Život v tieni manžela
Ahojte. Rozmýšľam čo ďalej so životom... Svoj život som obetovala rodine - deťom a manželovi... Keď som bola mladá mala som najskôr len zamestnanie neskôr som sa rozhodla pre vlastny projekt. V tom čase sa však aj manžel ( v tom čase priateľ) rozhodol podnikať a potreboval moju podporu... Takú psychickú, občas pomôcť s administratívou a tak... Potom sme sa začali baviť o svadbe a tak nejako prirodzene vyplynulo zo strany oboch že bude najlepšie aby som zostala doma a bola zamestnaná v mužovej firme a robila "holku pro všechno" a keď budú deti budem sa venovať deťom...
Manžel tvrdo pracoval, budoval nám bývanie,firmu a chcel aby som bola ja tá ktorá vytvorí teplo domova... Nuž... Dávalo mi to zmysel rozhodla som sa teda svoj projekt predať a oddať sa rodine... Všetko to bolo v poriadku medzi tým bola svadba narodili sa nám deti, po víkendoch som "vychovávala" ešte dcéru z predošlého vzťahu. Manžel prišiel domov a nemusel robiť nič. Každý deň upečený čerstvý koláč, teplá večer, nachystané jedlo na ďalší deň do práce, samozrejme popri tom som fakturovala, riešila úrady no časom chcel odo mňa v rámci firmy viac a viac a tam som už nemala ako zamestnanec dosah pretože bolo nutné to riešiť len s majiteľom/ konateľom... Manžel teda spravil zo mňa konateľku, na čo som sa ho opýtala prečo nie spolumajiteľku? Predsa podnik od začiatku budujem s ním robím prvé posledné tak azda to mohol aspoň navrhnúť. Vtedy ma odbil že konateľka je super pozícia a áno budovali sme to spolu ale predsa by si to chcel nechať vo svojom vlastníctve... Čo vám poviem prekvapilo ma to ale nejako som to neriešila, popravde na to nebol ani čas... Fungovala som s deťmi, všetky krúžky, aktivity, choroby na všetko som bola sama. Do toho domácnosť a "teplo" domova a ešte medzi tým lietať po úradoch, k účtovnicke, prípadne kontrola zamestnancov, riešenie zmlúv no... Bolo toho veľa... Roky idú, deti sú väčšie a väčšie a akosi sa zabudlo na všetko čo som za tie roky vybudovala ja. Manžel je čoraz divensji všetko si akosi privlastnuje. Keď spomeniem že by som sa rada vrstila do práce tak načo veď zarába dosť. Napriek všetkým čo som absolovala či už vo vzťahu alebo manželstve. Od stavania domu až po budovanie firmy pravda je taka že dnes nemám nič na svoje meno. Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...
ty sa nehnevaj na ženy, čo ti tu pišu..ty sa hnevaj na manžela..tvoj pristup vlastne vysvetĺuje, kde je problem...hnevaš sa na toho, kto ti pravdu hovorí, na toho kto ťa obtiahol aj o trenky a vyzliekol z kože sa nehnevaš..ty si sama sebe najväčším problémom a nepriateĺom..a mysliš si, že každy ti chce zle..baby ti tu venovali 8 stran..to, že si zaĺubena - každy raz bol, hluchy a slepy - neposluchli sme rodičov a doplatili sme na to..
si mladá, máš šancu na novy začiatok...nemusiš nikoho počuvať, rob si po svojom..za 10 rokov sem napišeš, ale ta diskusia už uplne inak bude vyzerať a zas len budeš hĺadať vinníka vonku, len nie v sebe, hoci ťa tu 100 ĺudí varovalo..
niekto sa uči na vlastných chybach, niekto na cudzich, niekto vôbec..
sa rozhodni, ktorá chceš byť✌️
Tu už je každá rada zbytočná:( 10 žien ju varuje, ze ma ist najprv za právnikom a potajme pracovať na svojom zabezpečení, 2 naivné jej napíšu, nech sa pekne oblečie, navarí a skúsi to po dobrotky - a ona si vyberie tu druhu možnosť...
