Žiadosť o ruku počas tehotenstva
Ženy ktoré dostali žiadosť o ruku až po otehotnení, ako ste to prijali? Nemali ste myšlienky, že vás žiada o ruku len kvôli dieťaťu a nie kvôli tomu že vás miluje? Išli ste do sobáša ajtak ? Mne sa to nejak zdá celé neúctivé a neúprimne keď žiadosť o ruku príde kvôli dieťaťu, vydržali take vzťahy aj po odrastení deti ?
@monicatko20 z toho, co pises, sa mi len potvrdzuje, ake je nerozumne planovat najprv dieta a potom svadbu.. vsak jasne, ze uz s dietatom je taka vec komplikovanejsia.. a o to viac to stale nechapem, preco to vobec niekomu napadne.. cakat so svadbou po dietati, ked teda viem, ze ju chcem
Úprimne, som šťastná, že ma požiadal o ruku a zobrali sme sa a ešte nemame dieťa (zatiaľ) - lebo viem, že sme spolu reálne z lásky. Pretože sama vidím všade ako sú ľudia spolu veľa krát hlavne kvôli dieťaťu..ale ako zas na druhú stranu keď sa tak stane, že je dieťa skôr, tak uz sa to vrátiť nedá, takže by som to nebrala tragicky
Keby si ta nechcel zobrat, tak ta nepožiada ani keby si bola 3x tehotna. To, ze ta ziada, ked si tehotna to iba urýchlilo jeho rozhodnutie a je to spravne, lebo chce mat veci na poriadku
Nepripadá mi to neúctivé. Predtým ste sa o svadbe a o dieťati nikdy nebavili? Dieťa nebolo plánované? Nie je to záruka ničoho. On si Ťa aj napriek dieťaťu vziať nemusel. Dôvod na požiadanie vie len on sám. Dôležité je asi skôr to, či sa obaja chcete starať o vzťah a svoju rodinu a pekne žiť.
Áno, počas tehotenstva a žiadosť o ruku prišla až keď sme začali riešiť sobáš. Ale bolo to pekné. My sme to dovtedy neriešili, ale potom prišlo spoločné rozhodnutie s tým, že je to lepšie, keď budeme zobratí. Žiadnu veľkú svadbu sme nechceli, len v kruhu najbližších, obed v hotelovej reštaurácii a posedenie s mojimi rodičmi u nás. A na druhý deň sme išli na výlet. 🙂
@autorka samozrejme, chce ta len kvôli dietatu 🤦♀️
Mam kamarátku, ktorá tiež uvažovala ako ty, najskôr ju žiada kvôli decku, potom je tučná po porode, potom si zase chce užiť svadbu... teraz majú už druhé dieťa a svadba nikde, lebo chlap mal toho dosť. Takže odporúčam vymyslat👌
Plus ešte, co ak sa s tebou žení iba kvôli matke, ktorá ho k tomu donútila? Nad tým si neuvažovala? (Irony).🙈
Ale že ti nevadilo splodiť dieťa, keď nie ste manzelia. Možno to tak berie, že už budete mat dieťa a budete rodina, tak to chce zoficialnit.
tipnem si ale 70% svadieb je ked uz je tehotenstvo alebo donkonca dieta na svete. Tak co riesis? toto ste si mali vydiskutovat predtym nez si otehotnela.
keby ta nepoziadal, riesis preco si ta tehotnu nechce vziat
@monicatko20 k svatbe a ziadosti obruku netreba dovod? wau
@maury
@natalka13 akoze ja tu na tomto fóre žasnem.... poziada ma, problém je, nepožiada ma, ešte väčší. Poziada ma na oslave, to je teda debil, lebo to sa predsa nerobí! To ma mal žiadať v súkromí, lebo je to výsostne intímna záležitosť! 🤦♀️ najlepšie ešte pod eifellovkou, lebo ja som si to tak vysnivala/predstavovala a pod.kecy...
Ja sa ani tým chlapom nedivím, ze sa potom nechcu ženiť, lebo mat doma potom takýto "material", co za všetkým hľadá matku alebo inú osobu, to je proste na maslu🙈
a svadbu chystat 2roky aby ladil okraj servitok s okrajom pozvanky🙈☝️ a hadat sa so svokrou ze nechcem puncaky lebo ruzovy kolacik mi nesedi farebne do konceptu a k snubaku.
Sranda ,že sa nad tým zamýšlaš 🙂 veď keď nechceš byť požiadaná o ruku tehotná, tak robím všetko pre to aby som teda tehotná nebola kým ma o ruku nepožiada ..🤷🏽♀️
Ja som svoju zenu poziadal o ruku tiez po otehotneni. Dieta smeplanovali, chned to vyslo na prvu supu, takze prislo to rychlo. Svadbu sme mali kvoli tomu aby boli zabezpecene keby sa stalo daco somnou. Podla mna musia byt sveje rodicia.
Prečo by ta žiadal len kvôli dieťaťu? Sak otcom bude či budete mať svadbu alebo nie, aj keby sa zoberieš a odídeš za iným stále to bude jeho dieťa
Zakazala som so slovami opovaz sa ma poziadat o ruku, keď budem tehotna! Prislo mi to, ze by musel, lebo sa to patrí atd... Brali sme sa po 7 rokoch s dvomi detmi a svet sa nezrutil.
Ja nechápem, že v 21. storočí je svadba vnímaná takto 😁 ja som s partnerom 6 rokov, dieťa sme plánovali, o svadbe sme sa rozprávali, viackrát sa ma opýtal kedy a ako naplánujeme svadbu keďže máme jednu polovicu rodiny v zahraničí a druhú na Slovensku. Ale z mojej strany je od začiatku postoj, že svadbu nechcem. Aj kvôli organizácií, kvôli tomu, že mám úzkosť keď mám byť stredobodom pozornosti a počas obradu by som pravdepodobne odpadla 😁 ale hlavne kvôli tomu , že mne to proste nedáva zmysel, že treba papier na to byť rodina, úplne to ide mimo mňa. Viem, že mňa a dieťa miluje, sme rodina, kým sa budeme milovať a snažiť, a ak by to raz prestalo klapať tak by sa naše cesty rozdelili či sme mali svadbu či nie. Máme kamarátov, ktorí svadbu mali a vo vzťahu majú voči sebe omnoho menej rešpektu ako my dvaja. Záleží to od ľudí. Skôr mi príde, že niekto sa berie kvôli tomu ,aby mal väčšiu istotu, že ho možno ten druhý neopustí, keď to budú mať spečatené 😁
Nie. Pretože som zistila, že zásnuby plánoval ešte predtým, než som otehotnela🙂 Boli pomerne logisticky náročné❤😂
Mohla by som sa spytat tiez. A preco si uz tehotna? Mala si pockat na zasnuby a nemala by si tento problem, ci Ta poziadal kvoli dietatu.
Neúctivé by mi prišlo keby ťa o ruku tehotnú nepožiadal.

@monicatko20 tak stacilo napisat,ze sobas nie je u vas priorita a nepisat kecy o spravnej chvili