icon

Ženy a kariéra verzus rodinný život

20. sep 2025

Zdravim som mlady chalan, nie som moc skuseny so zenami mam dobru pracu a zaujimali by ma vase nazory ako to vidite vy osobne a vo vasom okoli. Myslite ze zeny okolo 20 chcu byt s detmi v domacnosti alebo skorej kariera? Bavime sa v pripade ze muz sa chce postarat o zenu aj deti, platit hypoteku a vsetky naklady domacnosti, 500 si necham pre seba a zvysne peniaze co zostanu z vyplaty dajme tomu okolo 1500 jej da na akekolvek pouzitie co uzna za vhodne. Brala by to zena ako pozitivum alebo ze ju chcem drzat vo vazeni s detmi. Za kazdu uprimnu odpoved dakujem.

autor
20. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub dakujem pekne za reakciu, zacnem hladat aktivnejsie, ked mam byt uprimny nedokazal by som teraz odmietnut zenu ktora by mi sedela aspon na 50%. Ja nie som idealny cize ani nemozem hladat ideal a musim robit kompromisy. Je ale vidiet ze si velmi skuseny a v buducnosti budem na tvoje rady mysliet. Dakujem.

anonym_c77c96
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_c77c96 myslim ze velmi vela zien si chcu dlho uzivat ale maju na to pravo, je to ich zivot. Preto ja by som bezvahania sa pokusal aj o starsiu zenu odo mna, keby som vedel ze o mna stoji a chcela by rodinu. Muzov co chcu rodinu hlavne v mojej generacii je vyrazne viac ako zien co chcu rodinu tak o ne je velky zaujem a rychlo sa minu.

@anonym_autor všimla som si, že teraz je taký trend zajkovia túžia pomaly po dochodkyňach

autor
20. sep 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_autor ale že vôbec ma nepočúvaš. 1. Nie všetky ženy to majú nalinkovane, že je najdôležitejšie byť vtipný, charizmatický a neviem čo ešte. Niektoré ocenia práve hodnoty ako zodpovednosť, starostlivosť, rozum. 2. A ešte ani na tú krásu a vtip nie je univerzálne meradlo. Niekomu sa páči blondiak s modrými očami, niekomu zas tmavý. A prečo by si napríklad neskôr nemohol byť charizmatickejsi? Keď sa trochu ostrielas, zbavis toho komplexu ako nemáš čo ponúknuť, zazijes niečo zaujímavé l. A ešte si nepovedal, prečo trvas na tom " teraz" . Lebo však chlap vie splodiť dieťa dlho dlho...

@bambulkaaskatulka ospravedlnujem sa ze to tak vyznieva, pocuvam. No zodpovednost starostlivost a rozum je pekne ale asi nieco mi chyba, ja by som ocakaval tiez od muza viac ako toto keby som zena. Celkom ale nerozumiem ze ako to prida na mojej hodnote ked zazijem nieco zaujimave, myslim uprimne, ved z toho zena nema nic ked som sa ja zabaval ci?

betulinka1
20. sep 2025

@anonym_autor podla mna mudra zena, ktora je rodinu urcite bude chciet ostat s detmi doma, ked pride cas povinnej školskej dochádzky, tak si najde nejaky skrátený pracovny uvazok, ked deti budu vacsie, tak plny pracovny uvazok. Nie kazda zena potrebuje robit karieru na vysokej manažérskej pozicii. Taku ako pises urcite najdes.

autor
20. sep 2025
@anonym_c77c96

@anonym_autor všimla som si, že teraz je taký trend zajkovia túžia pomaly po dochodkyňach

