icon

Zničené manželstvo

15. jan 2026

Ahoj, aký mate nazor/pohlad na nasu situaciu?
Kludne anonymne. Uz neviem co dalej ....

Strana
z5
anonym_9d505d
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9d505d ty ked sa chces hrat na mudru - musela by si do toho viac vidiet.
Nakolko ja som sa spociatku normalne chovala, strpela ich denne navstevy u nas a ich staranie sa do vsetkeho, a muzovi som sa snazila naznacovat ze to nieje v poriadku... ze by sme mali byt aj sami ako rodina a bez poučani. Casom som zacala s vycitkami a hadkami, A po rokoch som podobna furii, lebo uz to zachadzalo do važneho. S jeho spravanim voci im,voci mne, a mojmu zdraviu.
On k rodicom neuteka lebo ja mam dusno..ale preto ze oni čakaju a su radi ked pride, rad ich tesi.

@anonym_autor tak sa zbaľ a odíď a nerob dusno v rodine kvôli deťom. Rozveď sa, deti nepotrebujú žiť v hádkach. Keď som teda podľa teba múdra. Vschop sa niečo a rob pre to niečo, aby si bola šťastná.

anonym_9d505d
16. jan 2026
@anonym_be6604

@anonym_9d505d s igelitkou či aj tie deti zabalila autorka niekde po ceste podľa teba? Prečo robíš z tej ženy chuderu? Navštevovať sa VS nútiť povinne deti každý druhý deň k návšteve a terorizovať rodinu svojími maniermi je dosť rozdiel. Tá žena s igelitkou mu porodila deti a možno splatila pol domu či bytu, aby mali svoj vlastný domov tak nebuď drzá.
Je to autorkina rodina, jej vlastné deti a nevidím žiaden dôvod, aby ich nejakí svokrovci dávali celý život do pozoru, rozbili im manželstvo a deťom rodinu. Každý normálny človek vidí, že to nie je v poriadku takže sa netvár, že ide o bežný štandard. Už len že sa kvôli ním doma hádajú je na sťahovanie a to ďalśie by bolo pre mňa na rozvod. Neprípustné, aby deti videli takéto fungovanie rodiny že babka s dedkom rozkazujú mame a štvú syna proti nej.
@anonym_9f6eb6 3-4 razy za týždeň? Ty vieš koľko času dnes po práci a po śkole ostáva matke na budovanie vzťahu s deťmi? To má ten čas celý položiť dedkovcom k nohám? Sú to ich deti? Ich čas? Ich tehotenstvá a pôrody? A ona je čo? Kde sú jej práva na rodinu, intimitu, súkromie a vzťah s deťmi? Oni si svoje deti odchovali a pochybujem, že tiež chodili 4x povinne vysedávať k starým rodičom, lebo vtedy ešte nebola táto egoistická chorá doba.
U nás obe strany dedkovcov rešpektovali moju matku a vždy musela odsúhlasiť ak sa jednalo o hranice, alebo nejaké úľavy a pod. Nikdo mojej matke nepodrýval autoritu a nesúkal sa nám do toho. Veď to je choré.

@anonym_be6604 však nech sa odsťahuje a rozvedie. Už to mala urobiť dávno, len je otázka kam pôjde s deťmi. Moc vyskakovať nemôže, keďže naozaj prišla s igelitkou a namiesto zakladania pevnej pôdy pod nohami sa radšej háda s mužom. Za mňa nič v zlom, ale takéto ženy si musia 2x rozmyslieť ako budú žiť ďaleko od svokrovcov a ako sa budú chovať, keďže sú závislé totálne na manželovi. Aby ešte on nestihol skôr ako ona požiadať o rozvod a o starostlivosť o deti a ona ešte len bude kukať, keď sa bude musieť po rozvode zbaliť bez detí. Hlavne, keď tie deti kľudne povedia, že mama doma vyvoláva hádky

autor
16. jan 2026
@anonym_fe8028

@lindusss2016 Asi tak. Kruzky ziadne, po skole len robenie uloh a TV a mobil, no to mozu fakt robit aj u babky.

