icon

Zaráža ma správanie starších žien

9. jún 2025

Sama som po 40-tke,čiže len chcem podotknúť,že najmladšia už nie som a už mám čo to za sebou.
No veľmi ma zaráža správanie starších ludi-zien.
Každý sa sťažuje,nadáva na mladých atď.No co ti starší?
Oni môžu všetko?
Musela som dat výpoveď v práci kvôli kolegyniam,ktoré majú 60 rokov.Pracu som milovala,pohltila ma a venovala som jej strašne veľa času.No tie staršie ženy vo mne zjavne cítili konkurenciu,obavu co s nimi ďalej a podobne.
Nestačilo byť k nim milá,empaticka,vôbec.Podrazali mk nohy a hlavne za mojim chrbtom.Rozpravali šéfovi co chceli a ako chceli.
Musela som odísť a kvôli ženám,ktoré majú krôčik k dôchodku.
Inak by ma psychicky zničili.Kto nezažil,nepochopí.
Včera sme mali rodinné stretnutie a svokra tak škaredo rozprávala a nadávala na všetky ženy od nás z dediny,ktoré sa rozviedli,že mne z nej bolo až trápne za tu zenu. Svokra ma po 70-tke,mňa ako nevestu nikdy nemala rada,myslím ze ta žena nikoho nemá rada,len seba a svoje dcéry.Zazila som s nou nespočetné množstvo zlých veci....
No ako včera nadávala na susedku,mňa napadá otázka...kde sa berie toľko zloby v tých starých ľuďoch??

Strana
z2
tetapetra
9. jún 2025

Stačí si na FB, a čítať komentáre. Drvivá väčšina sú dôchodcovia. Sem-tam im napíšem, prečo sú také zlé. Nie nadávku,len obyčajnu otázku. Už som dostala odpoveď,staraj sa o svoju mater 🤷🏻‍♀️.

maury
9. jún 2025
@sidicek

@maury ale to je problém vedenia ,keď im nejaká dohodarka rozvracia kolektív a odchádzajú schopnejsi ľudia ,zatiaľ čo táto zostava

@sidicek čoby oni z nej spravili vedúcu. Páči sa im, ako sa im pchá do zadku a tvári sa, že všetko vie, nič nie je problém a na všetko prikyvuje áno, jasné. 😀 mňa zarazilo, ako môže byť vedúci človek, ktorý nie je zamestnanec. Ale vlastne veď mnohí majú externistov, alebo živnostníkov, len som sa s tým ešte nestretla pri dohode. To asi prvýkrát.

rozculena
9. jún 2025
@tetapetra

Stačí si na FB, a čítať komentáre. Drvivá väčšina sú dôchodcovia. Sem-tam im napíšem, prečo sú také zlé. Nie nadávku,len obyčajnu otázku. Už som dostala odpoveď,staraj sa o svoju mater 🤷🏻‍♀️.

@tetapetra no ja ti poviem takto,záleží,pod akým príspevkom.lebo čo ja som videla hnusné komentáre na mladé ženy,tak to boli väčšinou chlapi bez rozdielu veku.A boli to hnusné kreatúry,o ktoré by som si ani bicykel neoprela

tetapetra
9. jún 2025
@rozculena

@tetapetra no ja ti poviem takto,záleží,pod akým príspevkom.lebo čo ja som videla hnusné komentáre na mladé ženy,tak to boli väčšinou chlapi bez rozdielu veku.A boli to hnusné kreatúry,o ktoré by som si ani bicykel neoprela

@rozculena preto som napísala dôchodcovia. Presne viem naco narážaš. Minule som sa aj zasmiala,keď jedna sa navazala do nosa Jaurovej a sama mala ratafak 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️,že ani Jaurova sa nechytala

silvike
9. jún 2025

A to si s tou hnusnou zakernou zlou svokrou musela zit ? Nemohli ste si najst teda ine byvanie ? Lebo ako ked by som mala co i len rok znasat taketo spravanie...no neviem neviem, ja by som sa snazila odist a nie v tom zostavat cele roky.