@anonym_c77c96 tak naozaj ti co sme rodinne zalození by sme to brali aj ked teda asi starsiu ako napriklad 37 by som si nevedel predstavit aj ked to neni dochodkyna ale ak by chcela deti bol by som jej verny aj snazil sa aby bola co najviac spokojna so mnou. Ale nevidim vobec ziadny dovod preco by mala o mna zaujem, radsej bude hladat niekoho v jej vekovej kategorii nez 20rocneho

anonym_924bed
20. sep 2025

@anonym_autor nikdy by som na toto neprístupná, áno keby som mala dostatočný pasívny príjem z vlastných nehnuteľnosti. Rešpektujem, že by to niektorým ženám vyhovovalo, ale mne nie

autor
20. sep 2025
@betulinka1

@anonym_autor podla mna mudra zena, ktora je rodinu urcite bude chciet ostat s detmi doma, ked pride cas povinnej školskej dochádzky, tak si najde nejaky skrátený pracovny uvazok, ked deti budu vacsie, tak plny pracovny uvazok. Nie kazda zena potrebuje robit karieru na vysokej manažérskej pozicii. Taku ako pises urcite najdes.

@betulinka1 dakujem pekne za pozitivnu reakciu, ale nie je to moc moja skusenost v zivote snad sa to casom zlepsi. Ja naozaj poznam len take co tuzia po cestovani a dobrej kariere co je drviva vacsina a potom zvysne co dieta chceli a aj ho uz maju.

autor
20. sep 2025
@anonym_924bed

@anonym_autor nikdy by som na toto neprístupná, áno keby som mala dostatočný pasívny príjem z vlastných nehnuteľnosti. Rešpektujem, že by to niektorým ženám vyhovovalo, ale mne nie

@anonym_924bed dakujem za reakciu, aj ked tvrdu ale pravdivu

reanda
20. sep 2025

ano, existujeme 🙂 ale ako citam, tak je nas velmi malo a sme vzacne 😀
ja si ale aj tak myslim, ze zien, ktore citia zmysel svojho zivota v rodine a nevadilo by im byt 'zeny v domacnosti', je dost, len sa k tomu nepriznavaju, ved vidis, ze taketo zeny su v sucasnosti vnimane ako 'jednoduchsie' ..
inak, mna by zaujimalo, preco tak velmi tuzis po dietati? to je u mladeho chalana dost nezvycajne.. a vies si aj predstavit nasledny zivot s tym dietatom? lebo ak sa tak nizko hodnotis vzhladom k zenam - ze nemas co ponuknut, mal by si co ponuknut dietatu? lebo aj ono potrebuje mat vo svojom otcovi vzor a cloveka, ktory mu ukaze a umozni prezivat zivot zaujimavym a naplnujucim sposobom.. a nie ze otec bude cely den v praci, potom si este skoci do fitka, pride domov vecer a po veceri pojde spat 😝 .. ono aj rodinny zivot si vyzaduje od cloveka mnohe, nielen zarobit peniaze

petamich
20. sep 2025

@anonym_autor neexistuje univerzalna odpoved, niekomu by taky zivot a model vyhovoval a inemu nie a je to tak uplne v poriadku, myslim, ze je vela aj takych aj takych zien, ja osobne by som to tak nechcela (ani vtedy ani dnes). Kedze som vzdy chcela byt financne nezavisla.

autor
20. sep 2025
@reanda

ja si ale aj tak myslim, ze zien, ktore citia zmysel svojho zivota v rodine a nevadilo by im byt 'zeny v domacnosti', je dost, len sa k tomu nepriznavaju, ved vidis, ze taketo zeny su v sucasnosti vnimane ako 'jednoduchsie' ..
inak, mna by zaujimalo, preco tak velmi tuzis po dietati? to je u mladeho chalana dost nezvycajne.. a vies si aj predstavit nasledny zivot s tym dietatom? lebo ak sa tak nizko hodnotis vzhladom k zenam - ze nemas co ponuknut, mal by si co ponuknut dietatu? lebo aj ono potrebuje mat vo svojom otcovi vzor a cloveka, ktory mu ukaze a umozni prezivat zivot zaujimavym a naplnujucim sposobom.. a nie ze otec bude cely den v praci, potom si este skoci do fitka, pride domov vecer a po veceri pojde spat 😝 .. ono aj rodinny zivot si vyzaduje od cloveka mnohe, nielen zarobit peniaze

