Ženy a kariéra verzus rodinný život
Zdravim som mlady chalan, nie som moc skuseny so zenami mam dobru pracu a zaujimali by ma vase nazory ako to vidite vy osobne a vo vasom okoli. Myslite ze zeny okolo 20 chcu byt s detmi v domacnosti alebo skorej kariera? Bavime sa v pripade ze muz sa chce postarat o zenu aj deti, platit hypoteku a vsetky naklady domacnosti, 500 si necham pre seba a zvysne peniaze co zostanu z vyplaty dajme tomu okolo 1500 jej da na akekolvek pouzitie co uzna za vhodne. Brala by to zena ako pozitivum alebo ze ju chcem drzat vo vazeni s detmi. Za kazdu uprimnu odpoved dakujem.
@bessie12 mozem sa Ta opytat? Slusne, a naozaj nie ofenzivne. Cisto zo zaujimavosti.
Co Ta viedlo k tomu byt "zena v domacnosti" a co si realne robila cele dni? Navyse ak hovoris, ze deti nemate. Rozumiem, ze evidentne Tvoj muz vyborne zarobi, a tak ste Tvoj prijem nepotrebovali. Ale co Ta naozaj viedlo zostat doma ked ste len dvaja? Neviem si predstavit co by som robila cele dni. Ak by som nebola nejaka bohata smotanka, ze ani dalsich mojich xy bohatych kamosiek nerobi a nudia sa doma a tak si spolocne vymyslame program a pod. Nechcelo sa Ti do prace? Ci ste mali nejaku vilu so zahradou co Ta zamestnavala, alebo...? Naozaj nad tym zivotnym stylom rozmyslam, ze co.
Pre rypacov: je mi to jedno, kazda zena si moze zit ako vyhovuje, naozaj sa pytam cisto zo zaujimavosti pre pochopenie takehoto rozhodnutia a stylu.
@anonym_autor
@anonym_ca5e29
ahoj, ja si dovolím na tvoje otázky odpovedať za seba ak môžem 🙃. Teraz som doma s bábätkom, ďalšie dve su v skolke.
Ale pokial by som mala vhodný príjem, trebars zvnehnutelnosti atd, nepoznala by som nudu doma. Rada šije a tvorím, čítam aj cestujem. Teraz mam xy "projektiv" nápadov v hlave ake pri 3 detich je cas vzácny.
Ja sase nechapem, ako sa niekto môže nudiť doma - teda ak ma dostatok peňazí.
A este by som teda isla do skoly, rada by som fyzio a ergoterapie vyštudovala a pomáhala malym detom od bábätka 🙂.
Potom by som si vyberala prípady, ktoré su financne zle na tom a pracovala pre radosť za symbolickú sumu. A nie ma olny úväzok.
To len tak v skratke ake este mnoho iných vecí ma napadá, ktoré by ma napĺňali milion jrat viac ako byt vrcholovom menezerkou 😃. I ked aj také su vzacne, hlavne ked si zachovajú ľudskosť a eq 🙂 Jednu takú poznam, úžasná žena - ci ako nadriadený alebo aj v súkromí ako kamoška.
Autor, drzim ti palce. Z toho ako pises si podla mna inteligentny mlady muz, vies co chces (hoci mozno ohladom deti mas skreslene predstavy, ale to sa doladi) a co nechces (tiez ma predstava cesty do Azie desi, naco by som tam sla, naco?! 😂). Zial patris do generacie mladych muzov, ktori to maju tazke pri nadvazovani kontaktov, lebo dochadza k zasadnym rozdielom medzi predstavami muzov a zien v rovnakom veku. Je velmi dobre, ze si na zeny nezanevrel a nezradikalizoval si sa ako niektori chlapci inceli. Este skus popracovat na tom, aby tvoja hodnota ktoru davas do vztahu a prezentujes dievcatam ako ponuku neboli primarne peniaze (lebo na to mozes skaredo doplatit), ale prave ta starostlivost, zaujem, zazemie, porozumenie, schopnost viest rozhovor na mnohe temy (z toho co citam tieto veci podla mna mas) - to su vlastnosti ktore aj dnesne mlade zeny povazuju za sexy 😉 Jednoducho plna penazenka a prazdno medzi ludmi v dnesnej doobe je uz out (ano kedysi to stacilo).
