icon

Žijem s "bezchybným" manželom

lucia1805
22. sep 2023

Dlho som sa odhodlávala, či to tu písať alebo nie. Ani sama neviem čo od toho očakávam, možno sa potrebujem len vyrozprávať/vypísať, počuť názory iných 🙄 S manželom sme spolu manželmi 6rokov, odvtedy spolu aj bývame. Predtým sme spolu chodili viac ako 6 rokov no nebývali spolu. Máme 2 malé deti (5a2r). Problém spočíva v tom, že naše manželstvo ide posledné mesiace riadne z kopca. MM je málokedy doma, je pracovné vyťažený a ak aj doma je, svoj čas trávi na gauči s mobilom v ruke a vysvetlením že on takto vlastne pracuje (hľadá prepravy, má sro kamionova doprava). S deťmi trávi minimálne času, keď aj je doma, rozdá im hračky ľahne si k nim, čumí do mobilu a takto sa podľa neho s nimi hrá. Mne v domácnosti nepomôže s ničím. V živote neprebalil dieťa, nezobral ich spolu von aby som si oddýchla alebo aspoň na chvíľu vypla. Podľa neho to nieje jeho robota. Mňa nedokáže pohladkať, dať mi len tak pusu alebo mi niekedy niečo len tak pre radosť priniesť . Keď ku mne príde viem, že mu ide len o sex. Veľakrát som mu hovorila, že mne to proste veľmi chyba, objatie, pohladenie . Vtedy sa to vie zmeniť na 3 dni a sme zas tam kde sme boli. Dokonca si dokáže ku mne večer ľahnúť a spýtať sa má či bude sex, ak poviem že nie (samozrejme na žiadny sex s ním po takom správaní nemám chuť) povie mi, že som antisexualna žena. Občas sa aj prekonám lebo chcem, aby dobre bolo veď je chlap no naposledy som to už po sexe emocionálne nezvládla a plakala som do vankúša. Podľa neho je jeho správanie úplne v poriadku a nič na ňom meniť nebude, veď chodí do roboty a zarába peniaz. Keď mu oponujem že peniaze niesu všetko tak nereaguje a sme stále v tom istom kruhu. Som z toho úplne psychicky vyčerpaná

lucia1805
autor
23. sep 2023

A všetky ktoré tvrdíte že som mala zasiahnuť skôr máte pravdu, áno mala som, len teraz je už neskoro plakať keďže to nezmením. Len by som chcela zmeniť dni, ktoré sú ešte predo mnou a neviem či je iné riešenie ako zbaliť sa a odísť spolu s deťmi. Len som chcela počuť aj názory alebo osobné skúsenosti iných.

loliki
23. sep 2023

@pralinka25 Ty sa ako vyjadruješ? Urážať chceš niekoho??? Trápna si.

mira0611
23. sep 2023

@lucia1805 autorka, ako keby si mi opisala mojho ex-manzela. Je mi to luto. Problem u takychto muzov je taky, ze si mysli, ze on zaraba tak si moze dovolit cokolvek a on ke zodpovedny iba za to, aby boli peniaze. Za deti a chod domacnosti uz nie je.
Druha strana mince, rok pracujem v logistike, zhanam kamiony na prepravy, odvtedy mam telefon prirasteny k ruke, pridem domov ledva sa viem premoct, aby som nieco navarila a zaplat pracku, vybrala riad z umyvacky.
Stale som mozgom v praci, rozmyslam, co ako riesit.... velakrat, mi zvoni aj vecer o pol10tej, toto a toto sa stalo, toto treba riesit.
No, nema to ani jeden z vas lahke.
Poradim, Vam poradnu pre manzelov, deti si zasluzia, aby mali stastnu rodinu. Mozno ak bude manzelovi 3.osoba vysvetlovat, co a ako citis a tebe zas, ze co on citi ...tak sa budete navzajom lepsie chapat a tolerovat.

lucia1805
autor
23. sep 2023

Toto na mňa dnes vybehlo na FB, asi aj tam sa mi snažia povedať čo treba robiť 😑

pralinka25
23. sep 2023

@loliki nepouzila som jedinu nadavku ani urazlive slovo. to ze ty si sa urazila za to ja nemozem. dokonca v mojom prispevku ani nebolo ziadne negativne slovo. ten prispevok sa dal pochopit dvomi sposobmi. ty si si vybrala negativny, takze asi az taky pozitivny clovek nie si ako sa na prvy pohlad zdalo.