@reanda ano ste velmi vzacne. Myslim ze slovo jednoduchsie by som bral ako kompliment v tomto pripade. Ja tiez som jednoduchsi typ muza. Som velmi nenarocny, obetavy cize da sa povedat jednoduchsi hoci nie hlupy. Mozno moje komentare vyzneli ze nemam ziadne sebavedomie, ale nie je to uplne tak. Som sebavedomy v mojej praci, v tom ze sa dokazem postarat, vybavit atd. Som nesebavedomy so zenami lebo naozaj v tomto smere nevidim a nemam ziadnu hodnotu. A dieta chcem lebo pre mna je to zmysel zivota. Myslenim som mozno viac ako zena z pred 100 rokov nez muz. Mna cestovanie a skusanie novych veci uprimne nebavi a beriem to ako stratu casu.

bambulkaaskatulka
20. sep 2025
@anonym_autor

@bambulkaaskatulka ospravedlnujem sa ze to tak vyznieva, pocuvam. No zodpovednost starostlivost a rozum je pekne ale asi nieco mi chyba, ja by som ocakaval tiez od muza viac ako toto keby som zena. Celkom ale nerozumiem ze ako to prida na mojej hodnote ked zazijem nieco zaujimave, myslim uprimne, ved z toho zena nema nic ked som sa ja zabaval ci?

@anonym_autor " zaujímavé" nemusí byť vždy zábavné. Aj keď môže a je to ten lepší prípad. Čo z toho má žena? Noo, ty tu stále rozprávaš o charizme, či? Keď trebárs precestujes Európu / aziu, čokoľvek, postretavas veľa ľudí, spoznas nové kultúry, veľa sa dozvies, otukas sa v sociálnych situáciách. A máš pri zoznamovaní o čom rozprávať. Keď zalozis firmu, naučíš sa opäť komunikovať, plánovať, hľadať niečo, kde vieš byť užitočný... kadečo. ," zažiť niečo" nie je to isté ako ísť v piatok do mesta 😉 a že rozum, starostlivosť a zodpovednosť je málo? Hm, a čo si myslíš, lepšie sa plienky vymieňajú s chlapom zodpovedným alebo vtipným? Inak, stále si nepovedal, prečo tlačis na pílu tak skoro, keď chlapi bývajú plodni dlho dlho

vladuska20
20. sep 2025
@reanda

@reanda to je pravda,pravduca co si napisala.Si mi tak pripomenula jeden mudry anonym.

autor
20. sep 2025
@petamich

@anonym_autor neexistuje univerzalna odpoved, niekomu by taky zivot a model vyhovoval a inemu nie a je to tak uplne v poriadku, myslim, ze je vela aj takych aj takych zien, ja osobne by som to tak nechcela (ani vtedy ani dnes). Kedze som vzdy chcela byt financne nezavisla.

@petamich dakujem za reakciu a chapem, mam pocit ze tych co chcu samostatnost je výrazne viac. Samozrejme maju plne pravo

autor
20. sep 2025
@bambulkaaskatulka

@anonym_autor " zaujímavé" nemusí byť vždy zábavné. Aj keď môže a je to ten lepší prípad. Čo z toho má žena? Noo, ty tu stále rozprávaš o charizme, či? Keď trebárs precestujes Európu / aziu, čokoľvek, postretavas veľa ľudí, spoznas nové kultúry, veľa sa dozvies, otukas sa v sociálnych situáciách. A máš pri zoznamovaní o čom rozprávať. Keď zalozis firmu, naučíš sa opäť komunikovať, plánovať, hľadať niečo, kde vieš byť užitočný... kadečo. ," zažiť niečo" nie je to isté ako ísť v piatok do mesta 😉 a že rozum, starostlivosť a zodpovednosť je málo? Hm, a čo si myslíš, lepšie sa plienky vymieňajú s chlapom zodpovedným alebo vtipným? Inak, stále si nepovedal, prečo tlačis na pílu tak skoro, keď chlapi bývajú plodni dlho dlho