Poznam v okoli mlade baby Ukrajinky neoochadzajuce z Kyjeva ale z odlahlejsich casti, ktore by nieco taketo chceli, mozno dievcata zo slovenskych dedin budu na tom podobne. Jednoducho vychadza to z kultury, z toho, ako je to nastavene doteraz, hoci aj to sa posledne desiatky rokov dramaticky meni. U nas posledna silnejsia generacia zien co nepracovali ani v mestach sa rodila tak do 1930.
Tvoj jediny problem vidim v tom ze nemas konicek a vlastne nikam nechodis, to potom tazko niekoho stretnes. Uz ti tu radili ze cez znamosti kamaratov a podobne, mas nejaku partiu? Uz pracujes, takze na skole uz asi nikoho nestretnes... Naozaj skus nejake zaujmove skupiny, nikto nehovori, ze musis pri tom vydrzat navzdy, ale nikdy nevies kedy ta nieco chyti. Mozno by sa ti hodilo nieco pokojnejsie a viac samotarske ako rybarcenie, stavanie modelov ci pokojne pletenie, sitie, dievca mozes stretnut na kurze, v tvorivom obchode, alebo sa aj popytat novo ziskanych znamych aj muzov (ludia maju dcery a sestry).
Drzim ti palce, podla mna si ,,marriage material", hoci ja by som takto zit nikdy nechcela 🙂
@maranta_leuconeura dakujem za viacere pozitivne vety, aj ked zaverom si vlastne povedala ze by si tak nechcela zit. Tak ja osobne napriklad beriem sam seba za incela, pokial chapem vyznamu toho slova tak je to moja definicia, hoci nezelam ziadnej zene nic zle. Mne nijako neublizili, maju pravo si vybrat koho chcu a kto sa im paci ja by som si napriklad sam seba tiez nevybral. Partiu kamaratov mam, aj celkom vela by som povedal, len vsetci do jedneho su ako ja aj co sa tyka nazorov aj hodnot a tiez vsetci sa povazujeme za incelov lebo to presne sme. Nedokazeme byt dostatocne atraktivny v ziadnom smere na ktorom by zalezalo. A aj ked sme spolu sa vzdy zhodneme ze sme neviditelní. Kazdopadne nadalej sa snazime zlepsovat a aj ked to vyzera beznadejne povzbudzujeme sa byt co najviac pozitívny.
@anonym_autor myslela som, že dokedy by si ju takto podporoval? 5 rokov? 10-15... do konca života?
Čítala som pár tvojich príspevkov. Prídeš mi z nich ako mily človek, ALE nepáči sa mi, že píšeš ze si priemer... prečo? Každý sme jedinečný, každému sa páči niečo iné. Určite sú také ženy, ktoré by tvoja ponuka očarila. Treba však rozlíšiť, či majú záujem byť doma ako žena v domácnosti, alebo sa im iba nechce pracovať. Lebo to je by rozdiel. A myslim, ze 20 ročnú babu týmto nejako extra neohuris, ta si chce ešte užívať slobodu. Nezachytila som, kolko mas rokov. Na tvojom mieste idem na to tak, ze ponúknes možnosť, aby nemusela pracovať 100% úväzok, ale co ja viem 50%, a v prípade choroby vieš vykryť jej výpadok prijmu, pokial sa ona venuje deťom. A vôbec nemusíš hľadať nejakú "jednoduchšiu " ženu, prečo aj? Práveže mnoho žien by rado skĺbilo kariéru a starostlivosť o deti, ale jednoducho nemôžu, lebo je všetko na nich. Toto je tvoja druha možnosť, ktorú síce nespominas, ale tí, ze sa aj ty aktívne zapojis do starostlivosti.