katkati
23. sep 2023

@lucia1805 Tvoj manžel je sebecký neprispôsobivý egoista.

elisebah91
23. sep 2023

@lucia1805 to je mi ľúto, že aj po 25x takto reagoal...nedá s sa ním niekdy len tak porozprávať...počuj dráhy, potrebuje ťa cítit, potrebujem tvoje hrejivé veľké bezpečné objatie..
A ten sex🤦 akoze ja viem že sa to oficiálne tak volá ale pre mňa/nás je to veľmi tvrdé...ako z nejakého amerického seriálu kde a pretahuju jedna radosť...my si vravíme že chcem ťa len milovať. Možno banalita ale verím že slovo sex by nás úplne rozhodilo, vyrušilo.
A čo sa týka KE-zariad si odvoz dáku rodinu. Ty sa na to necítis a je to prirodzené...ale zariad si odvoz buď otca, svokra , brata, švagra,kamarata...a keď sa muž bude hanbiť ...čo už s nim. Najprv túto alternatívu predostri mužovi a ak to a ním nič neurobí tak si hladaj odvoz.
Moja skúsenosť. Tiež som šofér ale bola som s malým minulý rok riešiť vyvojovu vadu na obličke malého v MT. Môj muž -antisofer dlhých vzdialenosti. Iste zvládla by som to aj sama, ale tak ako ty. Parx som tam bola a malým sotva ročným na speci vyšetreniach, keď povedali operácia. Takže sme sa nachodili do MT, vždy s niekým iným...myslím že najcastejsie šiel s nami ako šofér môj ocko, no išiel aj brat pár x aj švagor...takže...keď sa muž nemá k činu musíš riešiť čo sa dá.
A áno,bolo mi veľmi ľúto (veľa som sa správala),že nešiel s nami ako šofér muž, že som to nemohla a ním zdieľať e vždy som musela niekoho poprosiť, obťažovať...ale keď sa nedá..aj budúci štvrtok ideme zas do MT na polročnú kontorlu..ale nikomu sa nedá tak pôjdem vlakom, už to bude lepšie malý má vyše roka a pol tak to bude ok.

elisebah91
23. sep 2023

@elisebah91 veľa som sa *dorevala

jullianna24
24. sep 2023

Ako by som o sebe citala. Muz kamionista, on ZARABA, ja iba sedim doma, s nicim nepomahal, po celom dni sama so synom sa ma opytal :ideme si zatrtkat? 🤦‍♀️
Nastastie uz je Exmanzel. Nic lepsie som nemohla urobit.
Drzim palce

bambulalala
24. sep 2023

@lucia1805 rozumiem ti,také veci sa proste deju.Ludia sa menia,aj muž sa zmení,aj ty,každý starne,rastie,menia sa priority,Aj ten chlap ma.svoe obavy a starosti a keďže je to chlap nevie si to tak všetko usporiadať.Zazila som.Im to proste nedochádza a keď to vravíš počujú len sumenie. Treba rázne zakročiť,ako píšu niektoré vyššie. Potrebuješ vypnúť,tak mu rázne povedz ze potrebuješ ísť von a keď nepôjde on ,ideš s kamarátkou.Nech sa zariadi.neobskakuj ho,nenaber mu jedlo,nedávaj mu veci pod nos.Aj sex keď sa dá tak nech nieje,proste niesi stroj.sex je u teba prejav lásky a ty ju nedostávas.Normalne sa hospytaj ,povedz mu ze ak nieje šťastný s vami tak si pôjdete každý svojou cestou,že ťa to mrzí,že ho ľúbiš ale takto ste všetci nešťastní
Nájdi si sama spôsob ako,ale tak aby to pocítil.Rady typu,rozved sa,posli ho preč ani nepocuvaj...to je naozaj krajne riešenie.je to stále chlap.kt.si ľúbila, s láskou ste si založili rodinu....on tam stále je.Len mu to musí docvaknut a to jeho pôvodne "ja"sa musi vrátiť.Drzim palce, nech sa podarí,nech ste opäť štástni.a keď sa nepodarí potom žiaľ zvoliť xo najmenej bolestivé riešenie pre vsetkych.

