Život kamarátky závislej na nestabilných vzťahoch. Ako pomôcť?
Poznám jednu ženu, ktorá žije dosť neštandardný život. Je pekná, štíhla a vie veľmi dobre zaujať mužov. Má tri deti, ale nemá stabilné zázemie ani pravidelný príjem, takže už roky funguje cez zoznamky a rôzne krátkodobé vzťahy, kde hľadá (sponzorov) pre danú momentálnu situáciu. Často to prebieha tak, že si nájde muža, ktorý ju začne finančne podporovať, pozýva ju na jedlo, kupuje jej oblečenie pre ňu aj pre deti, niekedy jej zabezpečí aj bývanie u neho doma. Potom sa vzťah rozpadne a ide ďalej k ďalšiemu. Keďže záujem o ňu je velmi veľký. Žije v podstate na rôznych miestach, niekedy u rodičov, inokedy u mužov, s ktorými práve je. Keď sa pohádajú, často sa jednoducho presunie k ďalšiemu partnerovi. Deti ani nevedia, čo je to domov, vždy, ak ju nejaký vyhodí, tak idú k rodičom, ale nevydržia dlho. Za tie roky prešlo jej životom množstvo mužov, ktorých predstavovala ako vážnych partnerov, ale išlo skôr o krátkodobé známosti a výmeny podpory za sex a vzťah. Len mňa zoznámila za 15 rokov, čo sa poznáme, asi s 30 chlapmi, ktorí mali byť vážnym vzťahom. Stáva sa aj to, že na prvých stretnutiach, na prvých rande v nákupných centrách jej muži kupujú oblečenie a ona si ho skúša aj priamo v kabínkach pred nimi, aby sa zavďačila, čo celý ten divný spôsob zoznamovania ešte viac urýchľuje. Má oblečenie a hneď aj partnera. Deti v tom vyrastajú v dosť nestabilnom prostredí a často menia prostredie, nemajú domov ani veľa kamarátstiev mimo školu. Celé to na mňa pôsobí ako šibnutý kolotoč vzťahov a závislosti na tom, že ju niekto aktuálne "zabezpečuje", skôr než ako snaha o normálny život. Ani nevravím o tom, že má rôzne fľaky po tele a okolo úst, veľmi často herpes, čo podľa mňa znamená o veľmi slabej imunite, alebo nejakej závažnejšej chorobe, no ona sa nechce liečiť. Ako jej pomôcť, keď pomoc nechce a tvrdí, že takto to zvláda? Podotýkam, veľmi často si aj odo mňa požičiava peniaze na stravu a musím povedať, že vždy mi ich vráti. Deti vyzerajú zdrave, živené a veselé ako všetky ostatné deti, ale nejaký dopad to určite má aj na ne spoznávať každý mesiac nejakého iného "kamaráta mamine".
A teba to prečo trápi?
podľa mňa sa takéto ženy neznášajú. nech si hovorí kto chce čo chce. Musíš sa veľmi neznášať keď v podstate vymieňaš svoje telo za hmotnú pomoc a "luxus" ktorý inak sebe a svojím deťom nemôžeš zabezpečiť. Ona nestojí za zmenu životného štýlu, lebo si na taký život zvykla. Jej imponuje, že ju muži chcú a patrične to vie aj využiť. Je to skôr otázka na jej morálku, než na životný štýl. Ak ti to prekáža, prečo si jej kamarátka a nedohovoríš jej? Alebo sa bojíš, že keď jej povieš ako to vnímaš ty, vaše kamarátstvo skončí?
Základná otázka: stojí ona o nejakú pomoc?
Ak nie, tak sa jej život nesnaž zmeniť.
@wilkova Ale je to matka mojej dcéry. Jej najstaršie dieťa je naše spoločné, 14 rocná dcéra ktorá mi o tom každý týždeň rozpráva. .
Mňa, prosím, neriešte, zaujíma ma váš názor na moju expartnerku z minulosti, s ktorou môj vzťah trval iba dva mesiace a splodili sme spolu dieťa. Odvtedy má ešte dve deti, každé s iným partnerom. K ďalším deťom sa otcovia nepriznávaniu.
