icon

Život v tieni manžela

28. mar 2025

Ahojte. Rozmýšľam čo ďalej so životom... Svoj život som obetovala rodine - deťom a manželovi... Keď som bola mladá mala som najskôr len zamestnanie neskôr som sa rozhodla pre vlastny projekt. V tom čase sa však aj manžel ( v tom čase priateľ) rozhodol podnikať a potreboval moju podporu... Takú psychickú, občas pomôcť s administratívou a tak... Potom sme sa začali baviť o svadbe a tak nejako prirodzene vyplynulo zo strany oboch že bude najlepšie aby som zostala doma a bola zamestnaná v mužovej firme a robila "holku pro všechno" a keď budú deti budem sa venovať deťom...
Manžel tvrdo pracoval, budoval nám bývanie,firmu a chcel aby som bola ja tá ktorá vytvorí teplo domova... Nuž... Dávalo mi to zmysel rozhodla som sa teda svoj projekt predať a oddať sa rodine... Všetko to bolo v poriadku medzi tým bola svadba narodili sa nám deti, po víkendoch som "vychovávala" ešte dcéru z predošlého vzťahu. Manžel prišiel domov a nemusel robiť nič. Každý deň upečený čerstvý koláč, teplá večer, nachystané jedlo na ďalší deň do práce, samozrejme popri tom som fakturovala, riešila úrady no časom chcel odo mňa v rámci firmy viac a viac a tam som už nemala ako zamestnanec dosah pretože bolo nutné to riešiť len s majiteľom/ konateľom... Manžel teda spravil zo mňa konateľku, na čo som sa ho opýtala prečo nie spolumajiteľku? Predsa podnik od začiatku budujem s ním robím prvé posledné tak azda to mohol aspoň navrhnúť. Vtedy ma odbil že konateľka je super pozícia a áno budovali sme to spolu ale predsa by si to chcel nechať vo svojom vlastníctve... Čo vám poviem prekvapilo ma to ale nejako som to neriešila, popravde na to nebol ani čas... Fungovala som s deťmi, všetky krúžky, aktivity, choroby na všetko som bola sama. Do toho domácnosť a "teplo" domova a ešte medzi tým lietať po úradoch, k účtovnicke, prípadne kontrola zamestnancov, riešenie zmlúv no... Bolo toho veľa... Roky idú, deti sú väčšie a väčšie a akosi sa zabudlo na všetko čo som za tie roky vybudovala ja. Manžel je čoraz divensji všetko si akosi privlastnuje. Keď spomeniem že by som sa rada vrstila do práce tak načo veď zarába dosť. Napriek všetkým čo som absolovala či už vo vzťahu alebo manželstve. Od stavania domu až po budovanie firmy pravda je taka že dnes nemám nič na svoje meno. Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...

karolinakr
29. mar 2025

@krtko1313 no a jak to dopadlo? toto su tie temy, ktore by mali byt červenou a apelovať na ĺudi, nech investuju s rozumom, či už ženy alebo muži v manželstve, vyučovat predmet - Financie vo vzťahu.
toto neni normálne..

tmonika
29. mar 2025

1. Nič nerobiť unáhlene. 2. Potrebuješ plán a k tomu zdravý rozum 3. Netlač na neho s prepisom. 4. Plán by bol taký dávať okamžite každé euro na tvoj účet, pýtať viac peňazi od neho drogérii, deti, výlet, domácnosť jedlo, jedlo jedlo a pod…. Všetko odkladať, 5. Zistiť ako sa dá z firmy viac vyťažiť 6. V normalnom vzťahu téma výplaty by bola asi riešiteľný, možno by som neška na zvyšovanie na papier ale zvýšenie príjemu lebo nestačia peniaze všetko ide hore… to že nechodite ba dovolenky kebo on pracuje, ehm no tak ale deti by isli radi na vylet - pytaj peniaze, odkladať odkladať odkladať, až by som mala nasporené, zatlačiť dať vyhotoviť zmluvy o prepise domu 1/2 na teba. A hneď budeš vedieť odkiaľ fúka. Dcéra má pravdu. Hovorím z vlastnej skúsenosti.

mischy00
29. mar 2025

Raz bola aj súdna sieň, tiež ona celá domácnosť, deti na nej, on ani nevedel ako sa volá detský lekár ich detí, mal firmu a ona v nej pracovala zadarmo, ved len pomáha priložiť ruku k dielu. A pánko si mal peniaze, voľnosť a milenku, ktorej platil drahý prenájom a dovolenky. Keď sa ho spýtala, čím si to zaslúžila, tak len povedal, lebo bola málo priebojna a on ma rád sebavedomé ženy 🤦‍♀️🤦‍♀️. Proste vypocitavy kkt

karolinakr
29. mar 2025

@mischy00 zlatokpky su veĺmi negativne vnímane, ale evidentne si vedia lepšie život zariadit ako obetava manželka

mischy00
29. mar 2025

@tmonika a nie je smutné, že jedna žena vo vzťahu musí takto vymýšľať a klamať muža, s ktorým chce zostať naveky,? Sporit si mimo a podobne? Ja rozumiem co píšeš ale keby ju považuje ze plnohodnotného partnera, osobu s ktorou chce stráviť svoj život, nieje predsa jeden jediný dôvod, aby nemohla mať firmu aj ona na seba, ved co sa tým zmení? Nič, pre neho vôbec nič. Jedine, ze to tak necíti a preto sa vyhýba spoločnému majetku a tu už niečo smrdí....