vanesanova
24. sep 2023

@lucia1805 toto ale nie je len tvoj prípad...takýchto mužov je v tejto uponáhľanej stredovej dobe veľmi veľa, ešte nepracujes ,keď začneš popri 2 malých deťoch a domácnosti ešte aj chodiť do práce a vodiť deti na krúžky si uvedomíš ako vlastne ti bolo dobre na rodičaku. Nechcem ho ospravedlňovať ani hájiť,ale skus sa pozrieť na to ináč,je proste unavený zo života z prace zo zodpovednosti uživiť vás všetkých aby vám dobre bolo a príde domov a chce proste vypnúť, ja to vidím na sebe začala som po 6 rokoch na rodicaku pracovat a to len na 6hodin a dôjdem z roboty a musím si proste na hodinu aspoň sadnúť a nič neriešit, ale zároveň si toto pohodlie nemôžem dovoliť keďže treba ísť na nákup so psom po deti do škôlky,školy na ihrisko s nimi potom úlohy robiť a skončím o 10tej večer a som taká mŕtva že môžem ísť rovno spat. Je proste vyhoreny a unavený. Skus sa s ním o tom všetkom v klude porozprávať a možno skúsiť parovu terapiu ci dovolenku aspoň na pár dní,dat deti ku starým rodičom na víkend...skus popremyslat

lucia1805
autor
24. sep 2023

@vanesanova ale ja od neho chcem len to, aby sa ku mne trošku lepšie správal a viac si ma vážil. X chlapov chodí do práce kde pracujú manuálne, v horúčave v mraze a prídu večer domov a vedia, že doma majú ženu a deti, ktoré otca/ manžela tiež potrebujú.On nevie. Včera mal voľno, odišiel z domu o 1 naobed a vrátil sa o 1 v noci. Bol s kamarátmi, slobodnými bez priateliek/manželiek a tak to je u nás pravidelne. A vieš určite by sa dalo s tým pracovať a mať čo vylepšovať len stále pri debate dospejeme k tomu, že vlastne on je dobrý a ja tá zlá

murko14
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
24. sep 2023

@lucia1805 nechápem. Píšeš že po svadbe ste nikdy neboli spolu len tak vonku....a do svadby ste chodievali? Píšeš, že ste spolu chodili 6 rokov, to Ťa za celý čas nikdy len tak neobjal, nepritúlil?
Ešte jedna otázka: píšeš že si robila VŠ a potom bola svadba....stihla si vôbec pracovať?

lucia1805
autor
24. sep 2023

@zltalienka pred svadbou to bolo úplne iné, vtedy som mala pocit že vie, čo potrebujem ( myslím tým objatie, vedel mi zavolať ak sme neboli spolu, potešiť hoci len úplnou maličkosťou ). Ešte aj po svadbe to bolo ok a postupne sa to zhoršovalo až sa to zhoršilo úplne. Pred svadbou sme chodili spolu von, máme spoločných kamarátov. Po svadbe chodí sám s kamošmi. Teda boli sme spolu raz (už by som klamala) na koncerte, ja som žila s tým že ideme sami akože trošku spolu strávime po dlhej dobe čas, keďže koncert bol môj nápad, až kým sa nám 10 minút pred odchodom nevopchali do auta jeho kamaráti (to niesu naši spoloční, ja ich poznám len minimálne). On ich vlastne zavolal už oveľa skôr len mi to tak trošku zabudol povedať. A pracovala som po skončení VŠ som sa hneď zamestnala, po svadbe som pracovala ešte 2a pol roka a potom som otehotnela

0silvia0
24. sep 2023

@lucia1805 zabudli ste pestovat vas vztah, po porode ste sa stali len rodicmi a postupne ste zabudali na tie vztahove malickosti. Ono tie pocity nespokojnosti sa zacnu nabalovat u oboch, urobi to priepast, chlad vo vztahu, on caka to a to a nedostava. Ona ocakava to a to a nedostava. Kazdy sa zacykli do svojich krivd a nejde s tym pohnut, vztah ide dolu vodou.
Ale da sa s tym pracovat, da sa to aj napravit, len treba chciet

elisebah91
24. sep 2023

@lucia1805 tak ako píše @0silvia0 súhlasím s ňou...všetko stojí a padá na polievkach lasky, ako sa staráte každý o vás oheň lásky, ako tam prikladate malé polienka aby oheň nezhasol...mne veľmi pomohla kniha 5 jazykov lásky od G,Chapmana...začala som vidieť a vnímať seba, jeho inak...

