icon

Život s otcom dvoch detí

fazulka21
13. máj 2025

Ženy, prišla som sa poradiť. Mám takmer polročný vzťah s rozvedeným mužom. Má dve deti v striedavke (nie po týždni ale po 2-3 dňoch si striedajú.) Ja mám dcéru.
Moja otázka je....je žena v takomto vzťahu VŽDY až na štvrtej kolaji? Jemu je jedno že som smutná, vždy rieši len dopad na deti. Boli situácie, nie vážne, dalo sa to rýchlo vyriešiť, ale jeho reakciami sa to vždy len predlžovalo. Nezaujíma ho čo cítim a ako sa cítim, vždy ide len a len o deti. Nechápte ma zle, deti sú prvoradé, veď aj pre mňa, ale to automaticky znamená, že mi majú byť partnerove pocity ukradnuté? Že jednoducho máme deti a už tým pádom ide iba o ne? Dala by som X príkladov, ale nechcem aby to bolo dlhé jak vyplatná páska. Ja som názoru že aj na mojich pocitoch by mu malo záležať, aj keď sme už obaja rodičia, či deťmi to končí?
Bežne ma partner ignoruje. Ja mu napíšem, napriklad že sa cítim ako jeho nejaká spoločníčka, nie partnerka, a on to odignoruje. Neodpíše. A mňa ignorácia strašne vyburcuje. A na druhý deň napíše len ,, dobré ránko, vyspinkaná?"
Neviem ako to mám sformulovať aby to nevyznelo že chcem aby kašľal na deti, to absolútne nie, venujeme sa im, chodíme na výlety, stále sa okolo nich točíme, hráme sa, ja mám rada tie jeho, on moju. Jeho syn ma zbožňuje, naše dcéry sa nevedia od seba odtrhnúť. Keď sme s deťmi, to je furt grilovačka, výlet, aktivity. Ale keď sa stane, že sme len ja a on, tak...pere, kosí, upratuje kôlňu, prechádza sa po záhrade aj 5x denne a pozerá čo ako rastie, vymyslí si všetky možné činnosti...Kino so mnou je strata času. Pre mňa, ako pre partnerku program takmer neexistuje, pokiaľ to nenaplanujem ja a aj to potom počúvam, ako jemu stojí doma robota. Mne snáď nie? Ja som na dcéru sama a mám z mesiaca asi len 5 dní ,, voľna" a tiež mám svoju domácnosť, auto, zvieratá, povinnosti, ale čas spolu je predsa dôležitý....
Ja mu poviem vetu typu: ,, Zlatko, ja mám pocit že ma ani nemáš rád, že pre teba existujú len deti, keď som smutná tak to neriešiš, odignoruješ, občas potrebujem od teba aby si bol aj môj partner, veď aj na nás záleží, nie len na deťoch a cítim sa smutno, neľúbená, nepochopená..."
Jeho reakcia je vždy iba- ,,Pre mňa je prvoradé, aby boli deti ok, ja sa s tebou hádať nebudem".
Poraďte. Komunikácia s ním je veľmi náročná....
Vybrali sme si predsa jeden druhého a aj na mojich pocitoch záleží, alebo pri deťoch na to nemám právo?

lindusss2016
13. máj 2025
@fazulka21

@mk22 on mi včera napísal že nech sa deje čokoľvek, iba deti budú jeho prioritou a pri poslednej hádke jeho city ku nášmu vzťahu ochladli. Na tom som mu odpísala iba ,,dobre." A odvtedy je medzi nami ticho.

@fazulka21 mrzi ma to, lebo verim, ze ta to boli. Ale naozaj mas sancu najst niekoho srdecnejsieho. Zbytocne by si sa v tom vztahu stale trapila. Nrmozes si od nikoho vynucovat city. Akceptuj to, ako to je, bude to lepsie.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 dúfam ze tomu rozumieš, čo ti napísal?
Je mu úplne jedno ako to skončí s vami.
Jeho život sú jeho deti.
Nepotrebuje ženu ani partnerku.
Je to na tebe, či sa v podstate priplazis, on sa vyjadril jasne.
Neozvala by som sa mu.

