Život s partnerom a s jeho dcérou
Ahojte neviem ako začať som už nadne všetkého žijem s priateľom máme spolu babetko , priateľ má zos svojou ex dcéru 9 ročnú , chodí ku nám majú na striedavý starostlivosť .... Idem si po radu čo by ste na mojom mieste urobili .... Keby jeho dcéra by vás nechcela a chcela by otca babu deda a nášho malého ale mňa nie myslím si a mám taký pocit že som jak duch u nich .... Celý deň počúvate že chce babu deda otca , aj otcovho brata ,,, zos začiatku sme spolu vychádzali rozumeli si .... Ale potom po čase sme už nevychádzali spolu dobre prišiel jeden deň zo začiatku keď sme začali s priateľom chodiť som sa maľovala dala som si špiralu , mejkap , a rúž a jeho dcéra namna povedala že vyzerám jak bosorka takto veľmi urazilo lebo jej mama sa maľuje atd ... A potom sme neznášali s jeho ex .... Ale potom sme sa nejak kamaratili a vychádzame spolu dobre ..... S priateľom sa ľúbime ja ho milujem ľúbim ho ... Lenže mi vadí jeho mala dcéra 9 ročná už aj zasiahli jeho rodičia lebo nechcú aby sme sa hádali ja ich chápem proste ja to vidím tak že ona chce ich a nie mňa my keď ideme do svokrovcoch s malým aj s priateľom je toto pitné že len chce ich a mňa nie mám obdobie také že by som ju chcela objať , pohladkať ju atď ale nedovolí mi to srdce proste sa trápim kvôli nej ja som už aj hovorila priateľovi že nech sa snou porozpráva dohovára jej aj som tak pitné povedala nech sa porozpráva s ocom s mamou nech sa snou porozprávajú atď proste toto pitné že má nechce kolko krát som sa hádala s priateľom kvôli nej .. už keď je najhoršie jooj ľúbim ťa chcem ťa ale není to tak neprejaví mi aby má chcela koľko krát čokoľvek som jej povedala aby ma mala rada aby sme boli štástna rodinka atď koľkokrát ju zobereme ju ku nám a furt chce babu otca atď no zo začiatku namna žiarlivá bola ale teraz už ani nie ja keď mu ju máme tu tak toto je furt rotor pitné dokola že proste chce len ich a mňa nie koľko krát sme sa pohádali rozchádzali sme kvôli nej ja viem že mám všetko rešpektovať atď ale to sa nedá žiť a pozerať na nich že ich a mňa nie čo by ste urobili na miesto mňa odišli by ste preč bývať alebo neviem ja som jej stokrát urobila pre ňu čokoľvek aj som sa snou porozprávala atď teraz zos svokrou som sa pohádala len kvôli malej deň čo deň furt je toto pitné .. no na druhej strane s ex má priateľa tak tam je všetko úplne inak tam je poriadku jeho ex má svoje dcéry tu 9 ročnú aj ešte dve detičky má ktoré snim čaká babetko na druhej jej 9 ročná dcéra hovorí na jej priateľa ocko čo vôbec jej není ocko ale nevlastný ocko je preto volá lebo jej mala sestra volala ocká menom tak preto sa dohodli že budú ho volať ocko ,,, mám také dni obdobie ktoré sa mi chce plakať lebo myslím NATO každý deň že má nechce jeho dcéra ich hej už neviem ďalej čo mám robiť som stoho zos všetkého nervózna priateľ mi hovoril že keď my nebudem snou vychádzať tak on bude chodiť do rodičov snou ja už som totálne koncoch ona namna papule keď jej dačo poviem alebo má nepočúva ja som všetkého už strese je to na dlhé rozpisovanie nemôžem všetko dusiť v sebe a pozerať NATO že ich chce mňa nie keď sa jej povedali napríklad baba jej hovorila že od teraz Janku budeš volať mama tá sa začala smiať ... Proste si nikdy nenájdeme cestu ku sebe lebo všetko toto pitné bude robiť dokola áno som citlivá a mám povahu takú zos svokrovou sme sa tak pohádali čo my aj prišlo ľúto ale nedokážem proste tak žiť budem veľmi rada za radi proste koľko krát som povedala aj priateľovi že by sa porozprávali snou