Život s otcom dvoch detí
Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?
@janickacrazy ono to nie je tak že ,,nezaslúži si ma". Nie je netvor, nevnímam ho ako blbca, to nie. Ale po určitej stránke buď na sebe trochu zapracuje alebo jednoducho to nepo. Ako by povedal Rytmus: ,,tak to pochop už je konec." Pokúsiť sa aspoň pochopiť partnera je ok požiadavka.
@fazulka21 platí to aj z tvojej strany, že chceš pochopiť jeho stranu premýšľania? či len tá tvoja je správna?
@fazulka21 Presne autorka, už to pochop, že je koniec. On iný nebude!A vôbec to nesúvisí s tým, či je inak zlý či super človek a otec, ako partneri spolu vy dvaja proste neviete a nefungujete. Ale ty sa ho chceš držať zubami nechtami. Tak sa teda tráp.
@enmery to nebudem určite, len nechcem opakovať rovnakú chybu ako nedávno že som sa s ním rozišla a dramatizovala. Som kľudná, pár dní ma nezabije. Keď nič, tak nič. Viem s čím žiť dokážem, čo dokážem akceptovať. Ale viem aj s čím nie.
@enmery to nebudem určite, len nechcem opakovať rovnakú chybu ako nedávno že som sa s ním rozišla a dramatizovala. Som kľudná, pár dní ma nezabije. Keď nič, tak nič. Viem s čím žiť dokážem, čo dokážem akceptovať. Ale viem aj s čím nie.
@fazulka21 Pozri, nám je to jasné, Tebe ešte nie. To nie je pár dní, ty si rozhodnutá s ním ostať a chceš ho meniť a dufaš, ze sa zazracne otoci o 180 stupňov/totalny nezmysel/-ergo mrhať svojím časom a ešte viac sa trápiť. A úplne si týmto vzťahom-nevztahom pokaziť sebavedomie a vieru v mužov a lásku. Najhoršie je, keď klamem samých seba.
@fazulka21 Pozri, nám je to jasné, Tebe ešte nie. To nie je pár dní, ty si rozhodnutá s ním ostať a chceš ho meniť a dufaš, ze sa zazracne otoci o 180 stupňov/totalny nezmysel/-ergo mrhať svojím časom a ešte viac sa trápiť. A úplne si týmto vzťahom-nevztahom pokaziť sebavedomie a vieru v mužov a lásku. Najhoršie je, keď klamem samých seba.
@enmery rozhodne nie. Momentálne som naklonená viac ku rozchodu.
@enmery čo ma desí, aj keď prehliadnem tú komunikáciu, tak je to tá absolútna priorita- deti deti deti. Tu si myslím, že neurobím nič.
@enmery čo ma desí, aj keď prehliadnem tú komunikáciu, tak je to tá absolútna priorita- deti deti deti. Tu si myslím, že neurobím nič.
@fazulka21 to s tými deťmi ťa bude vytáčať stále viac a skôr či neskôr budú veľké spory medzi vami a príde koniec aj tak. u mňa by to tak určite bolo. Hlavne keby mi povie, že deti budú priorita, aj keby čo bolo. každý, kto vie čítať medzi riadkami si domyslí, čo tým chcel povedať. a ver tomu, že s takým prístupom bude ešte veeeeľmi dlho sám. inak, zaujímavé, že súbežne tu čítam 2 diskusie, kde muž a žena v podobnom veku a s podobným osudom hľadajú partnera a nevedia sa nájsť 😀
@fazulka21 ja tu nechcem opisovať svoj príbeh s mojim ex, lebo by to bolo jednak na dlho a tiež to tu proste nechcem verejne rozoberať.
Chcem ti len napísať, aby si nezabíjala svoj cenný čas, nikdy. Ja som takto zabila 2 roky. S veľmi podobným typom chlapa, ako opisuješ. Začiatky boli fajn, bol aj čas, záujem. Pomáhala som mu s mnoho vecami, chodila som sa mu učiť s neposlušným synom, kým bol v práci. Často na úkor mojej vlastnej dcéry... Jediné, čo som vždy od neho chcela ja, bol čas a láska. Času mal na mňa čím ďalej, tým menej. O láske ani neviem, či z jeho strany bola. Lebo skutky hovoria hlasnejšie ako slová. A ja som už dlhšie cítila, že niečo nie je ok. Komunikovala som, väčšinou žiadna normálna odozva. Alebo výhovorky, že veľa roboty, že deti (áno, aj pre neho boli čislo 1), furt voľačo...
Ja viem, že každá skúsenosť nás má niečo naučiť. Aj mňa to naučilo, že čo v živote od chlapa chcem a čo zas nie. A že lásku si "nevynútiš", aj keby si neviem čo spravila.
