Život s otcom dvoch detí
Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?
@fazulka21 prosím ťa čo očakávas od rozvedeneho? Aj keď je to tu nepopulárne, to že on je rozvedený, niečo aj o ňom hovorí.
Z toho čo píšeš mám pocit, že on ťa neberie ako svoju frajerku. Ja som vydatá 16 rokov, manžel nie je žiadny romantik ale ja som stále pre neho kráľovnou. Vždy tu bol a je pre mna
@fazulka21 už len ten spôsob výchovy detí je absolútne zlý, úplne mi proti srsti. Deti treba ľúbiť ale toto čo on robí , je doslova si " kupuje" ich lásku. Žiadne pravidlá, žiadna autorita, nič..deti majú život gombicka, nič nemusia, nič netreba....co z nich chce vychovať? Takže už tu by mi blikali kontrolky , už som ti to písala, že budeš chodiť po špičkách okolo ich velicenstva, nebodaj vyjadriť nesúhlas, ťa zbalí aj o polnoci a posle domov. Lebo deti budú nedotknutelne. Celé zle, ani nečakaj ci sa ozve, ozaj rozmyslaj reálne o ukončení tohto divadla, čo sa tvári ako vzťah. Si pekná, mladá, jedno dieťa...neboj, pride ešte ten pravý
@mischy00 deti aj sú nedotknuteľné. Ja na dcéru aj zvýšim hlas občas. Nie som na to hrdá, ke to ADHD radioaktívne dieťa, ukecané, ubehané 😀 jeho dcéra je pomalá, dokáže si aj pol hodinu kresliť, to ja nepoznám 😀 no a to, že občas zvýšim hlas na moju dcéru, nie nejak drasticky, len jej zvýšeným hlasom dajme tomu tretikrat vysvetlím že pred obedom žiadne lízatko...a môj partner mi napísal: ,,ty po svojej kričíš, ale moja také nepozná a ja nechcem aby bola v strese"
Dámy, mne vtedy odpálilo dekel. On s deťmi jedná len ťuťu muťu. Keď plače, bože pohroma, psychická trauma, treba mojkať. Ja som omnoho tvrdšia, výchovnejšia, veľa dcére rozprávam, vysvetľujem. On furt zdrobneninky používa....
On ma chcel predstaviť svojmu kamarátovi, aj rodičom. Odmietla som. Že ešte máme čas, ale určite ich rada spoznám.
Jeho problémom sú akekolvek, aj maličké problémy, čo ani problémy nie sú, ale jeho reakciami sa to začne nabaľovať a vo vysledku ma už pôvodný problemik netrápi, ale to, čo hovorí/ píše. Tak ja som vždy ustúpila.
@fazulka21 prosím ťa čo očakávas od rozvedeneho? Aj keď je to tu nepopulárne, to že on je rozvedený, niečo aj o ňom hovorí.
Z toho čo píšeš mám pocit, že on ťa neberie ako svoju frajerku. Ja som vydatá 16 rokov, manžel nie je žiadny romantik ale ja som stále pre neho kráľovnou. Vždy tu bol a je pre mna
@zmrzlinka2021 on požiadal o rozvod, jeho žena sa rozvádzať nechcela.
@mk22 nie.
@fazulka21 a preco sa ho držíš?
Na 5 stranách si ho opísala viac než dosť, samé negatívum, nič dobré, pekne si nenapísala a to ste spolu smiecnych 6mesiacov.
Po tak krátkej dobe mate lietať na obláčiku mal by byť pre teba dokonalý, no ty tu opisujes z údené fungovanie páru po 25r manželstva.
Na 5 stranách si ho opísala viac než dosť, samé negatívum, nič dobré, pekne si nenapísala a to ste spolu smiecnych 6mesiacov.
Po tak krátkej dobe mate lietať na obláčiku mal by byť pre teba dokonalý, no ty tu opisujes z údené fungovanie páru po 25r manželstva.
@mk22 údené fungovanie je super 😂
@mk22 údené fungovanie je super 😂
@janickacrazy áno čítam po sebe😅.. Mi to prepísalo..malobtam byt znudené fungovanie
@mk22 udene je super....dlhšie vydrží to fungovanie 🤣🤣
@zmrzlinka2021 on požiadal o rozvod, jeho žena sa rozvádzať nechcela.
