Život bez varenia a pečenia
Ahojte, nie som ako iné ženy a preto mám veľký problém nájsť si partnera.
Vyzerám fajn podľa mňa, ale akonáhle sa spoznám s niekým bližšie, asi mu je zrejmé, že so mnou tvoriť rodinu nebude. V prvom rade nechcem mať deti, som už aj vo veku, že už by som ich ani nechcela mať. Od mladosti som vedela, že ja a deti nejdeme dokopy. Deti mám rada, myslím, že aj si s nimi rozumiem, ale neviem, či by som sa o nich vedela postarať / ak by ich mal partner v striedavke ) lebo.... nevarím. Nie žeby som nevedela, ale neznášam to a nemám k tomu vzťah. Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ja som z tých čo sa veľa stravuje vonku, v reštauráciách, donáškách apd. Nepečiem. Niekedy som upiekla bábovku pred 20 rokmi a potom som skúšala cupcaky, ale inak toto nedávam. A nejem ani sladké. Čo sa týka upratovania, jasné, raz za čas. Ale mám pani, čo mi chodí raz do týždňa upratať a ja len prebehnem podlahu občas mopom a mám vždy po ruke mokré obrúsky. WC umývam každý deň. Nie som teda tá typické žena, čo má pekne vyzdobený domček, napečené, navarené, opraté, vyžehlené, deti sa hrajú na dvore so psíkom.
Všade, kde natrafím na nejakého muža toto odo mňa chce - varenie, pečenie, upratovanie, resp. to očákava od partnerky. Ja chodím do práce, chodím neskoro domov, potom idem hodinu cvičiť alebo mám anglinu a nemám záujem tráviť svoj voľný čas varením. Doma ešte často večer pracujem a pripravujem si veci na druhý deň. Ak si máš muž vybrať, či chce ženu, čo zarobí peniaze a vie sa o seba postarať alebo gazdinku, vyberie si logicky gazdinku.
A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi.
Otázka znie: Sú to vydaté ženy, ktoré majú partnera a nevaria a nepečú? A napriek tomu ich manžel je s tým ok?
@anonym_autor chcela by si takeho, ktory chce gazdinu...? urcite skus hladat vo vacsich mestach, na inych zoznamkach, na speed datingoch...
@anonym_autor nepochopila som, čo vlastne teda chceš a očakávaš? Lebo z môjho pohľadu do vzťahu ženy a normálneho muža nemáš čo ponúknuť.
@anonym_autor nevarim, nepeciem, deti mat nemozem a manzela mam a lubi ma. Nikdy by som nebola s chlapom, ktory sa vyjadri, ze "co z takej zeny". Pokial mi taky chlap nedonesie maso z mamuta, ktoreho vlastnorucne ulovil, tak nech radsej drzi hubu
@sisska96 áno, viem, ale z duše to neznášam. Keď nemusím, nerobím to, príde mi to strašná strata času. A áno, radšej si objednám donášku. Alebo max jedlo do 15 min. Viac za sporákom nebudem. Sex? Pol roka som žiadny nemala a som tu, čiže nepotrebujem ho zase až toľko. A mať sex raz za dva, tri dni mi príde v dlhoročnom vzťahu, keď obaja starnú úplne ok, Ja mám 40 rokov, čiže už nie som mašina ako v 20tke. A čo sa týka práce, áno, sú dni, keď potiahnem do 18.00, alebo večer doma niečo dokončím. Ale sú dni, kedy v pohode o tretej odchádzam a idem cvičiť, prípadne na angličtinu a o 17.00 som doma, alebo niekde popíjam prosecco s kamošmi v klube. Aj dnes už mám za sebou hodinové cvičenie a som doma. Práčka perie, umývačka umýva, a ja si tu pekne popíjam kokosové latté a pozerám seriál.
@anonym_autor ked je to iba toto co ponukas, a nevies si najst chlapa odpovedala si sama sebe ci o toto normalny partner stoji.
@anonym_autor ked je to iba toto co ponukas, a nevies si najst chlapa odpovedala si sama sebe ci o toto normalny partner stoji.
@anonym_6e5879 ja nič neponúkam, pri sebe potrebujem rovnocenného partnera, ja nepotrebujem doma muza na robotu, ani nepotrebujem, aby ma zivil a dotoval a to rovnako ocakavam.