Ale úprimne, ľutujem tie 2 zabité roky, i keď boli aj pekné chvíle. Nerob tú istú chybu. Nik nie je dokonalý, ale po tomto som stretla úžasného chlapa. A nepotrebovala som vôbec poľaviť z mojich očakávaní.
Aj jeho akože teraz záujem...tie spravy, suché, vecné, strohé......ako v práci, ako si zdravotne? Vie, že sa hneváš, vie ze sa to rúti do záhuby a ani vtedy nevie byť trošku kreatívny. Možno napísať, chýbaš mi, poďme sa porozprávať......týmto povie viac, ako písať slohy. Dá sa aj jednoducho komunikovať, on to nevie alebo nechce. Keby mu odpíšeš, že ako bolo naozaj v práci, zaujíma ho to? Nie, odpise ti dobre 😀 a tým pre neho zhaslo. Aspoň skutkami keby dokázal, že ju vníma viac ako len nejakú vec. On ju neľúbi, všetku lásku dáva deťom, možno to je obrana pred sklamaním ale ju neľúbi.
Aj jeho akože teraz záujem...tie spravy, suché, vecné, strohé......ako v práci, ako si zdravotne? Vie, že sa hneváš, vie ze sa to rúti do záhuby a ani vtedy nevie byť trošku kreatívny. Možno napísať, chýbaš mi, poďme sa porozprávať......týmto povie viac, ako písať slohy. Dá sa aj jednoducho komunikovať, on to nevie alebo nechce. Keby mu odpíšeš, že ako bolo naozaj v práci, zaujíma ho to? Nie, odpise ti dobre 😀 a tým pre neho zhaslo. Aspoň skutkami keby dokázal, že ju vníma viac ako len nejakú vec. On ju neľúbi, všetku lásku dáva deťom, možno to je obrana pred sklamaním ale ju neľúbi.
@mischy00 Zopár žienok mi tu v komentároch písalo že potrebujem veľké gestá, že som romantik a podobne. Ty si trafila. Nepotrebujem nosiť na rukách, ale moje vnútro je dôležité. Nepotrebujem aby ma furt obletoval, ani nepotrebujem aby mi furt vyznával lásku.
Nepáči sa mi že nikdy nerieši. Ani raz počas nášho vzťahu a to naozaj nepreháňam, nikdy sa nevenoval tomu čo sa deje, či sa niečo deje. Keď som bola nahnevaná alebo sklamaná z neho, on ešte vyčítal mne ako na neho zle vplývajú naše nezhody 🤦🏻♀️ a ja idiot som sa ho vždy pýtala či už mu je lepšie, dala som do ústrania svoje emócie aby som podržala jeho. Po tom, ako on mňa sklamal som aj tak chcela aby bol ok a šťastný.
@mischy00 ja sa nehnevám. Som sklamaná, hnev necítim. Ten príde asi neskôr.
@fazulka21 hnev som myslela ako frustrácia z toho, ze nie si správne pochopena. Ze ti ani len nedá priestor vyjadriť, čo potrebuješ. Pretože si automaticky pre neho nejaká emočna hysterka. Všade nám radia, že mužom treba polopatisticky vysvetliť, čo od nich chceme. Lebo oni inak nechápu. Ak to robíš, si za nejakú hysterku, čo si vydobija pozornosť 🤦♀️. Tak potom čo je správne? Ticho tolerovať jeho, a on teba nemusí? Toto nieje rovnocenný vzťah.
Možno sú tu žienky v ozaj zlých a nefunkčných vzťahoch, s mužmi čo nevedia ani zložiť poličku z Ikei tak si hovoria, bože, čo ja by som za takého chlapa dala 🙂 a čo ty furt vymýšľas. Mne by tiež chýbalo to citové, ja som ten typ, žiadna prehnana romantická duša ale chcem sa cítiť pre muža ako jeho princezná . Ak by to tak nebolo, je mi jedno , aj keby vedel zostrojiť obývačke kozmicku loď, čo z toho, že ho viac zaujima okolie, ako ja.
@fazulka21 úprimne? Hnevať sa môžeš iba na seba.
Od začiatku vieš aký je, za celý čas nebol ochotný s tebou niečo prebrať, videla si, cítila ze toto nie je ono.
Že nemá záujem ta vypočuť, pochopiť. Potiahla si s ním 6mesiacov,za ten krátky čas, sorry za mňa fakt krátky, ste sa hrali na rodinu a vtuahla, si do toho aj dcéru. Ťahať ju do domu frajera..
Tiež ty chorá, utekas k nemu a pustas u neho pracku?
Bud som stará, toto by som robila možno po roku. Chránila by som si dieťa, lebo dnes bude najviac smutná ona.
Ja chorá, by som bežala do svojho domu svojej postele a nie ešte niekomu púšťala pracku.
