icon

Život bez varenia a pečenia

28. aug 2025

Ahojte, nie som ako iné ženy a preto mám veľký problém nájsť si partnera.
Vyzerám fajn podľa mňa, ale akonáhle sa spoznám s niekým bližšie, asi mu je zrejmé, že so mnou tvoriť rodinu nebude. V prvom rade nechcem mať deti, som už aj vo veku, že už by som ich ani nechcela mať. Od mladosti som vedela, že ja a deti nejdeme dokopy. Deti mám rada, myslím, že aj si s nimi rozumiem, ale neviem, či by som sa o nich vedela postarať / ak by ich mal partner v striedavke ) lebo.... nevarím. Nie žeby som nevedela, ale neznášam to a nemám k tomu vzťah. Áno, uvarím niečo jednoduché a rýchle kuracie, cestoviny, ryža, ale čokoľvek trvá viac ako 15 minút je pre mňa veľa. Ja som z tých čo sa veľa stravuje vonku, v reštauráciách, donáškách apd. Nepečiem. Niekedy som upiekla bábovku pred 20 rokmi a potom som skúšala cupcaky, ale inak toto nedávam. A nejem ani sladké. Čo sa týka upratovania, jasné, raz za čas. Ale mám pani, čo mi chodí raz do týždňa upratať a ja len prebehnem podlahu občas mopom a mám vždy po ruke mokré obrúsky. WC umývam každý deň. Nie som teda tá typické žena, čo má pekne vyzdobený domček, napečené, navarené, opraté, vyžehlené, deti sa hrajú na dvore so psíkom.

Všade, kde natrafím na nejakého muža toto odo mňa chce - varenie, pečenie, upratovanie, resp. to očákava od partnerky. Ja chodím do práce, chodím neskoro domov, potom idem hodinu cvičiť alebo mám anglinu a nemám záujem tráviť svoj voľný čas varením. Doma ešte často večer pracujem a pripravujem si veci na druhý deň. Ak si máš muž vybrať, či chce ženu, čo zarobí peniaze a vie sa o seba postarať alebo gazdinku, vyberie si logicky gazdinku.
A tak mi nezostáva nič iné, ako byť tá kamoška s výhodami. Ale mňa už tie výhody nebavia ako pred 10 rokmi.

Otázka znie: Sú to vydaté ženy, ktoré majú partnera a nevaria a nepečú? A napriek tomu ich manžel je s tým ok?

galadriel90
29. aug 2025
@ksebejka

@anonym_autor vobec tu nejde o varenie a pečenie. Nechceš deti, nechceš sex, nechceš domáce zázemie a ani normálneho chlapa. V podstate hľadáš partaka na jogu. Ja sa nečudujem, že ťa berú ako kamošku s výhodami, ktoré keď skončia, skončí to cele. Skôr sa čudujem, ze sa čudujes

@ksebejka Ona akoby len potrebovala niekym vyplniť tu občasnu hodinku-dve, ktore sa jej nahodile vyskytnú v osobnom harmonograme, co ale nieje ani pravidelné, ani nijaké... A hovorí ze je sebestacna, nevarí, nepecie, ma vlastne podnikanie co je super, ale keď to zhrnieme, tak sa stará len o seba. A zapodieva len sebou. Na takýto životný štýl normálneho muža veru nenájde, jedine kamoša a výhodami, ktorému zavolá v "núdzi" podľa potreby, aby jej vyplnil nahodnu dieru v rozvrhu..
@autorka ak sa cítiš sama, kúp si radšej psa

kaca222
29. aug 2025
@galadriel90

@ksebejka Ona akoby len potrebovala niekym vyplniť tu občasnu hodinku-dve, ktore sa jej nahodile vyskytnú v osobnom harmonograme, co ale nieje ani pravidelné, ani nijaké... A hovorí ze je sebestacna, nevarí, nepecie, ma vlastne podnikanie co je super, ale keď to zhrnieme, tak sa stará len o seba. A zapodieva len sebou. Na takýto životný štýl normálneho muža veru nenájde, jedine kamoša a výhodami, ktorému zavolá v "núdzi" podľa potreby, aby jej vyplnil nahodnu dieru v rozvrhu..
@autorka ak sa cítiš sama, kúp si radšej psa

@galadriel90 nemyslím si, väčšinu tých aktivít vie predsa robiť aj s partnerom a vo dvojici ide všetko lepšie 🙂 už len to že sa vedľa niekoho prebudíš, dáte si spolu raňajky (alebo si zájdete na raňajky, to je jedno), potom si každý odrobí svoje, môžete ísť spolu do fitka, na prechádzku, na večeru.