Tak ste ma niektoré rozosmiali a niektoré upokojili. V prvom rade treba povedať, že som sa iba pred pol rokom rozišla po 15 ročnom vzťahu. Posledný mesiac som sa prihlásila niekde na zoznamky a tam sú presne takíto muži - žienka doma varí, pečie, perie a žehlí a stará sa o detičky. Ja to mám inak. Áno aj ja každý deň umývam podlahu, WC, umývadlo apd, ale raz do týždňa príde pani, urobiť väčšie veci. A áno, aj varím, ale keď si môžem vybrať, idem do reštiky alebo si večer objednám donášku. Čiže viem uvariť aj segedín, aj sviečkovú, ale radšej uprednostím steak na grille a k tomu grilovanú zeleninu, radšej ako pečenú kačku urobím cestoviny alebo hydinu, rybu so šalátom apd. A áno, nepečiem, ale mám veľmi dobrú kamošku cukrárku, čiže na všetky sviatky máme koláčov habadej. Pracujem, mám vlastnú firmu, čiže niekedy potiahnem večer, keď treba dokončiť niečo, schváliť mzdy a úhrady, na druhej strane mám flexibilitu počas dňa. A potom si zoberiem mesiac off a idem cestovať napríklad. Čo sa týka sexu, no nie je to tak ako to bolo pred 15 rokmi, keď som išla 2-3x denne, alebo aj za sebou. Dnes mi stačí menej sexu, kľudne každý druhý deň, ale kvalitný. Ale v zásade by mi neodpadla moja vagína, ak by som sex mala aj každý deň... čo viem mužovi ponúknuť? Slobodu, lásku, nehu, domov, moju maximálnu podporu, svoju samostatnosť, veľa zábavy, smiech, zážitky, cestovanie, pokoj v duši, inšpiráciu, odvahu nasledovať svoje sny, krásne chvíle, porozumenie, rovnováhu vo vzťahu, a hlavne – seba samú.
@anonym_autor podla mna si len mala smolu a natrafila na zakomplexovaných trulov. Zoznamky? Čo tak počúvam, sú plné uboziakov, asi je to umorna práca, oddeliť tam zrno od plev..
A k tomu vareniu, nuž, ja osobne si neviem predstaviť vyrovnaného chlapa, ktorý strati záujem kvôli tomu, že žena nevari, hoci mu inak vyhovuje.. to musí byť nejaký podivin.
Skôr ich možno odrádza predstava úspešnej a samostatnej ženy..lebo áno stále mame priveľa neistých , zakomplexovanych mužov, ktori toto nezvládajú. Ale takého nechceš..
Ale ešte mi napadá jeden aspekt - zdravie.. neviem, ako presne sa stravujes, ale .čisto reštauracna strava a donaska nebyvaju veru najzdravšou voľbou...
@anonym_14b884 Veď celý deň trčí v práci a zarába nadštandardne, a ešte aj večer doma pracuje, takže vôbec nie je "lenivá" !! Koľké ženy sú len doma a nechajú sa živiť od muža, oni nie sú lenivé ???
@alizea nie sú.lenive, lebo uvaria..
Toto je logika mnohých prispievajúcich... 😂
@anonym_autor podla mna si len mala smolu a natrafila na zakomplexovaných trulov. Zoznamky? Čo tak počúvam, sú plné uboziakov, asi je to umorna práca, oddeliť tam zrno od plev..
A k tomu vareniu, nuž, ja osobne si neviem predstaviť vyrovnaného chlapa, ktorý strati záujem kvôli tomu, že žena nevari, hoci mu inak vyhovuje.. to musí byť nejaký podivin.
Skôr ich možno odrádza predstava úspešnej a samostatnej ženy..lebo áno stále mame priveľa neistých , zakomplexovanych mužov, ktori toto nezvládajú. Ale takého nechceš..
Ale ešte mi napadá jeden aspekt - zdravie.. neviem, ako presne sa stravujes, ale .čisto reštauracna strava a donaska nebyvaju veru najzdravšou voľbou...
@beronsche stravujem sa zdravo, ak si objednavam donasku, tak je to poke, alebo salaty, sushi, rizoto, indicke jedlo apd.