Si ochotná ho vypočuť on ta pomojka niečo spletie ze ta ma rad a ty to potiahnes ešte tri mesiace, a potom to ukončis lebo sa nič nezmení.
Niektorá spomenula, deti priorita áno, ale ak sa rozhodol opäť pre vzťah tak aj partnerka ma byt priorita, mal by byť šťastný ze niekto o rozvedené ho s 2 deťmi zakopol.
Od začiatku vieš aký je, za celý čas nebol ochotný s tebou niečo prebrať, videla si, cítila ze toto nie je ono.
Že nemá záujem ta vypočuť, pochopiť. Potiahla si s ním 6mesiacov,za ten krátky čas, sorry za mňa fakt krátky, ste sa hrali na rodinu a vtuahla, si do toho aj dcéru. Ťahať ju do domu frajera..
Bud som stará, toto by som robila možno po roku. Chránila by som si dieťa, lebo dnes bude najviac smutná ona.
Ja chorá, by som bežala do svojho domu svojej postele a nie ešte niekomu púšťala pracku.
Si ochotná ho vypočuť on ta pomojka niečo spletie ze ta ma rad a ty to potiahnes ešte tri mesiace, a potom to ukončis lebo sa nič nezmení.
Niektorá spomenula, deti priorita áno, ale ak sa rozhodol opäť pre vzťah tak aj partnerka ma byt priorita, mal by byť šťastný ze niekto o rozvedené ho s 2 deťmi zakopol.
@mk22 pravda, chlap s 2 deťmi a tvári sa ako keby na neho čaká fronta až po hranice Maďarska a môže si vyberať ako z katalógu.
@mischy00 mal by skákať dva metre, že našiel ženu.
Robiť niečo aby si ju udržal. Deti odídu, a ostane s milujúcou partnerkou, alebo sám v prázdnom dome.
@mk22 Včera večer som mu odpísala na tie správy. Rovnako sucho:
,,Ahoj, v praci bolo dobre a rovnako aj po zdravotnej stránke. Možno prídem zajtra alebo pozajtra, uvidím."
Prečítal, neodpísal. Takže tak.
@mk22 ja som mu aj nedávno povedala že sama na seba som nahnevaná, lebo beriem ohľad na všetko, len na seba nie. A potom keď niečo očakávam, tak samozrejme že som sklamaná. Meh. Bude to okej. Síce denne budem od dcéry počúvať o nich ešte dllllllllllho, ale šak čo. Prekusnem to.
,,Ahoj, v praci bolo dobre a rovnako aj po zdravotnej stránke. Možno prídem zajtra alebo pozajtra, uvidím."
@fazulka21 no neodpísal, lebo si mi napísala úplne niečo iné, ako cakal😁
Keby veľmi chcel, tak už koná, cíti ze sa niečo deje, chápeš, robil by možné nemožné.
Takto, čaká, nejako bolo nejako bude.
A načo skáčes okolo všetkých?
Daj ľuďom priestor nech skáču tiež.
Púšťať pracku v cudzom dome.
Možno prídem zajtra, pozajtra.. To na čo si písala?
Nech sa chytí, že aaaa prejde ju to, príde..
@fazulka21 ja by som mu asi ani neodpísala a nechala iba "videné", nech rozmýšľa. alebo iba niečo stručné, ako: všetko OK. Lebo takto si mu zase dala nádej, že prídeš a on je v tom, že je všetko OK....
@fazulka21 ja by som mu asi ani neodpísala a nechala iba "videné", nech rozmýšľa. alebo iba niečo stručné, ako: všetko OK. Lebo takto si mu zase dala nádej, že prídeš a on je v tom, že je všetko OK....
@tamtamka26 nedala nádej jemu,lebo jemu je to srdečne jedno. Dala nádej sebe,že jej odpíše niečo čo by ju potešilo,pohladilo na srdci.
@tamtamka26 nedala nádej jemu,lebo jemu je to srdečne jedno. Dala nádej sebe,že jej odpíše niečo čo by ju potešilo,pohladilo na srdci.
