Životné trápenie v manželstve
Sme spolu s mm vyše 18 rokov. Zažili sme spolu veľa, no nedávam to už. Máme 2 dcéry. Nespájajú nás našťastie žiadne hypotéky ani úvery. Pred cca 5 rokmi sa to dosť zhoršilo, keď som naozaj náhodou objavila v jeho pc video na ktorom som bola ja, v skratke nainštaloval v našej spálni kameru a neskôr som zistila , že vyše roka nezostával v práci ale chodil na miesta kde chodia páriky sexovať a on sa na nich odbavoval. Napriek dohovorom o liečbe a všetkému robí to ďalej doteraz. Za posledných cca 7 rokov som pracovala dokopy cca 3 roky, viem , že je moja chyba , že nezoberiem hocijakú prácu ale snažím sa. Popri práci som si urobila aj vysokú. No on je z toho chorý, vadí mu to nenormálne aj keď sme finančne ok. Doma všetko zabezpečuje ja od potravín po všetko, nevie ani kde má ponožky. On okrem chodenia do práce nerobí nič,vôbec nič(bývame v RD).Kontroluje všetky financie, bez jeho vedomia nemôžem minúť ani cent, všetko zapisuje, ak kúpim niečo čo sa mu vidí drahé tak vrieska nenormálne, celkovo je nervák. Nešoférujem to mu tiež vadí, ja som celkovo taký introvert a viem, že na cestu nepatrím. Posledné mesiace denne myslím na to aby si našiel inú a odišiel, už sme sa bavili o rozvode a on vie, že ja som slabá, pri predstave , že som doslova zlyhala a moje deti nebudú mať normálnu rodinu mi je zle..
Toto nepochopím. Prečo žena dokáže byť dobrovoľne závislá na chlapovi? Je to lenivosť, pohodlnosť? Alebo prečo? Pochopím ženy, ktoré sú po RD na polovičnom úväzku, prípadne sú nejaký čas doma kým si nájdu systém, ale tu sú deti veľké, tak prečo?
@anonym_autor prečo si v lete nebrigadovala?
Bývaš s rodičmi a nemáš malé deti.
Moja 17r dcéra cele leto maká, nech si môže kúpiť co chce.
Ty prečo swdis doma..v tescu poobede si mohla cele leto odkladať tovar..čokoľvek, ty mas pomoc, rodičov.
@mk22 odkial vies, ze som nebrigadovala? nepisem tu vsetko ..
Tak vidíš, možno naozaj jeho nadradenosť pramení v obavách, že po manželstve nemá kde zakotviť a tak sa ťa snaží utvrdiť v tvojej nesamostatnosti. Pozri - máš veľký bonus vo vlastníctve domu, už to by ti malo dodať sebaistotu v komunikácii s ním, nerezignuj pri hľadaní práce, rodičia ti zrejme s deťmi pomôžu, s trochou sebavedomia a asertivity to zvládneš a s odstupom času sa budeš diviť sama sebe, že si s ním neskončila skôr.
Pamätám si že si tu už o tom honičovi písala, že ?
A nič si odvtedy neurobila.
Neurobíš ani teraz.
@anonym_664957 nikto nic netusi ...keby to omylom nenajdem , nerozumiem prco sa to vsetko tak stalo...a on v sebe vobec chybu nevidi, ani ked navrieska na mna ako aj dnes...vobec nic, ide dalej akoby nic..
@anonym_autor ty mas vlastny dom, rodicov co ta podporia a nevies odist? Ja som odisla od dobreho cloveka, ale z nefunkcneho vztahu sama bez podpory s dvoma detmi v podstate bez prace..
@mk22 odkial vies, ze som nebrigadovala? nepisem tu vsetko ..
@anonym_autor tak sa pýtam.
Tak ked si brigádovala mala si svoje peniaze,to ti vydeloval z tvojho?
Ty si z tých co sedia fnuksju a prstom nepohnu a placuuuuuu ze chcú úplnú rodinu.
Tak sed, fnuksj čakaj...nerob nič.
Jedine koho mi je luto sú tvoje dcéry.
@anonym_autor tak sa pýtam.
