icon

Ženy a kariéra verzus rodinný život

20. sep 2025

Zdravim som mlady chalan, nie som moc skuseny so zenami mam dobru pracu a zaujimali by ma vase nazory ako to vidite vy osobne a vo vasom okoli. Myslite ze zeny okolo 20 chcu byt s detmi v domacnosti alebo skorej kariera? Bavime sa v pripade ze muz sa chce postarat o zenu aj deti, platit hypoteku a vsetky naklady domacnosti, 500 si necham pre seba a zvysne peniaze co zostanu z vyplaty dajme tomu okolo 1500 jej da na akekolvek pouzitie co uzna za vhodne. Brala by to zena ako pozitivum alebo ze ju chcem drzat vo vazeni s detmi. Za kazdu uprimnu odpoved dakujem.

lucia13022023
20. sep 2025

Píšem ako 23r žena, ktorá ma dieta, vlastne bývanie, videla som kus sveta a stále cestujem , mam dobre rozbehnutu kariéru a dorabam si magistra na vs. Nie, nie som závislá na mužovi, nikdy som nebola. A nikdy by som ani nechcela byť. Je to pre mňa strasidelna predstava. Mam zdravé ruky, nohy, hlavu. Keby mi pokulhava zdravie, možno si to viem trošičku predstaviť, ale aj tak by som sa snažila co najviac, aby som zarobila aspoň nieco.
A k prvým komentárom, ze si zavesis decko na krk v 20... všetko sa dá, aj s dieťaťom. Nie každý chce mať deti pomaly v 40tke. A nie pre každého je "decko" pritaz.

anonym_ca5e29
20. sep 2025
@bessie12

Bola som ženou v domácnosti. Nevravím, ze bolo zle, ale tá predstava, že som bola finančne závislá na mojom mužovi sa mi vôbec nepáčilo. A navyše doma je nudno. Aj ked je pravda, ze deti nemame, ale aj tak. Ak by sa môjmu mužovi nedaj Boh niečo stalo, tak potom čo by so mnou a prípadnými detmi bolo ? Takže nie, nechcela by som byť viac ženou v domácnosti.

@bessie12 mozem sa Ta opytat? Slusne, a naozaj nie ofenzivne. Cisto zo zaujimavosti.
Co Ta viedlo k tomu byt "zena v domacnosti" a co si realne robila cele dni? Navyse ak hovoris, ze deti nemate. Rozumiem, ze evidentne Tvoj muz vyborne zarobi, a tak ste Tvoj prijem nepotrebovali. Ale co Ta naozaj viedlo zostat doma ked ste len dvaja? Neviem si predstavit co by som robila cele dni. Ak by som nebola nejaka bohata smotanka, ze ani dalsich mojich xy bohatych kamosiek nerobi a nudia sa doma a tak si spolocne vymyslame program a pod. Nechcelo sa Ti do prace? Ci ste mali nejaku vilu so zahradou co Ta zamestnavala, alebo...? Naozaj nad tym zivotnym stylom rozmyslam, ze co.

Pre rypacov: je mi to jedno, kazda zena si moze zit ako vyhovuje, naozaj sa pytam cisto zo zaujimavosti pre pochopenie takehoto rozhodnutia a stylu.

autor
20. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor a preco tak velmi tuzis po dietati? Co od toho ocakavas? Co mas v plane mu ako otec ukazat, naucit ho, odovzdat mu?

@sissy27 dovod asi rovnaky ako ked zena tuzi po dietati. Mam v plane ho naucit vsetko od tych najjednoduchsich veci, ukazat mu veci a koničky ktore mna nebavia a podporovat ho v comkolvek co ho bavit bude. Takisto mu ponuknem dobry domov kde sa nemusi bat a snad sa tam bude citit dobre a tym aj ja. To by bol pre mna dokonaly zivot.

autor
20. sep 2025
@lucia13022023

Píšem ako 23r žena, ktorá ma dieta, vlastne bývanie, videla som kus sveta a stále cestujem , mam dobre rozbehnutu kariéru a dorabam si magistra na vs. Nie, nie som závislá na mužovi, nikdy som nebola. A nikdy by som ani nechcela byť. Je to pre mňa strasidelna predstava. Mam zdravé ruky, nohy, hlavu. Keby mi pokulhava zdravie, možno si to viem trošičku predstaviť, ale aj tak by som sa snažila co najviac, aby som zarobila aspoň nieco.
A k prvým komentárom, ze si zavesis decko na krk v 20... všetko sa dá, aj s dieťaťom. Nie každý chce mať deti pomaly v 40tke. A nie pre každého je "decko" pritaz.

