Zničím si rozvodom život?
Ahojte,mam dve male deti,skôlkara a štvrtaka na zš.Podviedla som manžela lebo som sa citila hrozne osamelá.Venuje sa prevazne svojim konickom a dlhodobo som nešťastná lebo mi nepride ako rodinny typ. Materialne nas zabezpečil stale,nemozem mu vytknut,ze nie. City neprejavuje,je casto na mobile a chodi po nociach na poľovačky.Podal o rozvod kvoli nevere.Ma vyhodu z ekonomickeho hladiska,ze dostane deti do starostlivosti.Neviem si to však predstavit.Stale som zamilovaná do toho druhého avsak so mnou zrejme neostane lebo je to podobny pripad ako ja.Manzelovi som navrhovala poradňu nakolko nevieme dlhodobo spolu komunikovat,avsak povedal,ze on ma hlavu v poriadku.Citim,ze s nim uz nechcem ostat,ze to uz nebude normálne a ze ked budem stara,ostanem osamelá a on bude mat iba svoje zaujmy.
Bojim sa,ze rozvodom znicim zivot sebe aj detom a aj manzelovi.chcela by som,aby sa to nejak zmenilo.citit sa v zivote stastna a milovana,byt s niekym,kto bude so mnou zdieľať nejake konicky a sem tam ma chyti aj za ruku ...tu neveru som neplanovala a ani sa tak nestastne zamilovat.zrejme mi to znicilo vsetko,co sme s manzelom budovali viac ako 10 rokov...mam bojovat,aby sme sa nerozviedli a nejak vychovali tie deti spolu?a naco,ked aj tak mam pocit,ze som s nimi sama...naozaj neviem ako ďalej
@macko_usko222 veď píše, že bývajú u svokrovcov a dom je napísaný na manžela. Čiže sa môže odsťahovať akurát tak ona.
@zu2za3na aký problém je sa odsťahovať k mame, ak tvrdíš, že vás rada prichýli? dáš si predbežné na deti a odsťahuješ sa spolu s nimi. Naštuduj si to prosím ťa trochu, lebo mám pocit, že tieto veci absolútne neovládaš.
Mňa by ale zaujímalo, že AKO ťa dal manžel vyhodiť z predchádzajúcej práce? to je zaujímavé. 🙄
@zu2za3na jeho návrh co chce, je fajn.
Deti ostanú doma, v domácom prostredí, nebudú meniť školu, škôlku.
Máš byť v pohotovostnom režime?
Skus si osloviť právnicku, poradiť sa.
Na začiatok bysom išla k mame, s tým ze si nájdeš niečo.
Máš na deti rovnaké právo ako on.
Vbc bysom sa toho nebála co on navrhuje, chce..
Tvoja predstava je aká?
@amiaja budem sa opakovat, autorka to mala riesit inak ako neverou. Ok, ked manzelstvo nefunguje a ten druhy nema zaujem nic riesit, ked sa proste tak uz neda zit, alebo ho uz nelubi. Ale v prvom rade treba doriesit 1 vztah ako byt neverna. Ale to je uz o moralnych hodnotach. Ja osobne by som nedokazala doverovat cloveku, ktory uz raz dokazal podviest.
@maciatkolulu poradnu som chcela este ovela skor nez k niecomu doslo.je to komplikované.
@macko_usko222 dom je napisany na neho
@zu2za3na zaplať si právnicku, alebo choď do centra kde sú právne služby zadarmo.Ako ďaleko býva mama od vás?žiadala by som deti zatial do svojej opatery predbežným opatrením.Najdu niekoho kto Ti všetko vysvetlí na rozvode si môžete dať iné podmienky stretávania.
Ty si neinvestovala žiadne peniaze do domu?
Je šanca, že muž zmení názor?Súd sa dá 2x odročiť, keď nepôjdeš a získaš čas na 3 vás rozvedu, alebo pošlú do poradne.Beries si so sebou na súd advokáta?Hlavne si premysli čo povieš na súde či to, že chces bojovať o manželstvo, alebo rozvod.S mužom komunikujes?
