Zaráža ma správanie starších žien
Sama som po 40-tke,čiže len chcem podotknúť,že najmladšia už nie som a už mám čo to za sebou.
No veľmi ma zaráža správanie starších ludi-zien.
Každý sa sťažuje,nadáva na mladých atď.No co ti starší?
Oni môžu všetko?
Musela som dat výpoveď v práci kvôli kolegyniam,ktoré majú 60 rokov.Pracu som milovala,pohltila ma a venovala som jej strašne veľa času.No tie staršie ženy vo mne zjavne cítili konkurenciu,obavu co s nimi ďalej a podobne.
Nestačilo byť k nim milá,empaticka,vôbec.Podrazali mk nohy a hlavne za mojim chrbtom.Rozpravali šéfovi co chceli a ako chceli.
Musela som odísť a kvôli ženám,ktoré majú krôčik k dôchodku.
Inak by ma psychicky zničili.Kto nezažil,nepochopí.
Včera sme mali rodinné stretnutie a svokra tak škaredo rozprávala a nadávala na všetky ženy od nás z dediny,ktoré sa rozviedli,že mne z nej bolo až trápne za tu zenu. Svokra ma po 70-tke,mňa ako nevestu nikdy nemala rada,myslím ze ta žena nikoho nemá rada,len seba a svoje dcéry.Zazila som s nou nespočetné množstvo zlých veci....
No ako včera nadávala na susedku,mňa napadá otázka...kde sa berie toľko zloby v tých starých ľuďoch??
Ano presne...myslia si ze mozu vsetko a hocikto kto je mladsi ma drzat hubu "lebo maju mat uctu k nim-starsim" ale oni nemusia mat uctu k nikomu....ja som na to alergicka. Ja aj svojim rodicom vravim ze "ako vy ku mne tak ja k vam". Nech nikto necaka ze ku mne bude protivny a zakerny...nedajboze vulgarny a ja len sklopim usi lebo mam "len" 40r. V ziadnom pripade....a to co sa tvojej svokry tyka to je len znak neinteligencie.
Och tiez by som vedela za svoj zivot rozpravat na tuto temu ale to by bolo nadlho. Verim ti ze ta to stve ale bohuzial tuto generaciu nezmenime.
V prvom rade - z práce si neodišla kvôli kolegyniam, ale kvôli šéfovi. Ak manažér dovolí, aby sa u neho v tíme diali takéto veci, tak je to jeho zodpovednosť, jeho chyba. A čo sa týka svokry - ako si reagovala? Ja by som isto povedala niečo v štýle "uf, musí Vás huba veľmi bolieť od toľkých vyrážok, čo máte z tohto prízemného ohovárania". Prídeš mi frustrovaná a zatrpknutá. A potom vidíš len tie negatíva.
Je to o ludoch, nie o veku. Rovnako vela zakernosti je aj v mnohych 30 rocnych. Ja mam okolo seba praveze vela 60+ takych zlatych a dobrosrdecnych ludi, az mi prislo luto ze na ake "starsie kruhy" mas stastie Ty.
@colsami Ja neriem,aj tie moje už ex kolegyne sa tvária na verejnosti milo,tiež moja svokra.No za zavretými dverami pravý opak.
Zena,ktorá každého odsudzuje,poukazuje,pouca.Na tu zenu-susedu,ktorá sa rozviedla,si dovolila s takou nenavistou hovoriť,ako ona vie,že ťa žena je zla!
Hovorím jej,že odkiaľ vie,že je zla,keď ju osobne nepozná.
Že ako môže o niekom tvrdiť,že je zlý.Pritom sedí v kostole pravidelne a pri každom stretnutí odsudzuje iných ludi.Nadava,poukazuje na chyby.Preco toto všetko??Žiadna pokora,pokoj,ľudskosť,nič.Empatia žiadna.