@fazulka21 tá jeho výchova nedopadne dobre, bože úplne mi to niečo pripomína 😵💫
@mk22 nie nie. Nechcem ho opisovať len v negativach, to nie. Ziskal si ma. Správaním. Problémy nastali až neskôr, komunikáciou. A ignoráciou. Urobil plno pekných vecí, to nie je o tom že je zlý. Nie je. Problem je, že sa necítim plnohodne ako jeho partnerka. Ale tieto pocity mám len keď s ním chcem niečo prebrať. Tieto pocity mám, keď uuuplne odignoruje moju správu. A nikdy sa k nej nevyjadrí, nikdy. On čo sa týka nejakej konfrontácie tak je stratený. Nevie sa rozprávať. A keď rozpráva, stále sa obhajuje. Ja sa ho uprostred rozhovoru opýtam, že či ho aspoň mrzí, že ja sa cítim zle, že on mi jednoducho vie moje pocity vrátiť, stačí sa snažiť. A on zareaguje štýlom: ,,ja to neviem, ja sa trápim tiež. Aha, vidíš? broskyňka už zakvitla!".
Nie nepreháňam. Keď som mu písala, že možno by bolo naozaj lepšie si dať pauzu, že si pridem pre veci, on odpísal: ,,ok. Koberec ti prevesím von teraz nech vyschne?" (Prali sme v ten deň koberce).
@mk22 nie nie. Nechcem ho opisovať len v negativach, to nie. Ziskal si ma. Správaním. Problémy nastali až neskôr, komunikáciou. A ignoráciou. Urobil plno pekných vecí, to nie je o tom že je zlý. Nie je. Problem je, že sa necítim plnohodne ako jeho partnerka. Ale tieto pocity mám len keď s ním chcem niečo prebrať. Tieto pocity mám, keď uuuplne odignoruje moju správu. A nikdy sa k nej nevyjadrí, nikdy. On čo sa týka nejakej konfrontácie tak je stratený. Nevie sa rozprávať. A keď rozpráva, stále sa obhajuje. Ja sa ho uprostred rozhovoru opýtam, že či ho aspoň mrzí, že ja sa cítim zle, že on mi jednoducho vie moje pocity vrátiť, stačí sa snažiť. A on zareaguje štýlom: ,,ja to neviem, ja sa trápim tiež. Aha, vidíš? broskyňka už zakvitla!".
Nie nepreháňam. Keď som mu písala, že možno by bolo naozaj lepšie si dať pauzu, že si pridem pre veci, on odpísal: ,,ok. Koberec ti prevesím von teraz nech vyschne?" (Prali sme v ten deň koberce).
@fazulka21
ber to ako fakt, že on sa s tebou nebude rozprávať o pocitoch. nevie to a je mu to nepríjemné. nevie reagovať.
Ty keď sa s nim nepohadas, ze ako sa správa k tebe, tak sa pohadate kvôli deťom....
Vzťah je fajn vtedy, keď mozes byť sama sebou a mat partnera na rovnocennu debatu. Prepáč, on mi príde ako autista čo si žije vo svojom svete, úplne mimo reality. Môže byť rad, že si mu dala šancu ....
Absolútna ignoracia teba ako cloveka. Tu stoj, vyzeraj a usmievaj sa. .. ..tomu staci k životu. Na sex sa radšej nepytam 🫣😆
Ty keď sa s nim nepohadas, ze ako sa správa k tebe, tak sa pohadate kvôli deťom....
Vzťah je fajn vtedy, keď mozes byť sama sebou a mat partnera na rovnocennu debatu. Prepáč, on mi príde ako autista čo si žije vo svojom svete, úplne mimo reality. Môže byť rad, že si mu dala šancu ....
Absolútna ignoracia teba ako cloveka. Tu stoj, vyzeraj a usmievaj sa. .. ..tomu staci k životu. Na sex sa radšej nepytam 🫣😆
@mischy00 spočiatku bol v intímne problém. Tým, že ho žena podvádzala tak on uplne stratil sebavedomie. Naše prvé pokusy boli katastrofa. Neskôr som si vyhrnula rukávy a povedala som si, tak toto nie. A dostala som ho z toho. Chodil na terapie, mne to trvalo cca 3 týždne.
Keby som vám ukazala fotku, ako vyzeral keď sme sa spoznali (utrápený, spustnutý, bez úsmevu) a teraz, tak ho možno ani nespoznáte. Ja som mu mojím pristupom pomohla a všetci to videli. A nie len samozrejme po intimnej stránke. Po tejto stránke, som maximálne spokojná 🙂
@fazulka21 vy mate aj rozdielny pohľad na vychovu. Ak by ste spolu bývali, na každú dcéru by platilo niečo iné.
Teraz bývate spolu?
Ci to ste prali jeho koberce?