Mňa, prosím, neriešte, zaujíma ma váš názor na moju expartnerku z minulosti, s ktorou môj vzťah trval iba dva mesiace a splodili sme spolu dieťa. Odvtedy má ešte dve deti, každé s iným partnerom. K ďalším deťom sa otcovia nepriznávaniu.
@anonym_autor tak prečo dcéra nezostane u teba ak ti príde morálka jej matky pofidérna? Kebyže som rodič, veľmi by som si dala záležať, aby dieťa vyrastalo v prostredí, kde toto NORMALNE NIE JE. Ono keď vaša dcéra vyrastie a bude mať 18-19, môže sa stať, že aj ona bude mať rovnaké maniére lebo jej to príde normálne.. veď aj mama to robila, tak prečo nie ja. Mama bola vždy pekne oblečená, mala všetko čo chcela, tak prečo nie aj ja.. Byť tebou, trvám na tom, aby dcéra bývala u mňa
@wilkova Ale je to matka mojej dcéry. Jej najstaršie dieťa je naše spoločné, 14 rocná dcéra ktorá mi o tom každý týždeň rozpráva. .
@anonym_autor Tak vieš, musíš napísať všetky podstatné informácie v úvode, lebo potom sa ťažko radí. V nadpise je, že "kamarátka", zmienka o tom, že sa jedná aj o tvoju dcéru nikde...to je potom také celé nejasné.
V každom prípade držím palce.
@anonym_autor tak prečo dcéra nezostane u teba ak ti príde morálka jej matky pofidérna? Kebyže som rodič, veľmi by som si dala záležať, aby dieťa vyrastalo v prostredí, kde toto NORMALNE NIE JE. Ono keď vaša dcéra vyrastie a bude mať 18-19, môže sa stať, že aj ona bude mať rovnaké maniére lebo jej to príde normálne.. veď aj mama to robila, tak prečo nie ja. Mama bola vždy pekne oblečená, mala všetko čo chcela, tak prečo nie aj ja.. Byť tebou, trvám na tom, aby dcéra bývala u mňa
@anonym_714215 Toto sme už x krát riešili a psychologička aj na súde odporučili byvenie so súrodencami. Ja s ňou vychádzam dobre a nemám zasa chuť jej hádzať polená pod nohy.
@anonym_autor Tak vieš, musíš napísať všetky podstatné informácie v úvode, lebo potom sa ťažko radí. V nadpise je, že "kamarátka", zmienka o tom, že sa jedná aj o tvoju dcéru nikde...to je potom také celé nejasné.
V každom prípade držím palce.
@wilkova Chlapov tu neznašate.. A ste hneď na strane ženy, alebo to otočíte proti nám.
@anonym_714215 Toto sme už x krát riešili a psychologička aj na súde odporučili byvenie so súrodencami. Ja s ňou vychádzam dobre a nemám zasa chuť jej hádzať polená pod nohy.
@anonym_autor a dcéra chce bývať s mamou, alebo sa vyslovene len sťažuje? Nemôže to byt taký tichý výkrik do tmy v zmysle “tati ja s ňou nechcem bývať?”
Tak sa porozpravaj s dcerou. Mozno ak si schopny poskytnut jej stabilnejsi domov tak by si mohol poziadat o zverenie dietata do tvojej starostlivosti. Ak tvoja dcera tiez chce byvat s tebou, v tom veku uz prihliadaju na zelanie dietata
@wilkova Chlapov tu neznašate.. A ste hneď na strane ženy, alebo to otočíte proti nám.
@anonym_autor ale prosím ťa, neznášame len idiotov, mamankov a závislých. Ty si len obyčajný chlap, ktorý tiež pri sexe nerozmýšľal a stará sa o dieťa ako najlepšie vie. Na tvojom mieste by som sa snažila odtiaľ dcéru zobrať preč čo najčastejšie pretože hrozí, že bude robiť to isté.
