icon

Život bez varenia a pečenia

28. aug 2025

Ahojte, nie som ako iné ženy a preto mám veľký problém nájsť si partnera.
Vyzerám fajn podľa mňa, ale akonáhle sa spoznám s niekým bližšie, asi mu je zrejmé, že so mnou tvoriť rodinu nebude. V prvom rade nechcem mať deti, som už aj vo veku, že už by som ich ani nechcela mať. Od mladosti som vedela, že ja a deti nejdeme dokopy. Deti mám rada, myslím, že aj si s nimi rozumiem, ale neviem, či by som sa o nich vedela postarať / ak by ich mal partner v striedavke ) lebo.... nevarím. Nie žeby som nevedela, ale neznášam to a nemám k tomu vzťah. Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ja som z tých čo sa veľa stravuje vonku, v reštauráciách, donáškách apd. Nepečiem. Niekedy som upiekla bábovku pred 20 rokmi a potom som skúšala cupcaky, ale inak toto nedávam. A nejem ani sladké. Čo sa týka upratovania, jasné, raz za čas. Ale mám pani, čo mi chodí raz do týždňa upratať a ja len prebehnem podlahu občas mopom a mám vždy po ruke mokré obrúsky. WC umývam každý deň. Nie som teda tá typické žena, čo má pekne vyzdobený domček, napečené, navarené, opraté, vyžehlené, deti sa hrajú na dvore so psíkom.

Všade, kde natrafím na nejakého muža toto odo mňa chce - varenie, pečenie, upratovanie, resp. to očákava od partnerky. Ja chodím do práce, chodím neskoro domov, potom idem hodinu cvičiť alebo mám anglinu a nemám záujem tráviť svoj voľný čas varením. Doma ešte často večer pracujem a pripravujem si veci na druhý deň. Ak si máš muž vybrať, či chce ženu, čo zarobí peniaze a vie sa o seba postarať alebo gazdinku, vyberie si logicky gazdinku.
A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi.

Otázka znie: Sú to vydaté ženy, ktoré majú partnera a nevaria a nepečú? A napriek tomu ich manžel je s tým ok?

la_dolce_vita
Autor odpoveď zmazal
procrastique
28. aug 2025

Nenatrafila si na správneho, môj muž napríklad žije na krabičkách už roky. Ja mám "stravu" v práci a u nás doma nenájdeš v chladničke v podstate nič okrem koly a kyslých uhoriek, ktoré sú tam otvorené už snáď druhý rok.
ide prísť návšteva? objednám chlebíčky a pár koláčov u miestneho mága.
Ide mať niekto narodeniny? Objednám tortu u cukrárky.
Za celý môj život ( a mimochodom, ja nevarím vôbec, lebo ja vôbec nič nezjem z vareného v podstate) som sa nikdy, ale fakt že nikdy nestretla s tým, že by to nejaký muž odomňa vyžadoval/očakával a žeby to na tom skrachovalo. Problém by som hľadala asi inde.

mandzula
28. aug 2025

Viem varit aj piect, no robi to manzel, ja robim zvysok. Kazdy robime to, co sa mu menej hnusi. Akurat neviem, kedy by si chcela budovat vztah, ked pracujes v praci, potom doma a pomedzi to sa venujes zalubam.

zmrzlinka2021
28. aug 2025
@michaelam2

@zmrzlinka2021 no ocividne autorkin model chlapom nevyhovuje

@michaelam2 konkrétnym chlapom. Je veľa mužov, čo rešpektujú svoje partnerky

michaelam2
28. aug 2025
@zmrzlinka2021

@michaelam2 konkrétnym chlapom. Je veľa mužov, čo rešpektujú svoje partnerky

@zmrzlinka2021 to nie je o respekte. To je o tom ze co z nej ten chlap ma? Nevari, nepecie, neupratuje, v praci je od rana do vecera, potom ma svoje konicky, nesexuje…tazko toto bude niekomu vyhovovat, hlavne teda ten posledny bod

zmrzlinka2021
28. aug 2025
@michaelam2

@zmrzlinka2021 to nie je o respekte. To je o tom ze co z nej ten chlap ma? Nevari, nepecie, neupratuje, v praci je od rana do vecera, potom ma svoje konicky, nesexuje…tazko toto bude niekomu vyhovovat, hlavne teda ten posledny bod

@michaelam2 bavíme sa o varení a pečení. Ty by si odmietla muža, ktorý nepecie?