@bambulkaaskatulka takto som to nebral a uprimne pre mna by bolo cestovat po europe alebo azii za trest. Bavit sa s neznamymi detto. Lenze ak je muz aj vtipny a starostlivy tak ma vyraznu vyhodu proti mne. Dieta chcem z vela dovodov, vsetko co robim preco sa snazim aby som raz mohol byt otcom. Proste po tom tuzim aj sa starat a vsetko s tym spojene. A ano bral by som to hned ale pochybujem ze v skorej buducnosti najdem zenu ktora by dieta tiez chcela a navyse zrovna so mnou, takze ratam s tym ze to moze trvat roky. Ja moc neprezivam stastie z mojho vlastneho zivota, pre mna je stastie mojej rodiny mozno deti rodicov, nieviem preco to tak mam od mala. Ja som zvlastny

luteam
20. sep 2025

@anonym_autor myslim si, ze je dost aj takychto zien co chcu byt v domacnosti aj ked uz je to menej bezne a hlavne zavisi ci ako muz co ma zivit sam celu rodinu dost zarobis

luccija
20. sep 2025
@anonym_autor

@blaazi dakujem pekne, nie som ale krestan aj ked sa mi velmi pacia ich hodnoty. Ja sa ale skorej snazim byt viac moralny nez nasledovat nejake nabozenstvo. Snad raz stretneme nejaku z ich komunity a zapacim sa jej.

@anonym_autor prečo sa tak strašne podceňujes?
Píšeš rozumne, ale, keď sa budeš tak stavať do role čo ja môžem ponúknuť, nie som krásavec atď, aby si nenašiel ženu čo ti spraví zo života peklo.
Myslím si, že ženy okolo 20 tky deti ešte neplánujú.Ked budete mať dieťa tak s ním bude doma a bude to robiť pre vás, ale to tiež nemusí vyhovovať každej sú ženy, ktoré byť doma s deťmi zvládajú ťažšie psychicky.Zivot je nevyspytateľný nikdy nevieš ako to bude.

autor
20. sep 2025
@luteam

@anonym_autor myslim si, ze je dost aj takychto zien co chcu byt v domacnosti aj ked uz je to menej bezne a hlavne zavisi ci ako muz co ma zivit sam celu rodinu dost zarobis

@luteam milionar nie som a mam tiez hypoteku, ale plat mam velmi dobry a vladam vsetko platit v pohode. Ja navyse nic moc nepotrebujem cize vsetko by som dal zene nech je stastna a tym aj ja.

luteam
20. sep 2025
@anonym_autor

@luteam milionar nie som a mam tiez hypoteku, ale plat mam velmi dobry a vladam vsetko platit v pohode. Ja navyse nic moc nepotrebujem cize vsetko by som dal zene nech je stastna a tym aj ja.

@anonym_autor tak verim tomu ze nejaku najdes co ma rovnake hodnoty

autor
20. sep 2025
@luccija

@anonym_autor prečo sa tak strašne podceňujes?
Píšeš rozumne, ale, keď sa budeš tak stavať do role čo ja môžem ponúknuť, nie som krásavec atď, aby si nenašiel ženu čo ti spraví zo života peklo.
Myslím si, že ženy okolo 20 tky deti ešte neplánujú.Ked budete mať dieťa tak s ním bude doma a bude to robiť pre vás, ale to tiež nemusí vyhovovať každej sú ženy, ktoré byť doma s deťmi zvládajú ťažšie psychicky.Zivot je nevyspytateľný nikdy nevieš ako to bude.