@beronsche stravujem sa zdravo, ak si objednavam donasku, tak je to poke, alebo salaty, sushi, rizoto, indicke jedlo apd.
@anonym_autor zdravé jedlo sa pripravuje doma. A nie z donášky, kde ani nevieš čo ti tam nahádžu do toho.
@anonym_autor zdravé jedlo sa pripravuje doma. A nie z donášky, kde ani nevieš čo ti tam nahádžu do toho.
@anonym_14b884 no amen dievča, amen!
@anonym_autor no ak niekto pouziva slovo NADSTANDARTNE vramci penazi ci prace tak viem,ze ten clovek zije len pre to....iba pre ten nadstandart🤔Tak si ho maj ked si myslis,ze o to tu ide...Co sa tyka varenia,pecenia,to robit nemusis.Chlapom na tebe vadi,ze nemas cas,max tak na seba si vyhradis nanosekundu lebo sak co??No lebo musis NADSTANDARTNE zarabat...
@anonym_autor okrem typu jedla ide aj o suroviny, ochucovadla a spôsob pripravy...
Ale áno, lepšie je si objednať šalát s kuracím mäsom, ako si uvarit nezdravé mastné jedlo.
@anonym_autor no ak niekto pouziva slovo NADSTANDARTNE vramci penazi ci prace tak viem,ze ten clovek zije len pre to....iba pre ten nadstandart🤔Tak si ho maj ked si myslis,ze o to tu ide...Co sa tyka varenia,pecenia,to robit nemusis.Chlapom na tebe vadi,ze nemas cas,max tak na seba si vyhradis nanosekundu lebo sak co??No lebo musis NADSTANDARTNE zarabat...
@anonym_1ea8dd ešte, že ty anonym vieš všetko!
@anonym_1ea8dd nadštandardne moja. Nájdi rozdiel. Kedy nemám čas?
@anonym_6e5879 ja nič neponúkam, pri sebe potrebujem rovnocenného partnera, ja nepotrebujem doma muza na robotu, ani nepotrebujem, aby ma zivil a dotoval a to rovnako ocakavam.
@anonym_autor ved v poriadku, je to tvoj zivot ked si takto spokojna, vsetko je uplne ok a tak to ma byt a na inom nezalezi 😊 drzim palce pri hladani partnera.
Tak ste ma niektoré rozosmiali a niektoré upokojili. V prvom rade treba povedať, že som sa iba pred pol rokom rozišla po 15 ročnom vzťahu. Posledný mesiac som sa prihlásila niekde na zoznamky a tam sú presne takíto muži - žienka doma varí, pečie, perie a žehlí a stará sa o detičky. Ja to mám inak. Áno aj ja každý deň umývam podlahu, WC, umývadlo apd, ale raz do týždňa príde pani, urobiť väčšie veci. A áno, aj varím, ale keď si môžem vybrať, idem do reštiky alebo si večer objednám donášku. Čiže viem uvariť aj segedín, aj sviečkovú, ale radšej uprednostím steak na grille a k tomu grilovanú zeleninu, radšej ako pečenú kačku urobím cestoviny alebo hydinu, rybu so šalátom apd. A áno, nepečiem, ale mám veľmi dobrú kamošku cukrárku, čiže na všetky sviatky máme koláčov habadej. Pracujem, mám vlastnú firmu, čiže niekedy potiahnem večer, keď treba dokončiť niečo, schváliť mzdy a úhrady, na druhej strane mám flexibilitu počas dňa. A potom si zoberiem mesiac off a idem cestovať napríklad. Čo sa týka sexu, no nie je to tak ako to bolo pred 15 rokmi, keď som išla 2-3x denne, alebo aj za sebou. Dnes mi stačí menej sexu, kľudne každý druhý deň, ale kvalitný. Ale v zásade by mi neodpadla moja vagína, ak by som sex mala aj každý deň... čo viem mužovi ponúknuť? Slobodu, lásku, nehu, domov, moju maximálnu podporu, svoju samostatnosť, veľa zábavy, smiech, zážitky, cestovanie, pokoj v duši, inšpiráciu, odvahu nasledovať svoje sny, krásne chvíle, porozumenie, rovnováhu vo vzťahu, a hlavne – seba samú.
