icon

Zmena partnera po narodení dieťaťa: čo robiť?

3. aug 2026

Dobrý deň. Rada by som sa poradila o mojej situácii s niekým "zvonka". Jednoducho nezaujatý názor.

Ide o môjho manžela. Pred narodením dcéry sme boli až na drobnosti naozaj spokojní. No od jej narodenia je to také všelijaké až to vyeskalovalo minulý týždeň v piatok kedy som začala reálne uvažovať o tom, či s ním chcem ostať.

V skratke vysvetlím čo mi vadí hoci situácií kedy som bola z jeho správania sklamaná je v poslednej dobe mnoho. V prvom rade ma veľmi sklamalo, že po narodení dcéry nechal celú starostlivosť na mne. Naozaj celú a aj to spätne priznal. Dokonca aj keď som mala horúčky kvôli zápale v prsníku z kojenia a žiadala som aby ostal aspoň jeden deň doma povedal, že veď to zvládneš... Potom sa to trochu zlepšilo a občas kúpal alebo uspával. Ako dcéra rástla občas sa spolu aj chvíľu hrali. No ako dcéra začala chodiť niekoľkokrát sa stalo, že keď na ňu mal dávať pozor keď som išla napríklad k lekárovi malá spadla alebo si ublížila len kvôli tomu, že on hral na počítači... No a čo sa týka správania ku mne strašne mi vadí, že partner si nikdy neprizná, že urobil niečo zle. Vždy je to samé ale ale a otočí to na mňa. Taktiež zľahčuje akýkoľvek môj pocit a keď náhodou mu niečo vyčítam tak hovorí, že si vymýšľam, preháňam a neviem čo všetko.

No a teraz k tomu piatku... Prvýkrát po narodení dcéry sme si spolu vyrazili do mesta. Spočiatku to bolo super no potom s kamošmi začal piť. Ja som nič nechcela ak by náhodou bolo treba pre dcérku v noci prísť. No a jednoducho najskôr začal mať "múdre" mačovské reči, začal mi nadávať aká som hentaká a onaká, robil bordel, sotil moju kamarátku plnou silou do kríkov, že akože sranda a proste hanba na sto rokov. Keď som mu ďalší deň keď mu bolo zle povedala, že je to jeho problém, že mi ho nie je ľúto, že mu je zle tak na mňa vyletel, že no a čo, že sa opil, že dramatizujem zas ako vždy...

Moja úprimná otázka na vás ženy... Naozaj som taká náročná? Alebo zobrať nohy na plecia a nikdy sa nevracať. Čím ďalej, tým viac uvažujem o odchode, keďže nechcem aby dcéra vyrastala v tom, že takto to má vo vzťahu vyzerať... Uvažovala som aj nad tým, že odídem iba na čas nech si uvedomí ale neviem, či by to malo ten účinok čo by som chcela...

Strana
z3
anonym_980dee
3. aug 2026
@anonym_f5006a

@anonym_autor nečítam celú diskusiu, ale dieťa zamáva s každým vzťahom a niekedy partneri nevedia zvládať naše hormonálny zmeny a emócie. Priznajme si, že sme v tom čase dosť frustrované, nevyspaté, nervózne... Ako často pije? Koľko rokov má dieťa?
Treba si o tom pohovoriť, ak nezvládate normálne komunikovať skúste manželskú poradňu... ak sa to nezlepší potom by som uvažovala o odchode...

@anonym_f5006a " a niekedy partneri nevedia zvládať naše hormonálny zmeny a emócie. Priznajme si, že sme v tom čase dosť frustrované, nevyspaté, nervózne... Ako často pije? Koľko rokov má dieťa?"
Tak tento to zjavne nezvlada vobec. Otec je v rodicovstve nezatazeny hormonalnymi zmenami, jeho ulohou je zabezpecit vhodnu pomoc pre nevyspatu mamicku, ktora je nevyspata z nocneho krmenia a prebalovania aj jeho dietata, frustrovana z toho, ze nemoze ist kludne ani na zachod a nervozna z vlastneho tela, ktore obcas nespoznava.
Co urobil on? Aha, nechal ju na vsetko uplne samu...svoju ulohu v rodicovstve a partnerstve neplni vobec.
To, ci pije pravidelne, to nevieme. Nic take (okrem toho jedneho piatka) autorka nepisala.

anonym_b342e1
3. aug 2026

@anonym_autor odchadzať na čas nemá zmysel.Jemu sa len len dobre stane. Celý byt pre seba, žiadne povinnosti, iba práca a PC hry. Chýbať mu nebudete.. Potom sa vrátiš a čo? Nebude si ťa vážiť. Keď sa vratiš, začnete mu zavadzať, lebo si uvedomí, ako slobodno mu bolo bez Vás.

anonym_980dee
3. aug 2026
@patrike

@katarinka963 Ano, na cerstve matky s malickym dietatom stoja cele zastupy muzov so zodpovednym pristupom.