@lucia13022023 velmi dobry komentar, som rad ze nie som jediny kto to tak vidi, dakujem zanho

anonym_ca5e29
20. sep 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 ako si sa dokazala dostat ku vlastnemu byvaniu? Predpokladam ze si v 18/19 skoncila len strednu skolu, ako si si dokazala zarobit na vlastne byvanie, ak si v 21 hned rodila? To si mohla byt tak druhacka na VS, kedze teraz dorabas VS. Takze popri dietatu a VS si mala taky prijem ze Ti dali hypo, alebo si dokonca to vlastne byvanie sama kupila z nasetreneho z nastupneho platu po strednej a popri VS, za tie dva roky? Lebo vies, Tvoj prispevok znie tak superwomansky ze wow ako "nie si zavisla na muzovi" a ako sa Ti nepaci ta predstava, mas 23, skoro trojrocne dieta, super karieru, VS, cestujes - ale evidentne tam bola/je aj vyrazna pomoc okolia (ci uz financna ci ina, ci uz rodicov alebo hockoho). Lebo mi to ozaj nevychadza 🙂
Ale fandim Ti, ved preco nie (a neboj sa, nezavidim, mam stastny a spokojny zivot).

sissy27
20. sep 2025
@anonym_autor

@sissy27 dovod asi rovnaky ako ked zena tuzi po dietati. Mam v plane ho naucit vsetko od tych najjednoduchsich veci, ukazat mu veci a koničky ktore mna nebavia a podporovat ho v comkolvek co ho bavit bude. Takisto mu ponuknem dobry domov kde sa nemusi bat a snad sa tam bude citit dobre a tym aj ja. To by bol pre mna dokonaly zivot.

@anonym_autor ako mu ukazes veci, ktore ta nebavia, ktore si ani neskusil? Mne to stale pride, ze ty sa mas este sam vela co ucit, objavovat, skumat, aby si to mohol ukazat niekomu dalsiemu. Neviem si predstavit, ako ho vezmes napr do hor, ked si tam sam nikdy nebol a nevies co to obnasa (za hory si dosad cokolvek ine).

autor
20. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub ano ale nikdy si nebudem moct byt isty, to sa neda, zmenit rozhodnutie vie vzdy a aj ked by to bolo smutne s tym musim bohuzial ratat ze nejaka zneuzije moju dobrotu. Zatial ale bez prehanania nema o mna zaujem absolutne ziadna, a myslim ze ani celkom dobre peniaze nie su dostačujuci dovod pokial nemam ine veci ktore by boli pre nu atraktivne. Viem aj ze sa hovori ze dobri muzi koncia poslední ale mne to nevadi, a aj keby vadilo nemam moc na vyber, snazim sa zlepsit v com sa viem zlepsit a ostatne veci nechavam tak.

simona92101
20. sep 2025

@anonym_autor a preco chces od zeny,aby bola doma?nemoze aj pracovat a popritom sa starat o rodinu?

autor
20. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor ako mu ukazes veci, ktore ta nebavia, ktore si ani neskusil? Mne to stale pride, ze ty sa mas este sam vela co ucit, objavovat, skumat, aby si to mohol ukazat niekomu dalsiemu. Neviem si predstavit, ako ho vezmes napr do hor, ked si tam sam nikdy nebol a nevies co to obnasa (za hory si dosad cokolvek ine).

@sissy27 tak v horach som nechodil ale myslel som take veci ako napriklad, dat ho na kruzok plavania alebo hokej, popriade ja neviem sachy cokolvek. A ak by chcelo ist do hor tak zistim si o tom informacie a pojdeme do hor. Vzdy budu veci v ktorych sa mozem zlepsit alebo zazit ale v tom pre mna nespociva schopnost by dobry otec.

autor
20. sep 2025
@simona92101

@anonym_autor a preco chces od zeny,aby bola doma?nemoze aj pracovat a popritom sa starat o rodinu?