@lienka.7 dakujem za pozitivne slova, ano bola by to samozrejme podpora do konca zivota, myslim ze to zene dlzim ked ona je doma s detmi. A ja by som to ani nebral ako obetu z mojej strany, velmi rad by som jej a detom dal vsetky peniaze co mam. Ja som rodinne orientovany a materialne veci sa mi pacia ale neprinasaju mi ziadnu radost ak neratam byt ze nemusim byvat s kym nechcem. A priemerny urcite som, mam doma zrkadlo a to kriči priemerom a tiez moje povahove crty nie su v absolutne nicom vynimocne, priemerny 22 rocny muz. Ja by som sa snazil pomahat co najviac ako viem, nech ma zo mna zena a deti aspon nieco.
ty by si najviac zo vsetkeho potreboval prijat a zacat mat rad sam seba.. lebo bez toho sa v zivote k spokojnosti nepohnes.. to ti nenahradi laska ziadnej zeny a ani deti..
ano, dvadsiatnikovi sa to tazko chape, ze sa nemas prisposobovat poziadavkam nikoho, ale byt sam sebou a pockat si na ludi, pre ktorych budes dokonaly prave taky, aky si.. zda sa to iba ako fraza a v 'skutocnom' zivote nerealna.. ale je to pravda.. ono to ale cloveku dojde az casom, co to vlastne znamena a co to v skutocnosti obnasa
ty by si najviac zo vsetkeho potreboval prijat a zacat mat rad sam seba.. lebo bez toho sa v zivote k spokojnosti nepohnes.. to ti nenahradi laska ziadnej zeny a ani deti..
ano, dvadsiatnikovi sa to tazko chape, ze sa nemas prisposobovat poziadavkam nikoho, ale byt sam sebou a pockat si na ludi, pre ktorych budes dokonaly prave taky, aky si.. zda sa to iba ako fraza a v 'skutocnom' zivote nerealna.. ale je to pravda.. ono to ale cloveku dojde az casom, co to vlastne znamena a co to v skutocnosti obnasa
@reanda dakujem, budem na sebe viac pracovat aj na sebavedomi, ako ale by som mohol byt prave ja dokonaly taky aky som pre niekoho to mi rozum moc neberie, ale dakujem pekne viem mam co zlepšovat
@bessie12 neviem ja som teda cely zivot na tom ze muz taha za kratsi koniec, ale mozno je to len moj pripad nie pripad celej spolocnosti. Ja to hlavne beriem ze moje rovesnicky si najdu lahko frajera/partnera ak chcu. Ale pre mna si najst partnerku je velmi tazke a ratam s tym ze to bude mi trvat roky ak vobec niekedy. Hlavne ak ma zena uz dobru pracu tak jej asi nemam uz vobec co ponuknut.
@anonym_autor Nepodcenuj sa, lebo sa na Teba nalepi presne taka zena ako si myslis, ze hladas - neschopna vyzirka, co Ta bude cely zivot tahat z penazi. Mozno teraz mas nizke sebavedomie, ale mne by sa na muzovom mieste nepacilo mysliet cely zivot na to, ze neviem, ci je so mnou partner kvoli peniazom alebo kvoli tomu, ze ma ma skutocne rad. Plus momentalne sa Ti dari, ale mozu prist aj zle casy (nezamestnanost, choroba, ...) a vtedy ocenis, ze partnerka nie je pritaz, ale dokaze sa aj postarat. Najdi si priatelku, ktora studuje/pracuje a chces sa o seba postarat sama. Je super, ked dokazes rodinu financne zabezpecit a pri malych detoch tuto moznost zena urcite rada vyuzije a taktiez jej bude imponovat, ze pri randeni netraposis v restauracii s delenim uctov a podobne, ale urcite by som peniaze neprezentovala ako svoje hlavne pozitivum, lebo sa na Teba nalepi akurat tak vychcana zlatokopka. Je kopec slusnych milych pracovitych dievcat, skus sa len lepsie popozerat po tych nenapadnych sympatickych milych babach a mozno najdes partnerku, s ktorou si budes aj rozumiet a nie len nejaku zlatokopku. A kludne rub aj mimo svoju ligu, velakrat si tie najlepsie baby maju problem najst partnerov a tie s povahovymi a vyzorovymi nedostatkami maju zaujemcov habadej, lebo sa ich muzi neboja (teda aspon v mojom okoli mam pocit, ze to tak je, asi preto som stastne zadana :D )
@simona92101 ak to tak chce tak moze, len ja som si vzdy myslel aspon ked som bol maly ze je to privilegium ked ako muz by som bol schopny zivit zenu a nemusi chodit do prace. Skoda ze opak je pravdou a v realite by to maloktora tak chcela. Ale chapem to samozrejme len musi to pochopit aj moje podvedomie ze o to v dnesnej dobe nie je zaujem
@anonym_autor ktora rozumna zena by mala o to zaujem?ved co dostane na dochodok,ked cely zivot nebude robit?tebe sa moze cokolvek stat,a ona zostane sama bez prace,bez penazi s detmi.