luccija
9. jún 2025
@tetapetra

@tetapetra dnes som si pozrela na IG nejaký rozhovor o rodičovstve medzi Jablonskym a Lojom a nejaká staršia pani napísala Lojovi, že strašne zostarol a deti ho zničili🤣
Autorka veď svokra bola vzdy zlá tak čo si čakala?Taký človek sa nemení a na starobu je ešte horši.
Skôr je na zamyslenie prečo si roky vydržala také neúctivé správanie väčšinou sa to s človekom vezie, že vždy si ho vyhliadnu aj v práci ako obeť a tyranizuju.Mozno sa treba viac za seba postaviť otvoriť si usta

gabrielkaa
9. jún 2025

@autorka a manzel si ta nezastal? neprecitala som vsetky prispevky, ale.... zaujimal by ma postoj tvojho muza, teda jej syna k tymto veciam co sa tam diali

aandrea9
9. jún 2025

To, že si musela odísť je chyba tvojho šéfa v prvom rade. V druhom tvoja vlastná chyba a nemyslím to v zlom. Totiž všade žijú ľudia a áno, hnusni vedia byť aj styridsiatnici aj dvadsiatnici. Dala som si na chvíľu pauzu a vrátila sa k práci, ktorá ma baví. A zmenila prístup k istým ľuďom.

autor
9. jún 2025
@gabrielkaa

@autorka a manzel si ta nezastal? neprecitala som vsetky prispevky, ale.... zaujimal by ma postoj tvojho muza, teda jej syna k tymto veciam co sa tam diali

@gabrielkaa Zastal-do určitej miery.Uplne jej nikdy nedokázal oponovať.Ona je ozaj hrozna povaha q on bol vychovavany tak,že musel pocuvat na slovo ako psík.Ziaden vlastny názor,nič.Ked povie,že biely stol je cierny-tak je čierny.Aj keď nie je.Cely život jej manžel nedokáže oponovať.Ani jej manžel,môj svokor.Pocuva ju na slovo ako pes.Moj manžel sa jej skôr vyhýba,ak sa dá.Porozprava s nou,ale casom-rokmi v našom manželstve pochopil a postupne ešte chápe,že to čo niekedy tvrdila jeho matka bolo choré.Nepochopitelne.Ona sa cíti byť generálom v celej rodine.Vsetci skáču,ako ona pyska.Vlastny názor si pri nej nikto z jej už daaaavno dospelých deti nepovie-nemozu,aj keď žijú svoje životy.

gabrielkaa
9. jún 2025

Chapem. Žijete stale s nou, neda sa vam osamostatniť ?

danica2711
9. jún 2025

zbytočne tu generalizuješ, to nie je o veku, ale o povahe. Staršie ženy sú dobré aj zlé, rovnako ako mladé. A tvoja svokra? Nemala si sa k nej nasťahovať, nemala si sa vydať za mamičkinho synáčika a mala by si pokoj. Možno tvrdé, ale je to tak. Mala si možnosť voľby. V zamestnaní si ju využila, teraz skús v rodine

autor
9. jún 2025
@silvike

A to si s tou hnusnou zakernou zlou svokrou musela zit ? Nemohli ste si najst teda ine byvanie ? Lebo ako ked by som mala co i len rok znasat taketo spravanie...no neviem neviem, ja by som sa snazila odist a nie v tom zostavat cele roky.