@anonym_fe8028 jedno je skolak ktory si zahra nieco na mobile mozno pol hodku,,alebo pozrie rozpravku v telke,,a druhe je mensie ktore nepozera ani to ani hento. Hraju sa,kreslia,,v izbach kraciek jak v dračiku,kadeco robia. Tak ze tvoj popis nesedi.
Necumia mi deti pol dna youtube a nič viac.

autor
16. jan 2026
@anonym_9d505d

@anonym_be6604 však nech sa odsťahuje a rozvedie. Už to mala urobiť dávno, len je otázka kam pôjde s deťmi. Moc vyskakovať nemôže, keďže naozaj prišla s igelitkou a namiesto zakladania pevnej pôdy pod nohami sa radšej háda s mužom. Za mňa nič v zlom, ale takéto ženy si musia 2x rozmyslieť ako budú žiť ďaleko od svokrovcov a ako sa budú chovať, keďže sú závislé totálne na manželovi. Aby ešte on nestihol skôr ako ona požiadať o rozvod a o starostlivosť o deti a ona ešte len bude kukať, keď sa bude musieť po rozvode zbaliť bez detí. Hlavne, keď tie deti kľudne povedia, že mama doma vyvoláva hádky

@anonym_9d505d ja nemam na ucte par euro a jednu igelitku s ktorou som prisla, tak nerob zo mna chuderu 🙃
A za dalsie, kto rychlejsie poda ziadost o rozvod a zverenie deti hrá až taky prím v rozhodnuti súdu komu a ako budu deti zverene ?

zuzubb007
16. jan 2026

Prepáč, ale ty si svokrovcom nepovedala svoj názor? rázne bude to takto a takto, či sa urazia či nie, stretneme sa raz za týždeň a hotovo, chlapovi je to osobne jedno, takže ty si tá čo má nastaviť hranice a nevyhovarať sa furt na muža, za mňa je to tvoja chyba každý rozhoduje o sebe a svojich detoch, nikdo ťa nenuti počúvať premudrele reči, poviem svokrovcom prestaňte toto rozprávať a hotovo ak nepochopia nechodím k nim, vzťah je o tom, že sa nemáš hádať alebo ak sa pohádaš tak raz za rok kvôli somarine, rozved sa a máš po probléme

anonym_be6604
16. jan 2026
@anonym_9d505d

@anonym_9d505d ty autorku poznáš? Keby aj prišla s igelitkou, venovala svoje telo, život a čas svojim deťom a pán manžel by ju musel aj tak vyplatiť, lebo jej uchádzal príjem. A to zastrašovanie kto požiada skôr, pozri sa do zrkadla či ti nie je na vracanie z teba.

anonym_fe8028
16. jan 2026
@anonym_be6604

@anonym_9d505d ty autorku poznáš? Keby aj prišla s igelitkou, venovala svoje telo, život a čas svojim deťom a pán manžel by ju musel aj tak vyplatiť, lebo jej uchádzal príjem. A to zastrašovanie kto požiada skôr, pozri sa do zrkadla či ti nie je na vracanie z teba.

@anonym_be6604 Ehm...nie, nemusel by...

autor
16. jan 2026
@anonym_be6604

@anonym_be6604 vies, niektori ludia nepozeraju na veci aj z tej druhej strany a bez empatie vyhrknu co maju na jazyku. Však čo ma po inom človeku, zakusnem jak jedovaty had a je mi jedno či budes zit alebo co s tebou bude ze .. taka doba 🤦‍♀️

autor
16. jan 2026
@zuzubb007

Prepáč, ale ty si svokrovcom nepovedala svoj názor? rázne bude to takto a takto, či sa urazia či nie, stretneme sa raz za týždeň a hotovo, chlapovi je to osobne jedno, takže ty si tá čo má nastaviť hranice a nevyhovarať sa furt na muža, za mňa je to tvoja chyba každý rozhoduje o sebe a svojich detoch, nikdo ťa nenuti počúvať premudrele reči, poviem svokrovcom prestaňte toto rozprávať a hotovo ak nepochopia nechodím k nim, vzťah je o tom, že sa nemáš hádať alebo ak sa pohádaš tak raz za rok kvôli somarine, rozved sa a máš po probléme

@zuzubb007
Tak najprv ocakavas ze sa pokusi riesit problem druha strana,kedze to niesu moji rodicia. Keby boli moji tak si riesim sama. Nechcela som utocit na nich hned.
aj chlap aj zena ma rovnake pravo na deti a rozhodovat kde pojdu,nepojdu atd.
Ci ja si dupnem doma nohou,ze chcem tak a tak lebo ja som vacsi rodič a manzel ma počuvne lebo ja som šefe ?
To co on vidi, resp.nevidi a poklada za normalne je nespravne u mna a nielen u mna,aj u nezainteresovanych ludi

anonym_9d505d
16. jan 2026
@anonym_be6604

@anonym_be6604 nemusí jej nič vyplácať. Ale tak ďalej jej treba rozprávky písať.

anonym_9d505d
16. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_9d505d ja nemam na ucte par euro a jednu igelitku s ktorou som prisla, tak nerob zo mna chuderu 🙃
A za dalsie, kto rychlejsie poda ziadost o rozvod a zverenie deti hrá až taky prím v rozhodnuti súdu komu a ako budu deti zverene ?

