icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@mondolina Áno chápem že tie situácie sa tu zlievajú ale väčšinou čo píšem je útržok z nich. Tých mojich masakrál ych otázok bolo len pár ale nevedel sa vykoktať. On si asi predstavoval že keď si najde druhú ženu po svojej ex, tak emócie mať nebude asi alebo čo, ja neviem. On sa naživo skutkami prejavuje. Ale pride na komunikáciu a bác. Konec.

@fazulka21 normálne pochop ze on nerozumie tebe, ty nerozumieš jemu.
Každý si ide svoje.
Véd on nie je posledný žijúci chlap na zemi.
Je x iných, lepších. Proste skúsila si, nesedí ti, okí caw máj sa.
6mesiacov je nič.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@diaamax

@fazulka21 ty si asi nepochopila moj prispevok. Ja netvrdim, ze si vyzadujes pozornost teda ano ale taku normalnu co by mal chlap zene poskytnut. On sa ta spyta ako bolo v praci iba preto, aby si sa ty spytala jeho ako sa mal ON! K tej chorobe sa nebudem vyjadrovat, to bol uz cisty vrchol! Ze osobne je super? No uzas, ked ti povie po sexe ze nevymkne deti - vies sa vobec pri tom sexe uvolnit? Moj chlap cisty antiromantik ma nenechal strachom prejst v noci samu 2 kroky k autu; co uznaj sama - je vysmech a ten tvoj chrapun ta pusti samu do lesa a este ked sa stane co sa stalo ti len povie musis si davat pozor? WTF ved ja bych sa viacej starala o susedovho psa!!!!! Hej to som trochu smutna je uz take ehm preafektovane to uznavam ale moj by sa aspon spytal jak to? Min by to neodignoroval a zacal by mne vypravat jak sa on ma skvele. A tie deti jek “chrani”. Moj 19r syn a ja sme duo sme kamarati. Sam moj chlap povedal, ze take nevidel nikdy aby matka a syn takto fungovali (nie je mamanek vie sa postarat sam o seba a ma priatelku, navari uprace aj spotrebice vie ovladat) a pr si nechranila som ho pred sklamaniami, zvysila som na neho aj hlas, a neofukovala a nehasila som mu stale “rit”. A bol a vzdy bude u mna priorita c 1 ale jak nejsom otrokom svojho chlapa tak nejsom otrokom ani svojho dietata…

@betulinka1 jaaa sa v ňom nevyznám. Najprv napíše že jeho city ochladli. Potom na druhý deň bez kontaktu a dnes sa opýta či neprídeme aj s dcérou.
@diaamax aha, takto. Noooo ja som chcela s ním tie situácie prebrať, ale bohužiaľ.
,,Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, tebe to bolo akoby mierne jedno a zaspal si?" ,,No bol som unavený".

diaamax
14. máj 2025
@fazulka21

@betulinka1 jaaa sa v ňom nevyznám. Najprv napíše že jeho city ochladli. Potom na druhý deň bez kontaktu a dnes sa opýta či neprídeme aj s dcérou.
@diaamax aha, takto. Noooo ja som chcela s ním tie situácie prebrať, ale bohužiaľ.
,,Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, tebe to bolo akoby mierne jedno a zaspal si?" ,,No bol som unavený".

@fazulka21 ved tu krasne vidis tu povahu hnusnu. Chcel ta dusit, nenapisala si, tak uz sa “pseudo” stara….. len by si mu skusila odpisat uz by perlil zase. A aj keby nol dobry chlap a otec o com silno pochybujem, Tebe jeho povaha nebude vyhovovat nikdy! Viacere ti to tu pisali.