@zu2za3na pozri, načo plačeš nad rozliatym mliekom? Už sa stalo, čo sa neodstane. Ja by som ten rozvod riskla, dúfajúc, že ma v živote čaká niečo lepšie. Ty sa bojíš budúcnosti, lebo čo keď to bude horšie... Sústreď sa na seba. Bude ti lepšie s mužom alebo bez muža? Deti chceš či nechceš? Keď si to v sebe vyjasníš, tak si proste stoj za svojím a bojuj. Plač a ľutovanie sa ti nepomôže. Zato keď sa správne zatneš a začneš žiť tak, ako to tebe vyhovuje, možno budeš prekvapená, prečo si sa zbytočne dopredu trápila nad "ničím".
@amiaja dosť krátkozraké, nemyslíš? Takže neklape mi manželstvo, nie som šťastná, tak hybaj si to rozdať niekde inde, ideál s chlapom, čo ma rodina, záväzky, to je fakt super!!! Treba ju pochváliť, kebyže to urobí chlap, tak čo, je to sviňa a jurevnik a neviem co a žena úbohá obeť. Teraz nieee, teraz ju čaká super život. No čaká, bez financií muža u mamičky v dome... S bsm veľa neuvidí podľa mňa. A tie deti ja neviem, píšete tu, že chlap sa nevie postarať, to je zaujímavé, toľko chlapov ostáva na materskej s par mesačnými bábätkámi a zvládajú, jaaaj pardon, to je naoko 🙃mamička trávi čas na úrade práce.... Ale inak sklamem ta, veľa otcov sa vie reálne postarať o deti a niekedy lepšie ako mama, ved tie decká musel niekto strážiť, keď sa mamka stihla oelesit inde, keďže pracuje... No nič. Podľa mňa je prízemné riešiť vzťah neverou a naozaj veľa ľudí aj kvôli jednej nevere a tobôž ľudia v nie dobrom manželstve, ukončia taketo trápenie. Je to bodka podľa mňa.
@zu2za3na neboj nič ešte stretneš niekoho s kým sa budete milovať a zazijes ešte to krásne o čom každá žena sníva.drzat nefungujúce vzťah nemá význam skôr čo neskôr by to aj tak skončilo už by ste to nedali.treba myslieť opačne ako teraz predstav si ako bude dobre čo budeš s novým priatelom robiť ako sa budeš skvele cítiť,precit tie pocity
@zu2za3na Takže po prvé premysli si kde budeš bývať, ak zvládneš podnájom tak si nájdi byt hoci aj 1 izbový, ak nie treba ísť k mame, musíš pred súdom vyzerať, že sa o deti vieš postarať. Inak nájom si započítaš do výživného je to náklad na deti. Ďalej si spíš aký máš príjem, koľko by si chcela výživné (spíš si reálne náklady na deti). Nájdi si bezplatnú právnu pomoc v tvojom okolí, prípadne choď na kuratelu tam ti poradia. A hlavne sa nenechaj dotlačiť do vecí, ktoré budeš ľutovať! Deti ťa potrebujú tak sa vzchop a ukáž im, že si tu pre ne. A ver mi keď toto všetko zvládneš budeš mať konečne život vo svojích rukách a budeš šťastná - inak spokojná mama spokojn deti a ani zlatú klietku potrebovať nebudú 🙂
@maciatkolulu ty citas co autorka pisala? Dlhodobo bola nestastna, manzel na nu sral a toto cele je len dosledok. Ja nehovorim ze je to spravne ale stalo sa. Pan kral chudacik podvedeny ma na tom tiez svoj a dost velky podiel viny. Obidvaja spravili chyby. On ocividne o rodinu a autorku zaujem nemal a teraz hop, chudacik je podvedeny. No mal sa spamatat skor a nemal nechat autorku zajst az tam kam zasla.
Urcite ho nebudem lutovat.
Autorka to mala riesit inak ale stalo sa. Teraz sa z toho bude musiet poucit.