@patrike a na chlapa, ktory doma hra hry na pocitaci a vecer opity strka kamaratky do krikov tiez caka cely zastup zien....

sova7
3. aug 2026
@patrike

@katarinka963 Ano, na cerstve matky s malickym dietatom stoja cele zastupy muzov so zodpovednym pristupom.

@patrike to má byť preto s niekým kto sa sprava ako hovado?

anonym_e025e3
3. aug 2026
@patrike

@patrike vsak ina si nic lepsie nezaaluzi, nech len tisko sucha nohami a necha si nadavat. Rada nad zlato. Fajne toto, Ty si tiez taky odpad asi.

strelkyna1
3. aug 2026

Bud ostat alebo sa rozist na dobro, nechod prec na par dni a nevracaj sa, lebo Ta bude mat za handru. Skus zachranit Vase manzelstvo, aby si mala ciste svedomie chodte do nejakej manzelskej poradne, ale uprimne, asi by som sa uz pripravovala na rozvod (financne, psychicky, podporou rodiny,... )

anonym_f5006a
3. aug 2026
@anonym_980dee

@anonym_f5006a " a niekedy partneri nevedia zvládať naše hormonálny zmeny a emócie. Priznajme si, že sme v tom čase dosť frustrované, nevyspaté, nervózne... Ako často pije? Koľko rokov má dieťa?"
Tak tento to zjavne nezvlada vobec. Otec je v rodicovstve nezatazeny hormonalnymi zmenami, jeho ulohou je zabezpecit vhodnu pomoc pre nevyspatu mamicku, ktora je nevyspata z nocneho krmenia a prebalovania aj jeho dietata, frustrovana z toho, ze nemoze ist kludne ani na zachod a nervozna z vlastneho tela, ktore obcas nespoznava.
Co urobil on? Aha, nechal ju na vsetko uplne samu...svoju ulohu v rodicovstve a partnerstve neplni vobec.
To, ci pije pravidelne, to nevieme. Nic take (okrem toho jedneho piatka) autorka nepisala.

@anonym_0d0f5f skľudni hormón žena a nepreháňaj, prekrúcaš celú tému!! Autorka nikde nepíše, že chlap slope pravidelne a je alkoholik napísala, že si vypil keď boli spolu vonku...
Btw, neznášam slovo " slope "
@anonym_980dee aj chlap má len jedny nervy hlavne, keď celá finančná situácia rodiny je na ňom a pritom musí normálne fungovať chodiť do práce... tiež sa nevyspí, ak je dieťa plačlivé v noci. Netreba všetku vinu hádzať vždy len na manžela, je to ťažké obdobie pre oboch, keď to žena nezvláda môže poprosiť mamu, sestru, kamarátku... o pomoc a nie riešiť prvý väčší problém rozchodom.

katarinka963
3. aug 2026
@patrike

@patrike to sa mu vrhat do pistele dalsiemu?

patrike
3. aug 2026
@katarinka963

@patrike to sa mu vrhat do pistele dalsiemu?

@katarinka963 To som neradil ja, to len nejake optimistky tuna si myslia, ako sa niekto pojde hrat na rodinku s malym cudzim dietatom ...

anonym_980dee
3. aug 2026
@anonym_f5006a

@anonym_0d0f5f skľudni hormón žena a nepreháňaj, prekrúcaš celú tému!! Autorka nikde nepíše, že chlap slope pravidelne a je alkoholik napísala, že si vypil keď boli spolu vonku...
@anonym_980dee aj chlap má len jedny nervy hlavne, keď celá finančná situácia rodiny je na ňom a pritom musí normálne fungovať chodiť do práce... tiež sa nevyspí, ak je dieťa plačlivé v noci. Netreba všetku vinu hádzať vždy len na manžela, je to ťažké obdobie pre oboch, keď to žena nezvláda môže poprosiť mamu, sestru, kamarátku... o pomoc a nie riešiť prvý väčší problém rozchodom.