Každý má dosť svojich problémov a potom frustráciu vypúšťajú ohováranim druhých.Musela si odísť či chcela?Možno to je o tvojej asertivite, že si si mala spraviť poriadok.Ale tiež neznášam ľudí, ktorí stále ohovárajú všetkých a tí sú vždy najviac zatrpknuti
V prvom rade - z práce si neodišla kvôli kolegyniam, ale kvôli šéfovi. Ak manažér dovolí, aby sa u neho v tíme diali takéto veci, tak je to jeho zodpovednosť, jeho chyba. A čo sa týka svokry - ako si reagovala? Ja by som isto povedala niečo v štýle "uf, musí Vás huba veľmi bolieť od toľkých vyrážok, čo máte z tohto prízemného ohovárania". Prídeš mi frustrovaná a zatrpknutá. A potom vidíš len tie negatíva.
@melanta Vôbec.Mylis sa,zatrpknuta nie som.
So svokrou som si zažila svoje za 23 rokov.
No aj napriek tomu jej kupujem darčeky,keď ma sviatok-vianoce atď.A verím tomu,že keby tu napíšem cim všetkým som si musela vďaka tej žene prejsť za 23 rokov...ako mi hovorí moja naj kamarátka..."ja by som ju na tvojom mieste zabila,obdivujem ta"
Ta žena je tak zákerná,že raz môžem napísať knihu o nej.
Každý má dosť svojich problémov a potom frustráciu vypúšťajú ohováranim druhých.Musela si odísť či chcela?Možno to je o tvojej asertivite, že si si mala spraviť poriadok.Ale tiež neznášam ľudí, ktorí stále ohovárajú všetkých a tí sú vždy najviac zatrpknuti
@eliska13 Musela,len z toho dôvodu,že nebolo iné východisko.Doslova ma vysachovali.
Nevadí.Idem ďalej.Nasla som si hneď novú prácu a takmer rovnakú.
Snažím sa myslieť pozitívne😊
to máš len smolu na ľudí a na svokru všeobecne to zďaleka neplatí, ja takú skúsenosť nemám a to mám veľa rokov
Mne staci, ked na facebooku vidim komentare a vacsina takych hnusnych je presne od zien v preddochodkovom veku alebo od dochodkyn. Na profilovke s vnucatkami ako milujuca babicka a chrli to okolo seba siru na vsetky strany. Cisty hnus, ako pisu mladym dievcatam, ake su skarede alebo nech idu do p*.
Mne staci, ked na facebooku vidim komentare a vacsina takych hnusnych je presne od zien v preddochodkovom veku alebo od dochodkyn. Na profilovke s vnucatkami ako milujuca babicka a chrli to okolo seba siru na vsetky strany. Cisty hnus, ako pisu mladym dievcatam, ake su skarede alebo nech idu do p*.
Ale to čo opisuješ nie je o veku ale o povahe človeka. Viď tento príspevok ženy po 40 ktorá takto ohovára svoje okolie.
Lebo robíš presne to isté, čo tvoja svokra včera, čo sa ti na nej tak veľmi nepáči. Ohováraš a generalizuješ ľudí okolo seba. Najprv si mala konfrontovať kolegyne a nadriadeného, potom dať výpoveď. Najprv si mala svokre protirečiť a potom ju tak verejne ohovárať.
Tak začni od seba a otvorene komunikuj, nie anonymne na MK.
@diewcatqoo staršie píšu na FB, tie mladšie sa vyšantia na MK. Na FB im neostáva čas.
Ale to naozaj nie je o veku,to je o ľuďoch. Kľudne si mohla natrafiť na kolegyne,ktoré by boli síce mladé,ale rovnako by sa nevhodne správali. Ty máš takú skúsenosť s vekovo staršími,takže preto to tak vnímaš. No ak má niekto opačne skúsenosti,tak tiež možno povie... tí mladší sú veľmi drzi,nevychovani.
Ale to čo opisuješ nie je o veku ale o povahe človeka. Viď tento príspevok ženy po 40 ktorá takto ohovára svoje okolie.