@silvike Chceli sme odísť.Najprv,že to bude byt.Zacala sa synovi/môjmu manzelovi/ vyhrážať,že jej noha nikdy nevkroci do bytu a skončia s nim....podobne manipulativne, hnusne vyhrážky.Tazko to vysvetliť.
Potom sme chceli kúpiť dom,zase bolo zle.Ano,mať tak vtedy ten rozum,čo teraz-dovi dopo.Sice žijeme v spoločnom dome stále,no mame všetko svoje.Nic nemáme spoločne.Akurat,že je to jeden dom.Ked nechcem,nevidím ich aj mesiac.
Svokre nikdy nikto nechodí na navstevy.Len jej dcéry.Vlastny súrodenci k nej nechodia.Mozno raz za 10 rokov...ona tiež nikde nechodí.Nema rada ľudí,zvieratá,nikoho.Pred každým sa povyšuje.Posmesky si robí.Mojej mame raz povedala,že nemusí jest aj týždeň,lebo je dosť tučná....a smiala sa pri tom.Je to normálne správanie?Nie je.Jrj vadí každý.

autor
9. jún 2025
@danica2711

zbytočne tu generalizuješ, to nie je o veku, ale o povahe. Staršie ženy sú dobré aj zlé, rovnako ako mladé. A tvoja svokra? Nemala si sa k nej nasťahovať, nemala si sa vydať za mamičkinho synáčika a mala by si pokoj. Možno tvrdé, ale je to tak. Mala si možnosť voľby. V zamestnaní si ju využila, teraz skús v rodine

@danica2711 Silou mocou chceli,aby sme po svadbe žili s nimi.Mala som čerstvých 20 rokov tesne po maturite.Co ti poviem.Uplne iné zmýšľanie.A pred svadbou sa pretvarovala kvalitne.Az po svadbe ukázala pravú tvár.

rozculena
Autor odpoveď zmazal
marianarem
9. jún 2025

Su to dva priklady, akurat to tak vyslo, ze to boli starsie zeny. U nas na pracovisku intrigovala 30tnicka. Problematicka suseda je tiez tak max. 40tnicka. A moj muz ma doteraz traumu z jednej studentky, cerstvej 20tnicky. Naopak moja 71rocna mama nikdy nikoho nesudi a uz vobec nenadava na mladych, ma kamaratov aj mladsich odo mna. Nedavno isla do dochodku 66rocna kolegyna, za ktorou je celemu pracovisku velmi luto. A takisto nedavno zomrela jedna moja 84rocna teta, velmi dobra, laskava a pozitivna osoba. Ja myslim ze tie problemove starsie zeny vacsinou neboli o nic lepsie za mladi.

autor
10. jún 2025
@marianarem

Su to dva priklady, akurat to tak vyslo, ze to boli starsie zeny. U nas na pracovisku intrigovala 30tnicka. Problematicka suseda je tiez tak max. 40tnicka. A moj muz ma doteraz traumu z jednej studentky, cerstvej 20tnicky. Naopak moja 71rocna mama nikdy nikoho nesudi a uz vobec nenadava na mladych, ma kamaratov aj mladsich odo mna. Nedavno isla do dochodku 66rocna kolegyna, za ktorou je celemu pracovisku velmi luto. A takisto nedavno zomrela jedna moja 84rocna teta, velmi dobra, laskava a pozitivna osoba. Ja myslim ze tie problemove starsie zeny vacsinou neboli o nic lepsie za mladi.

@marianarem Áno,netvrdím,že len staršie ženy dokážu byť zákerné.
Mňa len zaráža ta ľudská zloba o to viac u starších,keďže stále sa poukazuje na zlé správanie mladých a pod.

ema22270
10. jún 2025

Ja som pracovala v obchode asi 4-5 rokov predtym ako som otehotnela, na roznych poziciach, musim povedat, ze v obchode to bolo celkovo take, ze zla atmosfera, vela ohovarania, starsie, aj mladsie.. tiez som mala taku skusenost so starsou kolegynou, len si somrala popod nos, ked sme robili spolu, nic nechcela robit a podobne. Potom odisla do dochodku, druha kolgyna tiez v jej veku, zas neskutocne zlata, mila, este sa aj rovnako volali. Asi to nie je o veku, ale celkovo do akeho okruhu ludi sa dostanes.