@anonym_f5006a nikto nehadze vsetku vzdy len na manzela. Ja mam uzasneho manzela. Ano nevyspal sa tak dobre ako ked sme nemali deti, ked babatko plakalo v noci. Ale i tak v noci k nemu nevstaval, neprebaloval, nekrmil, mohol lezat. A aj tak hned ako prisiel domov z prace, tak venoval svoj cas rodine, nie pocitacu.
Mnohi rodicia docasne spia oddelene, alebo je moznost pouzit stuple. Takze dovod, ze je tiez nevyspaty (kvoli dietatu) nie je seriozny. Ze hral hry do noci je ina vec.
Ze ked to nezvlada, tak ma poprosit mamu, sestru?
Co ak:
1. Byvaju daleko?
2. Nemaju realne tolko casu byt s nou, maju aj vlastne rodiny, povinnosti?
3. Su zle vztahy?
4. Nema sestru (ako ja)
5. Mama je chora (moja je inko pacient, nemohla mi pomoct, aj keby chcela)?
6. Nema uz mamu?
Iste obcasna pomoc od sirsej rodiny, kamaratok je fajn, ale to neznamena, ze chlap ma nechat celu starostlivost na zenu a nezaujimat sa, nepomoct, dokonca ani vtedy, ked je chora.
Okrem toho ona nepisala, ze to nezvladala, ale pisala, ze CELE to nechal na nu. Ze neboli ako rodina, ale on samostatne a ona s dietatom samostatne. Rodicia su obaja, nie iba ona. To cely zivot ma riesit komplet starostlivost o deti iba zena? Tak je to podla Teba spravne? A este aj chodit do prace na cely den, aj komplet domacnost potiahnut?
Otazka financii: autorka ju vobec nespomina, dieta planovali, financie asi mali vopred dohodnute, predpokladam, ze pred porodom chodila do prace, ako vacsina zien, zarabala a aj bude neskor znova zarabat, takze je to zrejme bezpredmetne. Ale, ak by ich tlacili financie, mohli:
1. On ist na brigadu (namiesto hrania hier)
2. Ona ist na brigadu, pokial by on ZODPOVEDNE dokazal postrazit dieta, co pise, ze ani to nezvladal.
3. Ist on na matersku, aby nebol taky "tlak" na neho.

anonym_f5006a
3. aug 2026
@anonym_980dee

@anonym_f5006a nikto nehadze vsetku vzdy len na manzela. Ja mam uzasneho manzela. Ano nevyspal sa tak dobre ako ked sme nemali deti, ked babatko plakalo v noci. Ale i tak v noci k nemu nevstaval, neprebaloval, nekrmil, mohol lezat. A aj tak hned ako prisiel domov z prace, tak venoval svoj cas rodine, nie pocitacu.
Mnohi rodicia docasne spia oddelene, alebo je moznost pouzit stuple. Takze dovod, ze je tiez nevyspaty (kvoli dietatu) nie je seriozny. Ze hral hry do noci je ina vec.
Ze ked to nezvlada, tak ma poprosit mamu, sestru?
Co ak:
1. Byvaju daleko?
2. Nemaju realne tolko casu byt s nou, maju aj vlastne rodiny, povinnosti?
3. Su zle vztahy?
4. Nema sestru (ako ja)
5. Mama je chora (moja je inko pacient, nemohla mi pomoct, aj keby chcela)?
6. Nema uz mamu?
Iste obcasna pomoc od sirsej rodiny, kamaratok je fajn, ale to neznamena, ze chlap ma nechat celu starostlivost na zenu a nezaujimat sa, nepomoct, dokonca ani vtedy, ked je chora.
Okrem toho ona nepisala, ze to nezvladala, ale pisala, ze CELE to nechal na nu. Ze neboli ako rodina, ale on samostatne a ona s dietatom samostatne. Rodicia su obaja, nie iba ona. To cely zivot ma riesit komplet starostlivost o deti iba zena? Tak je to podla Teba spravne? A este aj chodit do prace na cely den, aj komplet domacnost potiahnut?
Otazka financii: autorka ju vobec nespomina, dieta planovali, financie asi mali vopred dohodnute, predpokladam, ze pred porodom chodila do prace, ako vacsina zien, zarabala a aj bude neskor znova zarabat, takze je to zrejme bezpredmetne. Ale, ak by ich tlacili financie, mohli:
1. On ist na brigadu (namiesto hrania hier)
2. Ona ist na brigadu, pokial by on ZODPOVEDNE dokazal postrazit dieta, co pise, ze ani to nezvladal.
3. Ist on na matersku, aby nebol taky "tlak" na neho.

