Strach z vyjadrenia pocitov vo vzťah
Ahojte mam priatela rok a v nasom vztahu sa bojim mu vytknut nieco zle alebo nieco co ma trapi lebo on hned povie ze tak asi si nerozumieme podme radsej od seba. Pritom nejde o vazne veci len ze sa na niecom nepochopime. A vsetko hovorim s kludom nekricim.. proste to je skor vymena nazorov. Vcera som mu len povedala ze mi ublizilo ako sa ku mne spraval. A on ze uz nevladze ze podme od seba radsej. To ako vazne ? Ze teraz sa bojim povedat nieco zle mu aby sa mi nevyhrazal rozchodom ? Ja nechapem..a to pred nim som mala burlivy vztah kde sme boli jak taliani a nikdy sa mi nevyhrazal rozchodom.
A to sa chystas este dalsie roky chodit okolo neho ako malovaneho vajca len aby si si ho udrzala? To fakt?
@anonym_autor naco ti je takyto nahovno vztah
@anonym_autor veď to je skvelé, nemusíš by za zlú mrchu, stačí len kývnuť na jeho ponuku a zbavíš sa " chybného výrobku". Ak ti to ešte nedocvaklo, toto je vysoko rizikový a aj chybný výrobok. Bohužiaľ, máva s tebou ako sa mu zachce, zavelí odchod a ty stiahneš chvost. To by sa mu páčilo. 🤣
naco ho nutis byt s tebou ked on nechce a dava ti to priamo najavo?
@anonym_autor ja som presne toto robila keď som sa chcela rozísť a nemala som na to "gule" aby som s tým prišla prvá, tak som hľadala každú, aj tú najsprostejšiu zámienku. Priateľ bol tiež do mňa taký pribrzdene buchnutý ako ty a nie a nie pochopiť 😁
@anonym_autor a partner tebe niečo vytýka, alebo ťa kritizuje? Ak áno, pokojne si to s ním vydiskutuješ?
On sa ti nevyhraza rozchodom. On ten rozchod chce. Tak to pochop
Nedokázala by som byť s niekym, kto nevie komunikovať. Mne by to vo vzťahu extrémne chýbalo. Každopádne, príde mi nezrelý, nevyspelý... Za mňa toto nemá veľmi ďalekú budúcnosť. 🙊
@anonym_autor On to krasne vyuziva, lebo vie,ze sa mu bojis cokolvek povedat a tym,ze ti pohrozi rozchodom vie, ze sa stiahnes a nebudes ho "zatazovat" svojimi pocitmi a takto ta ovlada. Moja rada je, ze chod urcite od neho a napln jeho vyhrazky. Toto je sebecky, nevyzrety jedinec. Keby to bol chlap, ktory ta lubi tvoje pocity si vypocuje a bude respektovat. Ocividne on s tebou byt nechce, ked za kazdu aj malickost sa ti vyhraza rozchodom. Takyto vztah je aj tak predurceny na zanik. Co bude, ked pridu vazne problemy? Posli ho kade lahsie, toto nie je chlap, ale idiot, ktory si ta absolutne nevazi.
@anonym_autor Pozri - cim viacej sa bojis vyjadrit a nevyjadrujes sa - tym to bude horsie. Vytvaras tym explozivnu situaciu - budes trpiet a raz to vybuchne. V podstate ho tym manipulujes do vztahu a on pouziva negativnu manipulaciu tiez. Takze podla mna jednine jasne bez strachu kumunikovat co ti vadi...je uplne fuk ako sa on k tomu postavi....urcite sa nerozide koli tomu, co vadi tebe - nezabudni, ze kvoli tomu sa mas rozist ty (pokial ti to vadi az moc). A rozhodnutie na tom ci sa chce rozist on - nechaj na nom.
@anonym_autor No si nerozumiete. Skoda, ze sa na hentakych neda dat nejaka nalepka "chybny vyrobok".
Nestracaj s nim cas. A najblizsie mu povedz, ok, ideme od seba, mas pravdu.
@anonym_autor Vies, asi zalezi aj na frekvencii vyjadrovania svojich negativnych emocii. Ak je kazdu chvilu nieco zle, tak to skratka chlapov odradi. Im sa fakt nechce v kuse nieco analyzovat, rozoberat, riesit, v kuse sa nad niecim zamyslat. Ak je toho naneho vela, tak zrejme preto mysli a vravi aj o rozchode.
Ak partner pri každej drobnej výmene názorov vyťahuje kartu rozchodu, nie je to tvoja chyba ani dôsledok tvojho tónu, ale jeho neschopnosť zvládať zdravý konflikt a forma citového tlaku, ktorým ťa podvedome núti mlčať. Vo vzťahu máš plné právo v kľude povedať, čo ťa mrzí. Ak sa však musíš neustále báť vyjadriť svoje pocity, aby ťa nezačal vydierať rozchodom, strácaš partnera aj pocit bezpečia. Keď emócie opadnú, skús s ním namiesto pôvodného problému otvoriť tému jeho reakcií. Jasne mu povedz, že ak má byť rozchod riešením každej maličkosti, takýto vzťah ťa vnútorne ničí, a úprimne zvažuješ, či to jeho želanie pri konflikte aj splníš a či vôbec s niekým takýmto dokážeš budovať stabilnú budúcnosť.

Vsak chodte od seba.. naco si s niekym, kto si nevie priznat chybu a vykomunikovat veci? A pri kazdej hadke/nezrovnalosti hned cuva zo vztahu...? Nabuduce, ked ti to navrhni, tak povedz, ze dobre, lebo uz ta nebavi byt vo vztahu, kde neviete spolu komunikovat.. ako si predstavujes riesenie fakt dolezitych/zlych veck v zivote, ked ma problem s blbostami?