Zlá komunikácia a manipulácia vo vzťahu
Ahojte
Ide o to ze sice sa lubime velmi s partnerom ale partner sa mi zda ze ma crty antisocialnej poruchy s narcistickou
Totiz sme spolu 5 rokov a on nedokazr konunikovat o problemoch normalne. Nedokaze sa ani len vyjsdrit normalne a obvinuje mna zo vsetkeho. Pozziva stale manipulaciu a gashligting. Trvdi mi, ze on ma pravo na to aby priestor mal svoj a aby som. Ho ja stale nenahanala teledonatmi a smskami ked nie sme spolu pricom spolu byvame ale sem tam idem k rodicom proste na par tyzdnov kedze byvaju daleko. Robim z domu mozem si to dovolit. V tomto obdobi konu ikujeme cez whapy. Ja som za neustalu komunikaciu. Chcem na video s nim hovorit denne vecer aspon hodinu. A popritom cez den pisat strucne. Ale aaj to nie stale. Dnes napr sms sa o to pohadali. On vyryva tam kde netreba bez stipky empatie. Zacal mi vyhadzovat ostro na oci zvysenym tonom ze on mema cas na seba a svojw hobby ( hobby znamena byt na mobile a pozeraz reels alebo citat nieco na nete) zo nazyvs straasnymhobby. A vraj ja ho udajne kontrolujem tymi hovormi spravami a telefonatmi ze s kym je. Co je magorina lebo som to nikdy neorobila. Ako ho mozem kontrolovat cez 250 km zblaznil sa?
Aj uplna blbost.. Pred mesiacom ze mu pisala byvalka na fb zevraj sa chve stretnut ze ho asi chce naspat.. Ja ze oka a on ze nestretnem sa.. Jasne povedal som ze mam teba.
Nepochopila som
Potom som si ju vyguglila na fb.
Pochybujem ze mu to vobec pisala. Lebo zrovna v tom obdovi pred mesiacom ma ona svadobne fotky vydala sa. Nechapem naco si to cele vymyslel. Akoze co s nou riesil a naco take detinske klamstva si vymysla
Chcem s nim zlepsit komunikaciu. Ale taktl neviem ako ked on nejavi zaujem akosi o komunikaciu a stale vravi ako ma miluje
Sa robi zaujimavym ci co. A ze mu nedavam priestor a take
Škoda ti vôbec niečo písať.
@januska12323 preco, ja chcem zlepsit nasu komunikaciu, pretoze iba ta je zla, ostatne veci su v pohode a klapu, mame spolocne hobby zaluby, pozeranie a nadhlad nad zivotom, rozumieme si v kazdej oblasti, aj mame rovnake prirority a zasady v zivote, mame rovnake smerovanie, a klape to aj v posteli a pod.co je v dnesnje dobe naozaj neobyvkle. preco by som sa mala ho vzdat? len on nevie alebo nechce neviem nema zaujem efektivne komunikovat, robi mi taketo prechmaty
stále len ty a ty s TY. on nevie, on nechce.
veď sa zmeň TY a uvidíš či to bude fungovať.
@mondolina a ako sa mam zmenit teda ?
"len" komunikácia nefunguje? Však si sama písala, že ťa zo všetkého obviňuje, klame ti, chodí na zoznamky, keď si doma ignoruje. Ty ho neustále kontroluješ, vykrikuješ veci a neviem čo ešte. On má hobby mobil a tiktok tak aké spoločné hobby? Nevidíš situáciu triezvo. Prečítaj si to akoby tvoje príspevky písal niekto cudzí.