V živote som k svojmu mužovi nepristupovala tak, čo z neho mám. Každý moment s ním je pre mňa dar.

michaelam2
28. aug 2025
@zmrzlinka2021

@michaelam2 bavíme sa o varení a pečení. Ty by si odmietla muža, ktorý nepecie?

V živote som k svojmu mužovi nepristupovala tak, čo z neho mám. Každý moment s ním je pre mňa dar.

@zmrzlinka2021 nie nebavime sa len o vareni a peceni. Bavime sa o tom ze si autorka nevie najst chlapa. A nevie si ho najst zo vsetkych tych dovodov, ktore sama napisala. To varenie a pecenie by bol este najmensi problem.

danieli
28. aug 2025

Problem bude niekde inde, sex extra nechyba, deti nie, spolocne straveny kvalitny a prijemny cas doma je zelany, turistika lyze nie, fitko, pilates a joga ano, robis vela aj vecer, za mna varenie pecenie nie je problem ani lyze, uloz si trosku ako by mal vyzerat tvoj bezny den alebo tyzden, kedy realne mas cas na vztah? Mozno vecer hodinku dve? Cez vikend? Chces cas stravit doma alebo niekde von? Kultura? Sport? Restauracia? Od tohto sa odraz a nehladaj prioritne vztah, hladaj ludi, ktori rovnako travia svoj volny cas a netrcia doma s plechom zakuskov, ci vysavacom v ruke, najskor tam mozes niekoho stretnut, ak chces travit cas doma, objednaj chlebicky a pozvi par pristelov, za ulohu im daj priviest niekoho noveho, uvidis…este mi napadlo stahovanie do velkeho mesta ak v nom nahodou nebyvas

pralinka86
28. aug 2025

Mozno si len mala stastie na typy, ktore hladaju svoju opatrovnicku, druhu "mamu", proste chcu, aby sa niekto o nich staral. Bud nevedia sami alebo maju predstavu, ze to robi zena, je to jej poslanie. A teda o nic si neprisla, lebo to by nefungovalo teda u vas...
A nemyslim, ze kazda zena rada vyvara ci pecie ci stara sa o domácnosť... Nikdy by to nemalo byt len na 1 partnerovi, ved je to spolocne, treba tam dohody. Ludia, ktori su uz dlhsie sami, podla mna casto sklzavaju do takeho svojho stereotypu a nevedia/nechcu sa vzdať toho pohodlia ci situacie, ktoru si vytvorili, nevedia/tazko je im prisposobit sa, pozriet sa na veci z pohladu druheho.. obzvlast pri chlapoch, mam taky pocit. Ale nechces nic nemozne, drzim palce nech najdes rovnako zmýšľajúcu dusu

anonym_d091d0
28. aug 2025
@vler

@anonym_d091d0 ale ta ochota nieco urobit pre druheho moze mat rozne podoby. Autorka maka a zaraba nadstardandne, potencialneho partnera teda vie napr odbremenit od pocitu ze vsetko alebo vacsinu taha on. Autorka si vie dovolit dovolenku; alebo napr donasku a upratovanie v domacnosti.
Viem si predstavit muza ktory taktiez nechce deti ale zarabat a venovat sa sebe a chce partnerku ktora ma karieru, zaraba a cvici a kedze nie je vecer vyflusnuta, aj na sex ma naladu