@anonym_autor Nepodcenuj sa, lebo sa na Teba nalepi presne taka zena ako si myslis, ze hladas - neschopna vyzirka, co Ta bude cely zivot tahat z penazi. Mozno teraz mas nizke sebavedomie, ale mne by sa na muzovom mieste nepacilo mysliet cely zivot na to, ze neviem, ci je so mnou partner kvoli peniazom alebo kvoli tomu, ze ma ma skutocne rad. Plus momentalne sa Ti dari, ale mozu prist aj zle casy (nezamestnanost, choroba, ...) a vtedy ocenis, ze partnerka nie je pritaz, ale dokaze sa aj postarat. Najdi si priatelku, ktora studuje/pracuje a chces sa o seba postarat sama. Je super, ked dokazes rodinu financne zabezpecit a pri malych detoch tuto moznost zena urcite rada vyuzije a taktiez jej bude imponovat, ze pri randeni netraposis v restauracii s delenim uctov a podobne, ale urcite by som peniaze neprezentovala ako svoje hlavne pozitivum, lebo sa na Teba nalepi akurat tak vychcana zlatokopka. Je kopec slusnych milych pracovitych dievcat, skus sa len lepsie popozerat po tych nenapadnych sympatickych milych babach a mozno najdes partnerku, s ktorou si budes aj rozumiet a nie len nejaku zlatokopku. A kludne rub aj mimo svoju ligu, velakrat si tie najlepsie baby maju problem najst partnerov a tie s povahovymi a vyzorovymi nedostatkami maju zaujemcov habadej, lebo sa ich muzi neboja (teda aspon v mojom okoli mam pocit, ze to tak je, asi preto som stastne zadana :D )
@strelkyna1 dakujem za reakciu, v tvojom prispevku je viacero zaujimavych nazorov podla mna. Nie som si isty ci je ale horsie nemat ziadnu alebo mat zenu ktora ma chce len pre peniaze. Nikdy som v tej druhej situacii nebol tak neviem povedat. A ja to beriem ze takmer kazda je mimo moju ligu. A asi by som sa aj zle citil keby viem ze moja zena moze mat niekoho ovela lepsieho a straca cas so mnou, takze do toho by som asi nesiel. Ale urcite ani zeny to nemaju uplne lahke ked je pomerne vela muzov ako som ja. Tiez to nebude prechadzka ruzou zahradou asi.
@anonym_autor ktora rozumna zena by mala o to zaujem?ved co dostane na dochodok,ked cely zivot nebude robit?tebe sa moze cokolvek stat,a ona zostane sama bez prace,bez penazi s detmi.
@simona92101 tak ak by sa mi aj nadalej darilo v praci tak by som vedel ju zabezpecit aby nemusela riesit dochodok. Za 10 rokov by sme kupili nejaky dalsi byt nieco do zlata mozno fondy akcie a pokial sa nestane katastrofa dalsich 50 rokov budem pracovat. Ale chapem preco o to nie je zaujem.