@mk22 preto som mu odpísala iba rezignovane ,,dobre". Málo mu stačilo, málo som znamenala.
Bohužiaľ, mám u neho veci (dokonca playstation), on u mňa nejaké prkotiny tiež. Ešte musí byť nejaká komunikácia. Plus, jeho syn bude mať narodeniny a strašne sa teší na darček odo mňa. A ja vôbec neviem ako to riešiť. Vôbec.

anonymny_uzivatel
13. máj 2025

No vidíš a to ja sa bojím či niekto bude mať o mňa ešte záujem s dvoma malými keď sa náhodou rozvediem s ženou ktorá mi toho narobila viac než dosť a túto niekto má dobrú ženu pri sebe a necháva to pustiť ku dnu. Choď preč od neho a hotovo. Má ťa zrejme len preto aby kohosi pri sebe mal ale si mu zároveň totálne ukradnutá evidentne a to je celé zle.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@kassandra25

@fazulka21 áno....aby si ho teraz mala obdivovať a nosiť na rukách, ze .... deti, ani nedýchat a kajat sa a dozerat ako babička v kresle, ze syn sa ako vzorne stará a vnúcatá, syn a vnúcatá, syn si plní povinnosti otca....., a ty más rolu starej matky. Velmi dobre si reagovala a rozopni to s ním, úplne, ved nemáš nič, nemáš co stratit

@kassandra25 vieš čo je brutál? Buď v škôlke budem stretávať jeho, alebo jeho bývalú ženu. Ráno, aj poobede 😫 taká ,,liečba" zo vzťahu bude dlhá do frasa 😪 plus bože moja dcéra sa na nich pýta každých 15 minút.
Ach bože môj mám chuť sa zakopať pod zem.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@anonymny_uzivatel

No vidíš a to ja sa bojím či niekto bude mať o mňa ešte záujem s dvoma malými keď sa náhodou rozvediem s ženou ktorá mi toho narobila viac než dosť a túto niekto má dobrú ženu pri sebe a necháva to pustiť ku dnu. Choď preč od neho a hotovo. Má ťa zrejme len preto aby kohosi pri sebe mal ale si mu zároveň totálne ukradnutá evidentne a to je celé zle.

@anonymny_uzivatel to je milé, ale za dobrú ženu sa nepokladám. Som dobrý človek, ale asi ako žena som príliš zasadova a evidentne riešim.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@kassandra25 vieš čo je brutál? Buď v škôlke budem stretávať jeho, alebo jeho bývalú ženu. Ráno, aj poobede 😫 taká ,,liečba" zo vzťahu bude dlhá do frasa 😪 plus bože moja dcéra sa na nich pýta každých 15 minút.
Ach bože môj mám chuť sa zakopať pod zem.

@fazulka21 preto som kdesi na 2.strane napísala, za mňa po 6m takéto rodinkovanie a polo bývanie v domácnostiach, je úplne skoro.
Vy ste mali iba randit, vybehnúť spolu niekde ako pár, spoznávať sa, a nie ťahať do toho deti. Hneď sa hrať na rodinu.
Ty sa otrases, ale deti budú smutné. Menej by to dcéru bolelo, keby ju do toho tak skoro neťahás.
Stacilo vám sem tam stretko.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@lindusss2016

@fazulka21 mrzi ma to, lebo verim, ze ta to boli. Ale naozaj mas sancu najst niekoho srdecnejsieho. Zbytocne by si sa v tom vztahu stale trapila. Nrmozes si od nikoho vynucovat city. Akceptuj to, ako to je, bude to lepsie.

@lindusss2016 Bolí. Dlho som k nikomu necítila to čo k nemu. Ja som stratila nádej vo vzťahy, on mi ju vrátil. A znovu vzal. No jo, som dramatická. Ale tak to vnímam, že on mal byť posledný.

anonymny_uzivatel
13. máj 2025
@fazulka21

@anonymny_uzivatel to je milé, ale za dobrú ženu sa nepokladám. Som dobrý človek, ale asi ako žena som príliš zasadova a evidentne riešim.