diaamax
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 tak ked ti pise ze ci nepridete s dcerou mu napis nie neprideme sme unavene…

fazulka21
autor
14. máj 2025
@sandra49

@fazulka21 ahoj 🙂 precitala som všetkých 9 strán, od včera to tu čítam 😅 a teda úplne ma tvoj príbeh vtiahol a striehnem kedy napíšeš a co je s vami nové. Ale k veci..môj názor..som dosť podobný typ ako ty..podľa mňa si sa zaľúbila nie do neho, ale do tej predstavy ako by to všetko malo byt, kopu spoločných známych, rodiny sa poznajú, deti vychádzajú, on bol prv v pohode, všetko super..ale prišla realita..a tvrdá.. to, čo si precila v aute muselo byt hrozne a on na to reagoval ako reagoval? Už týmto by u mňa skončil..ja pri sebe potrebujem ochrancu a muža činu..myslím si, že aj ty. Všetky tie ostatne veci co si popisala no niesu v poriadku.. nevravím, že on nieje alebo ty. Každý sme nejaký.. ale vy ste úplne nekompatibilní a toto dobre nebude nikdy..ta predstava, ilúzia, do ktorej si sa zamilovala práve praskla a vidíš ako by to fungovalo v realite. A ďakuj Bohu, alebo slnku alebo komukoľvek, ze takto skoro! Si podobná ako ja, podľa toho čo píšeš, tiež si emocna a veľa rozmýšľaš a máš rada komunikáciu aj hlbšiu.. stretla som podobných mužov v živote a tam to jednoducho nefungovalo..vždy bolo niečo co mi imponovalo, bud skvelý sex, alebo výzor alebo niečo..lenže to bolo stále málo pretože som hľadala komplet balík.. a každá mame veci, ktoré dokážeme na partnerovy tolerovať a ktoré rozhodne nie. Tu vidíš, čo nedokážeš tolerovať ty. Tak sa netráp prosím, uvoľní vo svojom živote miesto mužovi, ktorý bude na rovnakej vlne ako ty, pretože takí muži sú, a ktorému budeš vedieť tolerovať iné chybičky a nie takéto pre teba zásadne veci. Tento ti prišiel do života ako mnoho ďalších ludi, aby ta niečo naučil.. tak sa pouč, popremyslaj co to je, čo si sa pri ňom mala naučiť, podakuj a posli ho ďalej.. je dosť možné, že po nejakom čase budete perfektne fungovať ako kamaráti, susedia, tam sa nič meniť nemusí.. vies, láska vyzerá trosku inak..a je jedno ci sú tam deti, či nie..a k tej výchove ešte musím.. keď budeš mat partnera, tak vo vašej spoločnej domácnosti a pri deťoch budete musieť ťahať za jeden povraz, pretože budete rodina a je jedno koho budú deti..ak budete spolu žiť, budete rodina a takýto priepastny rozdiel vo výchove by vás možno časom rozdelil aj napriek tomu, že by tam neboli tieto problémy, ktoré sú teraz. Drz sa, posielam objatie😘❤️

@sandra49 ahoj 😀 lepšie jak telenovela že? Ďakujem za komentár ❤️ Sama som zvedavá čo bude ďalej, ale asi to vieme všetci. No tento partner ma naučil veru čo chcem a čo nie. Ja sa rada rozprávam. Mám aj záujmy, o ktorých ľudia radi počúvajú. Mám súkromnú skupinu na fb, kde píšem články a je tam 19 000 ľudí. A ja taktiež samozrejme milujem svoju dcéru, ale nedržim ju v bavlnke a neskačem okolo nej. Čo dokáže zvládnuť sama, musí urobiť väčšinou sama. Nie som len matka.
Ja si z dcéry nerobím malú bohyňku. Ona musi poslúchať, nie ja ju (plus vynimky, chápeš 😀). A mám rada čas, ktorý mám aj len sama pre seba. Keď bol on sám v dome bez detí, pytala som sa ho že ako si to užíva, čo robí? Hudba nahlas? Steak? Vaňa? Proste užívať si relax? Nie. Jeho odpoveď bola: ,,je tu moc ticho, chyba mi krik"

fazulka21
autor
14. máj 2025
@diaamax

@fazulka21 tak ked ti pise ze ci nepridete s dcerou mu napis nie neprideme sme unavene…