@simona92101 ak to tak chce tak moze, len ja som si vzdy myslel aspon ked som bol maly ze je to privilegium ked ako muz by som bol schopny zivit zenu a nemusi chodit do prace. Skoda ze opak je pravdou a v realite by to maloktora tak chcela. Ale chapem to samozrejme len musi to pochopit aj moje podvedomie ze o to v dnesnej dobe nie je zaujem

anonym_bc0e51
20. sep 2025

Nájdeš také skôr v kresťanských kruchoch. Nie je ich veľa ale nájdeš. Ja som tiež taká, ale už mám muža a deti. Sme spokojní.

lienka.7
20. sep 2025

@anonym_autor a budeš to takto robiť dokedy?

mira0611
20. sep 2025

@anonym_autor ahoj, ty si cely ako moj syn, aj on by chcel zenu v domacnosti, aby nemala starost a on chce sa o rodinu postarat, co je velmi velmi pekne, ale som ho odhovorila, aby mal zenu, ktora aspon ma 1/2uvazok a to nie kvoli financiam, ale kvoli tomu, ak by zivot priniesol nieco zle (choroba, smrt...).
Mala som znameho, ktorej sestra ovdovela jej manzel mal autonehodu, mali 2 deti 12 a 15rocneho.
Mali pekne financie, zena sa o podnikanie nezaujimala, nakonec vsetko museli predat a ona isla do tovarne na 3 zmeny pracovat, tam kde bol aj jej brat a hovoril mi, ze jeho sestra kazdy den place.
Tym len chcem povedat, ze je dobre ak zena ma aspon nejaku prax a peniaze.
Mam aj druhu skusenost, starsi manzel, manzelka o 20 rokov mladsia, dieta skolkar, zena sa starala o administrativu firmy, a po tom co jej manzel ako 55 rocny zaspal a uz sa nezobudil, dodnes vedie tu spolocnost a este lepsie ako jej manzel.
Takze pani pre dobre svojej zeny a buducnost deti, poslite manzelku pracovat.

autor
20. sep 2025
@anonym_bc0e51

Nájdeš také skôr v kresťanských kruchoch. Nie je ich veľa ale nájdeš. Ja som tiež taká, ale už mám muža a deti. Sme spokojní.

@anonym_bc0e51 ďakujem za reakciu a prajem vela stastia s manzelom aj detom nech sa vam dari

autor
20. sep 2025
@lienka.7

@anonym_autor a budeš to takto robiť dokedy?

@lienka.7 ahoj čo myslis prosim konkretne?

mirokub
Odpoveď bola odstránená
bessie12
20. sep 2025
@anonym_ca5e29

@bessie12 mozem sa Ta opytat? Slusne, a naozaj nie ofenzivne. Cisto zo zaujimavosti.
Co Ta viedlo k tomu byt "zena v domacnosti" a co si realne robila cele dni? Navyse ak hovoris, ze deti nemate. Rozumiem, ze evidentne Tvoj muz vyborne zarobi, a tak ste Tvoj prijem nepotrebovali. Ale co Ta naozaj viedlo zostat doma ked ste len dvaja? Neviem si predstavit co by som robila cele dni. Ak by som nebola nejaka bohata smotanka, ze ani dalsich mojich xy bohatych kamosiek nerobi a nudia sa doma a tak si spolocne vymyslame program a pod. Nechcelo sa Ti do prace? Ci ste mali nejaku vilu so zahradou co Ta zamestnavala, alebo...? Naozaj nad tym zivotnym stylom rozmyslam, ze co.

Pre rypacov: je mi to jedno, kazda zena si moze zit ako vyhovuje, naozaj sa pytam cisto zo zaujimavosti pre pochopenie takehoto rozhodnutia a stylu.

@anonym_ca5e29 no, pravdupovediac nie, ze sa mi nechcelo ist do prace, ale psychicky som nebola na tom najlepšie.
A co som celé dni robila? Obcas upratovala, kazdy den varila a piekla 2-3 a občas aj 4x do týždňa nejaké kolace. Proste nudno. S maminou som volala vela kta niekoľko hodin denne, ale to sa uz dávno skončilo jej smrťou. Teraz si neviem predstaviť byt ženou v domácnosti. Mam svoje faktúry, ktore musím platit a je mi trápne pýtať to od môjho muza. Takze som rada, ze zarobím aspon na svoje vydavky.