Tak ked si brigádovala mala si svoje peniaze,to ti vydeloval z tvojho?
Ty si z tých co sedia fnuksju a prstom nepohnu a placuuuuuu ze chcú úplnú rodinu.
Tak sed, fnuksj čakaj...nerob nič.
Jedine koho mi je luto sú tvoje dcéry.
@mk22 nic normalne mi nepises , tak sa chod venovat svojej rodine a prestan rypat
@mk22 nic normalne mi nepises , tak sa chod venovat svojej rodine a prestan rypat
@anonym_autor kde rypem?
Sa ti zle cita pravda? Nič normálne nepíšem??
Tak si počkaj na ľútostive odpovede. Zrejme chceš čítať niečo iné.
Hej, hej čakaj, tebe škoda radiť.
Ja sa venujem, chod aj ty,spísať mužovi zoznam,kolko si minula.
Sa mu ani nečudujem ze peni, ved ty prd vieš čo je to zarobiť platiť, žiť...ty sedíš a čakáš a este sa urazas.
@anonym_autor autorka, úchyl, čo doma sleduje ženu kamerou potajomky a má gule sa zobrať von sledovať sexujuce páry a honiť si ho pri tom má gule aj na iné veci. To že sleduje dcéry pri prezliekaní a sprche sa mi zdá veľmi pravdepodobné.Radsej ti ani nebudem písať, čo všetko pri takých uchyloch môžeš čakať. Ale ti vravím vyhoď ho čo najskôr a daj si dom od povaly po pivnicu skontrolovať profikmi a zabezpečovacie systémy. Pri zverení dcér do starostlivosti otca žiadaj psycho a sexuologické posudky. Zober si právnika.
@simsalabim velmi sa trapim, predstava , ze som si znicila zivot, tak ma zdeptal, ze si myslim, ze je vsetko moja vina
@anonym_autor deti už sú dosť veľké na to, aby pochopili, že nejdeš rozbíjať rodinu, ale zachrániť ich mamu od pohromy.
Len aby si neostala sama a uz rozmyslas nad nejakym, co by ta zachranil, drzis doma chuja … urobilo by ti dobre porozpravat sa s profesionalom… niekde v tvojom detstve/ vychove bolo nieco zle a nesies to so sebou. Tvoj dom, tvoje rohodnutie, on nie je na koni … on je ten trulo s igelitkou ..:. Keby to bolo opacne garde … jeho dom a ty s igelitkou - ver tomu, ze si zbieras veci na chodniku. Dava ta dole lebo nema kam ist asi, keby si ho vyhodila …. Pritom by ti vlastne mal bozkavat nohy. nemas normalnu rodinu - muz uchyl a ekonomicky tyran, matka sucha nohami a zatvara oci v style nemas chlapa nemas pravdy - aj keby to najvacsie h…o bolo, skace ako personal miesto toho aby isla do roboty a nabrala trocha samostatnosti. A deti … tie len polutovat … nenapadlo ta, ze ak neukazes detom, ze vies byt silna donesu domov rovnakeho degesa ako mas ty? Zlyhavas len v tom, ze ho drzis pri sebe. Davaj pozor na dcery, aby k nim v noci nechodil .. najviac zneuzivani je priamo v rodine a su aj j…. Matere to vidia a prd urobia, lebo by ostali bez chlapa …(ako tie 2 truby v CZ … zastrelila by som toho chlapa a ich dve asi tiez)
Tak nechapem, on hulaka, krici za kazdy cent a rodicia su slepi a hluchi? Keby mne dakto hulakal po dcere, tak sa ale ze ozvem a vyhodim ho ja z domu. Pre dobro tych deti. Toto nie je ani pravda hadam. Ako si mohli nevsimnut?
@arabeska je tu aj jeden nas spolocny znami, uz viac rokov je to take medzi nami,ze citim obojstrannu naklonost, chemiu, pocit ako by sme sa poznali roky ...proste vidim na to na nom...v ociach....samozrejme nikdy nic nebolo ...ale ...je ku mne vzdy velmi dobry ...