@diaamax neodpišem mu. Je mi celkom fajn, zajtra mám volníčko, naozaj si nechcem kaziť náladu. Ja nebudem hrať jeho hru že nič sa nedeje.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21 normálne pochop ze on nerozumie tebe, ty nerozumieš jemu.
Každý si ide svoje.
Véd on nie je posledný žijúci chlap na zemi.
Je x iných, lepších. Proste skúsila si, nesedí ti, okí caw máj sa.
6mesiacov je nič.

@mk22 kde sú tí lepší? Opýtaj sa susedy 🙏🏻😀

slavka1988
14. máj 2025

@fazulka21 moja pekná proste ako bud sa naučíš túto jednu vec prehliadať lebo píšeš o ňom.potom samé pekne veci ale naozaj sa posuniet ďalej aj keď to bude bolieť:( ono na každom chlapovi nájdeš niečo a možno by som sa teda ešte snažila rozprávať aj mu priam povedala ze ak toto nedokáže zmeniť ze uvažujem o rozchode možno to s nim pohne a bude sa viac snažiť.

mk22
14. máj 2025
@fazulka21

@mk22 kde sú tí lepší? Opýtaj sa susedy 🙏🏻😀

@fazulka21
@fazulka21 ako keby si sa bála ze iný už nebude, tento je lepšie ako nič.
Blbosť.
Hádam si veríš a fandis, že máš na viac, či?
Ci máš chuť, energiu a čas učiť starého psa niecomu co by mal vedieť?
Pozri, komunikácia, tak dôležitá vo vzťahu, vám zlyháva na banalitach. Vieš si predstaviť riešiť ozajstné problémy, krízy, nezhody? Lebo dokopy ste ešte nič vážne nezažili neriešili. Vy v podstate by ste mali byť po uši zamilovaní a áno, neskutočne by mi chýbalo a vadilo, že ma nikde nevzal, neozval, neprekvapil. To sú tie milé pekne gestá kt potešia každú ženu.
Tebe to chyba, on to nepotrebuje.

slavka1988
14. máj 2025

@fazulka21 inak neostala si sama ešte s malým bábätkom? Teda ak sa nemýlim...a teraz ma tvoja slečna 5 rokov a vidíš ako si to zvládla aj sama 🙂 si silná žena aj bez muža a ten správny ešte len príde

fazulka21
autor
14. máj 2025
@slavka1988

@fazulka21 inak neostala si sama ešte s malým bábätkom? Teda ak sa nemýlim...a teraz ma tvoja slečna 5 rokov a vidíš ako si to zvládla aj sama 🙂 si silná žena aj bez muža a ten správny ešte len príde

@slavka1988 áno, som sama na ňu odkedy sa narodila 🙂 boli krušné chvíle, ale nebola to až taká katastrofa. Občas babka zobrala malú, občas tato. Nežijeme si zle. Veru bože, 5 rokov ❤️

luccija
14. máj 2025
@fazulka21

@sandra49 ahoj 😀 lepšie jak telenovela že? Ďakujem za komentár ❤️ Sama som zvedavá čo bude ďalej, ale asi to vieme všetci. No tento partner ma naučil veru čo chcem a čo nie. Ja sa rada rozprávam. Mám aj záujmy, o ktorých ľudia radi počúvajú. Mám súkromnú skupinu na fb, kde píšem články a je tam 19 000 ľudí. A ja taktiež samozrejme milujem svoju dcéru, ale nedržim ju v bavlnke a neskačem okolo nej. Čo dokáže zvládnuť sama, musí urobiť väčšinou sama. Nie som len matka.
Ja si z dcéry nerobím malú bohyňku. Ona musi poslúchať, nie ja ju (plus vynimky, chápeš 😀). A mám rada čas, ktorý mám aj len sama pre seba. Keď bol on sám v dome bez detí, pytala som sa ho že ako si to užíva, čo robí? Hudba nahlas? Steak? Vaňa? Proste užívať si relax? Nie. Jeho odpoveď bola: ,,je tu moc ticho, chyba mi krik"