Lebo robíš presne to isté, čo tvoja svokra včera, čo sa ti na nej tak veľmi nepáči. Ohováraš a generalizuješ ľudí okolo seba. Najprv si mala konfrontovať kolegyne a nadriadeného, potom dať výpoveď. Najprv si mala svokre protirečiť a potom ju tak verejne ohovárať.
@diewcatqoo staršie píšu na FB, tie mladšie sa vyšantia na MK. Na FB im neostáva čas.
@martinka17 neviem ale je zasadny rozdiel ohovarat konkretneho cloveka a pisat anonymne o niekom koho nepoznas a moze to byt jedna z milionov 😁…
Ahoj, je mi luto, ze mas taketo zle skusenosti🤗 Kazdopadne si myslim,ze toto nie je o veku ale o povahe ludi...lebo poznam mladych ale aj starsich ako si pisala 60+, ktorí su milí...ale aj v tom istom veku mladí aj starsí arogantní, ufrflaní, ci zakerní🤷♀️ nemyslim si,ze je toto dobre takto skatulkovat...za to,ze mas 40+ nie je nikde napisane,ze aj v tom starsom veku este nespoznas aj dobrych ludi. Chapem,ze ta to dost frustruje a zrejme hlavne aktualna skusenost v praci...co je mi luto...no stale sa to moze este otocit v buducnosti s inymi v tom veku a budes mat aj iny pohlad. Drzim palceky nech vsetko co najlepsie zvladnes, nepoddavaj sa tomu a bud silna🙂🍀
@martinka17 neviem ale je zasadny rozdiel ohovarat konkretneho cloveka a pisat anonymne o niekom koho nepoznas a moze to byt jedna z milionov 😁…
@liv1 smutný pohľad na vec, lebo za chrbtom o niekom takto rozprávať je ohovárenie. Tváriť sa, že je to len niečo ako opisovanie počasie je pokrytectvo. Ale aspoň chápem, ako to vidia mladé ženy, prečo MK vyzerá ako vyzerá.
Píšeš o generácií, ktoré prežili svoj život v medziach, toho, čo sa musí, čo sa patrí a pod. Nežili svoje životy, ako chceli, ale ako by podľa niekoho mali.
My sme generácia, ktorá žije život podľa seba, ktorá pozná sebahodnotu a chce si aj dopriať v živote. Pre ktorú je dôležitý sebarozvoj.
Preto je ich postoj, aký je a iný nebude. Preto sú aj vzťahy v rodine medzi generáciami, ake su. Bolesť, závisť, zatrpknutost sú zlými sprievodcami v živote.
Urobila si dobre, že si zmenila prácu. A ktovie, o 5r sa tam možno vrátis, keď budú na dôchodku😉
Ja mam tiez skusenost, ze zeny vo veku 45+ su akesi zakerne, ziarlive, intriganske a kazda mladsia zena je pri nich konkurencia. Neviem, ci je to tym, ze su v prechode a hormony, alebo doba, v ktorej vyrastali … urcite to zavisi aj od osobnosti ale v pracovnej oblasti sa taketo stava
@liv1 smutný pohľad na vec, lebo za chrbtom o niekom takto rozprávať je ohovárenie. Tváriť sa, že je to len niečo ako opisovanie počasie je pokrytectvo. Ale aspoň chápem, ako to vidia mladé ženy, prečo MK vyzerá ako vyzerá.
@martinka17 tiež nesúhlasím, že ide o ohováranie, lebo nepoznáme ani autorku, ani jej svokru, ani jej ex kolegyne. považujem to za napísanie všeobecnej skúsenosti, nič viac, nič menej. a takýchto príbehov o iných ľuďoch je tu mrte, by som povedala že najmenej 85-90 %. Podobne ak tu niekto píše, že dieťa má horúčku - prečo sakra ohovára matka svoje dieťa ?! Keď tu niekto napíše recenziu na predavačku, zážitok nepríjemný - ani to nepovažujem za ohováranie. Ani popis hnusného chovania sestričky, lekára - nepovažujem za ohováranie, ak nie sú zverejnené skutočné mená ani iné údaje ktoré by identifikovali dané osoby. Považujem to za opis, anonymný príbeh, akých je tu mrte. takisto ked sa niekto pýta na aspekty o dedení - aj to je podľa teba ohováranie, ke´d spomenie že sestra/brat má neprimerane vyššie nároky na väčšiu časť dedičstva a chce vedieť rady, ako to riešiť ?