@lenkasarka áno, preto mu odpísala....netreba si klamať, stále čaká že sa vrátia aspoň tie začiatky keď sa o ňu snažil
@lenkasarka on je proste taký tulpas zaslepený, ktorý si nevidí ďalej od nosa, max na deti a asi aj to len preto, aby bol za pekného pred exkou. Možno aby jej doma povedali, aký je ocko úžasný a aby ona ľutovala, o co prišla... Dám krk na to, ze nie z 50%, ale z 80% je za rozpad ich manželstva on na vine... 👎 Mala som pár týždňov vzťah aj s takým typkom. Proste som ho nezaujímala nijako (okrem postele a muklovania u neho doma). nakoniec mi napísal, ze on sa musí viac venovať dcére, lebo ju stále dáva babke (akože kvôli mne, lebo ešte nás nechcel zoznámiť) a teda ju zanedbáva... A to sme sa vidali len cez víkend 🙄 išla som od neho 30km a nič, ci som prišla ok, alebo ďakujem, ze si mi upratala... Skratka nič 🤐 dobre ja poznám tieto plané autorkine nádeje a dufanie. Neboj, za pár tyzdnov budeš fit 👌
@lenkasarka nie, odpisala som mu účelovo. Mám u neho veci, chcem si ich zobrať v kľude. Pamätám si ten hnusný pocit, keď som mu povedala že asi bude lepšie keď sa rozideme a on bol že ok a keď som prišla tak čista ignorácia. Nech si myslí že je všetko ok, kľudne. Nečakám že zabojuje, veď mi písal že jeho citečky ochladli (ale na sex mal chuť za troch 👌🏻). Jednoducho chcem si pobrať veci a hlavne mi vytvoril možnosť ohľadom toho darčeka, keď už je kúpený, nech ho synovi dá. Keby som chcela ísť za ním, idem už včera. Nevideli sme sa 4 dni a som s tým ok. Nikdy predtým neriešil, nečakám že bude riešiť teraz. Viem že nebude. Teraz keď ho viac poznám a zamyslím sa nad situáciami ktoré mi hovoril s ex, tak už to vidím úplne inak. Naozaj, nech si najde lepšiu ako ja, nech sa páči.
@lenkasarka nie, odpisala som mu účelovo. Mám u neho veci, chcem si ich zobrať v kľude. Pamätám si ten hnusný pocit, keď som mu povedala že asi bude lepšie keď sa rozideme a on bol že ok a keď som prišla tak čista ignorácia. Nech si myslí že je všetko ok, kľudne. Nečakám že zabojuje, veď mi písal že jeho citečky ochladli (ale na sex mal chuť za troch 👌🏻). Jednoducho chcem si pobrať veci a hlavne mi vytvoril možnosť ohľadom toho darčeka, keď už je kúpený, nech ho synovi dá. Keby som chcela ísť za ním, idem už včera. Nevideli sme sa 4 dni a som s tým ok. Nikdy predtým neriešil, nečakám že bude riešiť teraz. Viem že nebude. Teraz keď ho viac poznám a zamyslím sa nad situáciami ktoré mi hovoril s ex, tak už to vidím úplne inak. Naozaj, nech si najde lepšiu ako ja, nech sa páči.
@fazulka21 áno,odpísala si mu účelovo,ale ak chceš tvrdiť že to bolo pre veci,darček a bla bla tak samozrejme seba presvedčiť môžeš,ale ja ti neverím. No ale čo si myslím ja je úplne nepodstatne. Ty najlepšie vies čo chceš a čo cítiš. Je to predsa tvoj život a ty si žiješ podľa seba nie podľa mna. Mne je v konečnom dôsledku úplne jedno či s nim budeš,alebo nie. Drzim ti palce.
@fazulka21 cim viac skutočností píšeš o vašom akože vzťahu,tak vidíš aj sama ze to nemá zmysel ani budúcnosť. Zaslúžiš si niekoho lepšieho
@fazulka21 necháš ho trocha vydusit a v sobotu tam pôjdeš na oslavu.Myslim si, že taký máš plán.Tvoje ego nepustí😛obidvaja hráte hru
@fazulka21 necháš ho trocha vydusit a v sobotu tam pôjdeš na oslavu.Myslim si, že taký máš plán.Tvoje ego nepustí😛obidvaja hráte hru
@fazulka21 posli ho do riti aj s jeho ochladnutymi citmi
@fazulka21 áno,odpísala si mu účelovo,ale ak chceš tvrdiť že to bolo pre veci,darček a bla bla tak samozrejme seba presvedčiť môžeš,ale ja ti neverím. No ale čo si myslím ja je úplne nepodstatne. Ty najlepšie vies čo chceš a čo cítiš. Je to predsa tvoj život a ty si žiješ podľa seba nie podľa mna. Mne je v konečnom dôsledku úplne jedno či s nim budeš,alebo nie. Drzim ti palce.
@lenkasarka to je samozrejme, ale mala som dosť času premýšľať.

@janickacrazy ono to nie je tak že ,,nezaslúži si ma". Nie je netvor, nevnímam ho ako blbca, to nie. Ale po určitej stránke buď na sebe trochu zapracuje alebo jednoducho to nepo. Ako by povedal Rytmus: ,,tak to pochop už je konec." Pokúsiť sa aspoň pochopiť partnera je ok požiadavka.
@fazulka21 Presne autorka, už to pochop, že je koniec. On iný nebude!A vôbec to nesúvisí s tým, či je inak zlý či super človek a otec, ako partneri spolu vy dvaja proste neviete a nefungujete. Ale ty sa ho chceš držať zubami nechtami. Tak sa teda tráp.