie. Nie som u neho vôbec na poslednom mieste. Ale zároveň viem, že krv nie je voda.

catherin4
29. apr 2026

Kamoska ma takeho priatela, co zaraba vyrazne menej ako ona. Dovolenky mu neplati, ona chodi na dovolenky s kamoskami. Ja by som mu tiez neplatila.

anonym_b9d935
29. apr 2026

Áno, zaplatila by som. Akurát tento rok som tak prekvapila manžela, keď som všetko zaobstarala, jemu som len povedala dátum a destináciu. zaplatila by som to aj keby sme neboli manželia, lebo ho milujem a chcem mu dopriať.

Strana
z8