@anonym_autor tak prečo tak žiješ, keď nemáš len 1 euro. A teda si životaschopná a samostatná žena. Škodí ti to na zdraví, prečo neriešiš nič?

zuzubb007
16. jan 2026
@anonym_autor

@zuzubb007
Tak najprv ocakavas ze sa pokusi riesit problem druha strana,kedze to niesu moji rodicia. Keby boli moji tak si riesim sama. Nechcela som utocit na nich hned.
aj chlap aj zena ma rovnake pravo na deti a rozhodovat kde pojdu,nepojdu atd.
Ci ja si dupnem doma nohou,ze chcem tak a tak lebo ja som vacsi rodič a manzel ma počuvne lebo ja som šefe ?
To co on vidi, resp.nevidi a poklada za normalne je nespravne u mna a nielen u mna,aj u nezainteresovanych ludi

@anonym_autor tak, keď to roky nefunguje, tak asi by si to mala riešiť ty nie? Bože 🙈

anonym_fe8028
16. jan 2026
@zuzubb007

@anonym_autor tak, keď to roky nefunguje, tak asi by si to mala riešiť ty nie? Bože 🙈

@zuzubb007 Radsej pouzit osvedcenu metodu- 3x za rok pisat na MK a cakat na zazrak.

anonym_618b2e
16. jan 2026

@anonym_autor vy ste mimo obaja....ved ste zaveseni na rodicoch nonnstop...to akoze naco chodis kazde 2 tyzdbe na 2 noci rodicom??? Nevydrzis bez mamicky ci ako? Ti nenapadlo, ze muzovi moze dlha cesta k tvojim rodicom a kazdy druhy vikend tam straveny, rovnako vadit ? Si rovnako nesvojpravna ako muz...to akoze kedy ste sami s detmi? V prvom rade prestrihni ty pupocnu snuru

domkakvet
17. jan 2026

@anonym_autor toto sa uz nikdy nezmeni, to je nasledok toho, ze je to mamickar, zbytocne sa to budes snazit riesit.

enmery
19. jan 2026

Ešte uverím tomu, že sa takto zázračné zmenil až po deťoch, ale nikto ma nepresvedčí, že pred deťmi urobil viac v domácnosti ako vybrať veci z umývačky. Mne už prestáva but takýto žien seriózne ľúto.
A v týchto hádka ch a napätí vyrastajú deti, perfektné...

anonym_fb44c7
19. jan 2026

@anonym_autor ja mam otca mamičkára a dost zle som to v detstve prezivala. Bolo mi luto, ze otec vsetok svoj volny cas travi s babkou (istu dobu aj s kamaratmi) a nie s nami, bolo mi luto mamu, lebo namiesto toho, aby jej doma pomohol a mohli sme ist niekde von, ako nasi susedia napr., ju zavalil domacnostou a on si siel klabosit k babke, videla som aka je znicena, unavena, bolo mi jej luto...vadilo mi, ked ohovarali mamu, ze hlavne slovo ma babka... bolo mi luto, ze ine deti otcovia ucia lyzovat, plavat, korculovat, travia cas spolu a my musime trcat u babky na dvore, kym sa otec vykecava a mama vari a drhne domacnost...videla som u kamaratiek, ako to moze fungovat lepsie a naozaj som to v tu dobu dost zle znasala, hlavne to napätie medzi rodicmi, odcudzenie, babka mamu neznasala a otec bol vzdy na strane babky, nikdy sme neboli sudrzna rodina. Nasi ziju spolu doteraz, babka umrela nedavno, ale ziju cely zivot ako spolubyvajuci, kazdy si riesi svoje, spalne oddelene, otec sa pride domov len najest, vsetko vzdy riesila a vybavovala mama...
Problem je muz, ma vediet kto kedy je jeho prioritna rodina a povinnosti voci nej.

anonym_fb44c7
19. jan 2026
@enmery

Ešte uverím tomu, že sa takto zázračné zmenil až po deťoch, ale nikto ma nepresvedčí, že pred deťmi urobil viac v domácnosti ako vybrať veci z umývačky. Mne už prestáva but takýto žien seriózne ľúto.
A v týchto hádka ch a napätí vyrastajú deti, perfektné...

@enmery standart manipulatora, zisti co chces a hra dokonaleho... moja mama doteraz spomina, aky bol otec pred svadbou dokonaly, cokolvek vymyslela, urobil, kam chcela siel, bol zadobre s jej priatelmi, rodinou, bol pracovity, staval vzdusne zamky aky super zivot budu mat, rok bol dokonaly, dobry, po roku sa zobrali... a po svadbe a prvom dietati s nou uz nikdy nikde nesiel a doma nepohol prstom...

Strana
z5