strelkyna1
29. aug 2025

Mas v sebe skor muzsku energiu. Keby chlap doniesol domov peniaze a nevaril, neupratoval, ale zase naplanoval na vikendy vylety, zaplatil upratovacku a objednal restiku, tak by mu vela zien vela prepacilo. Si ochotna hladat o ,,uroven nizsie"? Mne sa k Tebe hodi skor muz, neambiciozny, ktory v sebe nesie viac zenskej energie, takze mozno by som hladala prave niekoho, kto Tebe navari, prisposobi sa. Idealne rozvedeni s odrastenymi detmi, nech tam uz tuto tuzbu nemaju. Len si zase daj pozor, aby ten, kto sa na Teba prikvaci bol s Tebou preto, ze s Tebou chce byt a nie len kvoli tomu, aby si sa o neho Ty ako ten, co nosi vo vztahu nohavice, financne postarala.

anonym_d091d0
29. aug 2025

Ja len nechápem jednu vec že prečo ženy to berú ako je to strašné a otrocke navariť,to fakt uz málokto sa vie premôcť na nieco co sa mu nechce a trvá to možno 30min? A co iné problémy veci ako riešite? neriešite?tiez si len zaplatite niekoho aby to vyriesil za vás?toto mne sa napríklad nepáči ze ženy si tým dokazujú ako su emancipovane a pritom ich zabije chvíľa domacej povinnosti.ja v tomto som stará škola a mne ruka neodpadne lebo su v živote horšie veci s kt človek sa musí potykat aj ked sa mu nechce a to si neviem predstaviť ako to riešite vy?proste nechce sa mi tak smola alebo si všetkých vycvicim naokolo nech nič co sa mi nechce nevyzaaduju?lebo mne to príde ako keby bolo hrdinstvo nevarit a vsetko to akoooze otroctvo co ma clovek za chvíľu hotové ale mne to príde opačne že to zena uz nezvladne nič?a to nepíšem v zlom len tomu nechápem

anonym_d091d0
29. aug 2025

Lebo ja som to vždy tak brala žena šikovná cup cup cup všetko hotové a ani to s ňou nepohne aká veda okolo toho a teraz je taký trend ze to je akože ,, otroctvo,, a nikomu slúžku robiť nebudem,no mne to skôr príde take že ženy su nešikovne tak radšej nerobia nič lebo par minút denne nikoho nezabije a ako sa hovorí lavou zadnou....lebo nieje rec každý deň premalovat byt.len zopár vecí porobiť ved ked zena je šikovná vôbec nechápem ze takto sa nad tým zamyslate ze niekomu robiť poskoka,chlapom sa veľmi vela veci nechce a ajtak to určite vyzadujete a su to poskoci?a ze chlapi varia ni určite nevedia sa dočkať 🙂ale navaria lebo veď aký problém a to mne príde že ženy maju už problém snáď so všetkým😔

anonym_d091d0
29. aug 2025

Alebo ci to nejako emocionálne nezvladate ze to berete ako otroctvo ze varenie by vas tak mohlo ponížiť?alebo fyzicky náročné?alebo len to co vás nebaví to proste nie a nie a nie ale to mi také príde ako ked s pubertakom by som sa bavila preco si ma robiť úlohy ale jemu sa nechce a na čo,jeho to nebaví ale aspoň to nezvaluje na otroctvo😁lebo veď normálnu vyrovnanu ženu niečo take ako je domáca práca nemôže vnútorné ponizit na rolu otroka alebo slúžky alebo len tym zakrýva ze je nesikovna?No divné fakt, som myslela ze zeny su v dnešnej dobe take viac schopnejsie hlavne ked ku všetkým info je prístup po internete ked uz sa nenaučili doma

panonia
29. aug 2025

Ja že kúp si psa ale ani na neho by si si nenašla čas.

misiak7777
29. aug 2025
@anonym_84b8eb

Normálny slušný muž, ktorý chce mať rodinu, teda deti a k nim aj určité rodinné zázemie o toto, čo ponúkaš, nemá záujem. Jedine, že si nájdeš podobne do seba zahľadeného partnera. Ale ten bude chcieť aspoň sex.
To už rovno môže zostať bývať s matkou a bude mu lepšie.