A aspon bude mat mozno sancu na lepsi zivot a stretne chlapa ktory da prednost jej nez konickom, mobilu, polovacke a vsetkemu ostatnemu
@amiaja presne aj manžel možno nájde tú pravú a bude šťastný a nejaká žena tiež. A čo podľa teba ta manželka toho milenca, ta komu čo urobila a tie deti? Hmmm, blbé, čo? Asi tiež bola mrcha, čo nemala záujem o muža a ten si chudák išiel riešiť manželské problémy do pelecha s inou, ved to je to iste, len z druhej strany. 👍. Takže za mňa je primitívne riešiť manželské problémy trtkackou s inými, či z muzivej strany, či zo zeninej. Majú sa vyložiť karty na stôl a podat návrh, dohodnúť sa. Toto mi príde ako nepodarený kúsok, čo bol odhalený a hop, muz sa rozhodol a bum. Véd keď autorka nebola spokojná, kto ju držal v manželstve, čo nepodala návrh??? Prečo podvádzala? A tobôž so ženatým....no ja želám dodrbanym vzťahom na oboch stranách veľa sily. Ale rozhodne v tom nie je autorka obeť.
@maciatkolulu a kto tu riesi zenu toho s kym podvadzala?
Tam nech si spytuje svedomie ten co ju podvadza.
Ja som povedala ze aj autorkin muz moze za jej neveru. Ju neobhajujem a jeho nelutujem. Ocividne neboli spolu stastni tak pojdu asi od seba. Dlhodobo neriesili svoje problemy tak su tam kde su. Ale nebudem ju tu lincovat a robit z nej k*rvu za to ze ho podviedla.
@zu2za3na ale vy sa o rozvode baviť musíte.. Véd sa musíš dohodnúť.. Musíš povedať ako to chceš ako si to predstavuješ, ved máš deti.. Teraz ti netreba byť smutnou nešťastnou a neviem akou.
Sa vzchop.
Si matka.
Najskôr si matka dvom deťom.
V živote co ti ostane budú deti.
Tak sa tomu postáv a rieš.
Zsbezpec bývanie, dohodni sa s ním a nie ze obaja ticho.
Dokonca deti majú právo vedieť.. Primerane veku povedať.. Co sa bude diať.. Véd sa vzi do deti.
Zrazu sa mama vezme preč a bude sem tam chodiť, alebo vezmeš jch žiť inde.. Treba komunikovať.
Postaviť sa problému a riešiť ho.
Si si uvarila tak musíš riešiť.
@mpg treba komunikovať aj s deťmi, povedať pravdu tak aby to detská hlávka pochopila.
Nie že mamca sa zbali a odíde alebo vezme ich obe k babke.
Treba podať vysvetlenie primerane veku deti.
Tiež s mužom treba sa dohodnúť kto ako si predstavuje a chce.
Nie že čakať co sa bude diať.
Ó deti stojí každá maminka, nech je dôvod rozchodu nevera al iné.
Ale deti sa nevzdávam predsa.
Nie. Život si nicis spolužitím s debilom. Ty si mala dat žiadosť o rozvod už vtedy, keď ta muž dlhodobo ignoroval a bola si nešťastná. To, že si ho podviedla nie je príčina vášho rozvodu a ani zdroj našich problémov. Akurát si mu dala proti sebe do ruky zbraň navyše. Prestať tu riesit svojho ŽENATÉHO milenca a neveru, rieš deti, ukončenie manželstva a svoj ďalší život. Ze si bola neverná je pre tvoj rozvod asi také podstatné ako cena pozemkov v rovnikovej Afrike. Len pre teba nech to zostane mementom, že nevera ešte nikdy nikomu nepomohla, vždy len život skomplikovala. A teda, keby ma muž "dal vyhodiť z prace" (nech už to zariadil akokoľvek), tak už sedím za vraždu. Alebo aspoň ťažké ublíženie na zdraví.

@zu2za3na nerozumiem o co ti ide chceš poradňu ale nechceš s nim byt, takže len vychcana, kvôli financiám? Dobre som pochopila. Ako riešiť s poriadnou si mala predtým ako si začala podvádzať. Keď sa ti nepáčilo, mala si vtedy hľadať spôsobí. Nie teraz. Ale fajn ze si mala čas a možnosť si ísť skočiť inde. Hold, podľa toho čo píšeš, si to zničila ty, aspoň si tomu dala bodku.