autor
20. sep 2025
@mira0611

@anonym_autor ahoj, ty si cely ako moj syn, aj on by chcel zenu v domacnosti, aby nemala starost a on chce sa o rodinu postarat, co je velmi velmi pekne, ale som ho odhovorila, aby mal zenu, ktora aspon ma 1/2uvazok a to nie kvoli financiam, ale kvoli tomu, ak by zivot priniesol nieco zle (choroba, smrt...).
Mala som znameho, ktorej sestra ovdovela jej manzel mal autonehodu, mali 2 deti 12 a 15rocneho.
Mali pekne financie, zena sa o podnikanie nezaujimala, nakonec vsetko museli predat a ona isla do tovarne na 3 zmeny pracovat, tam kde bol aj jej brat a hovoril mi, ze jeho sestra kazdy den place.
Tym len chcem povedat, ze je dobre ak zena ma aspon nejaku prax a peniaze.
Mam aj druhu skusenost, starsi manzel, manzelka o 20 rokov mladsia, dieta skolkar, zena sa starala o administrativu firmy, a po tom co jej manzel ako 55 rocny zaspal a uz sa nezobudil, dodnes vedie tu spolocnost a este lepsie ako jej manzel.
Takze pani pre dobre svojej zeny a buducnost deti, poslite manzelku pracovat.

@mira0611 len nestastie sa moze stat vsade v kazdom okamihu taky je zivot, asi nakoniec aj tak to inaksie nepojde. A keby sa mi nieco stalo tak by musela predat nehnutelnost lebo mam vysoku hypoteku ktoru by s nizsim prijmom nedokazala splacat. Je to vsetko zlozite

autor
20. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub tak ja budem lahka korist az pokym nestretnem zenu ktora by ma chcela. Je naozaj tazke si verit v dnesnom svete ked konkurencia je na kazdom kroku. Jedine zeby som sa hral na niekoho kto nie som a to mi neni sympaticke

anonym_bc0e51
20. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_bc0e51 ďakujem za reakciu a prajem vela stastia s manzelom aj detom nech sa vam dari

@anonym_autor ďakujeme. Aj ja ti prajem nech nájdeš čo hľadáš.

reanda
20. sep 2025
@anonym_ca5e29

@anonym_ca5e29 mna si sa nepytala, ale ked ta to zaujima, tak ti mozem odpovedat.. ja som napr. od detstva tuzila byt doma, lebo som typ, ktory zivot 'vonku' velmi vycerpava.. fyzicky aj psychicky.. trpela som tym uz od skolky a casom sa to len nabalovalo.. po desiatich rokoch prace som bola zrela na psychiatriu.. ked som mala potom moznost byt niekolko rokov doma, tak to bol pre mna obrat o sto percent k lepsiemu.. konecne som mohla zit viac podla seba a svojich potrieb, svojho vnutorneho rezimu a nemusela som sa tolko prisposobovat poziadavkam zvonka (pisem tolko, lebo prisli deti a tam je tiez nutnost sa prisposobovat, co bolo ale pre mna ovela znesitelnejsie, ako predtym v skole, ci praci) .. konecne som si mohla viac dovolit luxus, pre inych tak nepodstatny, pre mna majuci cenu zlata - napr. nemusiet rano vstavat na budik, moct sa najest, ci ist na zachod 😀 presne vtedy, ked potrebujem a nie, ked je nejaka prestavka.. a co je pre mna najpodstatnejsie - moct venovat pozornost tomu, co chcem, hlavne teda svojmu vnutornemu svetu.. ktory je bohaty, takze nepotrebujem sustavne nejake impulzy zvonka, aby som sa 'nenudila' .. prave naopak, ja sa 'nudim', ked stale nieco musim robit, zazivat a nemam moznost si to v klude 'spracovat' .. take zazitky su potom pre mna aj tak uplne bez hodnoty..
a co som cele dni robila? boze, tie dni su take kratke.. vstanes, trochu sa pokochas pohladom z okna a pol hodina v tahu 😀 postaras sa o domacnost, o seba, v mojom pripade aj o zahradu a mas vecer.. a to do toho neratam deti.. ja zas fakt uprimne nechapem, kedy sa niekto stiha nudit.. kolkokrat sme si s deckami planovali, ze si spravime vylet do vzdialenejsieho lesa, alebo piknik na priehrade a za ten svet sa nenasiel cas, kedy 😀

lucia13022023
20. sep 2025
@anonym_ca5e29

@lucia13022023 ako si sa dokazala dostat ku vlastnemu byvaniu? Predpokladam ze si v 18/19 skoncila len strednu skolu, ako si si dokazala zarobit na vlastne byvanie, ak si v 21 hned rodila? To si mohla byt tak druhacka na VS, kedze teraz dorabas VS. Takze popri dietatu a VS si mala taky prijem ze Ti dali hypo, alebo si dokonca to vlastne byvanie sama kupila z nasetreneho z nastupneho platu po strednej a popri VS, za tie dva roky? Lebo vies, Tvoj prispevok znie tak superwomansky ze wow ako "nie si zavisla na muzovi" a ako sa Ti nepaci ta predstava, mas 23, skoro trojrocne dieta, super karieru, VS, cestujes - ale evidentne tam bola/je aj vyrazna pomoc okolia (ci uz financna ci ina, ci uz rodicov alebo hockoho). Lebo mi to ozaj nevychadza 🙂
Ale fandim Ti, ved preco nie (a neboj sa, nezavidim, mam stastny a spokojny zivot).