@luccija skusal by som jej pomoct najviac ako sa da, ale nie vzdy slova pomozu. Aj jej s dietatom co najviac pomahat, mna by to osobne velmi bavilo.
Neviem ked napisem ze nemam moc co ponuknut tak to myslim naozaj, neberiem to ako podcenovanie. Ked vidim kolko ovela lepsich muzov je odmietnutych a hlavne aj single a nevedia nikoho najst tak nie je lahke byt sebavedomy v tomto smere. Travim vela casu na internete a podla statistik az nieco cez 60 percent muzov (18-29) nerandi s nikym. A podla mojej skusenosti to uplne sedi. Takze konkurencia je obrovska a drviva vacsina randit chce ale sme nezaujimaví, nemame co ponuknut. Ja prijmam pravdu a urcite spravim maximum aby som v buducnosti nasiel co hladam, lebo keby sa nesnazim tak na 100 percent zostanem navzdy sam.

autor
20. sep 2025
@luteam

@luteam dakujem pekne

autor
20. sep 2025
@luteam

@luteam takisto prajem len to najlepsie na com ti zalezi

betulinka1
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takze tvoj inzerat by vlastne znel, ze vela nepotrebujem a hladam taku co tiez vela nepotrebuje ale spolu si spravime cely nas svet 🙂. Hmmm pekne. Ludom presne toto chyba, vela nepotrebuju. Skus hladat medzi dievčatami co su kresťanky a chodia do kostola. Je aj taka kresťanská zoznamka a mavaju aj rozne akcie. Su k tomu vedené a je to pre ne prirodzenejšie. Su z uplnych rodinnych, kde presne otec pracuje viac a sice mama menej ale ona zase robi to teplo domova a vedu uplne obyčajný pekny zivot. Sem tam nejaka dovolenka, ked sa tato buchne po vacku a vezme ich k moru a cela rodinka je stastna. Ked si niekde medzi babami, co chcu cestovat po Ázii, Čine a neviem kde po svete, budovať karieru, to si v uplne inej skupine toho co hladas.

autor
20. sep 2025
@betulinka1

@anonym_autor takze tvoj inzerat by vlastne znel, ze vela nepotrebujem a hladam taku co tiez vela nepotrebuje ale spolu si spravime cely nas svet 🙂. Hmmm pekne. Ludom presne toto chyba, vela nepotrebuju. Skus hladat medzi dievčatami co su kresťanky a chodia do kostola. Je aj taka kresťanská zoznamka a mavaju aj rozne akcie. Su k tomu vedené a je to pre ne prirodzenejšie. Su z uplnych rodinnych, kde presne otec pracuje viac a sice mama menej ale ona zase robi to teplo domova a vedu uplne obyčajný pekny zivot. Sem tam nejaka dovolenka, ked sa tato buchne po vacku a vezme ich k moru a cela rodinka je stastna. Ked si niekde medzi babami, co chcu cestovat po Ázii, Čine a neviem kde po svete, budovať karieru, to si v uplne inej skupine toho co hladas.

@betulinka1 napisala si to velmi pekne mozno az krajsie ako je realita 🙂 do kostola ale vobec nechodim, neviem kde najst taku moc spolocensky nie som a ak taka zena je moze vyberat a vyberat. Pre mna by to bol uplny ideal taka zena aku opisujes, doslova sen. Dakujem pekne za velmi pozitivnu reakciu.

elzu
20. sep 2025

Ja mam skvelou praci, ktera me strasne bavi, delam ji z presvedceni a s laskou. A muj muz mi toho presto nabizi pozehnane- nehu, pozornost, zajem, porozumění, otevrenou komunikaci- je tady, kdyz jsem unavena, je tady, kdyz se mi vsechno sere, je tady, kdyz je mi fajn, je tady, kdyz je mi mizerne. Nechava me plne se realizovat, domacnost stejne jako vychovu vedeme spolecne, jak organizacne tak financne. Strezime si spolecny cas a jsme za nej vdecni. Jsem za nej vděčna, za to, jaký je, ne za to, jakou sumu ma na ucte (a ze je mi to jedno, protože mame i v manželství společne nabyte ale i osobní rozdělené majetky).

