icon

Žiarlivosť na manželovu slobodu počas rodičovskej dovolenky

19. mar 2025

Prosim temu berte ako taky povzdych a vykrik do tmy jednej matky. Kludne si tu spravme srandu. Zaujimalo ma ci ziarlite na svojim manzelov kym ste na rodicaku. Na ich volnost.

Vcera som sa stazovala kamoske ze ja mozem k doktorovi/kadernicke/na masaz iba ked sa dohodnem s muzom alebo zavolam mamu na strazenie krpcov. Muz si odbehne z prace a nemusi sa nikoho pytat ci moze. A dnes mi pristal newsletter od mamagang o tom, ako matky ziarlia na slobodu otcov. Ze ti sa mozu v pohode vycikat/osprchovat bez toho sby im niekto trieskal na dvere, ze mozu kadit aj pol hodinu a nikto si to nevsimne, ze v noci na nich nikto nekrici, ze ked odidu z domu je to v pohode, ze jeho sa netyka separacna uzkost atd atd.

Len pre ujasnenie, moj manzel je uzasny otec ktory sa detom venuje a dava mi dostatok priestoru na rozne aktivity a svoje deti milujem najviac na svete.

Mate take pocity aj vy?

Strana
z5
hederamonstera
19. mar 2025

Ano, denno denne ma to stve. Ale zase povedzme si, ze nam sa to v buducnosti vrati v podobe pevnejsich vztahov. Mama bude vzdy mama

zobaka
19. mar 2025

nemala som take pocity, chodenie do prace je ovela horsie

galganka
19. mar 2025

Nie. Deti búchajú rovnako na dvere aj jemu, dátumy si zlaďujeme všetci dohromady a v sprche, či pri holení máva občas viac návštevníkov ako ja, lebo sa nestihne, alebo zabudne zamknúť.

jozinzbazin22
19. mar 2025

Nie,ja mam slobodu v praci tam si oddychujem,niekedy az do slovne a muz to ma opacne,radsej by bol doma s nami ako v robote.Ale po tolkych rokoch na md,rp by aj on oddychoval a mal slobodu vypnutia hlavy od deti a plienok.Inac vsade chodime spolu,takze slobodu mame aj nemame.

svokrinjazykmonika
19. mar 2025

Cítim to presne ako ty.

henikap123
19. mar 2025

Akurát dnes keď mi volal cez obed nevedela som čo skôr rýchlo som nahádzala obed do seba utekála k jednému dieťaťu k druhému a on vysmiaty do telefónu že ide na obed a v pozadí bolo počuť kolegov a smiech 😀
Ale inak mi je dobre doma. Keď je vonku pekne teplo idem s deťmi na prechádzku. Cez deň si pustím televízor vypijem kávu atd. Sú horšie dni a lepšie.

13uzivatelka11
19. mar 2025

@galganka syn keď bol na "prázdninach" u svokrovcov a svokor prišiel z roboty, ze ide do sprchy, tak syn tam išiel s nim ze on sa ide pozerať ako sa dedko sprchuje 😅

anna_anicka83
19. mar 2025

Mne moju slobodu obmedzuje iba druh manželovej práce v niektorých prípadoch nie materstvo. Ale zas v mnohých prípadoch má viac plusov, tak to tak aj beriem. Ja si tiež napríklad nemôžem odbehnúť z práce na masáž, ani ku kaderníčke. A aj keď ja som teraz v práci a on doma, tak sa s ním musím dohodnúť, že dnes idem tam a tam a prídem vtedy a vtedy. A on takisto, lebo my sme na deti sami, bez babiek, takže musíme komunikovať. A sprchujem sa bez trieskania dverí a moje deti sú oduté rovnako keď odchádzam ja alebo muž😉

galganka
19. mar 2025

@13uzivatelka11 😂 určite sa tešil. 🫣😂 Mi to pripomenulo, ako náš dedko brával deti kúpať sa do bazénu a v šatni brával najstaršiu, vtedy ale 5 ročnú so sebou do kabínky, lebo sa ju bál nechať samú vonku. Až do momentu, keď ho raz na celú šatňu začala komentovať 😂