@anonym_ca5e29 kľudne mi napíš súkromnú správu a a ja ti porozprávam o svojom živote a príbehu. Neznie to supermanovsky ci ako, len som makala miesto toho, aby som chlastala ako moji rovesníci v tej dobe.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
nevenka
20. sep 2025
@anonym_c77c96

@diewcatqoo ešte prednedávnom boli 20 ročné baby staré dievky,teraz v mode užívať do 50tky a potom vyplávať, že nemám chlapa,nemám deti, nemám nikoho

@anonym_c77c96 no urcite neboli stare dievky v 20 r., mozno tak starsie, lebo vsak stacilo mat ucnovku 3 rocnu, remeslo a hajde robit, vydat sa a hned rodit. Takze takto. Ja som koncila vysoku skolu ako 23 rocna, dnes najskor koncia v 24, 25, kvoli 9 rocnej zs, ak ide niekto na medicinu, tak aj dlhsie trva studium, ale taka medicka by asi takehoto chlapa asi nechcela ani. Akoze nic v zlom, ja som v podstate zienka domaca, ale z duse neznasam toto oznacenie, dlho som doma, venujem sa detom, rodine, ale nerodila som teda 20 rocna a aj v 23, 25 rokoch mi to prislo skoro. Vydavala som sa ako 29 rocna a 30 rocna som mala prve dieta. Ja si tiez neviem predstavit, ze sa moja dcera po gymnaziu hned zahrabe doma. A to beriem deti ako velky dar a je to uzasne, ale na vsetko je cas, najprv nech studuje, pocestuje, nauci sa jazyky, spozna svet, uzije si aj slobodny studentsky zivot a potom, ked si bude aj partnerom ista a mat skusenosti, aj pracovne, tak nech potom sa venuje detom, rodine. Ale nie zas tak, ze by ju muz nepustil pracovat, keby chcela.

maranta_leuconeura
20. sep 2025

Autor, drzim ti palce. Z toho ako pises si podla mna inteligentny mlady muz, vies co chces (hoci mozno ohladom deti mas skreslene predstavy, ale to sa doladi) a co nechces (tiez ma predstava cesty do Azie desi, naco by som tam sla, naco?! 😂). Zial patris do generacie mladych muzov, ktori to maju tazke pri nadvazovani kontaktov, lebo dochadza k zasadnym rozdielom medzi predstavami muzov a zien v rovnakom veku. Je velmi dobre, ze si na zeny nezanevrel a nezradikalizoval si sa ako niektori chlapci inceli. Este skus popracovat na tom, aby tvoja hodnota ktoru davas do vztahu a prezentujes dievcatam ako ponuku neboli primarne peniaze (lebo na to mozes skaredo doplatit), ale prave ta starostlivost, zaujem, zazemie, porozumenie, schopnost viest rozhovor na mnohe temy (z toho co citam tieto veci podla mna mas) - to su vlastnosti ktore aj dnesne mlade zeny povazuju za sexy 😉 Jednoducho plna penazenka a prazdno medzi ludmi v dnesnej doobe je uz out (ano kedysi to stacilo).

Poznam v okoli mlade baby Ukrajinky neoochadzajuce z Kyjeva ale z odlahlejsich casti, ktore by nieco taketo chceli, mozno dievcata zo slovenskych dedin budu na tom podobne. Jednoducho vychadza to z kultury, z toho, ako je to nastavene doteraz, hoci aj to sa posledne desiatky rokov dramaticky meni. U nas posledna silnejsia generacia zien co nepracovali ani v mestach sa rodila tak do 1930.

Tvoj jediny problem vidim v tom ze nemas konicek a vlastne nikam nechodis, to potom tazko niekoho stretnes. Uz ti tu radili ze cez znamosti kamaratov a podobne, mas nejaku partiu? Uz pracujes, takze na skole uz asi nikoho nestretnes... Naozaj skus nejake zaujmove skupiny, nikto nehovori, ze musis pri tom vydrzat navzdy, ale nikdy nevies kedy ta nieco chyti. Mozno by sa ti hodilo nieco pokojnejsie a viac samotarske ako rybarcenie, stavanie modelov ci pokojne pletenie, sitie, dievca mozes stretnut na kurze, v tvorivom obchode, alebo sa aj popytat novo ziskanych znamych aj muzov (ludia maju dcery a sestry).

