icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

minenkaa
22. apr 2025

@anulllka a potom som napisala či sa už bola informovať

anulllka
22. apr 2025

Necitala som celu diskusiu, ale prosim, autorka, take hlupe napady ako pokusat sa o zmenu priezviska takymto sposobom...neber si prosim take rady k srdcu. Ako toto vobec niekomu napadne🙈...partnerovo priezvisko mozes ziskat sobasom

zuzuliennka1
22. apr 2025

ano ocividne😁 ja uz vydata 8r som.
a uz peknych par desiatok rokov plati, ze svadba v kostole je rovnocenna tej na urade. to bolo tak za cias nasich rodicov, ze sa brali jedine na matrike a veriaci manzelia si dorobili sviatostny obrad. ale na tu matriku musel ist kazdy.
dnes to neplati. na matriku sa dnes ide len podpisat papier, v podstate sa kvazi oznami, ze sobas bude v kostole a farnost s matrikou si to uz daju dokopy sami

autor
22. apr 2025

@drahomirrra ĎAKUJEM ❤️

autor
22. apr 2025

@anulllka viem a o inom ani neuvažujem

autor
22. apr 2025

@minenkaa konečne som iba nabrala odvahu dat veciam poriadok a mala son byť už dávno vydatá s dvoma deťmi.

minenkaa
22. apr 2025

Bože toto tu,,ja chlapíkovi držím palce aby sa nedal zlomiť
Inaknautirka pred svadbou sa musíte aj dohodnúť na priezvisku este sa tu môže stat že aj vydatá budes mať svoje priezvisko

hopsik
22. apr 2025

Ahoj, celu diskusiu som nečítala avšak jednu veľkú útechu resp nádej pre teba mam. Som toho živým dôkazom. Bola som presne v podobnej situácii, dve deti atd...Vyriešila som to jednoduchým oznámením...berieme sa. Bodka. Spolu sme šli na matriku po dátum a potom to už šlo ľahko. Verím že to bude aj tvoj prípad.

bessie12
22. apr 2025

Nikdy by som svojim detom nedala priezvisko po priateľovi. Dala by som vtedy len svoje. Ale my sme tému svadba a deti otvorili veľmi skoro v našom vzťahu a to sme už takmer 4 roky spolu. Svadba bude čoskoro. Aspoň to už budeme mať z krku.

autor
22. apr 2025

@hopsik ďakujem ❤️

autor
22. apr 2025

@minenkaa joj v tebe srší toľké zlo..kde sa to v tebe berie? Ty asi deti nemáš..a nie si ani vydata.

minenkaa
22. apr 2025

Moja krásna,ja lem žasnem nad toľko blbistou čo dávaš,mám aj decko a aj som vydatá
Už si sa vôbec bola opýtať na tom úrade

misicka31
22. apr 2025

Autorka,zmení sa po svadbe niečo okrem priezviska?,,Utuzi" to nejako vás doterajší vzťah? Ak nie,nemá to zmysel a jednoduchšia cesta von z toho cirkusu.🤷

autor
22. apr 2025

@minenkaa nie nebola ešte, až tak extrémne rýchlo to nenahanam, len si ujasnujem ako to spravím najlepsie, lebo keby čakám na neho, že sa rozhýbe, tak to by nebolo nikdy. Ako písali ženy na začiatku, dostal všetko, tak načo by sa chcel ženiť. Za dobrotu na zobrotu. V podstate som iba chudera co ti poviem.

minenkaa
22. apr 2025

A svadbou a tvoje postavenie chuderky zmení ?

autor
22. apr 2025

@misicka31 zmysel to ma pokiaľ žijeme spolu v spoločnej domácnosti s deťmi.

autor
22. apr 2025

@minenkaa predstav si ze áno. Budem vyzerať aj v očiach iných inak ako doteraz.

misicka31
22. apr 2025

Autorka takže ty to chces vlastne preto, aby ľudia na teba ,,nezazerali" ,mali ťa za ,,pani" a nie frajerku,a mala si nejaký status?

minenkaa
22. apr 2025

Z blondínky bude brunetka .

minenkaa
22. apr 2025

Čo z teba ešte vylezie

autor
22. apr 2025

@misicka31 nie druhí sú mi ukradnuti..hlavne rodina aby bola spokojná, že všetko je na poriadku a hlavne ja sama a deti.

autor
22. apr 2025

@minenkaa napinak však? Co mi ešte napíšeš múdreho? Inak si top 😀

minenkaa
22. apr 2025

Ty si top už od začiatku ,ako si si myslela,že keď si porodia a zažmurkáš,tak tvoj chlap padne na kolena a požiada ta o ruku

autor
22. apr 2025

@minenkaa ale iný to tak robia, môj bol výnimka.

minenkaa
22. apr 2025

Hlavne ty si výnimka,toto vôbec nie je o tvojim chlapovi

betulinka1
22. apr 2025

@minenkaa inak preco ta tak strasne autorka irituje? Muz sa k ničomu nema ale maju dve deti a chce mat veci na poriadku. Tak si to proste zorganizuje sama. Nebude prva ani posledna. Ja len nezorumiem, ze ked tu na MK s niekym nesúhlasíme, tak nemusime hned ist do autorky alebo znevažovať ju ako osobu. Normalne si ma zaujala, ze preco to tebe tak strasne vadi, ze ona si to spravi po svojom.

minenkaa
22. apr 2025

@betulinka1 a kde ma irituje ,dokonca som jej napisala ,nech ide vybavovať tu svadbu,som v úžase čo ona vypúšťa a čaká ako tela kým sa jej chlap rozhýbe .Ved všetka táto jej nespokojnos so stavom jej partnerstva je len a len je chyba a nie ,že chlap sa nechce pohnúť

minenkaa
22. apr 2025

@betulinka1 inak ja milujem rýpať do takýchto ľudí ,ja niečo chcem ale nepohneme preto ani prstom

betulinka1
22. apr 2025

@minenkaa ale ona si urobi po svojom. Myslim si, ze kazda co tu napise, skor caka nejake povzbudenie, radu alebo proste nejaku ženskú spolupatričnosť. Negativne veci ma v zivote kazdy clovek. Keby to bolo pre nu lahke, tak tu nepise.

minenkaa
22. apr 2025

@betulinka1 ale veď ju povzbudzovali od začiatku a až potom ako ona začala púšťať tie jej dôvody ,tak začali do ne ist,ja som ,bola dokonca aktívna len pri začatí a dnes