@anonym_980dee asi to nebudeš mať doma také idylické ako opisuješ, hlavne tvoj manžel, keď máš potrebu sa tu dohadovať o nejakých výplodoch tvojej fantázie na margo xyz vecí čo si vypísala, len máš potrebu sa hádať a rýpať, chudák tvoj manžel, ak toto musí zažívať aj doma. Pekný deň prajem ❤

anonym_980dee
3. aug 2026
@anonym_f5006a

@anonym_980dee asi to nebudeš mať doma také idylické ako opisuješ, hlavne tvoj manžel, keď máš potrebu sa tu dohadovať o nejakých výplodoch tvojej fantázie na margo xyz vecí čo si vypísala, len máš potrebu sa hádať a rýpať, chudák tvoj manžel, ak toto musí zažívať aj doma. Pekný deň prajem ❤

@anonym_f5006a jejda, dalsi muz ktory ma nazory zien, ich city, pocity kdesi hlboko v p.....
Staci, ze navari, opere, uprace a posluzi v posteli.... a ked nieco chce, tak "riesi vyplody svojej fantazie" alebo "je hystericka".
Napisem Ti tajomstvo: vsetky tieto "sluzby" si viete zaplatit, nemusite mat partnerku, ani manzelku, ani deti a nemusite riesit ziadne hormony, emocie, budete mat krasny zivot.

anonym_0d0f5f
3. aug 2026
@anonym_f5006a

@anonym_f5006a trochu to celé zlahcujes to nebol problem on bol nasilny a agresívny. Ked to žena nezvláda nevyspi sa tak to podla teba môže tiež riešiť takýmto spôsobom ?

anonym_67f998
3. aug 2026

@anonym_autor u nás rovnako. Úžasné všetko a po narodení dieťaťa úplná zmena. Žiadna pomoc alebo minimálna. Zľahčovanie mojich pocitov. Nikdy sa to nenapravilo a to sme spolu boli naozaj dlho. Už sme od seba. A ja som vlastne až teraz pochopila, že je to narcista. Aj to len vďaka tomu, že som sa dala do reči s niekým, kto s tým mal reálnu skúsenosť. Zanechalo to na mne stopy a stále sa občas pristihnem, že má na mňa ten dlhý spoločný život s ním stále nejaký vplyv.

Ja by som neostala.

anonym_f5006a
3. aug 2026
@anonym_0d0f5f

@anonym_f5006a trochu to celé zlahcujes to nebol problem on bol nasilny a agresívny. Ked to žena nezvláda nevyspi sa tak to podla teba môže tiež riešiť takýmto spôsobom ?

@anonym_980dee nie som muž!!! ale ani stredobod vesmíru a viem sa o "jedno" dieťa plnohodnotne postarať. Píše, že dieťa kúpal, uspával, hra sa s ním... pochybujem, že problém nepriznať si chybu sa zmenil, až po narodení dieťaťa...
Poradila som jej, ak nedokážu spolu komunikovať nech navštívia manželskú poradňu a nie hneď riešiť problém rozchodom. Nerýpala a nehádala by som sa sním, keď mu je zle, ale počkala kým vytriezvie a potom sa v kľude bavila o incidente.
Čítaj viac krát a pozorne, slovo hysterická som tu vôbec nepoužila, niektorí chlapi nevedia rozprávať o pocitoch nech si nájde psychológa na tento problém a výplody tvojej fantázie v tejto diskusii som adresovala tebe, nie autorke, lebo tu riadne preháňaš.
@anonym_0d0f5f zrejme si si pomýlila diskusiu, autorka nikde nespomína, že je k nej násilný a agresívny.

anonym_4f32c0
3. aug 2026
@anonym_67f998

@anonym_autor u nás rovnako. Úžasné všetko a po narodení dieťaťa úplná zmena. Žiadna pomoc alebo minimálna. Zľahčovanie mojich pocitov. Nikdy sa to nenapravilo a to sme spolu boli naozaj dlho. Už sme od seba. A ja som vlastne až teraz pochopila, že je to narcista. Aj to len vďaka tomu, že som sa dala do reči s niekým, kto s tým mal reálnu skúsenosť. Zanechalo to na mne stopy a stále sa občas pristihnem, že má na mňa ten dlhý spoločný život s ním stále nejaký vplyv.