@fazulka21 akože čo som si prečítal čo máš za problém tak sme na tom podobne druhá strana v mojom ešte zatiaľ manželstve rieši všetko tak ako tvoj chlap. Veľa keď som to čítal som sa v tom našiel a som tiež človek čo ide rieši nečaká narozdiel od mojej ženy, ja som nakopol všetko okolo staršieho syna čo sa týka aj jeho autizmu a podobne keby to bolo všetko na nej dodnes nieje riešene nič a to mal 7r teraz. Ale to len v skratke k tomu, nebudem tu ani nechcem rozpisovať súkromie moc. Toto je téma hlavne o tebe a tvojom probléme. Pekný večer.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 preto som kdesi na 2.strane napísala, za mňa po 6m takéto rodinkovanie a polo bývanie v domácnostiach, je úplne skoro.
Vy ste mali iba randit, vybehnúť spolu niekde ako pár, spoznávať sa, a nie ťahať do toho deti. Hneď sa hrať na rodinu.
Ty sa otrases, ale deti budú smutné. Menej by to dcéru bolelo, keby ju do toho tak skoro neťahás.
Stacilo vám sem tam stretko.

@mk22 máš pravdu. Ale veď s jeho dcérou je v škôlke každý deň, sú spolužiačky, tak snáď nebude až tak smutná.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@lindusss2016 Bolí. Dlho som k nikomu necítila to čo k nemu. Ja som stratila nádej vo vzťahy, on mi ju vrátil. A znovu vzal. No jo, som dramatická. Ale tak to vnímam, že on mal byť posledný.

@fazulka21 to si teda dramatická.
Máš 35, mladá micka, tak to po 6m nevyšlo.
Neriešis 20r manželstvo, majetky a tri deti.
Život ide ďalej.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@anonymny_uzivatel

@fazulka21 akože čo som si prečítal čo máš za problém tak sme na tom podobne druhá strana v mojom ešte zatiaľ manželstve rieši všetko tak ako tvoj chlap. Veľa keď som to čítal som sa v tom našiel a som tiež človek čo ide rieši nečaká narozdiel od mojej ženy, ja som nakopol všetko okolo staršieho syna čo sa týka aj jeho autizmu a podobne keby to bolo všetko na nej dodnes nieje riešene nič a to mal 7r teraz. Ale to len v skratke k tomu, nebudem tu ani nechcem rozpisovať súkromie moc. Toto je téma hlavne o tebe a tvojom probléme. Pekný večer.

@anonymny_uzivatel všetci evidentne nejak žijeme a s niečím bojujeme. Prajem ti veľa síl.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

Život ide ďalej.

@mk22 áno.
A tú mladú micku máš u mňa 😁

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

Život ide ďalej.

@mk22 ešte otázka...ako by bolo podľa teba vhodné riešiť tie narodeniny jeho syna? Darček je u neho, čiže osobne chodiť nemusím.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@mk22 áno.
A tú mladú micku máš u mňa 😁

@fazulka21 ja mam 45r susedu, dobra žena, mama. Chlap zdrhol za druhou.
Hádam 5r bola sama, venovala sa deťom. A zrazu randi. A to sa pochovávala, že je staré železo.
A fešák fesny, musím zistiť kde ho splasila😅
Ty máš 35, to je nic🍀

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 ja mam 45r susedu, dobra žena, mama. Chlap zdrhol za druhou.
Hádam 5r bola sama, venovala sa deťom. A zrazu randi. A to sa pochovávala, že je staré železo.
A fešák fesny, musím zistiť kde ho splasila😅
Ty máš 35, to je nic🍀

@mk22 ako sa to vraví? Suseda zažila druhú jar. Možno už aj tretiu 😁 super

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@mk22 ešte otázka...ako by bolo podľa teba vhodné riešiť tie narodeniny jeho syna? Darček je u neho, čiže osobne chodiť nemusím.

@fazulka21 vieš čo, ja by som nesilila, že poďme si hneď všetko vrátiť, playko a tie prkotiny. Príde čas, nechaj tomu pár dní, nech nie si zbytočne dramatická.
Keď ma narodeniny? Teraz niekedy?