@anonym_autor začni byť samostatná a nie už sa pozeráš po ďalšom "sponzorovi" 🤦♀️
☕ No, nevstupovala by som mu do jeho sexuality. To čo nevonia tebe, je ešte pre neho vzrušujúce. Po toľkých rokoch a 2 deťoch už nemáš chuť. On to potrebuje, nemáš právo ho žiadať o opak. Na videách si ty, no a čo – buď rada, že tam nenahral kolegyňu,... veď je to pre teba česť, že si pre neho ešte stále sexy. Mnoho mužov, žien má sex- predstavy, túži po rôznych praktikách. Je to uhol pohľadu... Rozumiem si konzervatívnejšia, to je v poriadku. Ale nemala by si ho obmedzovať. Neviem či je správne z neho robiť „úchyla“ v súvislosti s tým, čo píšeš. Nemá vzrušenie doma, hľadá ho inde, navyše nepíšeš, že by ten sex mal s niekým inde. V podstate ti je verný, ... hádam nechceš vládnuť jeho myšlienkam, predstavám... Skús sa na to aj takto pozrieť. Navyše, keď chlapa pripravíš o sexuálne potešenie a on lenivec tiež nič nepodnikne, tak rýchlejšie starne. Chceš radšej aby sa z neho stal sexuálny deviant, ktorý bude po nociach naháňať ženy?
Si šikovná žena, o všetko sa postaráš. To, že len ty a on nie je zrejme spôsobené aj tým, že si doma, máš na to čas, je to tvoje poslanie. Jasné, že by mohol pomôcť, nenaučila si ho včas. Ale, pozri na to takto. Peniaze donesie? Pracuje. No vidíš, aj keď je držgroš, postará sa. Ale, rozumiem, je to nervák, ktorý sa ti už zunoval. Ty vieš, či je to už na rozvod. Ak áno, uvedom si, že ak nebudeš konať, utečú ti pomedzi prsty posledné roky, v ktorých by si mohla žiť tak ako si to predstavuješ. Píšeš „...už sme sa bavili o rozvode a on vie, že ja som slabá, pri predstave , že som doslova zlyhala a moje deti nebudú mať normálnu rodinu mi je zle...“ Tvoje deti už nie sú malé. Majú teraz normálnu rodinu ??? No vidíš. Tú pretvárku čo s ním v dome žiješ asi nenazývame „normálna rodina“. Prestaň sa podceňovať a rozveď sa. Žena, ktorá zvládla vyštudovať výšku, nie je žiadna hlupaňa, padavka. Žena, ktorá manželstvu, mužovi a deťom venovala 18 r. života už má odrobené! Rozumieš? Nezlyhávaš, začínaš novú etapu života. Tak sa rozhýb a konaj, rieš to "trápenie v manželstve" ako si to nazvala. Mohla by si začať robiť, aby si využila tú VŠ, ktorú si vyštudovala a zvýšila si sebavedomie a žila, dobehla to čo si zameškala. Držím prsty 🌞.
@arabeska je tu aj jeden nas spolocny znami, uz viac rokov je to take medzi nami,ze citim obojstrannu naklonost, chemiu, pocit ako by sme sa poznali roky ...proste vidim na to na nom...v ociach....samozrejme nikdy nic nebolo ...ale ...je ku mne vzdy velmi dobry ...
@anonym_autor prosim Ta, nefixuj sa na ZIADNEHO INEHO CHLAPA, skocis ako taka emocne osklbana hus do dalsej pasce. Neries ineho chlapa, len kvoli strachu zo samoty. Aby si neskocila z blata do kaluze. Baby Ti dobre radia, zamestnaj sa, spocitaj, potom podaj ziadost o rozvod, zverenie deti a papa.
@anonym_autor myslim si, ze tebe niet pomoci. Ty chces totiz zacat pracovat preto, aby sa ten tvoj vykvet nechcel s tebou rozviest.... Ty si ten typ zeny, ktory by sa po rozvode zavesil na prveho dalsieho chlapa, ktory pojde okolo, lebo si o sebe myslis, ze absolutne vobec nic sama nedokazes, ani ten blby vodicak.