Ale uvedomujes si, ze 20 rocne zeny su mlade baby? Keby som mala 20 rocnu dceru, urcite by som nechcela, aby sa uz usadila a rodila deti. Podporovala by som ju v tom, aby studovala a aby videla svet, aby to bola samostatna osoba, ktora na sebe pracuje a aby sa nespoliehala v zivote len na chlapa.
To je múdre. Lenže sú ženy, ktoré nie sú nejaké bystré, ambiciózne a vždy budú robiť len práce za minimálnu mzdu. Pre nich byť pani domáca je dobrá alternatíva.
@strelkyna1 dakujem za reakciu, v tvojom prispevku je viacero zaujimavych nazorov podla mna. Nie som si isty ci je ale horsie nemat ziadnu alebo mat zenu ktora ma chce len pre peniaze. Nikdy som v tej druhej situacii nebol tak neviem povedat. A ja to beriem ze takmer kazda je mimo moju ligu. A asi by som sa aj zle citil keby viem ze moja zena moze mat niekoho ovela lepsieho a straca cas so mnou, takze do toho by som asi nesiel. Ale urcite ani zeny to nemaju uplne lahke ked je pomerne vela muzov ako som ja. Tiez to nebude prechadzka ruzou zahradou asi.
@anonym_autor predstav si, ze si zena a precitas si toto.. mal by si (ako zena)zaujem o takeho muza? ved to by znamenalo, ze si ta 'posledna liga', ktora je uz dobra len pre takeho chudaka, ktory na viac nema.. ako by si sa citil na jej mieste? bol by si happy s takym partnerom?
@patka84 ak by som chcela, tak by som mohla ostať doma, ale nechcem. Mam svoje vydavky, ktoré musim zaplatiť. Alebo sa mám prosiť svojho muza, aby to zaplatil, aj napriek tomu, ze sme v mínuse cca 10 tisíc € ? Pisem MY, pretože sme uz manželia. Rada by som mu prispela aspon tych 500€ na ďalšie auto, ale bohužiaľ mám opäť ďalšie nečakane výdavky kvôli neschopnosti úradov.
@patka84 na toto vsetko sluzi prave spolocne zitie na divoko,aby par zistil ci sa k sebe hodi ci nie,ci dokazu spolu riesit problemy,tema peniaze,svadba,deti,spolocna nehnutelnost a ine,ine,co zivot prinasa.
@anonym_autor predstav si, ze si zena a precitas si toto.. mal by si (ako zena)zaujem o takeho muza? ved to by znamenalo, ze si ta 'posledna liga', ktora je uz dobra len pre takeho chudaka, ktory na viac nema.. ako by si sa citil na jej mieste? bol by si happy s takym partnerom?
@reanda necitil by som sa dobre na jej mieste. Osobne by som jej to takto nepovedal, ale chcem byt v tejto diskusii co najviac uprimny, lebo len v tom pripade mozem dostat dobre rady. Ja som napriklad naozaj rad ze som napisal. Tym ze som napisal dostal som moznost "nazriet" ako to vnimaju ostatni ludia okolo mna. Neviem si predstavit byt v realnom zivote k niekomu takto uprimny a povedat co si myslim. Ja sa v realnom svete snazim posobit viac sebavedomejsie, toto je ale moje skutocne ja ked nehram ziadne hry, nerad sa citim byt zranitelny a anonymna diskusia mi dovoluje povedat a ziskat informacie ku ktorym by som sa nemal ako dostat takze velmi pekne dakujem kazdemu kto prispel.
@patka84 na toto vsetko sluzi prave spolocne zitie na divoko,aby par zistil ci sa k sebe hodi ci nie,ci dokazu spolu riesit problemy,tema peniaze,svadba,deti,spolocna nehnutelnost a ine,ine,co zivot prinasa.