@vler jasné
Ale to len k tomu ze muzi inklinuju viac ku ,,gazdinkam,, to nieje len o tom byť za sporakom ale o tej ochote vseobecnej ku niekomu inému ako ku sebe
ked autorka vybali na chlapa deti nechcem lebo neviem sa postarať lebo nechce sa mi variť a plus asi je po funuse na rodinu,potom ze je do vecera v práci a to uz stihne len nieco sa učiť alebo do prace si porobiť chodi len po restikach ani ju moc nebaví doma nieco zveladovat,tak to neznie najvábnejšie pre bežných chlapov a preto by si mala nájsť takého co to pochopí lebo je na tom tak isto lebo bežne chlapi rozmýšľajú kde to budú mať jednoduchšie vo vzťahu kde sa nebudú musieť naťahovať o malickosti lebo jej sa nechce nič co sa týka niekoho iného i keď to tým nemusí byť povedané ale to oni nepytvaju na rande ze vlastne ako to je
A to je len reč o oslovení mužov, že prečo to tak berú vnímajú ze neposunu to na vzťah vo vacsine ako má skúsenosť autorka,pre ňu je to dobré ale chlapi vnímajú jednoducho a i keď chcú loviť,vo vzťahu chcu to mať jednoduché a nie prehovárať ženu aby spravila niečo aj pre niekoho iného teda prenho😅 a nie len co sa jej chce a my ženy to máme rovnako že tiež chceme aj to co sa chlapovi nechce 😅len my máme okolo toho tisic reči a oni proste len budú hľadať ďalej co bude ochotnejsia na vzťah rodinu domácnosť a nie len ochotná pre seba

ivik4
28. aug 2025

Co je na tom ? Vsak si objednavaj/te ,niesi povinna varit, pripadne varit jedla na dlhu pripravu. Zas sa tak nepodcenuj ze len zena s vyhodami 😃. My sme tiez strceny casto v restike hoci aj navarene mame lebo ja varenie milujem. Deti mat nemusis, naco ked nechces. A pani na upratovanie raz za cas ma uz pomaly hoc kto ,nic zvlastne. Isto raz najdes vhodneho chlapa, nic strasne si nenapisala

anonym_14b884
28. aug 2025

@anonym_autor tak ty vlastne nič nerobíš. Nevaris, nepecies, deti nemáš, a ešte aj upratovačku potrebuješ. 🤦🏻‍♀️. Musíš byť veľmi lenivá, tak sa nečuduj ze ta nikto nechce.

anonym_14b884
28. aug 2025

A čudujem sa ako ju tu všetci bránite, že ved to nič, to je dobre. Keby to povedal chlap, že doma nič nerobí okrem chodenia do prace, tak to by tu boli fukoty ako by ste do nho kopali. Však? Vždy hovoríte to, co vám vyhovuje.

ibatanecnica
28. aug 2025
@sisska96

No nie si nejaká výhra, workoholička, takže no smola takýmto štýlom ostaneš sama

@sisska96 vies kolko.muzov zije podobne? Velmi vela. Ak.najde podobneho budu si vyhovovat. Nikto nebude od.nikoho nic.ocakavat

anonym_553463
28. aug 2025

ahoj ja varim menej ako ty a peciem takmer ze vobec. pred detmi lepsie teraz minimum. varim bud uplne rychlovky alebo donaska alebo moja mama alebo manzel. upratujeme priebezne pri detoch ale tiez mame pana co chodi uoratovat. moj manzel aj deti su s tym v pohode. ja som radsej s detmi vobku na ihre dnu v herni alebo na vylete alebo na kruzku ci navsteve nez varit. moj manzel je s tym ok. moj job ako manzelky a matky vnimam tak ze svoje deti kojim mojkam rozvazam staram s ao nich menezujem nas cas ako rodiny a staram sa o manzela rozpravam sa snim a planujem nase socialne aktivity. ked budu deti schopnejsie samostatnej hry bidem varit viac

ibatanecnica
28. aug 2025
@anonym_14b884

A čudujem sa ako ju tu všetci bránite, že ved to nič, to je dobre. Keby to povedal chlap, že doma nič nerobí okrem chodenia do prace, tak to by tu boli fukoty ako by ste do nho kopali. Však? Vždy hovoríte to, co vám vyhovuje.