nič neurobili aj keď sa snou priateľ porozprával tak furt toto robí zle mi atď ... Aj keď spolu volajú cez Viber tak ma ani nespomenie mala len proste môjho synčeka spomenie ani sa neopýta Janka čo robí alebo čo nič .... Proste to vidno že ona potrebuje ich a nie mňa .... Ak teraz bola ex na šírave zos svojim priateľom jeho ex ju pomojkala dala jej pusu objala ju atď ale vidím že ju majú radi na druhej strane ale čo by mi dala zanu keby sme boli dobrá rodinka nerobila proste zle aby má chcela tak by to bolo všetko inak ... Písala som kamarátovi že čo mám robiť že som všetkého nadne ja som mu poslala správu čo som poslala sestre správu že jak som sa pohádala zos svokrou a s jeho malou hovoril mi že mám nechať tak že mám to ignorovať nedá sa to proste stále ignorovať že po čase bude dobre tá kedy nikdy to nebude ako predtým ona keď není tu je všetko poriadku nehadame sa vychádzame s priateľom dobre ja viem že ona potrebuje ocka mamku ich jej stranu jeho strany ale proste mňa nie čo by ste urobili na mojom mieste nechcem nikoho urážať ani nič nesom proste zlá matka ani nič keď som zle niečo povedala alebo vyslovila tak ma upozorňovali aha tak sa má povedať atď proste nedá sa tak žiť je to na dlhé vážne rozpisovanie aj o svokre atď budem veľmi rada ak mi niekto pomôže vtom lebo som úplne nadne stoho všetkého
keby som pre nich bola jakeby cudzia a duch ja keby som na kolajnici ... Proste aj keď ju zoberem t tu
Ono cele toto neprebieha tak, ze ocko a ja sa lubime, musis ma aj ty. Je to o budovani si vztahov a naozaj my dospeli sme ti, ktori musia zamakat na budovani takehoto vztahu dieta vs. macocha. Je to o malickostiach a o beznostiach. Daj jej priestor, daj jej cas a respektuj to. Ja ta chapem, ze to nie je jednoduche. Ale ani pre nu to nie je lahke. Obe strany maju co robit… ale ty si ta dospela, ktora by sa mala povzniest a byt trpezliva a laskava. Teda do nejakej hranice - jasne, ze ak by ti napr nadavala nemas drzat hubu a krok
@janka123456879 ok srandy bokom, Tebe pomoze jedine ze zacnes ignorovat … to je ako s chlapmi .. prilis tlacis na pilu a to jej verim ze preto ju stves este viac… zacni sa tvarit ze neexistuje a podla mna sa hned spamata a zacne skumat co sa stalo .. urcite nerob sceny alias, “ ja od Vas odidem ked ma nechcete “ atd … proste fakt surne potrebujes bytostne aby Ta milovala muzova dcera pred pubertou? podla mna nie.. hod sa do klidku a uvidis ze sa to zlepsi
@zmrzlinka2021 my nemame zahradnu chatku my sme tu celorocne na chatke ..... myslite ze mame nieco napisane na seba asi tazko nemam nic vsetko je napisane na nom my nesme svadbu nemali s priatelom mne nejde o majetky ani nic mne tu ide o nieco ine
@barbora1992 ja si myslim neviete co ze ju este stale navadza jeho ex atd
@zuza265 viete ja si nedam skakat po hlave atd .... uvedomila si vsetko aj som bola urcitej hranici vsetko preto som robila len to dobre aby u nas bolo dobre atd ale neda sa nato pozerat ako chce inych ludi ako mna
@hendikep aj som to tak urobila dala som tomu cas aj priestor im aby sami atd aj som isla ku rodicom s malym na tyzden som bola doma lebo sme isli zos sestrou s detmi ku mame mojej si myslite on jej nieco povedal dorozumieval jej aby bolo dobre atd ..... ak vie doma respektovat ze mama noveho priatela atd berie ho aj za druheho oca co ma vlastneho oca doma ma to vsetko okej .... ma to poriadku ..... lebo musi respektovat atd musi doma pocuvat verte mi ale na druhej strane je to ine .... kazda mamicka chape ktore maju priatela ktory ma aj deti ..... cest vynimkam ze dieta pocuva respektuje vsetko kazde dieta je inak vychovane