Ja by som neostala.

@anonym_67f998 presne tak toto robí narcista. Vyfarbí sa až po dieťati. Jednak preto, že narcista nedokáže spracovať vzhľadom na svoju poruchu frustráciu a takto si ju vybíja na zem a jednak preto, že je to skrátka porucha osobnosti. Ak je narcistu, tak si naštuduj videá na YouTube, lepšie to už nebude, všetko je to tam vysvetlené. Ján Dvorak, spoznaj svého psychopata doporučujem.

anonym_67f998
3. aug 2026
@anonym_4f32c0

@anonym_67f998 presne tak toto robí narcista. Vyfarbí sa až po dieťati. Jednak preto, že narcista nedokáže spracovať vzhľadom na svoju poruchu frustráciu a takto si ju vybíja na zem a jednak preto, že je to skrátka porucha osobnosti. Ak je narcistu, tak si naštuduj videá na YouTube, lepšie to už nebude, všetko je to tam vysvetlené. Ján Dvorak, spoznaj svého psychopata doporučujem.

@anonym_4f32c0 už nebol prvý, zrazu nedostával všetku pozornosť a energiu ako predtým, lebo na to nebol čas.
Celé roky potom som si myslela, že je chyba u mňa. Že to len zle vidím, že som precitlivelá. Občas som si pripadala ako vzduch. Občas bol až prehnane pozorný. A samozrejme moja rodina bola zlá. A prečo tak často ku nej chodím. Odstrihol ma na nejaké obdobie od všetkých. Až teraz viem, že nechcel, aby som dostávala "rozumy" od nikoho iného ako od neho.

anonym_2c6bdb
3. aug 2026

Mne by taky muz liezol na nervy uz pocas randenia. Ale ak si myslis, ze jeho chyby dokazes prehryzt, tak zachrana manzelstva za pokus stoji. No tiez by som to neskusala donekonecna, aby si zbytocne nestratila roky zivota s chmulom. Mne by tieto charakterove vady, ktore si popisala, vadili cim dalej tym viac. A je lepsie sa rozviest kym je dieta malinke, nez ked bude mat 3-4 roky a uz bude viac na otca naviazane.

dodosimak
Autor odpoveď zmazal
anonym_abbb9d
3. aug 2026

Načo vôbec niekto píše na toto fórum. Všetky "rady" sú aj tak len odísť, rozísť sa, rozviesť sa, utekať. Je to nová situácia pre oboch. Proste tú situáciu musí v sebe integrovať.

To, že priznal, že sa nestaral, znamená, že si to uvedomuje. Aj to, že sa snažil starať. Ale ženu z chlapa neurobíte. Jeho genetické nastavenie je pobehovať, loviť mamuty a umierať vo vojnách. Jasné, že bude mať problémy starať sa o mimčo. To sa musí racionálne naučiť. Pre vás je to jednoduché, pretože to je inštinkt. Pre nás je inštinkt hneď nájsť ďalšiu a spraviť ďalšie. A s tým sa musíme boriť každý deň.

anonym_f59795
3. aug 2026

@anonym_autor uprimne ti pisem,z vlastnej skusenosti,utekaj-ja som utekala a do dnesneho dna si vycitam jedine,ze som neutekala skor!

anonym_f59795
3. aug 2026
@anonym_abbb9d

Načo vôbec niekto píše na toto fórum. Všetky "rady" sú aj tak len odísť, rozísť sa, rozviesť sa, utekať. Je to nová situácia pre oboch. Proste tú situáciu musí v sebe integrovať.

To, že priznal, že sa nestaral, znamená, že si to uvedomuje. Aj to, že sa snažil starať. Ale ženu z chlapa neurobíte. Jeho genetické nastavenie je pobehovať, loviť mamuty a umierať vo vojnách. Jasné, že bude mať problémy starať sa o mimčo. To sa musí racionálne naučiť. Pre vás je to jednoduché, pretože to je inštinkt. Pre nás je inštinkt hneď nájsť ďalšiu a spraviť ďalšie. A s tým sa musíme boriť každý deň.