@mk22 prali sme aj keho, aj môj koberec. Bývame od seba pár desiatok metrov, cez cestu. Takže fungovali sme tak nejak spoločne v oboch domácnostiach a keď bolo treba tak každý vo svojom.
@fazulka21 vy mate aj rozdielny pohľad na vychovu. Ak by ste spolu bývali, na každú dcéru by platilo niečo iné.
Teraz bývate spolu?
Ci to ste prali jeho koberce?
@mk22 čo sa výchovy detí týka, áno premýšľala som nad tým. Ale na druhej strane, občas, hlavne pri synovi, si vzal moje rady k srdcu. Jeho syn je skvelý, ale trošku problematický čo sa školy týka. Nie nevnucovala som mu názory, vyplynulo to z konverzácie keď sa mi posťažoval že on si už nevie rady a tak...tak som mu povedala pekne a sladko môj pohľad na vec, že občas treba tvrdšiu ruku. Tak mu napr zakazal Xbox. Alebo keď sme šli všetci na bazén (s deťmi) tak syn za trest zostal doma (nie na môj popud)
@barka1 on je inak skvelý, starostlivý. Ale akonáhle sa s ním chcem baviť na emočnej rovine, konec, ignorácia. On to berie ako hádku. Raz sme sa rozišli. Ja som si prišla k nemu pre veci, on skladal prádlo. Ani slovo. Len vyzeral strhano. Tak som mu povedala že či ako vážne mi ani nič nepovie, nepokúsi sa o niečo.
,, sú tu deti, nekrič, nechcem aby niečo počuli ".
Nešlo mu o mňa, ani chvíľku. Len aby deti nemali preboha doživotnú traumu že dospelí sa občas aj rozprávajú a udobria sa a ide sa ďalej. A nie, nehulákala som, ale krivda, sklamanie mi zvyšili hlas. A to že mu je jedno čo je so mnou...
@fazulka21 mám pocit že si niečo taha z bývalého vztahu a nemá to poriesene a spracované. Pre neho su priorita deti nie ďalší vzťah a človek asi všetku energiu dáva im. Ako to opisujes nie je to vzťah ktorý by ti obohatil život.
@fazulka21 oh žienka je mi to ľúto lebo som ta tu registrovala ako slobodnú maminu a sama som nou tiež kedysi bola a priala som ti len šťastie ale obávam sa že tadiaľto cesta nevedie:( bola by si nešťastná vlastne už asi aj si :( ale čím skôr to pochopíš tým skôr príde lepší🙂
@fazulka21 oh žienka je mi to ľúto lebo som ta tu registrovala ako slobodnú maminu a sama som nou tiež kedysi bola a priala som ti len šťastie ale obávam sa že tadiaľto cesta nevedie:( bola by si nešťastná vlastne už asi aj si :( ale čím skôr to pochopíš tým skôr príde lepší🙂
@slavka1988 Ahoj 🙂 áno, toto nie je moje prvé fórum. Áno, som sklamaná. Naozaj bol vo mne pocit, že on je ten, koho som hľadala. Rodinný, starostlivý, milý, pracovitý, moju dcéru prijal úplne prirodzene, aaatd.
Len tá komunikácia o čomkoľvek je hrôza. Okamžite ide do obrany, nerieši problém, len uhýba. A fakt mi to je hrozne ľúto. Ja mám tiež toho za sebou dosť a už som chcela ,,to moje".
@lenkasarka nie v pohode, naopak, pobavila som sa 😀 jasné no, ale na to tu tie fóra sú. Pomaličky si balím batôžtek.
@fazulka21 skús si niečo prečítať o narcistoch, poruchách osobnosti a podobne. Toto ako čítam tvoje komentáre nie je dobrý vzťah. Nemám s toho ok pocit. Mne to čo ten chlap robí pride už ako psychické tyranie istá forma zneužívania. Ok môže byť tak vychovaný mat nejakú traumu. Ale je dospelý za pol roka už musi vedieť že ti ubližuje a vedome v tom pokračuje. Tie prvé jeho snahy to mi príde ako narcisticke bombardovanie láskou a pozornosťou a potom prepad do chladu a ty čakáš že sa ten pekný začiatok zopakuje a nič. Veľmi rýchlo počas pol roka sa to zvrtlo je si tebou veľmi istý že aj keď odídeš zase sa vrátis a to čo od teba potrebuje dostane. Kdesi som čítala zaujímavú vetu. Ľúbiš skrutkovač? Hrniec? Varechu? Práčku? Určite nie. Len si za tie nástroje rada uľahčujú život. Takto človek s poruchou osobnosti alebo patologickymi črtami v osobnosti vníma iného človeka. Ako nástroj ktorý mu uľahčuje život a používa ho na svoje potreby. A v živote sa mi potvrdilo že to fakt platí. Nemusím mať pravdu poznáš ho ty. Možno ak si prečítaš niečo, knihy články nájdeš tam odpoveď čo sa to deje alebo aspoň pochopíš že toto nie je v poriadku. Po pol roku by ste nemali vyzerať ako starý mrzuty manželia po 30 r
@barka1 on je inak skvelý, starostlivý. Ale akonáhle sa s ním chcem baviť na emočnej rovine, konec, ignorácia. On to berie ako hádku. Raz sme sa rozišli. Ja som si prišla k nemu pre veci, on skladal prádlo. Ani slovo. Len vyzeral strhano. Tak som mu povedala že či ako vážne mi ani nič nepovie, nepokúsi sa o niečo.