@anonym_autor vôbec nesedí matika. Pred 10 rokmi si nemala vzťah iba kamoška s výhodami a potom zrazu pred polrokom sa ti končil 15 ročný vzťah
@anonym_14b884 nepochybne, hlavne keď väčšina Slovenska varí knedle, smotanové omáčky, rezne, cestoviny s ničím výživným a pečie koláče 😃 dnes je už vcelku jednoduché si objednať menu ktoré je zdravé a vyvážené, máme dokonca aj parádnu vegánsku reštauráciu s jedlami plnými strukovín, a to nie sme veľké mesto. Z popisu u autorky tiež nebude s lokalitou a rozvozom problém
@anonym_autor vôbec nesedí matika. Pred 10 rokmi si nemala vzťah iba kamoška s výhodami a potom zrazu pred polrokom sa ti končil 15 ročný vzťah
@sisska96 teraz ti vôbec nerozumiem.
@anonym_autor prečítaj si po sebe čo si písala v diskusii a čo v komentári
@sisska96 kde píšem, že som mala alebo mám kamaráta s výhodami? Mám kamošov jasne, že áno, ale ani s jedným s nich nespávam. Vôbec nerozumiem teraz tomuto popravde, odkiaľ si to nabrala.
@sisska96 kde píšem, že som mala alebo mám kamaráta s výhodami? Mám kamošov jasne, že áno, ale ani s jedným s nich nespávam. Vôbec nerozumiem teraz tomuto popravde, odkiaľ si to nabrala.
@anonym_autor Však nevieš čo píšeš? "A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi."
@anonym_autor Však nevieš čo píšeš? "A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi."
@sisska96 to je povzdych do budúcnosti, že mi neostane nič iné ako kamoška s výhodami. Ty čítaj s porozumením. Veď píšem, že pol roka od rozchodu nemám sex. Zase to nie je 20 strán, máš oči, základnú školu, vieš čítať snáď.
Tak ja som jedna z takych6, ktoré do 40.tky neverili?
Prečo?
Mama ma nenaučila, potom stále spoločné bývanie s kamoškami, ktoré bud varili alebo nosili.jedlo z práce, a uz 18 rokov práca kde mam stravu.
A keď som sa v 39.vydavala, nevedel variť ani manžel a ani ja. Na internete máš kopec receptov, popisov ako sa varí, takze sme začali obaja...A teraz varíme, nie že by to bolo naše hobby a naplnenie. Ale jesť musíme a naše deti tiež.
Takze všetko sa dá, keď chceš. To že sa domácnosť neleskne nevadí, a koláče pečieme spolu s deťmi, majú z toho radosť.
@zmrzlinka2021 a co jedia tvoje deti/muz?
@rybka1987 ale ona varia, len rýchle a jednoduché jedlá. My sa stravujem v práci, škole, čiže varené jedlo tam. Cez víkend keď si doma do rúry niečo ako kuracie stehná, muž ošúpe zemiaky, dáme všetko piecť.k tomu šalát. To máš príprava do 45 min a na 3 aj 4 dní jedlo.
K tomu čo ona je, stačí keď tu baby uverejňujú jedálničky. Samé knedle, bravčové, halušky..... Proste nevyzivne a ťažké jedlá.
K tomu čo ona je, stačí keď tu baby uverejňujú jedálničky. Samé knedle, bravčové, halušky..... Proste nevyzivne a ťažké jedlá.
@zmrzlinka2021 no veď to. Dnes na obed bude kuskus s opečenou paprikou a grilovaným mäsom. A keď mi ostane mäso, urobím ho na špenáte s kari a kokosovým mliekom. Nie viac ako 15 minút. A ľahké a zdravé podľa možnosti. Idem cvičiť, pekný deň prajem.
@rybka1987 ale ona varia, len rýchle a jednoduché jedlá. My sa stravujem v práci, škole, čiže varené jedlo tam. Cez víkend keď si doma do rúry niečo ako kuracie stehná, muž ošúpe zemiaky, dáme všetko piecť.k tomu šalát. To máš príprava do 45 min a na 3 aj 4 dní jedlo.
@zmrzlinka2021 nič v zlom, ja pečene kuracie mäso nezjem už na druhý deň ohrievane... Smrdí mi. Neviem si predstaviť jesť to kuracie stehno na 3_4 deň...