@anonym_abbb9d nezijeme v praveku.Velmi radi sa na toto odvolavate,ze ste lovci a pod.Co take dnes lovite?okrem vagin.Sa neustale vyhovarat na minulost,na nejakych pravekych ludi,opice,ved to vypoveda o vas samich.Spravim ako chlap chybu?nevera,smrad,nedostatok hygieny,nestaranie sa o dieta,odrobit svoje a smrdiet na telefone ci tv?rovna sa-geneticke nastavenie.A preco rady,odid?zijeme,a ak zivot za to s niekym nestoji,mame na vyber.Tak,ako aj vy.Doba,kedy si mozme vyberat,uz neskaceme kolo ohna,uz si vieme vyberat,ako chceme ten zivot prezit.A ak niekto,je jedno,akeho pohlavia je,sa neciti dobre s tym druhym,ma pravo na vyber,ci ostane,alebo odide.Zaujmave je,ze mojho chlapa som nemusela ucit a ani on sa neucil,ako byt otcom.Od prvej chvile,ako som prisla z porodnice,dieta pestoval,prebaloval,uspaval,ked bolo treba,aj kupal.Ziadne poveli,ze urob,musis a pod.On sam chcel,sam to robil,lebo miloval toho cloviecika.V mojom okoli to tak je v kazdej rodine.Ty orcovia si vazia svoju zenu a miluju svoje babatko.Nie z donutenia a ani prikazom a nejakej nauky.Ale chapem,vy opicky sa musite obhajovat,ze lovci a pod a zena zakonite-varit,prat,decko 24hod na sebe.A nie!nie je to ani pre zenu jednoduche,ako ty pises,ze pre ne je to jednoduche.Ked cela dotrhana,ubolena,nevyspata,totalne stratila seba samu,pomaly nevie ako sa vola,nezere,ani na to wc kolko krat nejde.Tiez si musi zvykat,ze nespi,ze vsetko ju boli,ze ten maly clovek vkuse reve,ze je spotena,ma mastne vlasy v nejakom drede zamotane,ale nema kedy sa umyt,ze jej denne volaju priatelia,rodina,ale ona nevie,co skor.Ju to tiez netesi,neboj sa.A tiez ju nik neuci racionalite a tiez sa ona len tak nevezme,ze chlap moj,tu mas dieta,som ti porodila,idem si ja teraz po 9.mesiacoch tehotenstva a nechutneho porodu uzit ven na pivo s priatelmi,ved mam co zapijat,potom lahnem a budem to znova ja.Najhorsie na tom celom je,ze ak to neda muz,ide si dalej.No zena to musi davat,nemoze len tak vstat,ze a dost,kaslem na to dieta,nedavam to.A ak by to aj spravila,je to spina pred celym svetom.Ak to spravi chlap,nevadi.

anonym_26c419
Včera o 11:15
@anonym_abbb9d

@anonym_abbb9d
Starostlivost o miminko nie je pracovat v bani, ani viest atomovu elektraren a dokonca ani mat titul z Harvardu. Prebalis, okupes, das jest, prezleces, das spinkat, ides na prechadzku, pohras sa tak nebudte VY- PONIEKTORI muzi sraci a prestante sa uz vyhovarat na to, ze sa musite nieco racionalne ucit, len preto, ze mate medzi nohami vtaka. Proste sa vam chce to dieta splodit a potom uz ked pridu povinnosti a starostlivost tak sa zahrate na neschopnych retardov a vsetku starostlivost nechate na zenu. Lebo ved nie ze neviete prebalit dieta, ale proste je pohodlnejsie sa vyvalit na gauc s pivom v ruke a v druhej ruke mobil, alebo sa chovat ako total nevyzrety trtko, ktory si sadne k pc a hra hry 🙈 Kazdy takyto mantak by si zasluzil ranny preplesk mokrou handou, aby sa zobudil a spraval sa pocas dna ako chlap, nie ako srac 😎 Tak ako sa vie postarat zena vie sa aj muz- rovnocenni jedinci, tak ako aj moj muz a kopec inych muzov na tomto svete.