@fazulka21 ale to aký má on cit k deťom a, že ich ochraňuje behá okolo nich je snáď jeho vec nie?bol úprimný, že mu chýbajú a je tam ticho.ty máš s dcérou iný vzťah, inú výchovu koľko ľudí toľko modelov
Ty budeš viac živelná všetko si viac užiť, komunikovat a on rezervovaný.Ked ti to nevyhovovalo, že nikam nechodíte mala si sa ozvať.Z jeho strany to bolo možno fajn trávenie voľných chvíľ voziť sa, prejsť sa.Ste úplne dve odlišné osoby a, že ti neodpíšeš na to, že si smutná veľa chlapov nechce riešiť problém a možno on žiadny nevidí....možno to je dobrý chlap, ale" suchár "nemastny neslany nevieš či do ľava, či doprava čo si vlastne myslí, čo chce.A to ta vytáča, lebo nevieš na čom si.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mk22

@fazulka21
@fazulka21 ako keby si sa bála ze iný už nebude, tento je lepšie ako nič.
Blbosť.
Hádam si veríš a fandis, že máš na viac, či?
Ci máš chuť, energiu a čas učiť starého psa niecomu co by mal vedieť?
Pozri, komunikácia, tak dôležitá vo vzťahu, vám zlyháva na banalitach. Vieš si predstaviť riešiť ozajstné problémy, krízy, nezhody? Lebo dokopy ste ešte nič vážne nezažili neriešili. Vy v podstate by ste mali byť po uši zamilovaní a áno, neskutočne by mi chýbalo a vadilo, že ma nikde nevzal, neozval, neprekvapil. To sú tie milé pekne gestá kt potešia každú ženu.
Tebe to chyba, on to nepotrebuje.

@mk22 komunikácia naša zlatá.... 😵‍💫
Presne to som písala aj sem, že toto sú prkotiny, pri vážnejších veciach by to bolo ešte horšie.
Akože on donesie kvety. Boli sme aj na bahniatka, len my dvaja bez detí. Liezol na strom trkvas, lebo chcel tie najkrajšie. Uvaril mi skvelú večeru u neho. Upečie koláč. Musím priznať, vari asi lepšie ako ja. Vie sa neskutočne obracať v domácnosti. Dokonca ku mne do bytu nabehol ,, poď, poriadne upraceme, dvaja to dáme rychlo" a makal. Ako fakt makal. Neviem či som to spomínala, ale vtedy čo som bola chorá, tak tomu predchádzalo to, že som v robote zvracala pár dní predtým. Prišiel po mňa. Išiel z roboty aby ma zaviezol domov, lebo moje auto bolo v servise.
To sú situácie, ktoré mám v hlave tiež. V niečom je naozaj skvelý, preto som to už napísala. A potom situácie ktoré som opísala, tie horšie.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@luccija

@fazulka21 ale to aký má on cit k deťom a, že ich ochraňuje behá okolo nich je snáď jeho vec nie?bol úprimný, že mu chýbajú a je tam ticho.ty máš s dcérou iný vzťah, inú výchovu koľko ľudí toľko modelov
Ty budeš viac živelná všetko si viac užiť, komunikovat a on rezervovaný.Ked ti to nevyhovovalo, že nikam nechodíte mala si sa ozvať.Z jeho strany to bolo možno fajn trávenie voľných chvíľ voziť sa, prejsť sa.Ste úplne dve odlišné osoby a, že ti neodpíšeš na to, že si smutná veľa chlapov nechce riešiť problém a možno on žiadny nevidí....možno to je dobrý chlap, ale" suchár "nemastny neslany nevieš či do ľava, či doprava čo si vlastne myslí, čo chce.A to ta vytáča, lebo nevieš na čom si.