Tak ti teda zhrniem este raz, co ti tu baby napisali: Mas zacat pracovat preto, aby si sa ho mohla zbavit, ked budes samostatna. Mas zacat pracovat hocikde, trebars aj v Tescu, a popritom hladat nieco v suvislosti s tvojim vzdelanim, chodit na pohovory, ale uz pracovat. Vtedy sa nemusis obavat, ze by ti chlap "vzal" deti (to ako sa vlastne robi?) Najvacsia chyba je sediet a umarat sa, ci ta vezmu na jeden konkretny pohovor a vyhovarat sa, ze ved ma nevzali, tak nepracujem.
Vodicak si mozes urobit na automat a na zaciatok kupit mensi ojazdeny automat. Soferovat automat je velmi podobne ako auticka na kolotoci. Urcite nie si taky debil, ze by si to nezvladla, ked si dokazala urobit VS.
Kazdy jeden krok, ktory urobis k svojej samostatnosti ta posunie vpred k slobode, kazdy jeden krok ti da pocit vitazstva a zadostucinenia. Najtazsie je zacat, ale potom to uz pojde....
☕ No, nevstupovala by som mu do jeho sexuality. To čo nevonia tebe, je ešte pre neho vzrušujúce. Po toľkých rokoch a 2 deťoch už nemáš chuť. On to potrebuje, nemáš právo ho žiadať o opak. Na videách si ty, no a čo – buď rada, že tam nenahral kolegyňu,... veď je to pre teba česť, že si pre neho ešte stále sexy. Mnoho mužov, žien má sex- predstavy, túži po rôznych praktikách. Je to uhol pohľadu... Rozumiem si konzervatívnejšia, to je v poriadku. Ale nemala by si ho obmedzovať. Neviem či je správne z neho robiť „úchyla“ v súvislosti s tým, čo píšeš. Nemá vzrušenie doma, hľadá ho inde, navyše nepíšeš, že by ten sex mal s niekým inde. V podstate ti je verný, ... hádam nechceš vládnuť jeho myšlienkam, predstavám... Skús sa na to aj takto pozrieť. Navyše, keď chlapa pripravíš o sexuálne potešenie a on lenivec tiež nič nepodnikne, tak rýchlejšie starne. Chceš radšej aby sa z neho stal sexuálny deviant, ktorý bude po nociach naháňať ženy?
Si šikovná žena, o všetko sa postaráš. To, že len ty a on nie je zrejme spôsobené aj tým, že si doma, máš na to čas, je to tvoje poslanie. Jasné, že by mohol pomôcť, nenaučila si ho včas. Ale, pozri na to takto. Peniaze donesie? Pracuje. No vidíš, aj keď je držgroš, postará sa. Ale, rozumiem, je to nervák, ktorý sa ti už zunoval. Ty vieš, či je to už na rozvod. Ak áno, uvedom si, že ak nebudeš konať, utečú ti pomedzi prsty posledné roky, v ktorých by si mohla žiť tak ako si to predstavuješ. Píšeš „...už sme sa bavili o rozvode a on vie, že ja som slabá, pri predstave , že som doslova zlyhala a moje deti nebudú mať normálnu rodinu mi je zle...“ Tvoje deti už nie sú malé. Majú teraz normálnu rodinu ??? No vidíš. Tú pretvárku čo s ním v dome žiješ asi nenazývame „normálna rodina“. Prestaň sa podceňovať a rozveď sa. Žena, ktorá zvládla vyštudovať výšku, nie je žiadna hlupaňa, padavka. Žena, ktorá manželstvu, mužovi a deťom venovala 18 r. života už má odrobené! Rozumieš? Nezlyhávaš, začínaš novú etapu života. Tak sa rozhýb a konaj, rieš to "trápenie v manželstve" ako si to nazvala. Mohla by si začať robiť, aby si využila tú VŠ, ktorú si vyštudovala a zvýšila si sebavedomie a žila, dobehla to čo si zameškala. Držím prsty 🌞.
@amazonka13 nemôžem uveriť, čo tu píšeš, vieš že zhotovovanie video a zvukových záznamov bez súhlasu tých ľudí je TRESTNE??! Sexualita je jedna vec a páchanie trestného činu vec druhá.