@anonym_14b884 lenze.je rozdielmat rodinu , deti, spolocnu domacnost a mat taky vztah kde toto co sutorka chce bude vyhovovat obom. Ak.budu financne na tom rovnako nevidim dovod preco by nemohli takto fungovat. Pani na upratovanie si zaplatia. Kolace zakusky kupia. A prat si moze kazdy zvlaat alebo na striedacku. Co je na tom divne? Len treba najst tu druhu polovicu. A ked nebudu mat deti odpadne kopu starosti

bonboniera
28. aug 2025

Bože to sú zas komentare o hovne. Ale super rada som sa dozvedela ze zena ktorá neonanuje pri varení a upratovaní je sebecka lenivá a najväčší gól, nevie ako kvalitne tráviť čas 😂 nezabudnite sa tieto iste opúšťať v téme o starých dievkach ako môže vôbec niekto niečo take riešiť. A vôbec, choďte upratovat a nesirte svoje názory, to je predsa mužská doména a vy ste predsa zenske ženy kvetinky ktoré okrem vechta a hrncov nemajú co ponúknuť.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
autor
28. aug 2025

Tak ste ma niektoré rozosmiali a niektoré upokojili. V prvom rade treba povedať, že som sa iba pred pol rokom rozišla po 15 ročnom vzťahu. Posledný mesiac som sa prihlásila niekde na zoznamky a tam sú presne takíto muži - žienka doma varí, pečie, perie a žehlí a stará sa o detičky. Ja to mám inak. Áno aj ja každý deň umývam podlahu, WC, umývadlo apd, ale raz do týždňa príde pani, urobiť väčšie veci. A áno, aj varím, ale keď si môžem vybrať, idem do reštiky alebo si večer objednám donášku. Čiže viem uvariť aj segedín, aj sviečkovú, ale radšej uprednostím steak na grille a k tomu grilovanú zeleninu, radšej ako pečenú kačku urobím cestoviny alebo hydinu, rybu so šalátom apd. A áno, nepečiem, ale mám veľmi dobrú kamošku cukrárku, čiže na všetky sviatky máme koláčov habadej. Pracujem, mám vlastnú firmu, čiže niekedy potiahnem večer, keď treba dokončiť niečo, schváliť mzdy a úhrady, na druhej strane mám flexibilitu počas dňa. A potom si zoberiem mesiac off a idem cestovať napríklad. Čo sa týka sexu, no nie je to tak ako to bolo pred 15 rokmi, keď som išla 2-3x denne, alebo aj za sebou. Dnes mi stačí menej sexu, kľudne každý druhý deň, ale kvalitný. Ale v zásade by mi neodpadla moja vagína, ak by som sex mala aj každý deň... čo viem mužovi ponúknuť? Slobodu, lásku, nehu, domov, moju maximálnu podporu, svoju samostatnosť, veľa zábavy, smiech, zážitky, cestovanie, pokoj v duši, inšpiráciu, odvahu nasledovať svoje sny, krásne chvíle, porozumenie, rovnováhu vo vzťahu, a hlavne – seba samú.