plat adekvatny si vyhĺadaj na platy.sk koĺko máš dostavať za tvoju funkciu, alebo ti dá - alebo dám výpoveď..zaplatila gazdinu a prestala by som 100% času venovat domacnosti a jeho firme
a mala čas aj pre seba
@karolinakr myslím si, že toto neurobí. To už by bolo "moc", keď bola 10 rokov otrokom za minimalku v praci i doma. A este z toho aj náklady plati🤦♀️ pán manžel asi vie, prečo si ju "vybral". Autorka je taka poddajna LPS 👌
Podla vsetkeho si pracovne velmi sikovna, co keby si si zacala hladat dobre platene miesto v podobne firme a jeho postavila pred hotovu vec s argumentom, ze za minimalnu mzdu a bez vlastnickeho podielu nie si motivovana tam dalej pracovat? Nepohlo by to nim?a kazda zena by mala mat svoj rezervny tajny fond, tak s tym zacni….pises, ze vsetko tahas Ty z minimalnej mzdy-to si neviem predstavit, ze energie, stravu pre 5-clennu rodinu a oblecenie pre seba a deti….ja som ekonom a nech pocitam akokolvek, nejako mi to nevychadza…bud ste velmi skromni, alebo si genius🙂🙂🙂
@elzena2 to ale nie je pravda čo píšeš. Pravnika mám už dohodnutého, čakám na termín stretnutia. A to že som nám pripravila pekný večer aby sme sa uvoľnili a aby sme spolu stravili voľné chvíle a využili fakt že deti nie sú doma, pričom som predsa chcela ešte férovo skúsiť vecí riešiť najskôr s ním a na rovinu príde mne ako dobrý nápad. Ja bohužiaľ v sebe nemám to čo vy alebo on. Proste to tak je
@beataxxx tak hlavne som napisala že platím čo sa dá a na ostatné mi dá manžel keď si vypytam. Platím elektriku mesačný veľký nakup v drogérii a oblečenie. Stravu max dva malé nákupy ostatné už pýtam od manžela... Myslím že na deťoch nešetrime a žijeme nadštandardne. Len mne neostáva nič pre seba nedajbože na rezervu. To bohužiaľ nevychádza
Toto chapem a dobry napad chciet nieco navrhnut vobec vo vztahu. Zase sa to da pouzit ako dokaz o mediacii z Tvojej strany. Aspon tak to bral sud u nas v pripade inej veci v rodine. Ze taketo stretnutie bol pokus o mediaciu bez natlaku
Baby ja viem že som to urobila zle, som si toho vedoma, že som bola naivna a myslela som si že môj prístup je správny. Ale snažím sa to riešiť. Ale tiež to zrazu nejde zo dňa na deň keď som takto žila niekoľko rokov. Nerobte tu zo mňa zas nejakú hlupanu. Už to nevrátim späť ale snažím sa to celé nejako vyriešiť. A napriek všetkému čo mi povedal aj manžel mi nepríde ok prístup prísť a zrazu začať používať buď alebo 🤷🏼♀️ viac ako 10 rokov to fungovalo inak... Tak to musím trošku s rozumom celé rozplietat
Hlavne sa nevzdávaj si mladá život máš pred sebou máš deti ktoré ťa potrebujú najprv si nájdi prácu a tiež začni hrať hru ako on rob len svoje a pre deti a začni riešiť právnika každý vidí scenáre ako to skonči a najhoršie .Uvedomila si si že nieje to vporiadku začni to riesiť postupne deti už nie sú až tak malé a budú stále väčšie a väčšie a čas ukáže celú pravdu či mu vôbec stojiš zato a keďže ste manželia tak nič nemusiš ziskať ale dlhy podelia čiže určite právnika dokonca odbornú pomoc psychológa ktorý mu povieš ako to u vás presne je on ťa navodí na nejakú cestu či je správne to čo si myslíš.Prajem veľa úspechov s dobrým koncom neboj my ženy zvládneme všetko
Dobre ťa ojebabral ma sluzku lacnú pracovnú silu a ty si single mamička s holým zadkom. Všetko je jeho. Neviem prečo ženy nechajú so sebou takto zametat. Ok. Teplo domova. Preložené budeš mi skákať okolo zadku. Vytvoriť domov neznamená robiť slúžku. Všimla si si že už skončil stredovek? Skrátka bez toho aby si vlastnila so všetkého polovicu už nehnes prstom. Stavím sa že sa začnú diať veci. Len mám takú blbu obavu že z jeho strany tam je porucha osobnosti a dobre ma všetko poistené v tvoj neprospech. Ta dynamika vzťahu by tomu napovedala. Bohužiaľ si to nechala zájsť ďaleko a on vedel ako ta zmanipulovať a olepil ťa rečami takýto to vedia na dobre duše. Je obrovská chyba sa pre chlapa a vzťah vzdať seba svojho života a nemať nič mimo vzťah. Žena ak sa niečo stane ostáva s ničím a si príliš mladá a schopná aby tvoj život bol iba muž a jeho potreby.