katica06
19. mar 2025

Nie, nikdy... pri prvom dieťati prišiel hneď domov najedol sa a hajde druhá šichta, rekonštrukcia domu do 10vecera.Pri druhom dieťati tiež chodil hneď, lebo vedel že to nemám ľahké novorodeniatko a 15 mes dieťa. Potom keď malo mladšie 1,5r. šla som do práce a on zostal doma

denkabemommy
19. mar 2025

U nás je to viac menej vyrovnané, obaja sme potrební, starší syn mal separačku aj na muža nie len na mňa 😅🙈. Čo sa týka RD beriem to ako najvoľnejší čas v živote. Ráno človek vstane rozhodne sa že ide na výlet, tak zbalí dieťa a ide sa, to si pracujúci človek (mimo home office) len tak nedovolí, za to ja som také veci praktizovala často.

mischy00
19. mar 2025

Sem tam som mu závidela, že sa môže v práci porozprávať a neriesit vkuse detské požiadavky. Ale keď ráno vstával, vonku mrzlo a ja som mohla zostať v teple postele, veru vtedy nie🙂

lucia13022023
19. mar 2025

Ja osobne nie. Mame s mužom rovnaký čas a malý je naviazany rovnako na mňa ako na neho. Nikdy som takýto pocit našťastie necítila.

doriiis
19. mar 2025

Nie,nikdy som to takto nemala.Ako si to doma zariadis,take mas

autor
19. mar 2025

@henikap123 ano presne. On stoluje ako clovek kazdy den. Ma teple jedlo, ktore zje teple a v klude, nikto ho netaha na nohu aby videl z jednej strany, z druhej dalsie ruku ze chce tiez.😂

ivik4
19. mar 2025

Klamala by som keby som napisala ze prve roky som to tak necitila. Maly len krical krical krical, pistal, boli to velmi psychicke tazke narocne roky .Skoro stale som s nim bola len ja. Od nejakych 3rokov sa to uvolnilo a ja som sa uz tak neobmedzovala a vracala sa aj k svojmu volnejsiemu zivotu. Uff
Dakujem, stacilo na tento zivot 😆
Na druhej strane, keby nemam tak narocne male dieta,mozno by som to tak necitila, fakt neviem. Ja som ani len s kamoskami spolu s detmi do mesta na zmrzku velmi nesla lebo on fakt stale krical a hadzal sa o zem

pribinak
19. mar 2025

Nemala som taký pocit…..keď som sa rozhodla stat matkou, bolo mi jasne že určite obdobie bude väčšina starostlivosti viac o mne ako o mužovi

To nie je obmedzenie slobody, to je niečo s čím proste vopred rátam keď sa rozhodnem mat dieťa

Proste mama je v tých prvých rokoch jednoducho pre to dieťa dôležitejšia

Druha vec je, že keď bol muž doma, venoval sa veľa synovi a ja som mala priestor pre seba

siska53
19. mar 2025

Ani neviem, ci som take pocity mala. Ani nie.

sara07
19. mar 2025

poobede ti spávajú ? tak občas ulož a ty si pekne v klude prestri stôl a najedz sa
zase to že ta nenechaju najest, vybuchvaju treba určit hranice, toto teraz nie toto sa nerobí , ano maminka potrebuje chvilku pre seba
nemôžeš porovnavat obed manžela, keby mal pri sebe deti tiež by až taka sranda zrejme nebola
daj si viac času pre seba, ja som nikdy až také pocity nemala a veru stále bojujem hlavne s predsuskami ked sa vyberiem vypnut na welnes sama a čo ... raz aj toto treba zmenit

anna_anicka83
19. mar 2025

@denkabemommy Že? Mne to došlo až pri treťom dieťati a po 40tke😁Sem-tam hovorím mužovi, aká je škoda, že nie je taký bohatý, aby som mohla ostať doma. On je teraz na MD, síce sa nemôže vyvaľovať v postieľke, lebo nosí dcéru do škôlky. Ale potom navarí, ide sa s malým túlať, pospí s nim poobede. A ja prídem domov energicky total vycucnutá a potrebujem polhodinu len ležať s kávou v ruke😁A do večera už zo mňa nič nie je.

