icon

Závidíte kamarátke jej uvoľnený prístup v domácnosti?

30. apr 2026

Ahojte,mám kamarátku ktorá ma ročné dieťa a predvčerom sme sa videli po veľmi dlhej dobe,bola v mojom meste aj s mužom.No čo ma prekvapilo,že sú úplni pohodaci v zmysle ,že oni nič neriešia napriklad nákupy ,upratovanie atd. A ani varenie,jedia tak z pochodu,tym ze vacsinou sa snazia niekam chodit aby neboli stale doma,čiže väčšinou von alebo navarí muž.Môj muž pracuje v zahraniči ale stale keď pride chce mať čisto,musim len ja stále prať,jedine čo robi že vari.Aj to som mu vravela že sa neoplati stale varit ked nemamé deti a on stale len najradsej by doma varil boze chran ist do restiky to fakt raz za uhorsky rok. Nikdy ste nezavideli v dobrom kamaratke že napr jej muž je takí benevolentnejši čo sa tyka domacnosti? Že to nejak nerieši?😁

Strana
z2
anonym_c3792a
30. apr 2026

a ty nezarábaš? veď choď sa najesť sama keď muž nechce platiť. Predpokladám, že doma trávi len pol mesiaca ak vôbec keďže pracuje v zahraničí..
Nezávidela, viem si dopriať čo chcem. Ja mam zas úchylku, že keď vidím niečo na nete, chcem to skúsiť sama takže si nakúpim suroviny čo ma stojí viac než keby som sa išla najesť do reštiky.. Rada skúšam nové recepty a ešte radšej som, keď to mužovi chutí 😂 ale keď máme chuť, tak sa ideme najesť alebo si objednáme. Neobmedzujeme sa

anonym_f43798
30. apr 2026

😀 a keď 2 dni neoperieš a neupraceš tak tvoj muž ti dá hubovu polievku či čo? My sa obaja staráme o našu spoločnú domácnosť, takže niekedy varím ja niekedy on a takisto to je aj s prataním, praním alebo čokoľvek iným

petamich
30. apr 2026

nie nikdy som nezavidela kamaratke 🙂 ked chce mat manzel navarene a trva na tom moze si navarit sam a ak ma nejake vysoke standardy na cistotu v domacnosti, rovnako ma ruky moze si luxovat, ja rovnako pracujem, zarabam, podielam sa na vydavkoch, nie som zena v domacnosti, on tu tiez byva a stravuje sa, moze sa realizovat

my napr. doma nevarime a dieta mame 🤷‍♀️ cez tyzden sa stravuje v skolke, my v robote obedne menu alebo donaska, vecer teple jedlo nepotrebujeme a cez vikend sme vacsinou prec

januska12323
30. apr 2026

@anonym_autor variť sa oplatí aj z hľadiska financií aj vieš čo ješ. V zahraničí si upratuje, perie a varí sám? Nejde mu len o to aby si sa o neho postarala keď je doma? Ako znak lásky. Mali by ste sa dohodnúť a nie robiť ako chce jeden.

anonym_598375
30. apr 2026

@anonym_autor tak ľudia by sa mali hľadať aj v zmysle že chcú žiť podobne. Variť sa oplatí to je pravda, ale ta kuchyňa potom ...

alex_v
30. apr 2026

Ani nie, hlavne ono je ťažké posúdiť niekoho život z vonku, napríklad to môže vyzerať že sú pohodaci, ale možno po narodení dieťaťa sa nevládzu toľko starať o domácnosť, tak si povedali, že viac polavia a radšej si oddýchnu, dovolia si reštiku a tak. Sustred sa na to, čo ťa v tvojom vzťahu teší.

lukbe
30. apr 2026

Každý ako chce.

anjelicek26
30. apr 2026

Pozri kazda rodina to ma uplne inak zariadene a cim skor sa naucis neporovnavat, tym lepsie. Nevyhovuje ti nieco doma - porozpravaj sa o tom s manzelom. Je to len o vas dvoch. Co vyhovuje vam. Nikomu inemu, len vam.

U nas je manzel doma, ja chodim full time do prace, on sa stara o deti (vozenie, kruzky, da im obed prihriat), ja navarim ked dojdem domov na dalsi den a vezmem maleho, chodim na nakup, ucime sa s detmi pol na pol, upratujeme pol na pol... uklada maleho spinkat on, ja sa dalej ucim zo starsimi... ako pisem vyssie, kazda rodina je inak poskladana...

anonym_2cb77a
30. apr 2026

Ja mam presne takuto domacnost ako tvoja kamaratka. Vela cestujeme,vyletujeme a domacnost je pre nas nepodstatna. Manzel si zvykol na tento system, lebo v zaciatkoch mal predstavu taku ze na mne je cela domacnost a moja predstava bola zas taka, ze on sa bude podielat.