0silvia0
10. jún 2025
@marianarem

no ja si myslím tak ako píše @marianarem , že keby si poznala tie ženy v ich mladšom veku, sú také isté mrchy ako keď si ich spoznala ako staršie. Vekom sa z ľudí nestávajú príjemné babičky a deduškovia ako z rozprávky, ale sa tie ich zlé povahové vlastnosti ešte vyprofilujú: zmeny v mozgu, menopauzy a andropauzy, chýbajúce hormóny a tak. To ich neobhajujem, len píšem, že tieto tvoje kolegyne keď boli v tvojom veku už museli byť poriadne potvory.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cacianka
10. jún 2025
@tetapetra

@tetapetra presne, najhnusnejšie komenty majú staršie ženy, hlúpe, vulgárne, útočné - a na fotke záber z kostola, nejakej púte alebo na prvom sv. prijímaní vnúčeniec/krížiky na hrudi aj v rukách. grciam z nich

tamtamka26
10. jún 2025

ja len toľko napíšem - máme starkú (89r), denne sa modlí ruženec, pozerá/počúva omšu, za všetkých z rodiny dáva slúžiť omše. a ktokoľvek k nej príde, ešte neprekročí ani prah domu, už jej buď niečo ukradol (rozpráva to po celej rodine), alebo vnučka bola príliš namaľovaná, príliš oblečená, príliš nahá, dieťa príliš hlučné alebo tiché (asi bude postihnuté 😅)....rozhodla sa, že už by išla do domova dôchodcov, lebo aj nevládze atď, tak ma naháňala, nech vytlačím žiadosť. žiadosť som jej priniesla a teraz pozerá na mňa s výčitkou, že ju chcem odpratať do DD...🙈

caroline_
10. jún 2025

suhlasim s tebou,mam rovnake skusenosti

marca12
10. jún 2025

Poznam take. Vacsinou su to zivotom ubite,znudene zeny,ktore mali mozno sny,ale nemohli,nevedeli ich zrealizovat,su nahnevane na cely svet a takto nicia okolie. Neobhajuj sa tu pred zenami. Ty vies,co si si zazila so svokrou. Kazdy normalny clovek to pochopi a nebude spochybnovat kazde tvoje slovo. Inak toto robi aj moja svokra. Kazdy den sedi v kostole,ale take ohovaracky ako ona dava na ludi az sa hanbim za nu. Pred inymi mila,ale doma keby si ju pocula. Ale tak respektujem ju,vychovala dobreho syna, na ktoreho som sa ulakomila 😂,takze nemozem jej nic vycitat

princezna_bosorka
10. jún 2025

frustracia z vlastneho zivota

yoginka231
10. jún 2025

Suhlasim že to je o ludoch a nie o veku. Hovori sa že mudrost a šediny ale to je blbost. Prosté sú ľudia čo nemajú emočnú inteligenciu, nevedia zreflektovať a v živote na sebe nepracovali iba hádžu špinu na druhých a poukazujú aby sa cítili lepšie zo svojich životov.

rayla
10. jún 2025
@martinka17

Ale to čo opisuješ nie je o veku ale o povahe človeka. Viď tento príspevok ženy po 40 ktorá takto ohovára svoje okolie.
Lebo robíš presne to isté, čo tvoja svokra včera, čo sa ti na nej tak veľmi nepáči. Ohováraš a generalizuješ ľudí okolo seba. Najprv si mala konfrontovať kolegyne a nadriadeného, potom dať výpoveď. Najprv si mala svokre protirečiť a potom ju tak verejne ohovárať.
Tak začni od seba a otvorene komunikuj, nie anonymne na MK.

@diewcatqoo staršie píšu na FB, tie mladšie sa vyšantia na MK. Na FB im neostáva čas.

@martinka17 To fakt sa tu nemôže už nikto ani posťažovať, lebo hneď ohovára? Dúfam, že Ty si ticho za každých okolností, lebo veď .. "nebudem ohovárať"..

Strana
z2