@anonym_autor no dobre, tak si sa tu poľutovala, ja ti rozumiem. ale poviem ti pravdu, už mi z týchto príbehov na koňovi ide už vybuchnúť hlava a zamýšľam sa nad tým, kde všade rodičia spravili chyby vo výchove a čo za generáciu žien vychovali - len seď, nevyskakuj, ty buď len pekná, milá, nevytŕčaj, drž hubu a krok. výsledkom je generácia žien, ktoré môžeme nazvať "rohožky" - nechajú po sebe šliapať do nemlátom, s pocitom absolútnej neschopnosti byť a žiť bez chlapa. to, čo si máš uvedomiť, je, že to, či generačnú traumu presunieš na svoje deti, máš vo svojich rukách. je to len jeden gombík v hlave, ktorý prepneš a povieš si: dosť. pôjdeš na úrad práce, sociálnych vecí, vyhľadáš kuratelu, alebo akúkoľvek pracovníčku, následne pôjdeš na chatgpt, požiadaš ho, aby ti napísal, ako sa píše návrh na rozvod, večer si k tomu sadneš a naťukáš tam všetky dôvody, ktoré ťa k tomu vedú. následne pôjdeš za partnerom a oznámiš mu, že zajtra chceš, aby opustil tvoj dom, pretože sa s ním rozchádzaš. posadíš si deti a povieš im, že sa idete rozvádzať,a le nie je to ich chyba. potom otvoríš inú sociálnu sieť, dáš sa do skupín, práca brigády atď z tvojho mesta a hľadáš, píšeš. niečo nájdeš, práce je dosť. ja vodičák nemám, mám paniku a nikdy to nemienim robiť iba rpeto, že sa to má. uvedomujem si, ako veľmi by som ohrozila seba i druhých, rozvíjajú s ami úzkosti, enviem si predstavi v tomto stave šoférovať a byť zodpovedná. my sme auto doma nikdy nemali, všade sme chodili busom, vlakmi, teraz v meste využijem aj bolta, s deťmi v pohode výletujem kade tade. takže proísm ťa prestaň s aľutovať a začni riešiť svoj život. a že "zoberie mi deti" - už prosím vás opustime tento anratív, akoby deti boli veci - deti majú dvoch rodičov a tak to aj ostane. bduete mať súd o rozdelenie starostlivosti a max budete mať striedavku. deti sú staršie, ak tam nebudúc chcieť chdoiť, začneš riešiť pscyhológa, ktorý zhodnotí, čo je ok a čo nie, následne podáš znova na súd, že streidavka nie je dobrý nápad... neviem tvoj život predikovať Ďalej, isté je, že bez prvého kroku do neznáma sa nestane vôbec nič. je to pochopiteľné, že máš strach, ale tá cena za to, čo ťa na konci čaká, za to stojí.
@enya00 byvame spolu s mojimi rodicmi, viem , ze u nich by som mala podporu ale take cosi sa aj hanbim vobec niekomu povedat ..
@anonym_autor Ty sa hanbiš, máš strach a on to sakramentsky využíva. Nebojíš sa o dcéry, že aj ich môže neskôr v nejakých intímnych chvíľach natáčať? Máš dom, rodičov, neboj sa, hanba je jeho, nie tvoja.
Ty si tu uz o tomto uchylakovi pisala , baby dobre pisu
Kto ma cas, skuste najst tu diskusiu
Autorka si z nej nic nezobrala a aj toto bude len vykrik do tmy, o pár rokov zase sa postazuje a napise
Ja len dufam, ze dcerky nebudu mat nasledky.Neprekvapilo by ma keby si na nich ked idu do kupelne, ci sa prezliekaju neho…l alebo ich priamo neobtazoval .Ak sa to este nestalo, kludne sa moze
On sa potrebuje ist liecit, je chory
Autorka ty mas morálnu povinnost svoje dcery ochranit pred tymto zvrhlikom! a nie sa ticho prizerat ked uz teda tebe to nevadi, ze chodi kade tade a h… si
Plus k tomu ekonom. a emocionalne tyranie.