@anonym_84b8eb čože? Normálny slušný muž? 😃😃😃🤦🤦
@autorka mám muža, ktorý nechce deti ako ja. S varením som ako ty, takže zväčša to máme podelené - on navarí a ja upracem 😃😃 a dokonca je normálny a slušný 😃😃

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_d091d0

Alebo ci to nejako emocionálne nezvladate ze to berete ako otroctvo ze varenie by vas tak mohlo ponížiť?alebo fyzicky náročné?alebo len to co vás nebaví to proste nie a nie a nie ale to mi také príde ako ked s pubertakom by som sa bavila preco si ma robiť úlohy ale jemu sa nechce a na čo,jeho to nebaví ale aspoň to nezvaluje na otroctvo😁lebo veď normálnu vyrovnanu ženu niečo take ako je domáca práca nemôže vnútorné ponizit na rolu otroka alebo slúžky alebo len tym zakrýva ze je nesikovna?No divné fakt, som myslela ze zeny su v dnešnej dobe take viac schopnejsie hlavne ked ku všetkým info je prístup po internete ked uz sa nenaučili doma

@anonym_d091d0 autorka sa sama o seba postárá, deti mať nechce, má svoj systém, ide to o to, že chlapi s ktorými chcela randiť to od ženy vyžadujú..
Aby im varila, prala, upratovala po ňom.. ale prečo by to mala robiť? Za to že s niekým chce tráviť čas? Chlap vyžaduje strarostlivosť o seba vyslovene, aby nemusel prstom pohnúť, lebo sú naučený z domu a z bývalých vzťahov, že žena je otrok.

anonym_d091d0
29. aug 2025
@anonym_9f5a87

@anonym_d091d0 autorka sa sama o seba postárá, deti mať nechce, má svoj systém, ide to o to, že chlapi s ktorými chcela randiť to od ženy vyžadujú..
Aby im varila, prala, upratovala po ňom.. ale prečo by to mala robiť? Za to že s niekým chce tráviť čas? Chlap vyžaduje strarostlivosť o seba vyslovene, aby nemusel prstom pohnúť, lebo sú naučený z domu a z bývalých vzťahov, že žena je otrok.

@anonym_9f5a87 to nebolo autorke ale tym co to majú za otroctvo

anonym_d091d0
29. aug 2025
@anonym_9f5a87

@anonym_9f5a87 a aj ženy vyžadujú starostlivosť veď snáď je to prirodzené, samotný vzťah vyzaduje starostlivosť

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_d091d0

@anonym_9f5a87 a aj ženy vyžadujú starostlivosť veď snáď je to prirodzené, samotný vzťah vyzaduje starostlivosť

@anonym_d091d0 to áno, ale chlapi berú ako automatiku že budú mať navarené, napečené a bude o nich postarané, inak do toho nejdú.
Ja nepotrebujem od chlapa starostlivosť a ani od neho nevyžadujem aby sa mi staral o žalúdok a špinavé prádlo.
A preto to nedostane ani odomňa.

alenka58
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_9f5a87 len ja už tomu sexu tak veľa nedám. Nebaví ma to popravde. Nikdy to nebolo pre mňa prioritou číslo 1. Ja mám skôr rada spoločne strávený čas, výlety, spoločené večere, telka, rána bok po boku, že je niekto doma, keď prídem z práce apd.

@anonym_autor ja nevarím ani nepečiem, varí manžel, ak ide na SC tak mi navarí na viac dní, ale ja prežijem aj bez vareného jedla, my máme veľa spoločných záujmov a ja rada robím iné domáce práce, čiže on iné nič nerobí len varí a keď treba niečo v dome spraviť a v byte

anonym_d091d0
29. aug 2025
@anonym_9f5a87

@anonym_d091d0 to áno, ale chlapi berú ako automatiku že budú mať navarené, napečené a bude o nich postarané, inak do toho nejdú.
Ja nepotrebujem od chlapa starostlivosť a ani od neho nevyžadujem aby sa mi staral o žalúdok a špinavé prádlo.
A preto to nedostane ani odomňa.