A ak niekto napíše pravdu o konkrétnej osobe alebo to tej osobe aj povie, tiež to nie je ohováranie. Je to iba a nič iné, len pravda.
Ja mam tiez skusenost, ze zeny vo veku 45+ su akesi zakerne, ziarlive, intriganske a kazda mladsia zena je pri nich konkurencia. Neviem, ci je to tym, ze su v prechode a hormony, alebo doba, v ktorej vyrastali … urcite to zavisi aj od osobnosti ale v pracovnej oblasti sa taketo stava
@lucia245
@momoqui ja som už tá staršia generácia, už klesám rokmi ku dôchodku, a mylsím si že nás dosť ovplyvnila doba ktorú sme prežili pre desiatkami rokov, ale skôr to považujem za povahové črty daných osôb, prípadne nejaké choroby aj zmeny v mozgu. Nap. v lidli a kauflande je u nás vysoký výskyt takýchto hnusných starých žien, vidíme a cítime ich preto, lebo ak nás udrú vozíkom, prepchajú sa na drzovku a s hnusnými poznámkami k tovaru "leboo jááá". Bohužiaľ tie slušné a milé osoby "nevidíme" , strácajú sa, nie sú tak viditeľné ako tie hnusoby.
A je to tak všade. Tie slušné sestričky si takmer nevšimnete, berieme ich ako štandard, očakávanie, že to tak má byť. Ale ked si nejaká otvorí hubu, vrieska a je nepríjemná, naštve nás jej prístup a správanie, tak tú si veru všimneme a ten nepríjemný zážitok v nás rezonuje viac ako ten pekný.
Asi máš smolu na ľudí, ja si myslím, že ľudia sa nemenia, ak majú tendenciu podrážať, ohovárať, podkopávať nohy....tak taki sú celý život. Ja som sa stretla s takým správaním u mladých ľudí, keď budú starí budú takí istí....
Moja 62 ročná mama toto prežíva od svojej 71 ročnej kolegyni. Ani nerobí na zmluvu, ale na dohodu. Robí zo seba niečo viac, než je. Dôležitá, do všetkého sa stará, nepríjemná je, noví ľudia čo prídu kvôli nej odchádzajú, je k nim neznesiteľná - pritom ona zabúda, veľa vecí si nepamätá, protirečí si. A hlavne ani nevládze tak robiť, aby držala krok s firemným štandardom. Veď ok, ak si chce privyrobiť, jej vec. Dôchodok ma na slovenské pomery slušne, má vdovský, zdedila nejaké peniaze a nejaký majetok, takže by si v pohode mohla užívať penziu.
Moja 62 ročná mama toto prežíva od svojej 71 ročnej kolegyni. Ani nerobí na zmluvu, ale na dohodu. Robí zo seba niečo viac, než je. Dôležitá, do všetkého sa stará, nepríjemná je, noví ľudia čo prídu kvôli nej odchádzajú, je k nim neznesiteľná - pritom ona zabúda, veľa vecí si nepamätá, protirečí si. A hlavne ani nevládze tak robiť, aby držala krok s firemným štandardom. Veď ok, ak si chce privyrobiť, jej vec. Dôchodok ma na slovenské pomery slušne, má vdovský, zdedila nejaké peniaze a nejaký majetok, takže by si v pohode mohla užívať penziu.
