icon

Život bez manželstva

20. apr 2025

Ahojte, potrebujem od vás aspoň malú útechu a pochopenie. S partnerom sme spolu takmer 10 rokov, mame spolu dve malé deti a o svadbe žiadne reči z jeho strany. Co si o tom myslite? Ja nie som s tým stále ok, ze nie sme manzelia. Naučila som sa s tým žiť za tých pár rokov ale v podvedomí ma to stále škrie. Deti sa volajú po ňom. Ďakujem

autor
20. apr 2025

@fineta on je totálny introvert, on nevie komunikovať a ani nemá snahu a záujem.

ameli221
20. apr 2025

Nečítala som všetko, ale baby nebuďte také nepríjemné. Autorka sa dostala do nepríjemnej situácie, nepredstavovala si to takto, nemá to ako zmeniť, je vlastne obeťou sebeckého chlapa a Vy namiesto slov útechy a podpory sa tu do nej tak pustite, že je to jej chyba, že je blbá... To Vám naozaj vsetko v živote vyšlo ako ste si predstavovali? Nikto Vás neoklamal, nesklamal, ste presne tam, kde ste chceli byť?
Autorka, prajem veľa veľa síl a držím palce 🫂

autor
20. apr 2025

@liv1 malo by to zmysel, keby sa on zmení a správal by sa ako na začiatku, keď sme sa spoznali.

autor
20. apr 2025

@ameli221 Ďakujem veľmi pekne ❤️

gribka1
20. apr 2025

Dedukujem len podľa toho, čo píšeš. Tak prajem šťastný život.

nevenka
20. apr 2025

A si si ista, ze chces s nim sviatostne manzelstvo? Urcite s nim? Aby si potom nemala za sproblem, ze sa rozidete, rozvediete a to uz nebudes moct ist na spoved len tak uz vobec, navyse, ak budes chciet iny vztah. Toto si tiez dobre rozmysli.

autor
20. apr 2025

@nevenka a kedy môžem ísť na spoveď? Keby sa za neho nevydam, tak tiež nemôžem ísť na spoveď.

pralinka25
20. apr 2025

@ameli221 precitaj si to cele asi este raz. ona sa ruti do totalnej sebadestrukcnej katastrofy a my ju mame potlapkat po ramene povedat jej nevadi v pohode pokracuj po tejto ceste vsak nie je tak zle a neboj bude horsie?

autorka na spoved mozes ist ked sa rozidete a nebudete spolu spavat.
ale ked sa rozvedies je to tazsie pretoze by si si uz nikdy nemohla najst partnera. takto si partnera najst mozes a vziat si ho.

autor
20. apr 2025

@pralinka25 a to nie je hriech mat deti a byt slobodna matka? To môžem ísť na spoveď? Budem bývať s deťmi bez partnera.

pralinka25
20. apr 2025

je to hriech ale na spoved ist mozes aj rozhresenie dostanes. kdezto po rozvode ak by si si nasla partnera uz nie. pretoz si stale pred bohom vydata.

autor
20. apr 2025

@pralinka25 a preto som sem napísala, aby som sama mala v tom jasnejšie. Keby sa s ním rozidem keď deti odidu, tak potom by som asi chcela byť sama. Uz ani neverím na lásku. Ale nikdy nehovor nikdy a svadbu by som chcela raz v živote zažiť.

autor
20. apr 2025

@pralinka25 ďakujem už tomu rozumiem. Ďakujem za vysvetlenie.

pralinka25
20. apr 2025

no ved toto clovek nikdy nevie koho stretne. ja s oblubou spominam na jednu moju klientku ktora sa blaznivo zamilovala ako 70 rocna.

autor
20. apr 2025

@pralinka25 tak potom to ma možno význam mat svadbu iba na tom úrade. Co myslíš?

autor
20. apr 2025

@pralinka25 ved práve. Ja si myslím, že všetko čo sa nám udeje ma svoj zmysel. Možno svoju lásku stretnem aj ja ako 70 ročná a deti som mala mat s týmto mužom, lebo vždy som túžila po deťoch.

pralinka25
20. apr 2025

no ano ale to ti zas neriesi prijmanie

autor
20. apr 2025

@pralinka25 no nie. Ale vieš čo, on je viac pobozny ako ja, tak keď jemu to nevadí..tak mne to tiež nemusí tak vadiť.

zuzuliennka1
20. apr 2025

sorry ale ze si veriaca a svadbu chces v kostole, ti neverim. keby si to aj pisala tak ako to pises a ste spolu 2-3-5 rokov, prizmurila by som oko, ale DESAT rokov sa nedokopat?? svadba v kostole je v tvojom pripade uz riadne pokrytectvo, vybavte to normalne na urade, alebo niekde vonku, pekna svadba vie byt kdekolvek.

autor
20. apr 2025

@zuzuliennka1 no nie, keď ma nepoziadal o ruku.

nevenka
20. apr 2025

Ak uz silou mocou chces tu svadbu, tak na urade. Lebo absolutne netusite, o com ma byt sviatostne manzelstvo. Urcite nie chladny kalkul. Pochybujem, ze by s takymito umyslami, ake mas, vobec bolo platne. Knaza mozes oblbnut recickami a fabulaciami, ale pred Bohom nic neskryjes.

pralinka25
20. apr 2025

a kvoli comu si ho chces vlastne brat? len kvoli tomu priezvisku?

zuzuliennka1
20. apr 2025

tak ale on sa uz nedokope, to ti je hadam jasne, cely servis od teba uz ma. vybav termin a postav ho pred hotovu vec. vy dvaja a svedkovia. na svadbu v kostole aj zabudni

majka2959
20. apr 2025

Na spoveď síce nemôžeš ísť, ale môžeš požiadať kňaza o rozhovor a porozprávať sa s ním aj o týchto veciach, ktoré Ťa trápia.

autor
20. apr 2025

@pralinka25 áno kvôli priezvisku, lebo mi je to po toľkých rokoch nepríjemné kvôli deťom.

minenkaa
20. apr 2025

A ty si sa ešte nebola informovať na zmenu priezviska?

pralinka25
20. apr 2025

myslim si ze je to dost chaby dovod. hlavne v dnesnej dobe kedy je to uz uplne bezne a nikto sa nad tym ani nepozastavi.
ja som rodila prve dieta pred takmer 15 rokmi. bolo to tak 50/50 co mali mamy a deti rovnake priezvisko. pri dalsom dietati pred 10 rokmi nas bolo menej ako polovica. a pred 5 rokmi sme boli tri na celom oddeleni. dnes je to uplne bezne nikto to neriesi nikto s tym nema problem. uvazovat si na krk muza kvoli tomu? za mna chyba a to ako som pisala som viac za sobas ako nie. ale toto je mrtvy vztah.

liv1
20. apr 2025

Inak to priezvisko si mozes zmenit aj bez svadby. V Prahe so mnou robila jedna ceska, ktorej snubenec (mali uz dieta) zomrel a ona si vzala jeho meno, aby sa so synom volali rovnako.

liv1
20. apr 2025

Skor nam prezrad skutocny dovod vydaja, ak uz rovno uvazujes o rozvode

pralinka25
20. apr 2025

@liv1 priezvisko

staromodna
Autor odpoveď zmazal