Ono to nefungovalo inak. On s Tebou robil presne toto-buď alebo. A ty zase chceš okolo neho tancovať. Načo sa taky chlap žení, keď ženu nemiluje a využíva ju do kosti. Ty sa preber a začni to riešiť, ako Ti poradili baby. Žiadne tancovanie okolo magora-asi budeš nemilo prekvapená, akú tvar Ti ukáže ešte len. Ale nikto z nás to za Teba neurobí. Inak sa obávam, že Ťa čaká brutálny pád na hubu a možno potom sa spamätáš.
@enmery presne tak !!
ja si myslim, že dostane amok ! už len z toho popisu, kolko venuje deťom a ako sa chova k nej..nema ju za nič
@enmery prečo by ju miloval? Bez toho sa dá v pohode oženiť ak chlap potrebuje slúžku občas sex a servis aby si mohol zit svoj život. Ona je vlastne taký jeho domáci robot. Miluješ mixér? Asi o tom to celé je. Pre výhody. Našiel babu ktorá je ochotná sa nechať využívať. Vieš koľko ušetril na x ludoch ktorých robotu za suviks zastane ona? Stavím sa že ma aj milenku. Úspešný pán podnikateľ. A k tej psychickej opore na začiatku. Chlap potrebuje oporu od ženy? Ha? Nema to byť opačne? A keď aj. Kedy bude on oporou jej? Ten chlap berie berie a berie
No, máš 33 a nevlastnis absolútne nič, napriek tomu že celý čas tvrdo pracuješ.
Upratujes cudzí dom, tak to proste vyfakturuj. Naceň mu, koľko stojí všetka ta praca. On si potom vypýta od teba nájom. Aspoň si potvrdíte, že vás vzťah je úplná sra.ka. Alebo nerieš s ním nič. Všetko s právnikom. On ta ma za nič, takže vie, že za právnikom nepôjdeš, že stačí kým výchovas deti a potom ta vykopne. Tak ho prekvap a ta právnikom chod. Ty to musis vyriešiť. Poznám rodinu kde žena takto všetko riešila a veľmi zle to pre nu dopadlo. Ty si mladá, rieš to. Inak ta ten chlap zničí.
@sova7 Veď ja viem, že tento ju nemiluje. Jeden psychicky zdravý muž chce pre svoju milovanú to naj a berie je ako seberovnú. Autorke to nedopína, že jej ubieha čas. Zase chce s ním niečo po dobrom riešiť. Presne týmto štýlom za 10 rokov poriešila 💩Ešte asi potrvá, kým ona pochopí, že jej manžel ju nemiluje a len využíva a to preto, lebo ona mu to dovoľuje.
Suhlasim autorka absolutne, ze treba ist na to s rozumom, urcite nie hrrr. Drzim ti velmi palce.