A ake su tie vase spolocne hobby, ktore mate? Ked pises, ze jeho hobby su vysedavanie za mobilom a pozeranie vide, sociálne siete a zoznamky? Ja som v živote nemala partnerka, ktory sedel doma na riti a vkuse na mobile. Vzdy ma zaujimali muzi, ktorí boli zapaleni pre nieco, venovali svoju pozornost veciam, ktore ich posúvajú, inspiruju. Ja som tiez dobrodruzny typ a ked mame s manzelom cas, chodime spolu na skialpy, s nasimi psami, bicyklujeme, chodime na wakeboard, rafting, stale nejaka tursitika. Ja sa čudujem ludom, ktori ten cas premrhavaju týmto stylom a dokazu sediet hodiny za mobilom alebo pocitacom
Ja proste neverím že s takými výrazmi a s takým štýlom písania a vyjadrovania máš naozaj viac ako 15 rokov... Ako fakt úprimne.a po ďalšie áno žiarlis lebo aj v podstate máš dôvod a že telefón nie je hobby to je jasné ale keby chodil do posilky písala by si mu či tam chodí ocumovat ženy... Keby chodil behať zaujímalo by ťa či nechodí s niekým iným .. atď atď toho je veľa lebo jednoducho tam už nie je dôvera ... A potom nerozumiem čo ťa pri ňom drží a prečo ho chces mať navždy ako píšeš vo svojom živote? Neveríš mu... Nekomunikuje... Nemáš zjavne žiadnu úctu k tebe tak načo chces byt s takým chlapom ?lebo už z písania je vidieť že mu lezies na nervy
@zanka777 mam 30. Nemam 15.
Prepac
Ano lezirm vraj mu neverim. Ale objektivne. Ved haloo pisal si s babammi zozbamky a flirtoval a on na mna utoci ze mu neverim? Ze vsak chudacik on nic neurobil co by mal lutovat lebo vsak nuda tak zoznamka alebo ktoive co.. Záhadnost mystickost. Zvedavost nie. Ked bol sam. Chudacik. No. Ziarlim a mam dovody samozrrjmr. A onn to nechape zevraj ho stiham no ty vole akk
@zanka777 hobby nie je mobil ale prosze on je stale na mobile.. Mne to vadi je stick k romu telefonu proste zalepeny co tam. Robi ani na wc nejde bez toho na balkon zafajcit nejde bez roho pozera tv a musi mat mobile stale v ruke a pozera volaco.. Ide mi to na nervy kes sme doma je to tak.
Ked sme spolu von je oka... Ma vyplneny cas..ideme si zabehat ideme do sauny.. Ideme tancov t zdolavame hory na turach a pod. Cestujeme vzdy kazde tri mesiace na vikend do ineho mesta z okolitsch statov to mame taky sen ze spoznat co najviac ideme spolu zavse do kostola a tak no neviem mam zmiesane pocity my sme taka nerozlucna dvojka a zrazu bum nevie komunikovať t vsetko vyvracia utoci na kna nemecha si nic vyvsetlit len on ma. Pravdu. Volajaka porucja to asi bude
"Každý deň hodinovy telefonat a XY sprav, mňa by porazilo tiez🙈Ty ai za neustalu komunikaciu, on nie, jeho to otravuje. Len ty to nechces pochopit Na niekoľko týždňov k rodičom kvôli 250km🤔🤔🤔To je tiež trosku nepochopitelne... keď ti chyba, bud s nim a nie non stop vyvolavat vypisovat🙈🙈Áno aj on ma pravo na svoj priestor.. nepocuvas ho.. ale on ma robiť to,čo chceš ty a ako to chceš ty.. vieš partnerstvo takto nefumguje, treba sa stretnut niekde uprostred.."
@anjelicek26 mi to pripomenulo jeden vtip. Kedy su partneri stastni? Ked ona si robi co chce a on si robi co chce ona 😂😂😂😂
Si hrozne intenzivna osoba.Mna osobne by si udusila.Chlapovi sa necudujem.Ty si najdi niekoho,kto to bude citit a vnimat rovnako akonty a daj mu slobodu.