autor
19. mar 2025

@sara07 deti mam male. Zrovna spavaju na striedacku. Ako som hovorila on ked pride z prace tak si vezme oboch. Mam cas cvicit, ist na 5h ku kadernicke, na 2h na nechty ale stale je to az ked mozem. On moze furt😂

denkabemommy
19. mar 2025

@anna_anicka83 no presne, strašne mi to chýba. Kvôli tomuto sa teraz teším na letné prázdniny 😅 konečne si ich znovu užijem ako keby som bola dieťa ja, keďže v práci bude voľnejšie leto

autor
19. mar 2025

@denkabemommy no mozno mi to tiez bude chybat ked nastupim do prace🤪

abbey1
19. mar 2025

Nie, ja si materstvo snažím užiť. Nebolo a nie je to vždy ľahké. Ale mne je s deťmi dobre.

simca06022011
19. mar 2025

VIes co... ja mam pocit, ze v istom obdobi sa to otocilo, ja som si to nastavial tak, ze sporty a taketo aktivity padli na otecka, ktory v podstate predtym bol taky doplnok a ja som s kludom anglicana ten cas venovala svojim veciam, a sice nad tym xy zien bude kyvat hlavou = nie nepotrebujem sa s nimi vsade ja trepat. nech si uziju. IM to da do vztahu viac, a ja si chvilu uzijem bez toho.. Mama.. mamaaa... Oco, kde je mama?
Rovnako tak som isla do prace a z prace si odbehnem na hocico a nikoho sa nepytam :D cize je to len faza, deti vyrastu, doma nebudu.. treba si to uzit, ja rada spominam na to, ked sme s malou boli takmer stale same do toho cca 2-3roku, vacsinu... mali sme svoj rezim, programy.. a popravde nechybal mi ani kadernik :D taka 3rocna uz s kludom isla so mnou, chodila od mala so mnou k leakrovi aj vsade, proste naucila sa pockat. Pockala v kociku, alebo som jej dala nieco na hranie, jedenie a vybavene.

4stanka4
19. mar 2025

U nás sa to teraz otočilo. Mame 4.5 ročnú, je viac doma ako v škôlke koli chorobám tak keď príde tatino z prace tak sa v kľude ani nenaje lebo ho stále vola aby sa šiel hrať, stále je pri nom ako prisavka tak ja si to užívam 😀 a jasne ze mi to bolo ľúto keď bola menšia ze si šiel zacvičiť alebo vybehol na motorku ale zas keď som chcela ísť niekam tak úplne v pohode ma zastupil na 100%

jomarch
19. mar 2025

som matkou polrok a ano, mam taketo pocity. chyba mi moj stary zivot, nech bol akokolvek stereotypny. manzel chodi do prace, medzi ludi. mam kamosky so starsimi detmi cize nejake spolocne kocikovanie s niekym mi nehrozi. takze ano, zavidim 🙂

denkabemommy
19. mar 2025

@autorka určite bude, ja som síce ani nastúpom do práce nestratila úplne túto slobodu ale už sú tam povinnosti -škola aj škôlka, každé ráno tam deti odniesť, vyzdvihnúť… 🙈 minule som mužovi zahlásila, že by som šla rada znovu na materskú 🤣

sara07
19. mar 2025

materstvo je aj o určitom obetovaní, nepíšem otrockom obetovaní
proste nič už nebude také aké bolo, tak si to uži teraz tak ako to je
niekedy je fajn len tak sediet a pozerat ako sa deti hraju alebo si spolu kreslit aktivity
ja ten pocit že manžel môže nemám, skôr ak tak to že ked ide na služobku muž je to ok nikto ani okom nepohne ale ked ja tak koniec sveta, pritom sa nikdy nič také nekona
ano máme tu spoločnost čo ma pocit že matka ma sediet doma a nič viac , totálne rodina

x_mery_x
19. mar 2025

Nie, ani ma to nenapadlo :D

Strana
z5