čo urobiš, ked ti povie nie? aky je založny plan B?
však už ti povedal, že si vypočitavá ( pritom je on)
ty buchneš po stole, on povie nie - a si nahratá
kolko ma rokov? nie je to tak, že ty 30 a on 50? stary skusený? lebo fakt si inak neviem predstavit, čo ta drži pri 30ročnom lakomcovi?to je pekne, že ideš nanho pekne, ale už teraz ti hovorim, ani pekne slovo, večera, sex a buchanie po stole ti nepomôžu - človek chorobne lakomy na peniaze ma jedneho boha - to su peniaze a nevzda sa ich ani pre jedno z vymenovaného...potom napiš, jak si dopadla
krok 1: darovacia zmluva na dom z jeho strany, ak ste ho nenadobudli počas manželstva. Kataster pri zapisovaní skutočne neskúma, kto je slobodný a kto ženatý, takže zápis na katastri nemá až takú váhu, ako si ľudia myslia. Aj môj muž mal také stavy, nakoľko ja vlastním viac pozemkov, že si chcel kúpiť nejaké aj on, trúba a urobil kúpnu zmluvu a myslí si, že na katastri je on, tak je to jeho. No prd, je to aj moje, lebo BSM a vyplatenie šlo zo spoločných peňazí.
krok 2: zruš konateľku, a nájdi si zamestnanie s normálnou výplatou. nech to hodí na maďarského bezďáka ako všetci "top páni podnikatelia".
krok 3: zisti s právnikom, ako presne to je s vlastníctvom firmy. https://ficek.sk/ma-manzelka-narok-na-podiel-vo...
je dosť možné, že nárok budeš po rozvode mať. Máš k dispo všetky účtovnícke operácie, máš navrch viac, ako si myslíš 😉
Vsetko uz asi povedane, len dotuknem, ze 💔laska ak u vas bola, tak davno odisla. Nemas ho len sama pre seba, ale jeho prva dcera ako posol zlych sprav smerom k tebe, je huckana mamkou (snaz sa nieco viac o nej zistit) a ta ho tuneluje a uziva nadramec plody vasej prace. Vie to s nim, narozdiel od teba, k tebe ziadna ucta-Mozno jej nastrka 1000 za mesiac, tolko tebe neda plat, aj ked by ti mohol dopriat 3000 a polku domu na pismo. Ako strasne sa doba zmenila, suseda tiez isla k chlapovi do domu v 1977 a on mal cely ich zivot ten dom v 1/1,po ovdoveni ho cely dala na dceru, synovia suhlasili, boli vyplateni pri odchode z domu. Nikto sa nad tym nezamyslal, ze by z tej matky teoreticky mohla byt bezdomovkyna. Ich syn dal zasa 75% financii na byt a LV maju zo zenou v BSM. Ten tvoj chlap ozaj, radsej ako teba a vase deti ma dom, majetok, ucty, mamonu.... 🔥
🚩🚩🚩Nedávno mi dcéra z predošlého vzťahu povedala že raz ma aj tak odtiaľto vyhodí... Premýšľam čo ďalej...🚩🚩🚩
@kasssiopea presne tak! Platím hypo len vtedy ak je ta nehnuteľnosť aj moja inak ja platím niekomu jeho dom kde mi láskavo dovolil bývať. Ojeb
@oblecenie99 nie je to jeho vychcanost potom? Že firma nebude súčasťou BSM lebo nebola vytvorená v čase manželstva. Ak ona nie je spolumajiteľ v prípade rozvodu nedostane s firmy nič
@sova7 ja som sa tomu nikdy bližšie nevenovala, ale pre autorku by nebolo zle staviť sa u advokáta na pokec. Ak on nadobudol podiel vo firme pred uzavretím manželstva, tak obchodný podiel je síce len jeho výlučným vlastníctvom, ale výnosy či úžitky z tohto vlastníctva by podľa judikatúry už mali patriť do BSM. Čiže aj taký zisk, ak bol vyplatený.
@oblecenie99 až takto detailne to neovládam určite by bolo dobré ísť za právnikom. Pan manžel vie čo robí a vie prečo nechce aby bola spolumajitelkou je to silný súper

@autorka ako to riešime my doma? Uprimne, väčšina asi nerieši, lebo nema muža chrapuna... tie ostatne pravdepodne držia hubu a krok, poslúchajú aby neskončili na dlažbe s igelitkami a deťmi. Napísali sme ti tu už, aby si sa poradila s právnikom co a ako. A potom je už zvyšok na tebe. Ja by som začala tým, že by som si dala minimálne plat ako "pan" manžel. Ak by bola reakcia ze nie, ok, hľadaj si potom iného, ja rozbieham si svoje. Atď.