Nehledej zenu, ktera ti splni tva prani, hledej vztah, ve kterem se budete moci spolecne rozvijet, budete mit spolecne vize…a treba opravdu natrefis na zenu, ktera si preje byt s detmi a starat se vam o zazemi, ale treba natrefis na plne samostatnou zenu, ktera tvych 1500e fakt ze nepotrebuje, ale uchvati ji tvuj smysl pro humor, empatie, zivotni jiskra, vasen, kdo vi…a nebo zenu, co za par eur výdělku ve svem case radeji bezdomovcům rozda polívku…i s takovou muzes byt stastny, protoze naplnena zena, je stastna zena, a stastna zena znamena stastne deti, stastna rodina…

autor
20. sep 2025
@elzu

Ja mam skvelou praci, ktera me strasne bavi, delam ji z presvedceni a s laskou. A muj muz mi toho presto nabizi pozehnane- nehu, pozornost, zajem, porozumění, otevrenou komunikaci- je tady, kdyz jsem unavena, je tady, kdyz se mi vsechno sere, je tady, kdyz je mi fajn, je tady, kdyz je mi mizerne. Nechava me plne se realizovat, domacnost stejne jako vychovu vedeme spolecne, jak organizacne tak financne. Strezime si spolecny cas a jsme za nej vdecni. Jsem za nej vděčna, za to, jaký je, ne za to, jakou sumu ma na ucte (a ze je mi to jedno, protože mame i v manželství společne nabyte ale i osobní rozdělené majetky).

Nehledej zenu, ktera ti splni tva prani, hledej vztah, ve kterem se budete moci spolecne rozvijet, budete mit spolecne vize…a treba opravdu natrefis na zenu, ktera si preje byt s detmi a starat se vam o zazemi, ale treba natrefis na plne samostatnou zenu, ktera tvych 1500e fakt ze nepotrebuje, ale uchvati ji tvuj smysl pro humor, empatie, zivotni jiskra, vasen, kdo vi…a nebo zenu, co za par eur výdělku ve svem case radeji bezdomovcům rozda polívku…i s takovou muzes byt stastny, protoze naplnena zena, je stastna zena, a stastna zena znamena stastne deti, stastna rodina…

@elzu ďakujem za moc pekny komentar dodal mi viac nadeje. Vlastne vela komentarov mi dodalo nadej a som moc rad ze som sem napisal. Prajem vsetkym vela stastia a nech sa vam splni to po com tuzite. Este raz dakujem. Pokojny den.

anonym_470d16
20. sep 2025
@betulinka1

@betulinka1 myslim si, ze mas velmi skreslene predstavy o mnohych krestanskych rodinach.

betulinka1
20. sep 2025
@anonym_470d16

@betulinka1 myslim si, ze mas velmi skreslene predstavy o mnohych krestanskych rodinach.

@anonym_470d16 vedela som, ze pride komentar ale myslim, ze je kazdemu jasne, ze sa nejedna o vsetkych. Preto musi hladat a preto sa musi pozriet aj na rodinu.

sissy27
20. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 dakujem velmi pekne sa pozitivne slova. Ano myslim ze som zodpovedny pracovity a usilovny lebo ak by som nebol nemal by som vobec nic. Verny chcem byt a zaroven je pre mna byt verny jednoduche ked o mna nikto nejavi zaujem. Ano mas pravdu som velmi malo aktivny a hobby nemam ziadne ako ostatni ludia. Cestovanie nie je pre mna ale asi by som sa obetoval keby to partnerku potesilo. Zazit ani skusit nic take nechcem iba mat dieta ak by som raz mal to stastie. Vacsinu casu stravim v praci, dva krat za tyzden cvicim, kazdy den varim a potom spim. Snad som na nic nezabudol.

@anonym_autor a preco tak velmi tuzis po dietati? Co od toho ocakavas? Co mas v plane mu ako otec ukazat, naucit ho, odovzdat mu?

mirokub
Odpoveď bola odstránená