michaela412
30. apr 2026

My aj chodíme do reštiky, aj po výletoch, ale upratané mám vždy aj varím aj pečiem a v pohode stíham (nepečiam a nevarím každý deň samozrejme). Môj muž si nepotrpí na ničom takom, ale ja hej ja musím mať poriadok. Manžel zas robí každé ráno raňajky, aby som sa nehabala a mali kľud. Treba sa porozprávať a spraviť kompromis

anonym_0bca3e
30. apr 2026

@anonym_autor tak ja som nikdy nezažila tvoju situáciu..my sme boli vždy v tomdeti, výlety, muž tiež varil, prádlo počkalo aké nežili sme v špine! Nikto z nás neriesil, že rýchlo treba urobiť.Ale poviem ti, deti vyrástli sú teens a my stále žijeme tak ‘Volne’ a mne to už vadi! Lebo už deti nie sú male a my mame stále taký ten neporiadok..stále roboty.Ty ako si nastavená na taku čistotu, tak to už budes mat stále.Teda neviem, či máš aj stresy, keď muž príde aby bolo vyčistené..to sme mali my ako deti, ani TV pozerať..ako generáli.Vtedy som sislubila, že ja nechcem takto žiť😊cize ja nezávidím, lebo nepoznám nikoho kto total má, ale mám kamaratky, ktoré majú stále cisto!! Či je za tým niečo alebo len poriadkumilovnosť 😊

zmrzlinka2021
30. apr 2026

@anonym_autor

Ak tvoj manžel všetko rieši, tak ma sa o tu domácnosť aj starať, nielen sa odtrepat do zahraničia.

anonym_cf3706
30. apr 2026

@anonym_autor podľa mňa je škoda márniť drahocenný čas častým varením, ak to nie je nevyhnutnosť (financie, diéta, extrémne trvanie na čo najzdravšom jedle - aj keď z akých surovín, že..., deti...), alebo koníček, zábavka. Najmä u osamelo žijúcich, alebo bezdetných. Sú aj ľudia, ktorí sa za "nutnosť" varenia skrývajú, aby nikam nemuseli ísť - najradšej sú stále doma, aj cez voľné dni.

zorienka28
30. apr 2026

@anonym_autor Zavidiet je asi fakt narodny sport Slovakov. Chces iny chod domacnosti? Zariad si iny chod domacnosti, nie je nic jednoduchsie. Ja varim ked sa mi chce a je mi uplne jedno, kto kedy a ako vari. Zavidiet este aj toto je uz uplne extrem.

anonym_09ff37
30. apr 2026

Skor ako by som zavidela, zamyslela by som sa, ci mi dany muz vyhovuje … on vyzaduje a chce … a co chcem ja? Som sebe na prvom mieste… bud sa dohodneme a ked nie .. kazdy si ide vlastnou cestou. Nie je povinnost sa tyrat … je blbpst zavidiet nieco, co mozes bez problemov mat …

beronsche
30. apr 2026

@anonym_autor nezavidela. Vybrala som si muža s rovnakým nastavením, ako mám ja. Cize nie som otrok domácnosti, podieľame sa rovnomerne.

anonym_b2ab77
30. apr 2026

Vsak pises, ze mas muza v zahranici. Co ti brani ist sa niekam najest, ked nie je doma?

anonym_bd8ac4
30. apr 2026

1. Ak závidís kamarátke tak nie ste kamarátky.
2.ako si urobíš tak mas

euka210
30. apr 2026

@anonym_autor moj je taky benevolentny ohladom upratovania a cistoty, ze obcas by som ho kvoli tomu zabila 😁 moj je taky pohodak, ze jeho nevytoci nic...iba ked ja 😁 ...varime doma, ja alebo obcas svokra.
Ja skor zavidim takeho manzela, ktory vie varit a upratuje aspon za sebou veci 😁

anonym_2fa562
30. apr 2026

Tak to máš dobré, že aspoň ti navarí. Môj muž je tak časovo vyšľahaný, že nemá na to čas a ani priestor, aby s niečím pomohol. A keď má voľno, tak zasa je to všetko na mne, lebo buď trávime čas spolu, alebo ide na bike. Takže ty buď rada, že navarí, je to veľká pomoc. Ver mi.

anonym_2cd9a9
30. apr 2026

Moja kamarátka mi závidí, snáď v dobrom, aj mi to často povie.
Jem na pochode, nemyslím stále na jedlo, nemyslím na to čo budem večerať, ani moj chlap, stará sa o svoj žalúdok sám vačšinou, ide z práce, tak si kúpi na čo má chuť, nespolieha sa, že sa mu o večeru postarám ja(varím tak každý druhý víkend ak sme doma)
Upratovanie rovnako, chytíme sa vysávača keď je treba, rovnako je to s riadom, akurát pranie má zakázané.
Vždy máme cestoviny, ryžu, pretlak, kusok syra, maso a zeleninu v mrazáku, že je vždy z čoho uvariť ak je nálada.
Ale aby ma chlap sužoval že je hladný nehrozí, pod činžiakom máme supermarket, zbehne v papučiach si kúpiť čo chce, otravuje ma aj otázka či mi nemá niečo kúpiť😆

anonym_62abc3
30. apr 2026

Tak ja mám 2 deti a šmskúsil by manžel niečo reklamovať!!! Tiež má ruky atď tak nech si porobí ako mu vyhovuje ak nie je spokojný s tým čo je.
Ja varím čo chcem a kedy chcem, hlavne aby sa najedli deti. Nie som maželova kuchárka a upratovačka.
Ak chce môže si uvariť sám alebo zje čo je navarené!
Tiež chodim do práce a mojou ulohou nie je slúžiť jemu.
Tak neuvar a pozvi ho do reštaurácie. A bordel asi nemáte doma..alebo máte deti? Chodiš do práce?