Vas vztah absolutne nefunguje a to co ty nazivas laskou, je niekde uplne inde. Urcite s nim neuzatvaraj manzelstvo. Zblaznili by ste sa obaja. Nehodite sa k sebe. Buduci manzel ma byt tvojim najlepsim priatelom, musite si doverovat, musis citit, ze je to tvoja spriaznena dusa. Sama dobre vidis ze sa pohrava so zoznamkami a zenami, to tiez svedci o niecom.
No lepsie to nebude ja by som odisla
Ani som si nebola schopná zapamätať aké všetky možné poruchy a psychologické diagnózy si si tu vymyslela aby si si odôvodnila jeho nezáujem o teba. Pozornosť si nevynútiš, ani komunikáciu si nevynútiš. Nemusí mať poruchu, možno ťa proste len nemiluje tak ako by si si to predstavovala. Chápem, že si podozrievavá ak chodí na zoznamky ale ak ti on nechce hovoriť čo robí, nedonútiš ho. Čím viac dotieravá budeš tým viac mu budeš liezť na nervy a tým skôr to skončí on. Nájdi si takého čo ho nebudeš musieť podozrievať ani uháňať.
Pozri si na insta profil radipsychologicka. Ja by som sa rozišla, toto všetko čo popisujes nieje partnerstvo a do budúcna by to nevydržalo.Bud je partner nezrely alebo nechápe princípy vzťahu (neviem aké skúsenosti mal predtým). Ty si tiež bytosť ktorá si zaslúžila harmonicky vzťah a pochopenie.
Ani som nedocitala všetky tvoje komentáre lebo nerozumiem tvojmu jazyku. Ty mu zavoláš vyhepena? To ma byt akože šťastná zo slova happy? A tie jeho reeles - no amen tma dnešnej doby.
Ale ľúbite sa a chceš si ho vziať.
Ty si nechceš vziať jeho, len sa chceš vydávať a jeho berieš akože no ok, je so mnou, ale musím ho zmeniť.
Manželstvo majú uzavrieť dvaja dospelí dozreti jedinci. Vy radšej choďte od seba
@autorka ja by som ta nechcela.
Ale ani takého chlapa. To ti za ti stojí?
Ako s ním komunikovať? Napr. Zbal si veci, odid a viac ma nekontaktuj.
@lienka434 v prvom rade si zacat s niekym kto vyznava ROVNAKE HODNOTY a je tvoja “krvna skupina”. Mozes byt pri nom uvolnena a spontanna, viete sa o vsetkom porozpravat, viete si vykomunikovat ak sa niekomu nieco nepaci. Mate spolocne zaluby napr radi sportujete, chodite na turistiku, cestujete… citate knihy, mate radi hodnotne filmy.. Je pracovity, obetavy, nie je drzgros, nepopija, neflaka sa po nociach, neflirtuje so zenskymi.
Nesprava sa podozrivo, nezatajuje, nehovori vyhybavo alebo polopravdy. Ci si vie priznat chybu a ospravedlnit sa.
Aky ma vztah k rodicom, ako sa ku nim správa, k inym ludom, k detom, ci rad pomoze, alebo mysli iba na seba. Ci nie je mamičkár.
Neviem ci prave slovo “zvyknut si na seba” je to prave. Lebo ak je tvoj najlepsi priatel tak bez neho nechces byt a tuzis byt s nim co najviac. Musi ti “vonat” a musi ta pritahovat, ako sa povie malo by to medzi vami iskrit.
A najvacsia chyba je zacat si s niekym do ktoreho sa iba tresnes a myslis si ze bez neho nemozes zit. A najhorsie je spavat s kazdym s ktorym chodis. Potom sa uz nikdy nemozes darovat svojmu manzelovi. To co patrilo iba jemu ukradne niekto iny. Rozum ti vzdy hovori, ze stop, tento teda nie, ale clovek sa musi dokazat ovladnut, vztah ukoncit a zalubenost casom vyprcha.