@anonym_9f5a87 ved nieje len fyzická starostlivosť ale aj psychická.to vážne pre vás žiadny chlap nic nerobil aj ked sa mu nechcelo? veď chlapom sa tooooolko veci nechce ale urobia aby bola polovička spokojná 🤔

anonym_2ff873
29. aug 2025
@alenka58

@anonym_autor ja nevarím ani nepečiem, varí manžel, ak ide na SC tak mi navarí na viac dní, ale ja prežijem aj bez vareného jedla, my máme veľa spoločných záujmov a ja rada robím iné domáce práce, čiže on iné nič nerobí len varí a keď treba niečo v dome spraviť a v byte

@alenka58 ako pre malému decku treba navariť na viac dní 😂

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_d091d0

@anonym_9f5a87 ved nieje len fyzická starostlivosť ale aj psychická.to vážne pre vás žiadny chlap nic nerobil aj ked sa mu nechcelo? veď chlapom sa tooooolko veci nechce ale urobia aby bola polovička spokojná 🤔

@anonym_d091d0 ale áno, my sa lúbime, trávime spolu čas.
On odomňa nečaká že mu navarím, to je skor vzácnosť a neupečiem nič.
Urobíme si raňajky a potom sa najeme kde sme, on pracuje aj cez víkend a stará sa o seba sám.
Niekedy varí on, ale cez týždeň nikdy nevaríme, pracujem do večera, vyložím nohy a mojkáme sa.

autor
29. aug 2025
@anonym_9f5a87

@anonym_d091d0 ale áno, my sa lúbime, trávime spolu čas.
On odomňa nečaká že mu navarím, to je skor vzácnosť a neupečiem nič.
Urobíme si raňajky a potom sa najeme kde sme, on pracuje aj cez víkend a stará sa o seba sám.
Niekedy varí on, ale cez týždeň nikdy nevaríme, pracujem do večera, vyložím nohy a mojkáme sa.

@anonym_9f5a87 a máte sex každý deň, alebo stačí každý druhý, tretí?

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_d091d0

@anonym_d091d0 staráme sa o seba psychicky, fyzicky tiež, ale bežnú prevádzku si kazdý rieši sám, ja na to nemám čas a ani náladu.

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_9f5a87 a máte sex každý deň, alebo stačí každý druhý, tretí?

@anonym_autor to je ako si to nastavíš.
Keď si ľahneme do postele tak sme ako dva magnety, hneď v kope😆 niekedy aj 2-3x za deň

autor
29. aug 2025
@anonym_9f5a87

@anonym_autor to je ako si to nastavíš.
Keď si ľahneme do postele tak sme ako dva magnety, hneď v kope😆 niekedy aj 2-3x za deň

@anonym_9f5a87 ok, a koľko ste spolu? Ja po 15 rokoch vzťahu som to mala raz za dva dni. Viac som nepociťovala extrémnu potrebu. Medzi 20-30 som to tiež tak mala. teraz po 40tke mi to stačé obdeň bohate. I keď, jeden nikdy nevie, koho ešte budem mať pri sebe. Každopádne fyzicky kontakt, bozky, objímanie, mojkanie, hladkanie potrebujem nonstop.

anonym_454cd7
Autor odpoveď zmazal
anonym_9f5a87
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_9f5a87 ok, a koľko ste spolu? Ja po 15 rokoch vzťahu som to mala raz za dva dni. Viac som nepociťovala extrémnu potrebu. Medzi 20-30 som to tiež tak mala. teraz po 40tke mi to stačé obdeň bohate. I keď, jeden nikdy nevie, koho ešte budem mať pri sebe. Každopádne fyzicky kontakt, bozky, objímanie, mojkanie, hladkanie potrebujem nonstop.

@anonym_autor 14 rokov sme spolu, neni som ,,nasratá,, a nervózna zo špinavého prádla a kopu riadu a tak sa venujeme jeden druhému, nič iné na robote po večeroch nemáme😅
Neporiadok može upratať, alebo si ho nevšímať ale neporiadok nemá z čoho byť veľmi

zuzana76
29. aug 2025

@anonym_autor moj znamy ma taku zenu a velmi trpi, nie je s tym ok. Ma traviace problemy, je velmi pracovne vytazeny a zena mu ani nenavari. Toto sa da tolerovat v pripade, ze obaja dobre zarobia a maju doma pani na upratovanie a varenie.

anonym_a39e94
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ono je to smutné, ale v takom veku, ak nevieš a nechceš variť, si stále v práci a nechceš deti, tak čo z teba?
Asi nič. Takto to vidí väčšina mužov. A aj na ten sex už budeš za pár rokov na nič. Lebo budeš stará. Chlap si radšej nájde mladšiu. Práve to, že sa žena vie postarať o domácnosť a má deti je pridaná hodnota žien. Ty si skôr ako muž.

kaca222
29. aug 2025
@anonym_a39e94

@anonym_autor ono je to smutné, ale v takom veku, ak nevieš a nechceš variť, si stále v práci a nechceš deti, tak čo z teba?
Asi nič. Takto to vidí väčšina mužov. A aj na ten sex už budeš za pár rokov na nič. Lebo budeš stará. Chlap si radšej nájde mladšiu. Práve to, že sa žena vie postarať o domácnosť a má deti je pridaná hodnota žien. Ty si skôr ako muž.