@luccija ale ja som sa ozvala že chcem tráviť čas len s ním, napr do kina, na výlet, to je fuk....ale zostalo to akosi len na tom že ,, šak niekedy"

deedol
14. máj 2025

uf, mne by tiez liezli na nervy tie "som smutna" vylevy a este k tomu do sprav. nemozete si take veci nepisat, ale riesit to ked tak osobne? a nie furt, ale raz-dvakrat a ked nepomoze, tak zjavne nie ste kompatibilni? mna by porazalo, keby som muzovi do roboty napisala, ze ako sa mas, a on mi odpise nieco taketo emo a ja som v praci a teraz mam pracovat, ci mam jemu vypisovat, ze co mu je? ved ked ti nieco vadi, tak si sadnite, preberte si to, povedz mu, ze to este skusite a ak sa to nezlepsi, tak to nema zmysel a budete kamosi. ved ste dospeli ludia, ale mam pocit, ze komunikovat nevie ani jeden z vas. on ti povie, ze deti su priorita, a ty na to, ze ci mu na tebe zalezi? ked sa stale potrebujes o tom uistovat, tak asi ten vztah bud nestoji za to, alebo ty mas nejake vnutorne neistoty, ktore sa ti takto prejavuju. a aj toto, ze teraz neodpisujes, je take divne (neviem, ci detinske, ale take nezrele). mne by to bolo trapne. normalne by som mu napisala, ze mam sa okej, vsetko v pohode, ale porozpravajme sa osobne, ze ako dalej.

betulinka1
14. máj 2025
@diaamax

@fazulka21 ved tu krasne vidis tu povahu hnusnu. Chcel ta dusit, nenapisala si, tak uz sa “pseudo” stara….. len by si mu skusila odpisat uz by perlil zase. A aj keby nol dobry chlap a otec o com silno pochybujem, Tebe jeho povaha nebude vyhovovat nikdy! Viacere ti to tu pisali.

@diaamax inak to napadlo aj mna, ze taka manipulatívna povaha. Aj tak bude podla mna. Ked sa autorka bude chciet rozísť,to tak zacne na nu tlacit a hadzat jej to za vinu.

deedol
14. máj 2025

este som docitala zvysne prispevky.
"Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, tebe to bolo akoby mierne jedno a zaspal si?"

prva cast vety dobra, ale ten obvinujuci zvysok? kazdy psycholog ti povie, ze takto komunikacia vyzerat nema, teda ak nechces vyvolat utok-utek reakciu. bud sa zacne obhajovat, alebo bude ticho (podla povahy).
ked je nejaky problem, tak hovor o sebe, nepredpokladaj, ze jemu to bolo jedno.
napr.
"Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, bolo mi to velmi neprijemne, citila som sa tak a tak."
bud nejako zareaguje, alebo nie.
ak nie, mozes pokracovat: "ked sa taka situacia stane, velmi by mi pomohlo, keby si bud prisiel, alebo mi aspon zavolal a bol so mnou na telefone, kym sa neupokojim/nedojdem domov/... myslis, ze by to slo?"