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 vieš čo, ja by som nesilila, že poďme si hneď všetko vrátiť, playko a tie prkotiny. Príde čas, nechaj tomu pár dní, nech nie si zbytočne dramatická.
Keď ma narodeniny? Teraz niekedy?

@mk22 za 3 dni 😫 nie, práve preto mlčím, neriešim, nech si aj on poupratuje v hlave.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@mk22 ako sa to vraví? Suseda zažila druhú jar. Možno už aj tretiu 😁 super

@fazulka21 minule išla so smetami, ja z auta, a ona hádam lietala😅 úplne rozkvitnuta rozziarena, normálne to ku smetiaku pretancovala😅

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 minule išla so smetami, ja z auta, a ona hádam lietala😅 úplne rozkvitnuta rozziarena, normálne to ku smetiaku pretancovala😅

@mk22 to muselo byť veľmi dobré milovanie, potvora 😀😀😀

janickacrazy
13. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 ja by som mu ten darček normálne dala na tie narodeniny, nech to už dopadne akokoľvek, škoda, že bývate vedľa seba, budeš ho mať na očiach furt

deedol
13. máj 2025

Este mi napadlo, ked bol ovhotny chodit na terapie so sex problemom, s tymto by nesiel?

fazulka21
autor
13. máj 2025
@janickacrazy

@fazulka21 ja by som mu ten darček normálne dala na tie narodeniny, nech to už dopadne akokoľvek, škoda, že bývate vedľa seba, budeš ho mať na očiach furt

@janickacrazy nemám ako jeho syna kontaktovať a darček je schovaný u neho doma. To znamená, musela by som kontaktovať partnera ( ak je to stále moj partner?) a znovu sa ako prvá ozvať. A fakt sa obávam, že na to sa on spolieha.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@deedol

Este mi napadlo, ked bol ovhotny chodit na terapie so sex problemom, s tymto by nesiel?

@deedol možno áno. A možno by to potreboval.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@fazulka21 fandím jej veľmi, Preto píšem tvojich 35 je nič.
Máš na jeho syna telefon?

janickacrazy
13. máj 2025
@fazulka21

@deedol možno áno. A možno by to potreboval.

@fazulka21 nuž to je horšie potom, asi by som počkala, či sa ozve on

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 fandím jej veľmi, Preto píšem tvojich 35 je nič.
Máš na jeho syna telefon?

@mk22 nemám bohužiaľ.

enmery
13. máj 2025
@deedol

@deedol Určite nie. V sexe mu to nešlo,mal z toho komplexy ako muž a zo sexu nič nemal-takže to robil kvôli sebe, aby si opäť mohol telesne užívať. V tom, čo popisuje autorka on problém nevidí, vinná je ona. Prečo si myslíš, ze pôjde na terapiu s niečím, čo on za problém a nefungujúce nepovažuje?
Inak autorka, týmto obskakovaním detía hneď skúsiť zabrániť akejkoľvek negatívnej emócií, či plaču, im zarába na obrovitánske problémy v živote. Gratulujem mu.

mk22
13. máj 2025
@fazulka21

@mk22 nemám bohužiaľ.

@fazulka21 počkala by som, či sa v deň narodenín ozve, čo s darčekom.
Keď nie, deň po by som napísala sms, nech mu ho za teba odovzdá s odkazom ze mu praješ všetko najlepšie.
Do domu by som určite nešla.

fazulka21
autor
13. máj 2025
@janickacrazy

@fazulka21 nuž to je horšie potom, asi by som počkala, či sa ozve on

@janickacrazy tiež ma to napadlo že počkať, či mi nenapíše že či má dať ten darček synovi. Rozmýšľam že by som to uhrala štýlom ,,Ahoj, daj synovi darček, mne sa bohužiaľ nebude dať prísť osobne". Ale to je asi blbosť 🙈

fazulka21
autor
13. máj 2025
@mk22

@fazulka21 počkala by som, či sa v deň narodenín ozve, čo s darčekom.
Keď nie, deň po by som napísala sms, nech mu ho za teba odovzdá s odkazom ze mu praješ všetko najlepšie.
Do domu by som určite nešla.

@mk22 áno, určite tam nepôjdem. Nechcem však, aby si syn myslel, že som zabudla.