Život v tieni manžela
Tí ktorí viete, viete a tí ktorí nevedia nájdite si staršiu diskusiu. Začínam mať úzkosť, dnes som sa manžela opýtala prečo ma po toľkých rokoch nechce napísať ani ako spolumajiteľku domu a ani firmy.. predsa sa snažím rovnako ako on. Kým som nepracovala pod firmou tak som aj aktívne prispievala či na jeho rozbehnutie podniku či na nás domov ...
Dnes som opäť otvorila túto tému a dostala som odpoveď, že on by bol radšej zamestnaný a bez starosti ako ja.. lebo on síce vlastní ale ma na krku nôž. Lenže ten mam aj ja... Hypotéka na dom je písaná aj na mňa, napriek tomu tu papierovo nevlastním ani jeden meter štvorcový, pre firmu v rámci faktúracie, zamestnancov, papierov a úradov robím tiež prvé posledné. Úplne zostal chladný že viac sa už nemieni na túto tému so mnou baviť. Keby aspoň viem ten dôvod... že prečo.... Neviem kde som urobila chybu, no viem že nebola len jedna....
Najvyšší čas pripraviť sa asi na najhoršie
A okrem ineho ked mas minimalku tak este aj na dochodku pojdes po zobrani. Normalne sa bojim za teba. Byt konatelkou okamzite zrus. Zamestnaj sa najdi si pravnika a zacni si setrit (nie na ucte) si sice v haji ale z kazdej kase sa da nejako dostat len zacni
Zacala by som sa pripravovat na ten horsi scenar. Pre neho je toto vyhodne, nie on nema ziadny noz na krku, to ma az pobavilo. V prvom rade najst normalny adekvatny job tomu, co vies robit. Prestat robit pre jeho firmu s tym, ze tam das vypoved. Proste mu vysvetli, ze dalej uz takto robit nebudes. Ale az ked budes mat lepsi job inde. A potom si zichrovat byvanie pre istotu, lebo neviem ako to moze dopadnut. Za mna aj zle, ta jeho komunikaciaje pre vztah zvlastna.
Tvoj prípad mi pripomína jednu kamošku, po svadbe kúpili dom, písaný iba naňho, dve autá, pisane iba nanho, on si založil firmu, ona tam pracovala asi dvadsať rokov bez platu, peniaze na jedlo jej vydeloval on, štyri deti. potom si on našiel frajerku. Kamoška je teraz s holou ritou u rodičov a už rok sa doťahujú na čo má nárok a na čo nemá. Deti su s ňou a živí ich z dôchodku rodičov. Ozaj a pred štátom bola tých 20 rokov čo robila preňho nezamestnaná čiže ani dôchodok nebude mať.
@hopsas takto nejako dopadla moja mamina, len deti sme už boli dospelé.
Prečo stále robíš v jeho firme? Prečo si nenájdeš prácu kde normálne zarobíš a kúpiš si vlastný byt? Povedz mu že chceš zrušiť BSM a kúpiť si niečo vlastné keďže na dom nemáš žiadny nárok. Ale koľkokrát ti to už všetci písali? Ja nerozumiem prečo sa nevieš rozhýbať a len sa takto trápiš.
@danielahamar to sú strašné veci toto naozaj chudatka ženy čo v slepej naivite doplatia na vlastnú dobrotu
Začiatok konca začal už dávno, už vtedy keď ste sa zobrali a muž ťa začal manipulovať. Bohužiaľ slušní ľudia nevidia, necítia, nepredpokladajú že protistrana je opak. Veria, ako aj ja a ty že keď sme dobré slušné, takí sú aj naši blízki. Až čas ukáže, aká je skutočnosť.
Ty sa snažíš pracovne aj rodinu udržať, ale tvoj muž iba firmu a majetok , lenže bez teba. On veľmi dobre vie že si pre neho lacná pracovná sila, zveľaďuješ jeho majetok, pričom nemáš nárok na nič. Keď deti vyrastú, alebo mu vbehne do cesty mladá srna, tak hádam vieš ako dopadneš. Daj si čas na premýšľanie a potom konaj, aspoň malé drobné kroky, nenápadné.