@anonym_a39e94 ježišmaria aby bola moja pridaná hodnota to, že sa dokážem postarať o domácnosť alebo chlapovi navariť 🙈🙈🙈 no to sú ozaj vysoké životné ciele

anonym_9f5a87
29. aug 2025
@kaca222

@anonym_a39e94 ježišmaria aby bola moja pridaná hodnota to, že sa dokážem postarať o domácnosť alebo chlapovi navariť 🙈🙈🙈 no to sú ozaj vysoké životné ciele

@kaca222 veru, tak to veľa žien berie, keď prídu na neveru, že veď mal navarené, upratané, o deti postarané, čo by ešte chcel?
Nie všetci chlapi chcú gazdinú za sporákom, upachtenú upratovaním, chcú partnerku a keď ju doma nemajú nájdu ju inde.

subartic
29. aug 2025

Ja nechápem prečo robíte z varenia a pečenia taký strašiak a beriete to ako stratu času . Veď chytím kačku umyjem , osolím vrazím taj jedno jablko a dám na na 4 hodiny do truby na 150 C. Pred koncom potriem medom . Kapustu nasekám na stroji , urobím karamel podusím zalejem vodou a hotovo , už len dochutím . No strašná to strata času a drina. Rovnako tak z upratovania.
Trištvrte žien chce tradičného muža čo dobre zarába, je šikovný a zručný , verný ,milý a potom sa čudujete že muži tiež chcú tradičnú ženu ? Ja sa teda nečudujem a to nie som tradičná . Ale varím , pečiem , pracujem v záhrade, mám zvery , podnikám , začala som po večeroch doučovať , ráno behávam a cvičím . K deťom pristupujem ako k deťom , a nie k modlám , žijú so mnou a popri mne , učia sa pozorovaním a nesú následky za svoje zlé rozhodnutia ( zaspíš do školy , prídeš neskoro a budeš mať neospravedlnenú hodinu napr. ) Zbytočne si dnešné mladé a ultra moderné maminy sťažujú svoj život pitvaním takýchto somarín . Pre mňa je kvalitne strávený čas aj čas kedy upečiem koláč a do pol hodiny je z plechu preč, je v ňom kopec ovocia zo záhrady a je ďaleko prospešnejší ako kraviny z obchodu . Vzhľadom k tomu že moja firma spracováva aj administratívu reštík a bistier a mnohí by ste boli prekvapení akými lahôdkami vás kŕmia z rôznych donášok a meníčiek.
Dnes som robila obyčajné zemiakovo cuketové placky spolu s partnerom , a tá hodina čo sme spolu strávili v kuchyni bol veľmi dobre strávený partnerský čas, rozprávali sme sa , smiali sme sa.

autor
29. aug 2025
@zuzana76

@anonym_autor moj znamy ma taku zenu a velmi trpi, nie je s tym ok. Ma traviace problemy, je velmi pracovne vytazeny a zena mu ani nenavari. Toto sa da tolerovat v pripade, ze obaja dobre zarobia a maju doma pani na upratovanie a varenie.

@zuzana76 on si nevie navarit sam? Nejako ma nehybne ruky alebo preco si nenavari?

anonym_454cd7
29. aug 2025
@anonym_autor

@zuzana76 on si nevie navarit sam? Nejako ma nehybne ruky alebo preco si nenavari?

@anonym_autor A ty mas nehybne ruky, aby si sa nepomojkala, nepohladkala? Ved sa po posilke pomojkaj a povedz si ako sa mas rada. A objednaj si donasku.

autor
29. aug 2025
@anonym_454cd7

@anonym_autor A ty mas nehybne ruky, aby si sa nepomojkala, nepohladkala? Ved sa po posilke pomojkaj a povedz si ako sa mas rada. A objednaj si donasku.

@anonym_454cd7 ved ja sa pomojkam, pobozkam, pohladim. No problem. V prvom rade sa zena musi mat rada, samu seba, az potom ju bude mat rad aj iny muz. Ako zenu, ako osobu, nie ako sluzku, kucharku, upratovacku a rodicku.