@vladuska20 tak odpovede sa uz nedočkáme 🙈
@maranta_leuconeura dakujem za viacere pozitivne vety, aj ked zaverom si vlastne povedala ze by si tak nechcela zit. Tak ja osobne napriklad beriem sam seba za incela, pokial chapem vyznamu toho slova tak je to moja definicia, hoci nezelam ziadnej zene nic zle. Mne nijako neublizili, maju pravo si vybrat koho chcu a kto sa im paci ja by som si napriklad sam seba tiez nevybral. Partiu kamaratov mam, aj celkom vela by som povedal, len vsetci do jedneho su ako ja aj co sa tyka nazorov aj hodnot a tiez vsetci sa povazujeme za incelov lebo to presne sme. Nedokazeme byt dostatocne atraktivny v ziadnom smere na ktorom by zalezalo. A aj ked sme spolu sa vzdy zhodneme ze sme neviditelní. Kazdopadne nadalej sa snazime zlepsovat a aj ked to vyzera beznadejne povzbudzujeme sa byt co najviac pozitívny.
@anonym_autor incelov beriem ako extremisticke hnutie, ktore neznasa zeny, lebo ,,im nechcu dat". Nakoniec taka je aj definicia z wiki: Incel je zkratka anglického spojení involuntary celibate, česky „nedobrovolný celibát“, a označuje skupinu lidí, které spojuje pocit zklamání, misantropie, misogynie, rasismus a odpor k sexuálně úspěšným mužům. ... Počátkem roku 2018 začala být ideologie incelů ze strany americké státní správy a odborníků na extremismus označována jako „teroristická“. Stalo se tak v reakci na řadu útoků a masových vražd, které jsou členům subkultury připisovány.
Takze ti radim sa tymto pojmom hlavne pred scitanymi slecnami velmi neohanat a teda ani sa tak neoznacovat. Ano mozno si sklamany a nedobrovolne vztah nemas, ale z toho co tu pises by som ta priamo k incelom nezaradila 😉
@anonym_autor Hlavne sa nedaj odradit prvym nie, sice v dnesnej dobe sa to uz meni, ale este stale vela dievcat caka na to, kedy budu oslovene a nenaberu odvahu pozvat na rande. Z toho aj vyplyva, ze sice zena moze cakat dlho, ale nezazije pocit neuspechu pri osloveni, zatial co muz asi velakrat moze zacut nie, kym najde niekoho, kde su tie sympatie obojstranne. A nepozyvaj vsetky zaradom, lebo uz len z principu by som odmietla, keby muz bral kohokolvek. Kazdy chce mat pocit jedinecnosti a nie, ze je len cesta von zo zufalosti.
@anonym_autor a este ma zaujalo z tvojej odpovede ,,Nedokazeme byt dostatocne atraktivny v ziadnom smere na ktorom by zalezalo." Tak to si naozaj nemyslim. Ved nemas len telesnu schranku a peniaze, mas aj nejake vnutro. Si este mlady, potrebujes sa viac spoznat, aby si sa vedel aj sam docenit (u mna to prislo az po 25ke, dovtedy som sa povazovala za skaredu a priemernu, teraz o 8 rokov neskor sa citim sebavedomo, krasna a mudra 😂).
Ved si len zober kolko skaredych ci aj vazne telesne postihnutych ludi si najde partnera, asi maju co ponuknut = osobnost. A nemusis byt extrovert ani charizmaticky (som pochopila ze to ta trapi ze nemas), nie vsetky zeny to hladaju.
@anonym_autor incelov beriem ako extremisticke hnutie, ktore neznasa zeny, lebo ,,im nechcu dat". Nakoniec taka je aj definicia z wiki: Incel je zkratka anglického spojení involuntary celibate, česky „nedobrovolný celibát“, a označuje skupinu lidí, které spojuje pocit zklamání, misantropie, misogynie, rasismus a odpor k sexuálně úspěšným mužům. ... Počátkem roku 2018 začala být ideologie incelů ze strany americké státní správy a odborníků na extremismus označována jako „teroristická“. Stalo se tak v reakci na řadu útoků a masových vražd, které jsou členům subkultury připisovány.