zltalienka
24. sep 2023

@lucia1805 ale to nevychádza, manželia ste 6 rokov, starší má 5 rokov a Ty si po svadbe ešte pracovala 2 a pol roka.

vespertine
24. sep 2023

Čiže pred deťmi ste chodili von len so spoločnými kamošmi? Nikdy nie sami? Na základe čoho ste sa rozhodli, že sa vezmete? Podla mňa si bola veľmi mladučká a nevedela si, ako má skutočný vzťah vyzerať. Ja som tiež mala taký vzťah, avšak našťastie bez deti, rozišli sme sa, keď som mala 27 rokov a až teraz mám stavy, kedy si uvedomujem, že bože ako som mohla žiť v takomto niečom...Akurát s deťmi sa tieto veci už veľmi ťažko riešia, každopádne keď si zodpovieš otázku na čo ti je takýto chlap...tak nie je o čom. Ak máš fajn rodičov, aspoň dočasne choď k nim. Inak 5-rocny syn sa nedožaduje otca, keď počas voľného dňa ide poobede s kamošmi von? To sa ho deti neopytaju, kam ideš a prečo nie si s nami? Moje deti by muža takto asi ani nepustili...ale tak má s nimi úplne iný vzťah. Skrátka ten chlap je ti len na príťaž, musíš riešiť popri všetkom ešte jeho hlad a plné gule.

ahhola
24. sep 2023

No vieš co, "pustiť" ta do veľkého mesta v strese s drobcom pred operáciou... On na teba už totálne serie. On musí mať inu/iného. Ty narob bordel v tejto veci, on už sa vyjadril - (nejde, navigácku, porad si sama, daj do poriadku naše dieťa, neotravuj ma s tým) . Zavolaj, napis na tajnáša svokre/svokrovi/svagrovcom a popis im situáciu, ci by ti mohla nejak pomôcť, ze si v koncoch. Jeho rodina si myslí, ze všetko ôk u vás a u vás sa schyľuje.... 💔..... Neviem, ci si si hovädo už vzala, alebo za pár rokov získala.

lucia1805
autor
24. sep 2023

@zltalienka prepáč preklep, 1 a polroka po svadbe, vzali sme sa 2/2017, malý sa narodil 11/2018, pracovala som do konca septembra 2018 ale myslím si že to nemení nič na situácii či rok či dva. Keby som nebola na materskej/rodičovskej pracujem dodnes

lujza123
24. sep 2023

@lucia1805 pozri niekedy treba chlapov iba postrašiť aby sa spamätali. Aspoň ja som to tak urobila keď som bola v podobnej situácii ako ty. Zo dňa na deň som odišla s dcérou k rodičom, mesiac hral hrdinu že ako mu je dobre ale už ďalší mesiac si sypal popol na hlavu. Predsa len zistil že v prázdnom byte bez ženy a dcéry je mu smutno.

lucia1805
autor
24. sep 2023

@zltalienka už som ponúkala aj riešenie že ja pôjdem do práce, on nech prejde na rodičak tak s tým nesúhlasí pretože ON zarobí omnoho viac ako ja. Je to pravda že zarobí viac len on si v tej svojej hlavičke myslí ako 90% chlapov že ja sedím počas dňa doma na zadku a neviem čo s voľným časom
@ahhola svokrovci o problémoch vedia ale tvária sa, že to problémy niesu, keďže ide o ich syna. Proste ja musím pochopiť že on chodí do roboty a potrebuje aj kamarátov a svoj voľný čas. Darmo im vysvetľovať že ja mu absolútne nezazlievam, že potrebuje kamarátov, len myslím si, že ti kamaráti by mali byť v rebríčku až po rodine a nie pred ňou.
@vespertine chodili sme aj samy von samozrejme, aj na dovolenky, vzal ma aj do Paríža čo bol môj sen. Proste bolo to úplne iné, vážil si ma, prejavoval mi svoju náklonnosť, nebolo to len o sexe ako to je teraz. Moja kamoška mi stále opakuje že v našom prípade to bolo asi tak že: " keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú"

lucia1805
autor
24. sep 2023

@elisebah91 ja mám tú knihu prečítanú, on knihy nečíta

aurora33
24. sep 2023

@lucia1805 no je to riadny magor. Čím viac citam, tým je horší.

mima1988m
24. sep 2023

Povedz mu to co tu pises. Ze on vyzaduje a nedava. Co citis, co si myslis a dovol mu to zmenit skor ako urobis razantny rez.
Nahod sa, namaluj chod do kina.. venuj si cas,
Ak deti k nemu nemuju vztah a ani ty, tak rez.