fazulka21
autor
14. máj 2025
@deedol

uf, mne by tiez liezli na nervy tie "som smutna" vylevy a este k tomu do sprav. nemozete si take veci nepisat, ale riesit to ked tak osobne? a nie furt, ale raz-dvakrat a ked nepomoze, tak zjavne nie ste kompatibilni? mna by porazalo, keby som muzovi do roboty napisala, ze ako sa mas, a on mi odpise nieco taketo emo a ja som v praci a teraz mam pracovat, ci mam jemu vypisovat, ze co mu je? ved ked ti nieco vadi, tak si sadnite, preberte si to, povedz mu, ze to este skusite a ak sa to nezlepsi, tak to nema zmysel a budete kamosi. ved ste dospeli ludia, ale mam pocit, ze komunikovat nevie ani jeden z vas. on ti povie, ze deti su priorita, a ty na to, ze ci mu na tebe zalezi? ked sa stale potrebujes o tom uistovat, tak asi ten vztah bud nestoji za to, alebo ty mas nejake vnutorne neistoty, ktore sa ti takto prejavuju. a aj toto, ze teraz neodpisujes, je take divne (neviem, ci detinske, ale take nezrele). mne by to bolo trapne. normalne by som mu napisala, ze mam sa okej, vsetko v pohode, ale porozpravajme sa osobne, ze ako dalej.

@deedol áno mám vnútorné neistoty, to si trafila. Z neho ale hlavne.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@deedol

"Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, tebe to bolo akoby mierne jedno a zaspal si?"

prva cast vety dobra, ale ten obvinujuci zvysok? kazdy psycholog ti povie, ze takto komunikacia vyzerat nema, teda ak nechces vyvolat utok-utek reakciu. bud sa zacne obhajovat, alebo bude ticho (podla povahy).
napr.
"Zlatko? Včera keď som bola v lese tak som sa skoro p*srala, bolo mi to velmi neprijemne, citila som sa tak a tak."
ak nie, mozes pokracovat: "ked sa taka situacia stane, velmi by mi pomohlo, keby si bud prisiel, alebo mi aspon zavolal a bol so mnou na telefone, kym sa neupokojim/nedojdem domov/... myslis, ze by to slo?"

@deedol to je možno dobrý nápad, zmeniť štýl komunikácie, pokúsim sa. Stále som však názoru že na jednoduchú otázku je jednoduchá odpoveď.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@deedol

@deedol a ešte to, nie, nemôžeme všetko riešiť osobne. A počkaj počkaj....neodpisovanie je nezrelé? Ja somu to urobila teraz prvýkrát, on mne toľkokrát, že to nespočítam. A nerobím to z trucu. Nechcem komunikovať. Jednoducho nechcem teraz. On nechcel predtým, ani predtým, ani predtým. Ja mám chcieť hneď. No to nie.

deedol
14. máj 2025
@fazulka21

@deedol to je možno dobrý nápad, zmeniť štýl komunikácie, pokúsim sa. Stále som však názoru že na jednoduchú otázku je jednoduchá odpoveď.

@fazulka21 moze byt, ze z neho, preto aj pisem, ze my tu do toho nevidime a mozno toto z teba spravil on za tie 4m svojim nezaujmom, ale dobre to nie je. a vztah, kde jedneho alebo aj oboch partnerov vyplavaju na povrch ich najhorsie vlastnosti, nestoji za to. otazka je, ci to este zachranovat, menit seba aj jeho, alebo proste hladat kompatibilnejsieho cloveka, s ktorym to pojde samo (ale moze mat ine chyby). ja ho viem asi pochopit (v niektorych veciach - do toho lesa by som za tebou utekala aj ja🙂), lebo v niecom som podobna - ked je moje dieta prec, tiez mi hned chyba jeho prenikavy hlas a moj muz sa cuduje, ze co riesim. a tiez by ma teda otravovalo to vynucovanie pozornosti, ale to som uz pisala, ze mozno suvisi s tym, ze ti tu pozornost proste nedava. to zas vies ty sama, ake si mala doteraz vztahy a co si z nich nesies.

mischy00
14. máj 2025
@deedol

napr.