Takze ti radim sa tymto pojmom hlavne pred scitanymi slecnami velmi neohanat a teda ani sa tak neoznacovat. Ano mozno si sklamany a nedobrovolne vztah nemas, ale z toho co tu pises by som ta priamo k incelom nezaradila 😉
@maranta_leuconeura ak je taka definicia tak to dufam ze nie som. Nie okrem dobrych kamaratov ktorych poznam od detsva by som nikomu nehovoril ze som incel. Nie je to vec na ktoru by som mohol byt pysny, je to skorej na hanbu a ukazuje to moju neschopnost. Ja moc so zenami v kontakte nie som, prakticky teda vobec.
@anonym_autor a este ma zaujalo z tvojej odpovede ,,Nedokazeme byt dostatocne atraktivny v ziadnom smere na ktorom by zalezalo." Tak to si naozaj nemyslim. Ved nemas len telesnu schranku a peniaze, mas aj nejake vnutro. Si este mlady, potrebujes sa viac spoznat, aby si sa vedel aj sam docenit (u mna to prislo az po 25ke, dovtedy som sa povazovala za skaredu a priemernu, teraz o 8 rokov neskor sa citim sebavedomo, krasna a mudra 😂).
Ved si len zober kolko skaredych ci aj vazne telesne postihnutych ludi si najde partnera, asi maju co ponuknut = osobnost. A nemusis byt extrovert ani charizmaticky (som pochopila ze to ta trapi ze nemas), nie vsetky zeny to hladaju.
@maranta_leuconeura nemame len fyzicku schranku ale mne napriklad moja povaha asi vadi este viac ako fyzicka schranka. Ja by som chcel byt vtipnejsi, milsi, menej hanblivy, viac pozitivny mozno dokonca prijemny. Lepsie komunikacne schopnosti, mne vadi ze v realnom zivote hram stale nejaku hru, ja by som nedokazal sa takto s niekym bavit dokonca ani s najlepsimi kamaratmi. Ja sa citim velmi zle ked mam pocit ze som zranitelny. Keby toto niekomu poviem prepadol by som sa pod zem od hanby.
@maranta_leuconeura ak je taka definicia tak to dufam ze nie som. Nie okrem dobrych kamaratov ktorych poznam od detsva by som nikomu nehovoril ze som incel. Nie je to vec na ktoru by som mohol byt pysny, je to skorej na hanbu a ukazuje to moju neschopnost. Ja moc so zenami v kontakte nie som, prakticky teda vobec.
@anonym_autor a este by som na tvojom mieste skusila dat sancu speed datingu. Napriklad cez laskatu ale aj ine. Ano, tiez by som sa toho ako introvert desila, ale vies kolkokrat sa mi uz na spolocenskej akcii stalo, ze nas par silnych introvertov vytvorilo vlastny introvertny kutik a aspon sme sa porozpravali? (Kde ini tancovali, opijali sa alebo sa inak akoze klasicky zabavali) 😉
@anonym_autor a este by som na tvojom mieste skusila dat sancu speed datingu. Napriklad cez laskatu ale aj ine. Ano, tiez by som sa toho ako introvert desila, ale vies kolkokrat sa mi uz na spolocenskej akcii stalo, ze nas par silnych introvertov vytvorilo vlastny introvertny kutik a aspon sme sa porozpravali? (Kde ini tancovali, opijali sa alebo sa inak akoze klasicky zabavali) 😉
@maranta_leuconeura to neni sanca ze by som tam isiel, ja by som sa aj hanbil si dat fotku na nejaku datting applikaciu, proste ta hanba ze ma tam niekto uvidi, ja som zvlastny jedinec proste
@maranta_leuconeura nemame len fyzicku schranku ale mne napriklad moja povaha asi vadi este viac ako fyzicka schranka. Ja by som chcel byt vtipnejsi, milsi, menej hanblivy, viac pozitivny mozno dokonca prijemny. Lepsie komunikacne schopnosti, mne vadi ze v realnom zivote hram stale nejaku hru, ja by som nedokazal sa takto s niekym bavit dokonca ani s najlepsimi kamaratmi. Ja sa citim velmi zle ked mam pocit ze som zranitelny. Keby toto niekomu poviem prepadol by som sa pod zem od hanby.