@spongebob1 manželka nie je neopomenuteľný dedič. Stačí, že jej manžel napíše závet a ju ani nespomenie a nezdedí nič
Rozvod, nič iné. Ti nevadí žiť s človekom, ktorý ťa zneužíva
FURT TI TO NEOTVORILO OČI?Rady milý úsmev a navariť večer nič. Tak si otvor starú diskusiu a zober si niečo z tých nesubmisívnych rád preboha alebo tak dožij bez ničoho a hlavne lásky a rešpektu. Čo viac Ti povedať. Povedané už bolo všetko.
ja neverim, že si ta ako ženu váži a nosi na rukach, ked tak vypočitavy, doslova svinskym spôsobom hrabe majetok pre seba...možeš tu pisať romany, ako si nevidela red flags, ako je niekto lakomý, musi byť taký v každej oblasti života
Ja neviem čo riešiš. Užívaj si život a šetrí popritom peniaze....
@sasa1310 a toto si mohol dať napísať na seba, ale je SPOLOCNY. Ak nebol vynaty z bsm a kupovaný za trvaniaanzelstva samozrejme....
Napísať si mohol čo chcel. Toto sa dá na súde ľahko napadnúť
@sasa1310 nekupil ho po svadbe ale pred nou
Tam pišeš, že ostal chladny - neviem, kde som spravila chybu..No chybu si spravila, že si chcela siahnut na jeho peniaze a majetok..Chorobne lakomi ludia citia v tej sekunde stav ohrozenia..chcel ta využit a odkopnut a teraz ty si narokujes, na to, čo je jeho a jemu sa to nepači
Nebude sa s tebou o tom bavit - preňho je to uzavrete, nevidi dôvod niečo ti davat...To znamena, že prinos tvojej prace sa v jeho očiach rovna nula..Zrejme ta považuje za menejcennú
Oči sa ti konečne otvorili a vidiš, že baby mali pravdu
A ako to chceš teraz riešiť? Ostat s nim a robit mu lacnu pracovnu silu a robit za stravu a posteĺ, alebo ideš dalej?
Budeš mu 30 rokov splacat hypoteku za byt, ktory bude vylučne uživat on?
Nehorazne svinstvo, ty si sa väčšinou tu hnevala na ĺudi, ked ti povedali do oči, ale manželik sa krasne vyfarbil..Už by som s nim neostala ani minutu
aspoň vidiš, že sme mali pravdu i ked je ťažko uveriť, že v 21.storoči ma takto niekto rozložene financie v manželstve
Toto je nekonečný príbeh. Autorke niet pomoci. Jej nestačilo 20 strán o tom, co ma urobiť. Teraz príde ďalších 20 strán tých istých dristov. Ďalšia rovnaká diskusia. Najskôr mi ta bolo autorka ľúto. Teraz už nie. Lebo tebe niet rady. Ta tvoja naivita je tak frustrujúca, až to snáď ani nemôže byť pravdivý príbeh.
@karolinakr presne tak. XY rokov sa bude podieľať na platení hypotéky na iba JEHO dom… Ja myslim, že ten dom neskôr prepíše na dcéru z prvého manželstva. Vzhľadom na to, že tá dcéra sa jej už zmienila o tom, že autorka raz ostane s holým zadkom, myslím, že to už majú s ocinkom aj dohodnuté.
Tu nie je priestor na také rady, je potrebné seriózne sedenie s advokátom.
@pralinka25 ty vieš aj na aký komentár som reagovala? A áno, hopsas písala, že kupovali (kamarátka) dom po svadbe.
@michaelam2
Omyl ..
Citujem autorku:
"autor
•
28. mar 2025
@tulipanik12 nie dom sa postavil počas vzťahu. Manželia sme sa stali až neskôr... Hypo platil len on ale financie som dala aj zo svojho. Po uzavretí manželstva sa hypo prepísala aj na mňa v rámci refinancovania"
Počas manželstva bol robený refinanc hypo a je písaná na oboch manželov.

Popisali ti toho v oboch prispevkoch dosť,je len na tebe ako,sa zariadiš a kedy zacnes myslieť sama na seba a hlavne kedy začnes aj konať.Na budovanie niecoho treba dvoch,ty si už konečne uvedom svoju poziciu v rodine aj vo firme,inak to nebude,muž nevidí dôvod nieco meniť. Deti pojdu svojou cestou,muž si môze najsť inú a tebe ostane na staršie a staré kolená čo? Do toho si uvedom akú neistú dobu tu máme,nik nevie čo este príde,dobré asi nič.Vsetko si premysli,urob si plán a začni konať,sama za seba.HNEĎ.