Prosím ta, nevymyslaj a kasli na jeho dceru. Si dost v zlej pozicii:
- byvas v chatke, ktora ti nepatri
- byvas tam iba s frajerom, ktorý ta hocikedy moze vykopnut
- pravdepodbne nemas pracu, ktorou sa vies uzivit
- mas male babatko
@janka123456879 ja som si to ale zazila. Viem co to obnasa 🙂 a chce to citlivy pristup
ale co budete takej situaciji ze proste budem zit tak ze vobec ma nespomenie ked sme spolu atd aj ked ja jej budem milsia ku nej furt to tak ze ma nebude chciet ..... sak co vam nepoviem zienky moje kolko krat som sa hadala kvoli malej v aute po velkom dazdi som isla do tety este ked som nebola tehotna a ma vyhodil zos auta a mala bola radostna ze ma vyhodil z auta ja som musela vsetkeho pykat ne ona ja som ta stale bola navine ....... ale ked si tak date vsetkeho porozmyslate nad tym chcem tak vela od zivota ... nechcem vela nic chcem normalne zit a byt stastna proste chcem aby bola ku mne mila a pocuvala aj oca aj mna nechcem tak vela od nej ale nedokazem tam byt a trapit sa kvoli nej ...... priatel volal s ocom som sa ozvala lebo sme mali nejaku tu temu a pytal sa oco ze janka uz si dobra a hovorim ze som dobra .... ale zas mi hovoril ze sa tak nemozem spravat atd ale ked ma raz nechce mala jeho tak navzdy nebude chciet aj som svokrovcami rozpravala ze preco jej nepovedia nieco atd a co urobili nic ..... ja vsetko nato doplacam atd .....
@janka123456879 ja ti vôbec nerozumiem, ale nemusim vsetkemu rozumieť.. niekedy je to tak lepšie
@janka123456879 chce to cas. A ty si dospela (pokial ti nejak neviem ako neublizuje), tak ty mas mat rozum, trpezlivost a lasku. Taky vztah sa nebuduje, ze to za tyzden 3x vzdas, lebo ona sa tesi z tvojej chyby. Proste musia vydrzat a ukazat jej, ze v tvojom srdci je pre nu miesto. Takymto zduvanim a neustalym nakladanim jej otcovi ukazujes, ze teda ona sa dalej moze spravat ako sa sprava a dokonca sa na tom bavi… 🤌🏼
Zaklad inteligencie je vediet rozpravat spisovne, najma v dnesnej dobe, jasne, ze babky, dedkovia nech si rozpravaju narecim, ale napise prispevok, pouziva slova, ktore si nemame ako domysliet. Katastrofa! Ak chce niekto radu, tak nech komunikuje zrozumitelne. Ale mozno je to aj cudzinka, Madarka, tam by som to este brala. Len teda ani hlavy, ani paty nema cely prispevok. Predstavte si teraz slovencinarku, ze dostane na opravu takyto sloh, skrtam cele ako to je. 🙈
@kika147 … chodili sme do skoly vsetci, ale pomery su dolezite. Zazemie, rodina, moznosti… napriklad pre mna je take “nizke” toto sudit. Viac za mna hovori to ako sa clovek sprava a akym clovekom je🙂 opytat sa a poziadat o pomoc moze kazdy bez ohladu na jeho slovencinu a vyjadrovanie
@janka123456879 docitala som len do ,,Lenže mi vadí jeho mala dcéra,,...nemam co viac k tvojmu vylevu napisat
Ako píšu baby vyššie, treba ju ignorovať. Lásku si nevynútiš. A teraz čítam že tvoj priateľ ta vyložil dakde z auta ? Lebo si sa pohádala s malou či ako ? Môj priateľ by veru naďalej už nebol 🤦🏼♀️
@zuza265
@tinka8512 pozor, ja neodsudzujem, dala som jej spatnu väzbu, zacala som citat, to sa nedalo docitat, stale sa tocila okolo toho isteho, nerozumiem slovam pitne, beriem, ze pisala aj v nejakom emocionalnom rozpolozeni, ale taky traktat a jedine, co som sa dozvedela, ze dcera jej priatela ju nema rada. Ale neviem, co ocakava, co vlastne chcela, ci len postazovat sa.

Keď si jej povedala, že sa kvôli nej rozídete, ani sa nečudujem, že si k tebe nevie nájsť cestu.