Drzim ti palce, podla mna si ,,marriage material", hoci ja by som takto zit nikdy nechcela 🙂

reanda
20. sep 2025
@lucia13022023

@anonym_ca5e29 kľudne mi napíš súkromnú správu a a ja ti porozprávam o svojom živote a príbehu. Neznie to supermanovsky ci ako, len som makala miesto toho, aby som chlastala ako moji rovesníci v tej dobe.

@lucia13022023 a preco to nemozes napisat verejne? ved si anonym.. mna by tiez zaujimalo, ako sa da v 23r nadobudnut vsetko to, o com pises.. lebo poznam mnohych, co makali a nechlastali a neboli teda na tom tak dobre, ako ty, ani nahodou v tom veku

anonym_ca5e29
20. sep 2025
@lucia13022023

@reanda
@bessie12
Dakujem za Vase reakcie 👍😊

@lucia13022023 SS pisat nemusim, mna nezaujima Tvoj osobny zivot ako taky (nie v zlom) ale ved sa bavime v teme takze reagujem na Tvoje slova.
Ja som totiz tiez nechlastala ako rovesnici, brigadovala od 15, mala vyborne vynosnu brigadu (nie, ziadna "lahka" zena), skvele zazemie, studium, potom pracu, a to vsetko bez dietata - ale ziadnu financnu podporu - a preto velmi dobre viem, co a ako funguje, kym sa clovek a mlada zena naozaj iba vlastnymi silami dostane k vsetkemu, co Ty si zhrnula do tych 4 rokov - co mi pride az nemozne. A to si pridem objektivne ako ze som bola schopna mlada zena. Ale ako hovorim, fandim Ti uz akokolvek to bolo, mne to "je jedno". 🙃

lucia13022023
20. sep 2025
@reanda

@lucia13022023 a preco to nemozes napisat verejne? ved si anonym.. mna by tiez zaujimalo, ako sa da v 23r nadobudnut vsetko to, o com pises.. lebo poznam mnohych, co makali a nechlastali a neboli teda na tom tak dobre, ako ty, ani nahodou v tom veku

@reanda nie, nie som anonym. Da sa dosť ľahko zistiť kto som a poslednú dobu je to tu extrem, necítim sa komfortne pisat do diskusie ktorú si moze prečítať hocikto take detaily o mojom živote. Snáď tomu rozumieš🙂

reanda
20. sep 2025
@lucia13022023

@reanda nie, nie som anonym. Da sa dosť ľahko zistiť kto som a poslednú dobu je to tu extrem, necítim sa komfortne pisat do diskusie ktorú si moze prečítať hocikto take detaily o mojom živote. Snáď tomu rozumieš🙂

@lucia13022023 aha, pardon, zle som si vsimla, sa mi zdalo, ze si prispela anonymne 🙂

lienka.7
20. sep 2025
@anonym_autor

@lienka.7 ahoj čo myslis prosim konkretne?

@anonym_autor myslela som, že dokedy by si ju takto podporoval? 5 rokov? 10-15... do konca života?
Čítala som pár tvojich príspevkov. Prídeš mi z nich ako mily človek, ALE nepáči sa mi, že píšeš ze si priemer... prečo? Každý sme jedinečný, každému sa páči niečo iné. Určite sú také ženy, ktoré by tvoja ponuka očarila. Treba však rozlíšiť, či majú záujem byť doma ako žena v domácnosti, alebo sa im iba nechce pracovať. Lebo to je by rozdiel. A myslim, ze 20 ročnú babu týmto nejako extra neohuris, ta si chce ešte užívať slobodu. Nezachytila som, kolko mas rokov. Na tvojom mieste idem na to tak, ze ponúknes možnosť, aby nemusela pracovať 100% úväzok, ale co ja viem 50%, a v prípade choroby vieš vykryť jej výpadok prijmu, pokial sa ona venuje deťom. A vôbec nemusíš hľadať nejakú "jednoduchšiu " ženu, prečo aj? Práveže mnoho žien by rado skĺbilo kariéru a starostlivosť o deti, ale jednoducho nemôžu, lebo je všetko na nich. Toto je tvoja druha možnosť, ktorú síce nespominas, ale tí, ze sa aj ty aktívne zapojis do starostlivosti.