karolinakr
29. mar 2025

@mischy00 legalne na ňu nič neprepíše a ona nema paky si vybojovat svoj podiel, pre pokoj v rodine ustúpi
a este dotuje dceru, ale jej ofrfle aj peniaze na šaty - robi tam oficialne zadarmo otroka
ja poznam take ženy, čo celu vyplatu a dôchodok rozdaju rodine, detom, vnukom, švagrom a vyzeraju jak bezdomovkyne - neostane im na farbu na vlasy- polka čierna, polka sivá a kabat nosili, ešte ked Husák bol prezident
to sa realne deje, žiadny výmysel..všetci sú na 1.mieste, len žena na poslednom

mischy00
29. mar 2025

@karolinakr žiaľ, žije v peknom dome a keď si vypýta, ved jej dá. On ju neberie ako človeka, s ktorým chce zostarnut, je lacná pracovna sila, zatiaľ ako žena mu vyhovuje, ma 30 rokov, ešte je pomerne mladá, o deti sa stará, to nebude vymýšľať.
Ja mam s mužom normálne majetky na polku, ani jeden z nás z toho nikdy nerobil problém, lebo nás vzťah berieme, že chceme spolu zostarnut. Možno sa tak nestane, jeden nikdy nevie ale obaja si vážime jeden druhého tak, že nemáme potrebu so sebou vydžubávať týmto spôsobom.

cafelatte
29. mar 2025

Autorka zvaz že by si si nasla inú prácu, je možné že vtedy mu to dôjde, že si ťa malo cenil. Rozum do hrsti a skus všetko po dobrom, naozaj pozitivne, tomuto mužovi treba nenapadne pripomenut tvoje kvality. Myslím ze si teraz na rade ty a tvoje potreby, si dobra pracovitá, obetava, nápomocná, ešte môže všetko dobre dopadnúť.

krtko1313
29. mar 2025

@karolinakr no zle. Živoria. Exekútor berie peniaze, zostáva jej minimum na život. Veľmi z vysoka padla. Hrala sa v malom meste na bohyňu. A zrazu nás pozná. A on sa na celej veci zábava. Pekne sa zbavil záveskov. Ak to zostane na nej, do konca života to nesplatí.

ema22270
29. mar 2025

Ked nemate spolocny majeto, tak to je najvacsi problem... a hlavne, ked si lietala hore dole aj okolo firmy.. a do toho domacnost a deti.

romiada
29. mar 2025

@autorka keď je konateľka "super pozícia", tak prečo nie je konateľom tvoj muž? Vieš o tom,že vo veľa firmach je prave konateľom niekto koho môžu obetovat keby sa niečo stalo? Podstatné je kto je majiteľ. Ten si delí dividendy. A jednu vec nechapem: prečo nemaš ako konateľka na takej "super pozicii" pristup k účtu? Keď komunikuješ ako vraviš s uradmi a pod? Kto z firmy potom podpisuje napr.prikazy na uhradu vyplat a faktur? Tvoj muž Ta ma pekne pod kontrolou, poistenu že zostaneš. Lebo nemaš v podstate nejake dôležité rozhodovacie práva, majetok....a to je najlepšia cesta aby si robil on v živote čo chce - vratane toho že može mať milenku. Ak nechodi na dovolenky kvoli praci ,tak by som si tipla že preto lebo sa mu ani nechce a svoje zaujmy ma mimo Teba a Vašich detí. Rob fakt nenapadne male kroky aby si ochranila seba. Nielen pred nim ,že keby Ta vyšachoval ale napr.aj v pripade jeho umrtia nebodaj. Všetko čo ste nadobudli spolu, by dedila aj dcera z jeho prveho manželstva. Porad sa naozaj s pravnikom.

janozbudy69
30. mar 2025

@romiada súhlasím s Vami, on si z nej spravil bieleho koňa a opatrovateľku detí. Keď nemá potrebu ísť ani s vlastnými deťmi na dovolenky, tak to svedčí o jeho dvojitom živote. 99% že má milenku, možno aj viac 🤦Poznám osobne viacej takýchto podnikateľov čo" musia byť stále v práci "

zazka666
30. mar 2025

Ja by som začala právnikom, choď sa poradiť, ako by si sa stala spoluvlastnícky domu a podniku. Zároveň opras svoj podnikateľský zámer až pustí sa doňho. Nájmi pomoc do domácnosti, nech to on zaplatí. Ak by došlo k najhoršiemu, inšpirovala by som sa jednou pani so Španielska, ktorá žiadala finančnu kompenzáciu na manželovi za roky podpory a vedenia domácnosti
To predsa je nezaplatena práca, ktorú doma odvádzanie, nemôže sa tak brať donekonečna.
Dobre, že sa začínaš zamýšľať. Druhý krok by mala byť nejaká aktivita. Zabojuj za seba

zazka666
30. mar 2025

Prepáč, ale ty si normálne biely kôň, keby niečo , ty pôjdeš do basy. Si obyc otrok, otrocis v jeho firme a otrocis doma s otrocis aj pri výchove jeho detí . Nič nemáš a ešte aj tu almužnu , čo ti da, vrátiš späť. Choď za právnikom. To by som ako prvé a zatiaľ mu nič nehovor. Rob len tie kroky, ktoré ti poradí právnik.