@anonym_autor to prejde 🙂 ty si doteraz nekomunikoval na nete? ci nie o takychto veciach? tak v tom pokracuj .. zachvilu budes majster 🙂 .. inac, nemysli si, ze druhi ludia su v rozhovoroch nejak uprimni.. malokto.. vsetci nosia masky a hraju hry.. ale povazuju to za uplne normalne
@anonym_autor to prejde 🙂 ty si doteraz nekomunikoval na nete? ci nie o takychto veciach? tak v tom pokracuj .. zachvilu budes majster 🙂 .. inac, nemysli si, ze druhi ludia su v rozhovoroch nejak uprimni.. malokto.. vsetci nosia masky a hraju hry.. ale povazuju to za uplne normalne
@reanda nie nemam socialne media ziadne ani instagram ani nic, ale diskusie a problematiku mladych asi poznam, o tom som si nieco nastudoval, tiez ma zaujimaju ake problemy maju dievcata a zeny v mojom veku aj inych vekovych kategoriach aby som sa ucil pripadne z chyb ostatnych. Myslim ze takato anonymna diskusia je ovela lepsia a osobnejsia ked neviem kto je na druhej strane. Napriklad to aky velky problem je porno som zistil z tohto fora este pred par mesiacmi a rozhodol sa ze ho nikdy pozerat uz viac nechcem. Je toho ale vela a precitat si tu co riesia ini ludia ma dokaze obohatit a zlepsit sa. Hlavne viem ze toho priestoru na zlepsenie mam velmi vela
@anonym_autor v zivote by som nechcela byt na nikom zavisla! Ani na svojom muzovi nie! Niet nad financnu slobodu! A ako 20 rocna skoncit ako niecia gazdina, tak to uz vobec nie!
@anonym_autor v zivote by som nechcela byt na nikom zavisla! Ani na svojom muzovi nie! Niet nad financnu slobodu! A ako 20 rocna skoncit ako niecia gazdina, tak to uz vobec nie!
@mane01 cim viac nad tym rozmyslam asi je to tak pre kazdeho lepsie ze sa nemusi na nikoho spoliehat aj ked mna by to potesilo keby sa niekto spoliehal na mna a nesklamal by som
@anonym_autor keby mi niekto ako 20 rocnej dal taku ponuku tak mu tresnem (knihou) po hlave a utekam ani sa neobzeram. V tom veku som o detoch ani nesnivala, teraz mam 4.
Takto: mat kazdy mesiac 1500€ len pre seba by bolo super. Da sa zriadit fond na dochodok, pripadne platit dobrovolne socialne poistenie a stale vyjde na upratovacku, baby sitterku k detom, na konicky, na studium a aj nieco odlozit (pre istotu). Nemusi byt zena "vo vazeni".
Ale v prvom rade je vo vztahu dolezita laska a dovolim si tvrdit, ze bez lasky ziadny dlhodoby vztah nevytvoris.
Tvoje prispevky vyznievaju, ze si chces zenu "kupit" ale zena nie je tovar a peniazmi si ju nekupis (teda urcite sluzby ano, ale predpokladam ze toto nie je cielom)
Kedze mas len 22 rokov, tazko nejake dievca/zena uveri tomu, ze Tvoje rozhodnutie zalozit rodinu je ustalene a definitivne a ze si to po 2-3 rokoch nerozmyslis.
Co vlastne ocakavas od toho, ze budes mat zenu a deti? Myslis si, ze budes stastnejsi? Alebo spokojny?

@mirokub dobre srdce je sice pekne a je to pre mna podstatne ale nevidim nikoho kto by o to stal. Minimalne nie vekova skupina s ktorou som v kontakte. Mam produkt o ktory nema nikto zaujem, tak je celkom jedno do akeho obalu ho zabalim ked produkt nie je dobry. Mozno len musim pockat par rokov nez budem mat 30 a bude o nieco vacsi zaujem o mna. Medzitym sa musim posnazit na viacerych veciach ktore mozem zmenit k zlepseniu a dakujem za rady.