Autorka si z nej nic nezobrala a aj toto bude len vykrik do tmy, o pár rokov zase sa postazuje a napise
Ja len dufam, ze dcerky nebudu mat nasledky.Neprekvapilo by ma keby si na nich ked idu do kupelne, ci sa prezliekaju neho…l alebo ich priamo neobtazoval .Ak sa to este nestalo, kludne sa moze
Autorka ty mas morálnu povinnost svoje dcery ochranit pred tymto zvrhlikom! a nie sa ticho prizerat ked uz teda tebe to nevadi, ze chodi kade tade a h… si
@anonym_5f5868 žiadna rada nie je dobrá.
Škoda snahy, este treba ukladať slova, nech nestupis na otlak náhodou.
Bože ženská pozbieraj sa a okamžite !
Nemáš normálnu rodinu. Nebojis sa že videa z vašej spálne predáva na nete napríklad? Nemá kameru aj inde? Ten človek nie je ok je uchylak a bude mať aj poruchu osobnosti nejaké črty určite kontroluje ťa plus ekonomické týranie a ty si už s toho života s ním úplne zmagorena. S jeho známim sa nebav o svojej situácii. To musí byť niekto s kým sa muž nepozná. Si v tom tak hlboko že niečo ti radiť je zbytočne. Musís s toho von ale po takom čase s ním to bude náročné skôr si nájdi psychologa právnika niekoho kto ti poradí ako sa dostať so psychického nasilia a kto ti pomôže lebo to bude dlhá cesta. Určite nemáš normálnu rodinu. Ani úplnú. Chýba v nej otec. Toto je iba autor ktorý má od chlapa partnera a otca strašne ďaleko
Prave som sa dozvedela, ze ma vzali do novej prace..novy zaciatok zacina
Halooooooo,zase tu máme dvojaký meter
Aký je rozdiel medzi "keď si honí v realite nad párom" a "keď si honí pri telke"
Kde ostalo to vaše, že sľuboval vernosť,nie slepotu
@anonym_39bde5 nooo veru😁
@anonym_5f5868 len aby nemal kameru aj v kúpeľni a detskej izbe a nepredaval videá na nete. Je to naruseny uchylak a obávam sa aby tie deti nezneuzival to je fakt divná rodina a ona je už úplne zmagorena kazí si aj vzťah s dcérami ktoré jej raz budú vycitat že ich neochranila. Až mi zle prišlo kolke roky a v čom žije čo to musí byť za magora že dokáže takto úplne rozložiť a zničiť ženu. A čo všetko ženy považujú za vzťah a rodinu je vážne na hlavu čo to tu vyrástlo za ženy posledné roky že nemajú potuchy o tom ako vyzerá zdravý vztah
Hlava mi to neberie
Prave som sa dozvedela, ze ma vzali do novej prace..novy zaciatok zacina
@anonym_autor držím ti palce🫂 , časom skús aj ten vodičák ja som tiež stresovala ale dobrý prístup autoškoly pomohol a už nemám úzkosť sadnúť do auta 🙏
@mira0611 ja veci riesim tym, ze v pohode vyuzivam autobus, alebo peso, popripade idem autom s rodinnym prislusnikom...niesom retardovana...zvladala som naraz pracu, skolu, deti , domacnosti a vsetky veci s tym spojene
@anonym_autor tak sa nespravaj ako retardovana, najdi si pracu a chod pracovat. Mne sa zda, ze tvojim najvacsim problemom je, ze ta manzel posiela pracovat a nuti ta jazdit na aute a z toho mas teraz tento vylev na MK.

@mira0611 ja veci riesim tym, ze v pohode vyuzivam autobus, alebo peso, popripade idem autom s rodinnym prislusnikom...niesom retardovana...zvladala som naraz pracu, skolu, deti , domacnosti a vsetky veci s tym spojene
@anonym_autor prečo si v lete nebrigadovala?
Bývaš s rodičmi a nemáš malé deti.
Moja 17r dcéra cele leto maká, nech si môže kúpiť co chce.
Ty prečo swdis doma..v tescu poobede si mohla cele leto odkladať tovar..čokoľvek, ty mas pomoc, rodičov.