anonym_5ceca7
30. apr 2026

Ja mám takého muža, je to požehnanie aj smrť naraz :D

0silvia0
30. apr 2026

ja nezávidím nikomu nič, mne závidia môjho muža, len preto, že vie variť a každú nedeľu varí on. Pre mňa je to bežný štandard, nič závideniahodné. A dokonca aj upratovať vie a upratuje, dokonca je precíznejší ako ja. Varím aj ja, ja sa zas čudujem, že koľko žien robí z varenia hotovú vedu, ja keď varím, ide mi to od ruky a nezaťažuje ma to. A dokonca aj pečiem! A radšej pečiem a varím ako upratujem, a čo z toho vyplýva? Nech si každý robí ako mu vyhovuje a zariadi.

anonym_015472
30. apr 2026

Radsej bud sama,ved ty sa na neho ani tesit nemozes,ze po dlhej dobe bude doma.Ty sa toho dna bojis,co zas bude,na co bude zase nadavat,ze nebude upratane.Miesto tesenia sa na neho upratujes ako zmyslov zbavena.
Stoji ti toto za to???Za take nervy??A ted ver,ze pri detoch to bude omnoho tazsie udrzat poriadok ako ked si ty sama doma.

vroni
30. apr 2026

Tak, ja varím, každý deň, paradoxne to nevyžaduje muž ale deti (resp. už len to jedno, to by bez teplej večere umrelo od hladu. Alebo my ohluchli od jeho frflania). Domácnosti venujeme minimum nevyhnutného času. Nebeží každý deň práčka ani vysávač, prach utieram raz za čas s keď je niečo niekde pohodené, tak to tam veľmi pravdepodobné bude pohodené dosť dlho. Proste sme na opačnom spektre Monkov, ktorí by z taniera na stole dostali záchvat a z prachu na skrini tachykardiu. Naša domácnosť je upratana skôr zbežne ako hlbkovo a prevádzkový bordel považujeme za normálny. Ale sme v tom s mužom na rovnako, mať doma pedanta, tak sa asi pozabijame. Síce tak ticho "závidím" ľuďom, ktorí vedia domácnosť vypulirovat ľavou zadnou, ale ja túto schopnosť nemám.

anonym_970240
30. apr 2026

@anonym_autor skor podla mna kamosky zavidia mne - mam dobre platenu pracu, full z domu ale priatel ma 3-krat tak dobre platenu (co je fakt uz velmi velky nadpriemer kedze uz ja mam slovensky nadpriemer) a plati vacsinu veci on od najmu az po nakupy. Casto chodime na dovolenky,steaky,vylety a podobne si uzivame :D raz na 3 dni nieco navarim, pedant na upratovanie urcite on neni (jemu by bolo jedno ak aj rok by sa neupratovalo) ale vacsinu domacnosti mam na starosti ja ale zdriet sa tiez urcite nejdem (periem kazdych 4-7 dni podla potreby, vysavam tiez cez kazdy alebo kazdy druhy vikend aj utieram prach vsetko v domacnosti ale ze by som bola taka unudena a robila to kazdy den to urcite nie :D).. kamosky co poznam maju zrglosov co idu 50 na 50 a aj tak v domacnosti robia tak 80 oni a 20 percent on.. mne vdaka skvelemu muzovi ostanu peniazky na kadernicky,kozmeticky,pekne oblecko atd a nemusime riesit blbosti ako bezni ludia :D hold si si vybrala zleho chlapa, existuju muzi co sa snazia a vazia si priatelky a potom su tu ako si opisala ty ze si ta nevazi a ma doma hotel co mu vsetko navaris a vsetko urobis a nebudes mat ani cas ani peniaze na seba, takeho by som poslala hned prec

ria_sprout
30. apr 2026

Ja som skôr "závidela" ak niekto vedel popri deťoch udržať dokonalý poriadok. To mne vôbec nejde 😅

zuzubb007
30. apr 2026

No aby mi chlap rozkazoval v domácnosti a ani nebol doma to nehrozí, ja si vždy robím po svojom, keď chcem ísť na menu nebudem sa hadam muža pýtať a idem, chcem na koláč idem, ako si zariadis tak máš, zase žiješ len raz a zgrlošiť by ma šľak trafil

anonym_17f264
30. apr 2026

@anonym_autor nezávidím nikomu, ja som si nastavila život tak, ako ja chcem… a neskáčem podľa toho, ako muž píska…

Strana
z2