Žiarliaci manžel: Ako zvládnuť vianočný večierok?
Manžel si neželá aby som išla na Vianočný večierok u nás vo firme. Hovorí, ze ak pôjdem tak pôjde aj on ku nim a príde domov az ráno na druhý deň. Myslí si, že si do prace chodím hľadať milencov alebo čo, že on vie ako to funguje vo veľkých firmách.
Žiarli, vadí mu aj ako sa obliekam (samozrejme sa neobliekal vyzyvavo) a vadí mu aj že sa do práce ráno upravím… ja už neviem čo robiť, neviem prečo mi toto robí…
@earlgrey joj hneď ste si tu niektoré vybrali pár hoviadok ako ukážku celej kultúry. Ako je to super pocit povýšiť sa nad skupinu 2mld ľudí na základe pár jedincov? 🙂 pomáha to ukľudniť ego?
@lenkakravcova Nie, ja som dlhé roky žila v moslimskej komunite aj som pracovala s ľuďmi z moslimskej komunity a nie je to jeden jedinec, ja by som knihu mohla napísať o tom ako tie ženy chodili k nám plakať...
@lenkakravcova Väčšina z tej kultúry teda vôbec nemá problém, keď si žena oblečie na dovči dvojdielne plavky a cez leto nosí krátke šaty, šortky pod.? Napr. môj mi naopak stále vyčíta, že viac nenosím šaty a sukne, legíny a nemá na mne rád tepláky.
@earlgrey koľko žien k tebe prišlo plakať z celej komunity? Koľko žien by k tebe prišlo plakať štatistický v inej komunite? Koľko žien tu vyplakáva na MK? 😃
@andrejka2424 no však ja si to tiež nemyslím, žeby to bola väčšina či už z tej alebo onej kultury. Môj manžel je tiež radšej keď nosím tunajšie oblečenie, také ktoré mi aj sluší aj je pekne, nie vulgárne ale vyzdvihuje ženskosť. To skôr ja som tá konzervatívnejšia z nás dvoch v oblečení 😅
Isla by som a nech ide :DDD
Išla by som na večierok, vyobliekala sa a poriadne zabavila, a muž nech si robí čo chce a príde kedy chce, a rovno na psychiatriu nech sa objedna
Žiarlivec ktorý tá manipuluje
Raz som išla do Lidla. Bolo to takto pred sviatkami. Akurát odtiaľ vychádzali muž a žena. Tá dievčina bola podľa mňa sympatická a slušne oblečená. Nepôsobila vyzývavo. Myslím si, že nebola ani namaľovaná. Akurát, keď sme sa míňali, tak som počula ako jej povedal : a dôrazne Ťa žiadam, keď tam budeme, aby si sa so žiadnym mužom nerozprávala. Ona mu nič nepovedala. Zaujímalo by ma prečo sú ženy vo vzťahu s takýmito "prípadmi". Len preto, aby náhodou nezostali samé?
Ved chod a teda prid aj ty az rano a aj on nech si ide a pride az rano...
@jana0412 "lebo on to robi z lasky" :DDD
“Podla seba sudim teba” ja mam takú skúsenosť , len toľko . Keď ma nikam nechcel pustiť , šmíroval ako idem do mesta oblečená vadilo mu , že sa o seba starám tak vtedy to robil ON flirtíky obletovačky a ženy . A najspokonejší bol keď som sedela iba doma na riti s deťmi .
Môj manžel má večierok v stredu, ja v piatok. Jednoducho ideme. Nebolo to o žiadnom pýtaní sa, dovolení, či púšťaní. Oznámili sme si termín, poznačili do kalendára a bodka. Berieme to ako fakt bez akejkoľvek drámy.
Vrana k vrane sadla ... Nemám rada tie názvy že toxický vzťah, tak napíšem, že tento vzťah nieje vôbec zrelý a je už dopredu odpísaný..
@dharmasanata No oni sú spolu už 12 rokov a majú deti. Čiže ona si ešte len užije peklo so žiarlivcom.
@jana0412 keď mi také podobné hovoril kamoš... povedala som mu: "monológ"? S takým žiarlivcom... to radšej mašlu na krk.