,, sú tu deti, nekrič, nechcem aby niečo počuli ".
Nešlo mu o mňa, ani chvíľku. Len aby deti nemali preboha doživotnú traumu že dospelí sa občas aj rozprávajú a udobria sa a ide sa ďalej. A nie, nehulákala som, ale krivda, sklamanie mi zvyšili hlas. A to že mu je jedno čo je so mnou...
@fazulka21 Je to sebec,ktory zije len pre deti. Nikdy ta nebude vnimat na takej urovni ako potrebujes.
@mk22 on mi včera napísal že nech sa deje čokoľvek, iba deti budú jeho prioritou a pri poslednej hádke jeho city ku nášmu vzťahu ochladli. Na tom som mu odpísala iba ,,dobre." A odvtedy je medzi nami ticho.
@fazulka21 dúfam ze tomu rozumieš, čo ti napísal?
Je mu úplne jedno ako to skončí s vami.
Jeho život sú jeho deti.
Nepotrebuje ženu ani partnerku.
Je to na tebe, či sa v podstate priplazis, on sa vyjadril jasne.
Neozvala by som sa mu.
@mk22 on mi včera napísal že nech sa deje čokoľvek, iba deti budú jeho prioritou a pri poslednej hádke jeho city ku nášmu vzťahu ochladli. Na tom som mu odpísala iba ,,dobre." A odvtedy je medzi nami ticho.
@fazulka21 áno....aby si ho teraz mala obdivovať a nosiť na rukách, ze .... deti, ani nedýchat a kajat sa a dozerat ako babička v kresle, ze syn sa ako vzorne stará a vnúcatá, syn a vnúcatá, syn si plní povinnosti otca....., a ty más rolu starej matky. Velmi dobre si reagovala a rozopni to s ním, úplne, ved nemáš nič, nemáš co stratit

@mischy00 snažila som sa mu vysvetliť že ja som v prvom rade jeho partnerka ktorú si vybral. Nie som s ním lebo musím kvôli deťom, ale preto, že som si ho taktiež vybrala. On tomu nerozumie. Proste len deti deti deti. Len deti.Deti majú hlavné slovo. Vypiť kávu? Bože 10x odbehne lebo jeho dcéra chce to, hento tamto a on jej to podáva ako batoľaťu. Raz utekal cez pol záhrady, lebo jeho dcéra mala na topanke lienku. Ja zas mojej dcére nachystam vodu na stôl a keď zakričí zo zahrady že je smädná, tak zlatičko poď si zobrať, tu je. On nie, beží podať...
Ja niečo rozprávam, pride jeho syn (12r) partner bez slova otočí hlavu a hneď ,, čo mojko? Jaj idem!" A že ja som niečo hovorila kašľať. On odíde, vráti sa a začne rozprávať úplne o inom. Ja mojej dcére poviem že zlatko, rozprávam sa, chvíľočku vydrž.
Mne ten jeho spôsob príde....ponižujúci, ja sa cítim takaaa maličká...
@fazulka21 už len ten spôsob výchovy detí je absolútne zlý, úplne mi proti srsti. Deti treba ľúbiť ale toto čo on robí , je doslova si " kupuje" ich lásku. Žiadne pravidlá, žiadna autorita, nič..deti majú život gombicka, nič nemusia, nič netreba....co z nich chce vychovať? Takže už tu by mi blikali kontrolky , už som ti to písala, že budeš chodiť po špičkách okolo ich velicenstva, nebodaj vyjadriť nesúhlas, ťa zbalí aj o polnoci a posle domov. Lebo deti budú nedotknutelne. Celé zle, ani nečakaj ci sa ozve, ozaj rozmyslaj reálne o ukončení tohto divadla, čo sa tvári ako vzťah. Si pekná, mladá, jedno dieťa...neboj, pride ešte ten pravý