@deedol da sa vymyslieť aj 10 ďalších viet ako to povedať ale pointa je rovnaká, chce od neho vlastne zistiť, čo pre neho znamená. Ôk, je to prakticky muž, jednoduchosť a strohost...ale tak snáď aj skutkami sa dá dat najavo jeho láska a záujem. Nieje treba verše a ani slohové práce. Tak keď sa nevie vyjadriť slovné, može jej to ukázať inak. Nie, že potom co vystrašená vola, on kľudne položí mobil a zaspinka si? Možno jej len stačilo, ze ju ukludni cez mobil, spýta sa ako jej môže pomôcť a autorke by to stačilo, nechcela od neho aby zburcoval celé hasičské oddelenie...a on? zaspal. Je chorá, vie o tom a príde o 2 hodiny neskôr...zas nejde o to, že chcela aby ju obskakoval, možno stačilo prísť, pozrieť ako sa ma a sama by ho poslala domov, ze to zvládne. To sú tie skutky, ktoré nerobí.....keď už teda nieje na nejaké debaty.
Chlap ma byt taký prirodzený ochranca, žena sa chce cítiť bezpečne a hlavne chcená, ze ju ten chlap nikomu neda, proste si ju chráni. Nemusí byť zlý ale ako sa správať k žene a vo vzťahu, v tom je totálne nemožný....

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mischy00

@deedol da sa vymyslieť aj 10 ďalších viet ako to povedať ale pointa je rovnaká, chce od neho vlastne zistiť, čo pre neho znamená. Ôk, je to prakticky muž, jednoduchosť a strohost...ale tak snáď aj skutkami sa dá dat najavo jeho láska a záujem. Nieje treba verše a ani slohové práce. Tak keď sa nevie vyjadriť slovné, može jej to ukázať inak. Nie, že potom co vystrašená vola, on kľudne položí mobil a zaspinka si? Možno jej len stačilo, ze ju ukludni cez mobil, spýta sa ako jej môže pomôcť a autorke by to stačilo, nechcela od neho aby zburcoval celé hasičské oddelenie...a on? zaspal. Je chorá, vie o tom a príde o 2 hodiny neskôr...zas nejde o to, že chcela aby ju obskakoval, možno stačilo prísť, pozrieť ako sa ma a sama by ho poslala domov, ze to zvládne. To sú tie skutky, ktoré nerobí.....keď už teda nieje na nejaké debaty.
Chlap ma byt taký prirodzený ochranca, žena sa chce cítiť bezpečne a hlavne chcená, ze ju ten chlap nikomu neda, proste si ju chráni. Nemusí byť zlý ale ako sa správať k žene a vo vzťahu, v tom je totálne nemožný....

@mischy00 mne by uuuuplne stačilo, keby mi vtedy keď som bola chorá napísal že zlato budem meškať. Uuuplne by som s tymto bola v pohode.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@deedol

@fazulka21 moze byt, ze z neho, preto aj pisem, ze my tu do toho nevidime a mozno toto z teba spravil on za tie 4m svojim nezaujmom, ale dobre to nie je. a vztah, kde jedneho alebo aj oboch partnerov vyplavaju na povrch ich najhorsie vlastnosti, nestoji za to. otazka je, ci to este zachranovat, menit seba aj jeho, alebo proste hladat kompatibilnejsieho cloveka, s ktorym to pojde samo (ale moze mat ine chyby). ja ho viem asi pochopit (v niektorych veciach - do toho lesa by som za tebou utekala aj ja🙂), lebo v niecom som podobna - ked je moje dieta prec, tiez mi hned chyba jeho prenikavy hlas a moj muz sa cuduje, ze co riesim. a tiez by ma teda otravovalo to vynucovanie pozornosti, ale to som uz pisala, ze mozno suvisi s tym, ze ti tu pozornost proste nedava. to zas vies ty sama, ake si mala doteraz vztahy a co si z nich nesies.

@deedol to vynucovanie pozornosti súvisí s tým, že ho nikdy nezaujímalo ako sa cítim a prečo. Nikdy to neriešil. Ani slovkom. Takže preto som chcela zatlačiť. Čo už.

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@mischy00 mne by uuuuplne stačilo, keby mi vtedy keď som bola chorá napísal že zlato budem meškať. Uuuplne by som s tymto bola v pohode.