@maury takíto ľudia si nedokážu život užívať za žiadnych okolností. Jediná ich radosť je nasierať okolie😎
@maury ale to je problém vedenia ,keď im nejaká dohodarka rozvracia kolektív a odchádzajú schopnejsi ľudia ,zatiaľ čo táto zostava
@martinka17 cim začnem....Konfrontovala som ženy v praci-no bez výsledku.Zbytocna snaha niečo zlepšiť,napraviť.Ty sa narobis,ony sa zväzu...boli rôzne situácie o ktorých tu nebudem písať.Konfrontovala som tiež sefa,no keď obe ženy sú jeho rodina...no co myslíš,má to zmysel ísť proti prúdu?Nevyhodil ma,potreboval ma.No ja som odišla soma.Bodka,stačilo.
Teraz na margo mojej svokry.
Keď som prišla k nim žiť,ako nevesta pred viac ako 20-timi rokmi...a svokra mi zakázala prať v práčke,lebo bola jej a vraj si inú už nekúpi.
Prala som ručne...koľko krát s plačom.Som tichšia povaha,nedokážem len tak niekoho uraziť,aj keď vekom q skúsenosťami som sa zmenila,no som skôr empaticka o to viac.
Keď sa mi narodil syn,povedala mi,že chlapci bh sa rodit ani nemali!
Keď mi povedala,že ja nie som ako jej dcéra...
Keď mi zakázala návštevy,vydatá žena nemá mat kamarátky.Moje deti nemohli mať hračky na dvore,lebo bordel.Nemohli sa hrať.
Keď mi nadávala na deti-jej vnúčatá.
Keď som bola so synom každý mesiac v nemocnici jeden rok....a ona nebola schopná prísť ho pozrieť.
Maju auto-peniaze-vsetko.
Nebudem Viac písať a vracať sa k tomu,čím všetkým som si musela prejsť za tie roky.Ublizuje mi to a bude celý život.
To nie je ohovaranie a nadavanie.To je realita.Cim všetkým som si musela prejsť,ako nevesta.
A je toho oveľa viac...oveľa.
Čiže písať mi,že robím to isté čo moja svokra..nie.Nikdy v živote nechcem a nebudem ako moja svokra.
To nie je ohovaranie,to je krutá pravda.Ona fyzicky napadala svoju už takmer nevladnu svokru...treba k tomu niečo dodať?
Toto je zlý q zákerný človek.
@martinka17 ahoj, prepac, ale nemyslim si, ze by tu autorka ohovarala.. chcela len napisat, co sa jej v realite dialo/deje....ved ako inak by popisala situaciu co sa jej realne stala, aby ti to ako ohovaranie neprislo? vedela by si realitu popisat lepsie? nie som si ista. Ano nepozname kolegyne ani svokru, ale autorka nema ako inak popisat skutocne udalosti ako takto...mala nahradit kolegyne predavackami a svokru lekarkou, aby ti tak neprislo? Netreba si mylit dojmy s pojmami podla mna🤷♀️ a to ti nepisem v zlom...skor na zamyslenie,ze inak by clovek nemal ako popisat realne skutocnosti co naozaj prezila a raz ked sa jej to takto stalo tak to tak je...nemyslim si, ze by si take nieco vymyslala, ked z autorky citit ozajstny smutok a frustraciu. netreba vsetko bagatelizovat len preto,ze je tu kopa clankov falosnych, ci vymyslenych a kde ozaj o ohovaranie ide. To je moj nazor...kludne si svoj nechaj ak ho mas iny, len mozno sa treba obcas aj zamysliet nadtym celym🙂
@martinka17 ahoj, prepac, ale nemyslim si, ze by tu autorka ohovarala.. chcela len napisat, co sa jej v realite dialo/deje....ved ako inak by popisala situaciu co sa jej realne stala, aby ti to ako ohovaranie neprislo? vedela by si realitu popisat lepsie? nie som si ista. Ano nepozname kolegyne ani svokru, ale autorka nema ako inak popisat skutocne udalosti ako takto...mala nahradit kolegyne predavackami a svokru lekarkou, aby ti tak neprislo? Netreba si mylit dojmy s pojmami podla mna🤷♀️ a to ti nepisem v zlom...skor na zamyslenie,ze inak by clovek nemal ako popisat realne skutocnosti co naozaj prezila a raz ked sa jej to takto stalo tak to tak je...nemyslim si, ze by si take nieco vymyslala, ked z autorky citit ozajstny smutok a frustraciu. netreba vsetko bagatelizovat len preto,ze je tu kopa clankov falosnych, ci vymyslenych a kde ozaj o ohovaranie ide. To je moj nazor...kludne si svoj nechaj ak ho mas iny, len mozno sa treba obcas aj zamysliet nadtym celym🙂
@motylik2559 nie, nemala meniť osoby - mala svokre pri stole povedať, že sa pri tejto komunikácii necíti dobre a odísť a nie v tichosti počúvať. Má možnosť voľby, vyplakat na fóre jej nepomôže. Možno na jeden deň áno a potom sa ocitne v podobnej situácii a zase bude držať ústa a krok, len aby dobre bolo? Ja som bola v kolektíve 30 ročných mladých ľudí, boli toxický - odstrihla som sa od kolektívu, našla si nové miesto. Iné riešenie by nepomohlo.