Som na modrom koniku už nejaký ten rok,ale ešte toľko vypisovania som tu nevidela🤔
A to nemáte ešte žiadne skutočné problémy. 🤦♀️ A čo keď prídu deti? Budeš sedieť doma s deťmi, on v práci, príde domov a ty budeš takáto hysterická, deti budú plakať a prvé čo urobí - utečie. Nebola by som ani s ním ako žena, a ani s tebou ako chlap. Žiadny chlap nemá rád, keď ho žena prenasleduje a do niečoho stále núti a v niečom náprava. Tým získaš akurát opak.
Tak sa tráp. A budes sa s tvojou povahou ze sa bojis a neveris budes to mat vsebe a on naozaj bude mat bokovku vrbu kamku mozno sa do nej buchne kde bude mat klud a bude kontrolovat On ju. A on to spraví bude tam kde "Dýcha" pri druhej a bude jej písat viac ako tebe. Toto mne urobil kamos od svojej a dalsi kamos neskor. A písali inde na zoznamkach ale bez foto. Ja som snimi kamoska odvtedy nelubia sa mi ale oni stale len mne napisu lebo ja skor prednimi utekam.. su typy ktore si chcu oddychnut vies a mat pre seba aj vela dní len tak - robit co sa im chce. Majetnickost je tazko... a budes sa cudovat on si lapne kde mu bude dobre a moze byy aj o kustik tucnejsia skaredsia ako ty. Ale nebude mat povahu jak ty asi.... neviem to je len moj nazor z miliona
Mne sa to ani nechcelo dočítať. Ty si mu chudoakovi dala toľko psychologických prívlastkov 🙈predám čítať Emu,Evu a Diva.sk🤣chudák chlap. Je len iný ako ty. Má iné potreby a ty ho nepočúvaš. Možno potrebuje byť s tebou nie cez mobil ale osobne! Ak nie a je to to nepríjemné s kým a ako si píše rozidte sa ak to nebude chcieť zmeniť. Toto ok nie je. Ale ty nepočúvaš jeho a on teba a teda toto fungovať nikdy nebude. Život ma naučil že ľudia okolo mňa nikdy nebudú robiť to čo CHCEM ja. netreba ani partnerov otáčať a meniť ich. Ale skôr sa v niektorých veciach prispôsobiť ich potrebám. Platí pre obe strany🤞good luck
Autorka strašne zle sa čítajú tvoje príspevky, samé chyby skoro v každom slove🤔. A co sa týka témy, choďte od seba, načo sa trápite v takom vzťahu. Ty ináč musíš byť taká sekera, ani ja by som nechcela toľko vyvolávať s niekym, ved to je na nervy. Ved mu nevyvolávaj keď to nechce. Ty to robíš naschvál aby ti vynadal?
Nečítala som všetko,keďže sa mi zle číta po Tebe👈,robíš strašne veľa chýb v texte🤔,ale k veci....
To je jedno s akým chlapom budeš v živote,Ty mu nedáš ani dýchať!!!....Naozaj si stíhačka, a chlapi to nemajú radi.Neustále mu dýchaš na krk,takto si Ťa partner nebude NIKDY vážiť .
Myslíš si,že on sa na Teba teší,keď prídeš od rodičov po dlhšej dobe alebo že mu chýbaš, keď si preč ??? (a zvláštne je na tom aj to ,že to vôbec Ty sama nevidíš)
V prvom rade sa musíš Ty sama zmeniť,možno aj s pomocou nejakého psychoterapeuta alebo psychológa . 🙏👍Treba ti popracovať na sebe,na Tvojej povahe.
Daj partnerovi priestor na seba,nechaj ho porozmýšľať o živote, o Vás atď atd. Možno už Ti aj napísali ženy ,že sa k sebe nehodíte ako partneri,ja to vidím ale inak:
Z dlhodobejšieho hľadiska nevidím v
Tvojich budúcich vzťahoch perspektívu,ak sa nezmeníš v prvom rade Ty.Veľa štastia 🧡

@cacianka ale preco je taky?? Nechapem to