@fazulka21 ja ti rozumiem čo chceš...úplne prirodzený záujem a nie koment od neho ako od pubertalneho syna. Ty potrebuješ muža, s ktorým vieš pokecat, rozhovory, plány, trošku života....ste mladý, na začiatku, toľko ste toho ešte neprežili a mohli ste. U neho chyba akákoľvek spontánnosť, abstinuje tam aj chuť urobiť ti radosť. Lebo ťa to poteší..jemu je to jedno. Vážne ho nechaj tak a nájdi si k sebe rovnocenného partnera.

mischy00
14. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 a prestaň byť skromná, tebe by stačilo len toto a hento. Nie, maj svoje nároky a nepolavuj z nich, lebo si zas do života prinesieš len niečo podobné. On chce to, ty zas iné. Je to v poriadku, nie ste lepší ani horší, ste len iný.

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mischy00

@fazulka21 ja ti rozumiem čo chceš...úplne prirodzený záujem a nie koment od neho ako od pubertalneho syna. Ty potrebuješ muža, s ktorým vieš pokecat, rozhovory, plány, trošku života....ste mladý, na začiatku, toľko ste toho ešte neprežili a mohli ste. U neho chyba akákoľvek spontánnosť, abstinuje tam aj chuť urobiť ti radosť. Lebo ťa to poteší..jemu je to jedno. Vážne ho nechaj tak a nájdi si k sebe rovnocenného partnera.

@mischy00 vieš čo je divné? Ešte v našich zaciatkoch kurnik, myslím že to bol február. Mali sme vedecko-fyzikalno-astronimocku chatu. Neuveriteľne ma nasral kolega z klubu, lebo tam dotiahol štetku. Akože aby spravila prednášku o prostitúcii, štýlom že sa vyzliekla do polonaha a akceptujte ma. Chata plná ženatých pánov, vedcov, študovaných. Ja som myslela že ma vykotí.
On mi napísal že ako sa mám a tak. Tak somu pisala že no popravde, som vytočená do biela. Jeho reakcia bola : ,, nechceš sa ísť prevetrať? Pokecáme, dáme kávu"
On vie byť oporou. Ale len keď sa ho to netýka, asi?

fazulka21
autor
14. máj 2025
@mischy00

@fazulka21 a prestaň byť skromná, tebe by stačilo len toto a hento. Nie, maj svoje nároky a nepolavuj z nich, lebo si zas do života prinesieš len niečo podobné. On chce to, ty zas iné. Je to v poriadku, nie ste lepší ani horší, ste len iný.

@mischy00 ale je to tak, mne by stačilo keby mi pánko oznámi že nepríde vtedy, kedy sľúbil. Mrzelo by ma to asi, ale isto by to bolo lepšie ako ani mú, ani bú.

janickacrazy
14. máj 2025
@fazulka21

@mischy00 ale je to tak, mne by stačilo keby mi pánko oznámi že nepríde vtedy, kedy sľúbil. Mrzelo by ma to asi, ale isto by to bolo lepšie ako ani mú, ani bú.

@fazulka21 prosím ťa, už sa naňho vykašli, on si ťa nezaslúži vôbec, z tvojho opisu je to absolútne otrasný chlap a záujem sa vynútiť naozaj nedá

fazulka21
autor
14. máj 2025
@janickacrazy

@fazulka21 prosím ťa, už sa naňho vykašli, on si ťa nezaslúži vôbec, z tvojho opisu je to absolútne otrasný chlap a záujem sa vynútiť naozaj nedá

@janickacrazy ono to nie je tak že ,,nezaslúži si ma". Nie je netvor, nevnímam ho ako blbca, to nie. Ale po určitej stránke buď na sebe trochu zapracuje alebo jednoducho to nepo. Ako by povedal Rytmus: ,,tak to pochop už je konec." Pokúsiť sa aspoň pochopiť partnera je ok požiadavka.