sisska96
28. aug 2025
@anonym_autor

Tak ste ma niektoré rozosmiali a niektoré upokojili. V prvom rade treba povedať, že som sa iba pred pol rokom rozišla po 15 ročnom vzťahu. Posledný mesiac som sa prihlásila niekde na zoznamky a tam sú presne takíto muži - žienka doma varí, pečie, perie a žehlí a stará sa o detičky. Ja to mám inak. Áno aj ja každý deň umývam podlahu, WC, umývadlo apd, ale raz do týždňa príde pani, urobiť väčšie veci. A áno, aj varím, ale keď si môžem vybrať, idem do reštiky alebo si večer objednám donášku. Čiže viem uvariť aj segedín, aj sviečkovú, ale radšej uprednostím steak na grille a k tomu grilovanú zeleninu, radšej ako pečenú kačku urobím cestoviny alebo hydinu, rybu so šalátom apd. A áno, nepečiem, ale mám veľmi dobrú kamošku cukrárku, čiže na všetky sviatky máme koláčov habadej. Pracujem, mám vlastnú firmu, čiže niekedy potiahnem večer, keď treba dokončiť niečo, schváliť mzdy a úhrady, na druhej strane mám flexibilitu počas dňa. A potom si zoberiem mesiac off a idem cestovať napríklad. Čo sa týka sexu, no nie je to tak ako to bolo pred 15 rokmi, keď som išla 2-3x denne, alebo aj za sebou. Dnes mi stačí menej sexu, kľudne každý druhý deň, ale kvalitný. Ale v zásade by mi neodpadla moja vagína, ak by som sex mala aj každý deň... čo viem mužovi ponúknuť? Slobodu, lásku, nehu, domov, moju maximálnu podporu, svoju samostatnosť, veľa zábavy, smiech, zážitky, cestovanie, pokoj v duši, inšpiráciu, odvahu nasledovať svoje sny, krásne chvíle, porozumenie, rovnováhu vo vzťahu, a hlavne – seba samú.

@anonym_autor teraz už upratuješ, vieš variť , nie je probelm mat sex a más aj volno🤣🤣🤣🤣

galadriel90
28. aug 2025
@procrastique

Nenatrafila si na správneho, môj muž napríklad žije na krabičkách už roky. Ja mám "stravu" v práci a u nás doma nenájdeš v chladničke v podstate nič okrem koly a kyslých uhoriek, ktoré sú tam otvorené už snáď druhý rok.
ide prísť návšteva? objednám chlebíčky a pár koláčov u miestneho mága.
Ide mať niekto narodeniny? Objednám tortu u cukrárky.
Za celý môj život ( a mimochodom, ja nevarím vôbec, lebo ja vôbec nič nezjem z vareného v podstate) som sa nikdy, ale fakt že nikdy nestretla s tým, že by to nejaký muž odomňa vyžadoval/očakával a žeby to na tom skrachovalo. Problém by som hľadala asi inde.

@procrastique no ale deti asi nemáte.. Ci? Lebo vas model stravovania určite nieje zlucitelny s deťmi, v akomkoľvek veku..

autor
28. aug 2025
@sisska96

@anonym_autor teraz už upratuješ, vieš variť , nie je probelm mat sex a más aj volno🤣🤣🤣🤣

@sisska96 áno, viem, ale z duše to neznášam. Keď nemusím, nerobím to, príde mi to strašná strata času. A áno, radšej si objednám donášku. Alebo max jedlo do 15 min. Viac za sporákom nebudem. Sex? Pol roka som žiadny nemala a som tu, čiže nepotrebujem ho zase až toľko. A mať sex raz za dva, tri dni mi príde v dlhoročnom vzťahu, keď obaja starnú úplne ok, Ja mám 40 rokov, čiže už nie som mašina ako v 20tke. A čo sa týka práce, áno, sú dni, keď potiahnem do 18.00, alebo večer doma niečo dokončím. Ale sú dni, kedy v pohode o tretej odchádzam a idem cvičiť, prípadne na angličtinu a o 17.00 som doma, alebo niekde popíjam prosecco s kamošmi v klube. Aj dnes už mám za sebou hodinové cvičenie a som doma. Práčka perie, umývačka umýva, a ja si tu pekne popíjam kokosové latté a pozerám seriál.

anonym_ee1acf
28. aug 2025
@janinah

Verim,ze môj syn na taku lenivú zenu nenatrafi a keby ano,tak ho nebude zaujimat ani minútu.Žiješ sama pre seba a to nie je celkom v poriadku.Sorry,písem co si myslím...