To je fajn, že sa o to zaujimas
Predsa je to matka tvojho dieťaťa ale vela s tým neurobíš
Jedine aby deti boli ok
A to ako to berú celý ten jej/ich život?
No určite nie ideálne ale pokial nemajú nejaké traumy, stavy z toho....a či si zoberú z toho príklad do života?no môžu ale nemusia..
@anonym_autor ale prosím ťa, neznášame len idiotov, mamankov a závislých. Ty si len obyčajný chlap, ktorý tiež pri sexe nerozmýšľal a stará sa o dieťa ako najlepšie vie. Na tvojom mieste by som sa snažila odtiaľ dcéru zobrať preč čo najčastejšie pretože hrozí, že bude robiť to isté.
@januska12323 Naposledy sme sa o tom už x krát bavili a pridal sa aj jej aktuálny partner, Fero či Juro, ani neviem, ako sa volá, a napodiv je s ním už od vianoc. A opäť to ostalo na tom, že ona je dobrá matka a dcéra musí vyrastať so súrodencami.
@januska12323 Naposledy sme sa o tom už x krát bavili a pridal sa aj jej aktuálny partner, Fero či Juro, ani neviem, ako sa volá, a napodiv je s ním už od vianoc. A opäť to ostalo na tom, že ona je dobrá matka a dcéra musí vyrastať so súrodencami.
@anonym_autor prečo by musela vyrastať so súrodencami? Veď ju nejdeš zavrieť niekde do veže len jej dáš zázemie, vlastnú posteľ a istotu bývania. S mamou a súrodencami sa môže stretávať koľko chce.
a teba preboha cim zaujala tato atrapa zeny? Mne sa z tvojho opisu uplne hnusi. Uplne som si aj predstavila tych chlapov, ze musia byt extremne jednoduchi, ked zacnu vztah s takouto spodinou. A pritom pises suvislo a posobis rozumne. Je to fascinujuce az. Je mi luto deti, velmi zle vzorce do zivota ziskavaju.
@anonym_autor nerieš ju je to v podstate prostitútka s nejakou poruchou a parazitickym štýlom zivota. Teda ak je táto tvoja verzia reálna a nie vymysleny príbeh v snahe ju očierniť. Ju riešiť zachrániť ani jej pomôcť nemôžeš. Môžeš riešiť dcéru jedine. Je v citlivom veku a toto je pre ňu vzor fungovania vo vzťahu takže by som sa bála že skončí ako jej mama. Tiež by som mala obavy aby ju náhodou nejaký ten pochybny mamin priateľ neobťažoval a podobne. Ženu by som nechala jej osudu tam sa nedá nič jej to vyhovuje a takto funguje treba sa postarať o dieťa
@anonym_autor berieš ohľady na v podstate šľapku a co dieťa? Ohrozenie mravneho vyvoja mládeže či ako sa to pomenúva to súdom a sociálke nič nehovorí? Môže s nej vychovať rovnakú ako ona. To by ma trápilo. Nie ako pomôcť žene ktorá o pomoc nestojí veď sa o ňu vždy niekto postaral
Čiže tvoja dcéra býva každú chvíľu niekde inde? U nejakého cudzieho chlapa? Do školy ako tie deti chodia, ak striedajú bydliská? či to v rámci jedného mesta?
A čo má tvoja expartnerka tie fľaky a herpesy... to by som sa asi bála, či nejakú pohlavnú chorobu nechytila a neohrozila aj deti.
Verim, ze ti bude dobre poradene. Chcem len podotknut, ze Tvoja dcera je vo veku, kedy uz treba zbystrit aj ohladom partnerov jej matky. Nie, aby jej nedajboze nejako ublizili. Mna ako 16-rocnu namotaval 50-rocny na posedeni za pritomnosti clenov rodiny, vratane mojej mamy. Potom si ku mne hladal rozne cesticky. 🤮

Základná otázka: stojí ona o nejakú pomoc?
Ak nie, tak sa jej život nesnaž zmeniť.