anonym_26c419
Včera o 11:19
@anonym_f59795

@anonym_abbb9d nezijeme v praveku.Velmi radi sa na toto odvolavate,ze ste lovci a pod.Co take dnes lovite?okrem vagin.Sa neustale vyhovarat na minulost,na nejakych pravekych ludi,opice,ved to vypoveda o vas samich.Spravim ako chlap chybu?nevera,smrad,nedostatok hygieny,nestaranie sa o dieta,odrobit svoje a smrdiet na telefone ci tv?rovna sa-geneticke nastavenie.A preco rady,odid?zijeme,a ak zivot za to s niekym nestoji,mame na vyber.Tak,ako aj vy.Doba,kedy si mozme vyberat,uz neskaceme kolo ohna,uz si vieme vyberat,ako chceme ten zivot prezit.A ak niekto,je jedno,akeho pohlavia je,sa neciti dobre s tym druhym,ma pravo na vyber,ci ostane,alebo odide.Zaujmave je,ze mojho chlapa som nemusela ucit a ani on sa neucil,ako byt otcom.Od prvej chvile,ako som prisla z porodnice,dieta pestoval,prebaloval,uspaval,ked bolo treba,aj kupal.Ziadne poveli,ze urob,musis a pod.On sam chcel,sam to robil,lebo miloval toho cloviecika.V mojom okoli to tak je v kazdej rodine.Ty orcovia si vazia svoju zenu a miluju svoje babatko.Nie z donutenia a ani prikazom a nejakej nauky.Ale chapem,vy opicky sa musite obhajovat,ze lovci a pod a zena zakonite-varit,prat,decko 24hod na sebe.A nie!nie je to ani pre zenu jednoduche,ako ty pises,ze pre ne je to jednoduche.Ked cela dotrhana,ubolena,nevyspata,totalne stratila seba samu,pomaly nevie ako sa vola,nezere,ani na to wc kolko krat nejde.Tiez si musi zvykat,ze nespi,ze vsetko ju boli,ze ten maly clovek vkuse reve,ze je spotena,ma mastne vlasy v nejakom drede zamotane,ale nema kedy sa umyt,ze jej denne volaju priatelia,rodina,ale ona nevie,co skor.Ju to tiez netesi,neboj sa.A tiez ju nik neuci racionalite a tiez sa ona len tak nevezme,ze chlap moj,tu mas dieta,som ti porodila,idem si ja teraz po 9.mesiacoch tehotenstva a nechutneho porodu uzit ven na pivo s priatelmi,ved mam co zapijat,potom lahnem a budem to znova ja.Najhorsie na tom celom je,ze ak to neda muz,ide si dalej.No zena to musi davat,nemoze len tak vstat,ze a dost,kaslem na to dieta,nedavam to.A ak by to aj spravila,je to spina pred celym svetom.Ak to spravi chlap,nevadi.

@anonym_f59795
Tak ty si si zobrala chlapa a nie sraca 👏 ako som spomenula nizsie- dva druhy muzov 🙈

anonym_26c419
Včera o 11:57

A co sa tyka teba mila autorka- manzela si posad a jasne mu vysvetli, ze si bola v tom, ze si si zobrala za muza chlapa a nie sraca. A ze ak sa nezacne chovat ako chlap tak ano pojdete tak ci tak od seba, lebo ved nechces predsa zit s muzom, ktory sa takto chova a nestara sa rovnako ako ty o vase spolocne dieta. Umenie sa postarat o dieta som spomenula vyssie tak nech sa pan mazel zobudi a spamata a nech sa nechova ako nevyzrety trzko, ktory sedi pri pc a hrajka sa hry 🙈🙈🙈 Moc ti drzim palce

anonym_73d6a4
Dnes o 06:30

@anonym_autor vidíme len tvoj pohľad. Ak nechceš na svojom vzťahu pracovať, tak ti je jasné čo máš robiť. Vety typu že je to jeho problém a že ti je jedno ako sa cíti, znamenajú ale, že aj ty mu dávaš na javo, že ti na ňom nezáleží. Čiže zabíjanie vzťahu nie je len z jeho strany. Čiže pravda bude ako vždy niekde uprostred.... Niekedy je lepšie mlčať, alebo aspoň si premyslieť, ako by si sa ty cítila, keby on ti niečo také povedal. Ak teda chceš ten vzťah zachrániť. Ak nie, tak môžem ti aj recept na svetový mier poradiť, aj tak sa na to vyserieš. Ak chceš vzťah opraviť, skús terapeuta alebo ešte lepšie pároveho terapeuta a nie modrého koňa.

Strana
z3