liv1
24. sep 2023

A teraz mi vysvetli jednu vec. Preco ked ma volno sa ty nenahodis, nevyfintis, namalujes a s usmevom mu neoznamis, ze dnes mas volno ty par hodin a nech ostane s detmi?? Proste to urob, nehadaj sa s nim, ale nastav mu zrkadlo. Neviem fakt meviem si predstavit, ze keby mal moj muz volno odide na skoro cely den a kamosmi von pravidelne. A ty len doma sedis. Dorazilo ma to co pises s tou operaciou. Takto sa nechova milujuci muz a otec uz vobec nie. Normalne by som dohodla nejakeho kamosa, ci suseda, ze by nas tam zobral. Normalne som nahnevana za teba. To je chlap k nicomu. Drzim palce na operacii, nech je vsetko v tom najlepsom poriadku ✊. A ps: ja by som mu prestala robit akykolvek servis po tomto co citam, ani to jedlo by som mu ani len do tej chladnicky nedala. Absolutne nic. A keby ti nahodou prestal davat peniaze na domacnost a deti, tak to vies aj v manzelstve poriesit sudom. Urcia mu kolko musi davat. A ty, bud silna, mozno mu to v najblizsich tyzdnoch docvakne, mozno nie. Ale popremyslaj, ci aj ty si ten clovek o ktoreho je okrem domacnosti a starostlivosti o deti preco stat 😉. Aj zeny aj muzi robia v manzelstvach casto chybu, ze sa zmenia, prestanu o seba starat, prilis priberaju a podobne. Nehovorim ze je to tvoj pripad, len podotykam 🙂

barborachors
24. sep 2023

@lucia1805 tak ked si chcela druhé dieta s lenochom, tak makaj a nestazuj sa. Je to tvoja kapusta, tak sa staraj. Jeho nezmenis.

zltalienka
24. sep 2023

@lucia1805 jasné, preklep, v pohode.
Tí jeho kamaráti sú slobodní? Či aj oni nechávajú svoje manželky a deti doma samé?
Cez svokrovcov si najskôr nepomôžeš, jednak je to ich syn, ale hlavne o generáciu skôr nebolo bežné aby sa chlap zapájal do starostlivosti o deti či domácnosť. Žena to všetko musela zvládnuť sama. Poväčšine bola v domácnosti ešte aj "babka" (mama jedného z manželov) tak sa to nejako rozložilo na 2 ženy a dalo sa to zvládnuť.
Dnes je to inak.
Ako, môžeš kľudne vyskúšať to čo Ti radia, že pôjdeš von a deti mu necháš na starostlivosť, ale on ich s najväčšou pravdepodobnosťou odvezie k svojim rodičom (keď bývajú v tej istej dedine) a vybavené.
Situácia s operáciou syna ukazuje asi najviac. Rodina, jeho vlastné dieťa, je v jeho rebríčku hodnôt nižšie ako práca! A to je extra problém.
Bolo to tak od začiatku?

lucia1805
autor
24. sep 2023

@vespertine 5 ročnému včera povedal, že ide do práce. A aktuálne manželovi vadí, že 5 ročný nespí sám vo svojej izbev posteli, dáva mu to dosť najavo rečami typu že ho nevezme nikde a nikdy nebude chodiť ani so mnou iba doma sedieť, nič mu nekúpi atď pokiaľ nebude spať sám takže veľmi sa za ním neženie no 😐
@liv1 a ďakujem pekne, čaká ma ťažké obdobie ale tak snáď to zvládnem. A áno ja si uvedomujem a aj viem priznať, ak niečo prepisknem rečami alebo tým, čo urobím no viem za ním prísť a ospravedlniť sa úprimne, hoci to je až o 24h. Jednoducho si viem priznať chybu ale na druhej strane to tak proste nieje . A čo sa týka starostlivosti o seba myslím si, že sa o seba starám, stále sa chcem svojmu mužovi páčiť, nie iným, ale jemu, len mi chyba spätná väzba. Teda toto leto to " zabil" keď mi povedal že mám celulitídu 😑 no bohužiaľ mám, po 2 deťoch, pôrodoch a kojení to jasné nieje ukážkové. Mám 169cm a 58kg tak si myslím že až tak zle na tom niesom.