zazka666
30. mar 2025

Najviac mi vadí, keď chybné kroky obhajujes láskou.

zazka666
30. mar 2025

@elzu a nehovoriac o tom, že ani to tvoje nie je celkom napoly, lebo makáš zadarmo v domácnosti a výchove detí. Ale ok, je to lepšie

zazka666
30. mar 2025

Najprv bez za dobrým právnikom, až potom rozhovor s ním.

zazka666
30. mar 2025

Nuž baby, tento link by som celý dala na povinne čítanie do školy , do kostolov, úradov , zabalila do drogérie, ku krémom a rúžom, aby sa ženám a dievčatám, mi konečne otvorili oči. Nie nejake depilovanie a výber kočíka a iné chobotiny sú dôležité , ale zabezpečenie a vlastná ochrana ešte pred vstupom do vzťahu sú dôležité. Láska tá môže pominut, ale to čo je na papieri vás môže zachrániť. Nevzdávajte sa vlastných mien a životov, práce , kontroly nad svojím majetkom, prestaňte sa toľko obetovať.. myslite najprv na seba a až potom na iných. Život máte len jeden a keď odídu deti, niekedy aj neverný manžel, partner , ostanete len vy a vaše zle rozhodnutia.

krisbar
30. mar 2025

Ste manzelia, cize keby sa muzovi cokolvel stalo, dedis. Horsie su na tom zeny, ktore ziju v part erstve. Tie nemaju NIC. VSETKO ide detom.

priscilla07
30. mar 2025

Novodobé otrokárstvo 🤦

zazka666
30. mar 2025

@priscilla07 ženy boli vždy majetkom mužov. Najprv otcov a potom mužov. Pred cca 100 rokmi a skôr za to nemohli, ale teraz je to len naša vina, že takto skončíme. Ako otrokyne. Lebo láska,! Alebo sprostota?

mischy00
30. mar 2025

@zazka666 mnohé ženy, žiaľ aj muži si aj dnes myslia, že len práca mimo domu, je práca. To co sa robí doma, deti, domácnosť je asi hobby, nestojí ani za zmienku. Preto ak si muž buduje biznis a zarába, tak predsa má na všetko nárok, on pracuje, platí, kupuje a žena je len taký doplnok, možno má aj niekde prácu ale tá určite nieje taká dôležitá ako mužova. On platí predsa hypotéku, tak čo si má čo žena nárokovať.....človek by bol až prekvapený, koľko žien takto funguje a rozmýšľa.

oblecenie99
30. mar 2025

Dobre som pochopila, že firma sa zakladala ešte PRED uzavretím manželstva?

mkiss
30. mar 2025

Fu rozmyšlaš dobre ale zase hlavne že ti to došlo.Najprv začni stym zvýšeným platu u manžela tiež aspoň 2000 však si konateľka riešiš toho dosť asi aj niečo vieš skúsenosti si nadobudla ak nebude súhlasiť tak si začni hľadať robotu z výšším príjmom ale treba otvorene hovoriť aj dotyčnym a máte vôbec nejaký vzťah spoločne dovolenky dotyky a podobne nevyužíva tá uplne

autor
30. mar 2025
autor
30. mar 2025

@mkiss nie na dovolenky nechodíme... V podstate manžel trávi veľa času v práci a ma konciky, ja fungujem s detmi, ale vieme si vyjsť raz za čas na rande aleno keď sú deti u babky tak máme čas pre seba

mkiss
Autor odpoveď zmazal
mkiss
30. mar 2025

A koľko máš rokov?

zazka666
30. mar 2025

@mischy00 Viem. Preto tu márnim čas a píšem, ak by sa mi podarilo aspoň jednej babenke otvoriť oči, že nie všetko čo je láska, je láskavé pre ženu a že nemá všetky vajíčka vkladať do jedného košíčka a často krát do toho nesprávneho.....

enmery
30. mar 2025

@zazka666 https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/problemy-v-manzelstve-11/?page=3#post-88957163
Súhlasím s Tebou. V tejto téme ma manželka manžela manipulátora, chorobného žiarlivca, psychického tyrana. A aj tak jej dokáže dospelá žena poradiť, že on taký je, lebo ona mu nedá. Ešte aj ona sa má snažiť. Ja už niekedy iba sedím s otvorenými ústami.😳