icon

Zlepšite vzťah so svokrou: Skúsenosti a rady

7. okt 2024

Ahojte,

aký máte vzťah so svokrou? Moja mi nič zlé do očí nepovie, ale citlivo vnímam tie jej poznámky. Stále rieši a vypytuje sa manžela čo robím, čo som varila a pod. Nedajbože jej povie,že varil on a začne s poznámkami,že či on je žienka domáca. Keď príde svokra na návštevu, silou mocou sa pchá do kuchyne, začne odkladať riad z odkvapkávača, umývať riad, utierať všade. Podotýkam v mojom byte, nie manželovom. Keď som ju upozornila,že je na navsteve a nemá to robiť,tak ma vysmiala. Manžel v domácnosti pomáha, nemá problém navariť, upratať a keby ho o čokoľvek iné poprosím,tak to spraví. U svokrovcov doma je to tak,že svokor chodí do práce a koniec, svokra robí všetko doma, už je na dôchodku. U mojich rodičov to je inak, otec varí aj umyje za sebou riad, proste spolu fungujú. Samozrejme perie a upratuje mama atď. Myslela som,že dokážem úplne ignorovať akekolvek poznámky voči mojej osobe, ale som nejaká precitlivená, asi sa bojím,že manžel to začne celé vnímat ako svokra,lebo do neho s tým stále rýpe. Ak ideme my na navstevu k nej,tak má presne takéto reči o jej ďalších nevestách. Ako nezvládaju domacnost, nevaria, nevedia sa poriadne postarat o deti atd. Takéto sprostosti trepe aj pred cudzími ľuďmi. Poslednú dobu som z toho na nervy. Kontakt s ňou sa snažím minimalizovať ale samozrejme volá synovi. Do neho s týmto nechcem rýpať, aj mna by mrzelo,keby on nejak začal komentovať moju mamu. Snažím sa mysliet na to,ze je to jeho mama a proste musim ju zniesť. No bolí ma ak uraza moju osobu a snazi sa ma vykreslit ako neschopnu. Chodim do prace a zarabam tak isto ako aj jej syn, nerozumiem preco by som mala robit sluzku a obskakovat ho ako to robi ona jej manzelovi. Ja budem robit vsetko doma a manzel co bude za ten cas na pocitaci? Vtedy budem ja žienka domáca a moj manzel co? Neschopak?…zaujimaju ma len nazory žien, ktoré boli v rovnakej situácii

Strana
z2
alickapusinka
7. okt 2024

už žiadný lebo zomrela náhle ale bola super mala som ju rada aj ona mňa.

marlene
23. okt 2024

Mas moznosti: odignorivat
Konfrontovat:“ chcete mi tym povedat, ze som neschopna, leniva, pohodlna( dopln si co chces) zena, pretoze mi manzel pomaha? Mpj manzel je dospely, a to ako to mame tariadene v nasom vztahu, do toho nikoho nic nie je“
K reciam o schwagrinach:“ mam nato iny nazor, dotycna tu nie je, nemoze sa k tomu vyjadrit, nie je od vas pekne , ze o nej takto rozpravate“
Obratit na srandu:
„ jaaj ten vas syn sa tak strasne zle ozenil , ale dobre ste ho vychovali ked mi tak pomaha …“
Normalne si oremysli odpovede , nacvic si ich a potom len dodaj „ tak sme si to vysvetlili a teraz ( prejdes k nejakej inej teme)

lasona
23. okt 2024

Bývame spolu, dobre spolu vychádzame. Chodíme spolu na nákupy, dovolenky, žiadny problém. A aj dieťa a prišlo a všetko v poriadku. Musím poklopat, ale vzťahy sú dobré.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2