@janinah len či teba bude chcieť nejaká za svokru 😉
musíš autorke veľmi závidieť, že si môže dovoliť neotročiť doma, môže si dovoliť pani na upratovanie, nevariť, keď ju nazývaš lenivou

každý ako mu vyhovuje ...ži a nechaj žiť

anonym_8349a9
28. aug 2025

Najdi si partnera z Tvojej branzde, v Tvojom veku, alebo starsieho, nie na zoznamkach, tam su same cuda. Budete mat o com, mozno aj podobne konicky, samostatneho, aby ste si neneliezli na nervy.. Ja Ti rozumiem, uzivas si zivot. Len problem, ze by si chcela, aby sa Ti partner prisposobil a vyznievas, ze Ty nic nemienis menit. Troska upusti zo svojich narokov a partnera najdes. Chlapi "nepotrebuju" tak deti, ako zeny, to je najmensi problem. A velmi rychlo si zvyknu na obsluhu v restauracii a nemuseniu robit domace prace. Ak si nenasla, tak chyba bude inde.

autor
28. aug 2025
@anonym_8349a9

Najdi si partnera z Tvojej branzde, v Tvojom veku, alebo starsieho, nie na zoznamkach, tam su same cuda. Budete mat o com, mozno aj podobne konicky, samostatneho, aby ste si neneliezli na nervy.. Ja Ti rozumiem, uzivas si zivot. Len problem, ze by si chcela, aby sa Ti partner prisposobil a vyznievas, ze Ty nic nemienis menit. Troska upusti zo svojich narokov a partnera najdes. Chlapi "nepotrebuju" tak deti, ako zeny, to je najmensi problem. A velmi rychlo si zvyknu na obsluhu v restauracii a nemuseniu robit domace prace. Ak si nenasla, tak chyba bude inde.

@anonym_8349a9 zatiaľ som nebola na žiadnom stretnutí, ani som si s nikým nevymenila fotky. Len sa pozerám. Naozaj tí muži čo sú voľní na trhu sú veľmi zvláštni. Taký malomeštiaci mi prídu. Neviem na to nájsť správne slovo.

sense
28. aug 2025
@anonym_14b884

@anonym_autor tak ty vlastne nič nerobíš. Nevaris, nepecies, deti nemáš, a ešte aj upratovačku potrebuješ. 🤦🏻‍♀️. Musíš byť veľmi lenivá, tak sa nečuduj ze ta nikto nechce.

@anonym_14b884 nemusí byť lenivá, veľa pracuje dobre zarobí ten zvyšný voľný čas po práci využíva inak ako varenie a upratovanie, obzvlášť keď ešte aj po práci po večeroch pracuje. My keď sme robili obaja 100% tiež k nám chodila pani na upratovanie keďže voľný čas sme využívali inak. Nie každá žena alebo každý pár má zaužívané že po šichte v práci bude mať šichtu doma ab nebol za lenivca. Okrem toho človek ktorý nie je doma prakticky celý deň, nemá mať z čoho neporiadok a spinavo

ivik4
28. aug 2025

Mne by bolo uplne jedno keby chlap doma nic moc nerobil ale zaplatil by upratovanie 💁🏻‍♀️. Tak ci tak by bol poriadok

michaelam2
28. aug 2025
@sisska96

@sisska96 presne som to sla napisat…zrazu aj varenie aj sex kazdy druhy den moze byt…cely prispevok teda nema ziadny zmysel

autor
28. aug 2025
@michaelam2

@sisska96 presne som to sla napisat…zrazu aj varenie aj sex kazdy druhy den moze byt…cely prispevok teda nema ziadny zmysel

@michaelam2 nemá zmysel? Citujem svoj príspevok: Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi. - kde píšem, že nemám vôbec sex? Píšem, že už ma to tak nebaví, ako pred 10 rokmi, keď som dokázala presexovať celú noc.