@motylik2559 Dakujem za pochopenie.
Skrz všetkého cim som si prešla,som silnejšia v istých rozhodnutiach.Aj keď to,že som prišla o prácu,kde som mala 60-tnicky kolegyne,ktoré sa správali vo veľa veciach ako práve moja svokra.
Svokru nezmením,no kolegyne-pracu-to mam vo svojich rukách.Zivot mame len jeden.
@motylik2559 nie, nemala meniť osoby - mala svokre pri stole povedať, že sa pri tejto komunikácii necíti dobre a odísť a nie v tichosti počúvať. Má možnosť voľby, vyplakat na fóre jej nepomôže. Možno na jeden deň áno a potom sa ocitne v podobnej situácii a zase bude držať ústa a krok, len aby dobre bolo? Ja som bola v kolektíve 30 ročných mladých ľudí, boli toxický - odstrihla som sa od kolektívu, našla si nové miesto. Iné riešenie by nepomohlo.
@martinka17 Ja som nečušala pri stole q bola ticho.Ja som jej povedala svoj názor už bez toho,aby som mala stiahnutý žalúdok z tej ženy.
No keď si nikdy nestretla podobného človeka,ťažko pochopíš.
Manipulativna, sebecká,bez pokory a empatie.Len ona.Nikto iný.
ja som mala takého šéfa, ten bol navyše silný narcista a vrieskal po mne takže ja viem o čom píšeš 🙂 Smejem sa, lebo som to pretrpela a potom proste dala výpoveď. Držím palce na novom mieste a nestrácaj vieru v staršie ženy. To že si narazila na odpad, neznamená že je to u každej staršej ženy rovnaké.
ja som mala takého šéfa, ten bol navyše silný narcista a vrieskal po mne takže ja viem o čom píšeš 🙂 Smejem sa, lebo som to pretrpela a potom proste dala výpoveď. Držím palce na novom mieste a nestrácaj vieru v staršie ženy. To že si narazila na odpad, neznamená že je to u každej staršej ženy rovnaké.
@martinka17 Ja nehadzem všetky ženy do jedného vreca.Verim,že sú aj iné povahy,oveľa lepšie a ľudskejsie
v práci si bola s dvoma ženskými,čo boli príbuzné šefovi a ty sa čuduješ,ako sa k tebe správali? No lebo mohli,a to vôbec nezávisí od veku
Tvoja svokra je hnusná harpya,bola taká vždy,čiže to nie je vekom.
Máš zážitky s tromi ženskými,a z toho vyplýva,že všetky ženy 60+ sú hnusné odporné...
Dobre.

Je to o ludoch, nie o veku. Rovnako vela zakernosti je aj v mnohych 30 rocnych. Ja mam okolo seba praveze vela 60+ takych zlatych a dobrosrdecnych ludi, az mi prislo luto ze na ake "starsie kruhy" mas stastie Ty.