Povedla osm mu, nech si nájde dievča, čo si preškolí podľa seba... ale ten pohľad.. v ten moment som sa modlila, aby čo najskôr odišiel a neprenasledoval ma. Verím v silu modlitby 🙏
Mna môj muz aj sám posle na večierok a ja som z tých, ktorým sa nechce 😃. Sranda, aki sú ľudia rozdielni
Ved vsetci vieme co sa na takych peknych vecierkoch robi.. vobec sa mu necudujem
@322sima123 u nás sa na večierku je, pije, tancuje a hrajú sa šipky 😂
mna moj muz na vecierok vyhnal, ze sa mam ist socializovat nech nesedim doma a este ma aj chvali ze som pekna na fotkach z tade. Mala som mini saty a stekle. Nechcela by som takeho ziarliveho blba doma👎
@322sima123 tak trosku zalezi aj v akej "kralikarni" clovek robi 🙂
@autorka presla som tvoje odpovede, trosku debatu..pises, ze ziarli, ze odkedy si schudla..jednoducho vidi, ze si atraktivnejsia a dovtedy sa asi citil, ze ta ma poistenu…problem je podla mna v nom..zlodej krici chytte zlodeja..najviac kricia ti co sami vystrajaju atd…na vecierok by som nech ide aj ona budete kvit
By som sa ho opytala, ktoru koselu mu mam vyzehlit😂 s tym, ze zlatko ved jasne ze az do rana, aj u nas bude az do rana.
@lenkakravcova Co je pre teba moslimku vyzyvave, je pre Nas europanov a normalne zeny normalne😊ze tebe uz z toho nabozenstva "preskakuje" a poriadne tvoj problem, chod si zit do mosl krajiny, tam ta "ocenia" 😂
A ktebe autorka ja mam do roka 2x vianocny 1x gulasovka manza 1x vianocny 1x gulasovka 2x min team building... Pustame sa navzajom, opijeme navzajom😂ziadne vycitky... A pokial mozne navzajom sa vozime, bud ja manzela alebo on mna😊
Mňa teda fakt zaujíma, kde to všetci ľudia pracujú, keď kazdy pise : vsetci vieme, ako to tam chodi a co sa tam robi. Akoze do pixle cize vsetky robite vo firme, kde je automatika na vianocnom vecierku niekoho prekotit (muz zenu, zena muza, to je jedno)? Cize vsetky mate minimalne jedneho kolegu, pri ktorom by sa to mohlo stat? Sorry, v mojom kolektive ani neviem, kto by bol obet tohto vecierkoveho cinu 🤣🤣🤣 na nasom vianocnom vecierku sa jedlo, pilo, sef dal dake koncorocne dristy, zahral korben dallas a potom sa to postupne rozpustalo alebo sa znova jedlo 🤣🤣🤣 takze mi napiste, kde robite 🤣
By som mu povedala že ok tak si prídeš ráno no . Ja idem a basta
Žiarlivosť je definovaná z lekárskeho hľadiska ako psychiatrická diagnóza. Pokiaľ prekračuje hranice akceptovateľnosti, keďže každý človek je trochu žiarlivý, potom ide o patologickú a tá vie poriadne potrápiť partnera. Od takého treba čím skôr preč. Táto žiarlivosť sa iba stupňuje. Žiarlivec v určitom štádiu má bludy, v ktorých svoju partnerku vidí s iný,m a toto mu nie je možné vyhovoriť. Nechaj ho čo najskôr, inak zažiješ peklo. Všetky krásne chvíle razom pominú. Koncom 60. rokov v Košiciach jeden inžinier v bludoch videl svoju manželku s milencom a aby sa jej pomstil a spôsobil bolesť, v noci sekerou zabil včetky ich 3 deti. Inak sa javil celkom normálne, len roky veľmi na ženu žiarlil, vadilo mu ako sa oblieka, čokoľvek obliekla, zdalo sa mu vyzývavé, atď. Neopustila ho vraj kvôli deťom, aby neprišli o otca. Tak prišli vo veku 6 rokov, 4 roky a 8 - mesačné o životy.
Chod a bud do rana. On nech ide a je do rana. Obidvaja sa zabavite. Problem vyrieseny.
podla mna to nie je o tom, ze kde kto pracuje...su specificki ludia co sa chovaju ako zvierata a cas od casu sa taky clovek objavi v kolektive a ked sa ich objavi viac ...no zbohom... ale spat k teme tvoj muz ke ziarlivec a ked citam ako ti reaguje a co ti vravi ja mam deja vu ....ex bol takyto a hadaj co? z toho co ma podozrieval tak sam sa tak choval ...snad nie je tvoj pripad, ze trafena hus zagagala... ale aj tak si to vyrieste skor nez ti bude liezt na nervy kazde jeho slovo

@lenkakravcova Áno, lebo v islamskej kultúre sa žena má zahaľovať, aby nevzbudzovala sexuálne pudy u iných mužov...ale hlavne, že všetci moslimovia slintajú nad nezahalenými ženami a preťahujú ich jedna radosť 😄 ale tá, ktorú má doma musí byť od hlavy po päty zahalená, aby sa na ňu nikto iny nepozrel...to je život...