Zuby ako prekážka vo vzťahu
Stále častejšie a častejšie ked vidím inzerát na zoznámenie, tak ženy i muži majú ako jednu zo základných požiadaviek partnera so zubami. Naozaj je to tak doležité? Teraz nemyslím niekoho, komu smrdí z úst, v životě neviděl zubnú kefku a pastu, slovo zubár nepozná, ale keď má niekto zničené zuby z antibiotík, alebo sa mu niečo so zubami stalo, aj ked sa staral, má klapačky v mladom veku, tak ho takto odsúdim? Niekto sa moze starať ako chce, aj tak sa mu kazia, niekto si nečistí ako je rok dlhý a má ich zdravé, ale to už je na inú tému. Ako to máte vy? Jedná sa o normálneho čistotného člověka s kvalitným vzdělaním, hodnotami, ale jednoducho má klapačky vo veku 30 rokov. Implantáty nechce.
Myslis, ze niektora zena chce muza bez zubov??
Ano zuby su velmi dolezite. Je jedno ci vlastne alebo dorobene. Ale ziadne diery, kazy a zlte alebo hnede zuby. Za mma je to vizitka o socialnom statuse.
Pre mna su zuby základ....cize, ano partner by ich mal mat v poriadku, samozrejme nevravím o nejakom holywoodskom úsmeve. Ak niekto vie mat auto na lízing, značkové veci, drahý mobil...mal by sa vedieť postarať aj o zuby.
Ak to tebe nevadí , je to vždy na tvojom rozhodnutí.
Lebo ak sa niekto naozaj o seba stará, nechápem, ze mu nevadia pokazené a hnile zuby.
Tento ma asi protézu, ok.....ale aspoň niečo.
Pokiaľ nie si hokejista - milionár a zuby ti vybil puk, tak bohužiaľ máš asi problém 🙈
Alebo treba dosť znížiť nároky na partnerku.
Čo to tu splietaš? To nie je o klapačkách. Tie nikomu nevadia hadam. Ale o totálne zanedbanom chrupe s 1 ostávajúcim zubom.
„Klapačky“je ľudový názov pre celkové alebo čiastočné snímateľné zubné náhrady, ktoré nahrádzajú chýbajúce zuby a sú uložené na ďasnách. 😀
Ano je to dôležité a veľmi by som zvážila, prečo... úraz, choroba.... môže byť dôvod, ktorý by som vedela asi pochopiť.
@mysicka36 ano, protože jedná sa o mna, mám čiastočné klapacky, chýba mi niekolko zubov, hore aj dole, odchov na antibiotikách, korunky padali a lámali sa. Brat mal to isté, on ich mal úplne čierne. Bojím sa, že telo mi neprijme implantáty, velká alergička. Mám okolí ľudí, ktorým zostala penaženka a ústa prázdne, o 20 000 eur sa mi príst nechce.
Píšeš totálne odveci, ale ok. Ty si vlastne chceš odobriť že to nie je ok lebo tie zuby nemáš ty a čuduješ sa, že potenciálny nápadník chce babu ktorá má zuby, však.
Inak, odkedy antibiotiká ničia zuby?
neverim, ze mas v okoli ludi, co dali 20k za zuby a stale ziadne nemaju, to je riadne pritiahnute za vlasy... na otocku do Turecka a za 7k mas usmev ako holywoodska herecka... prestan sa vyhovarat...
@mysicka36 ano, protože jedná sa o mna, mám čiastočné klapacky, chýba mi niekolko zubov, hore aj dole, odchov na antibiotikách, korunky padali a lámali sa. Brat mal to isté, on ich mal úplne čierne. Bojím sa, že telo mi neprijme implantáty, velká alergička. Mám okolí ľudí, ktorým zostala penaženka a ústa prázdne, o 20 000 eur sa mi príst nechce.
@anonym_autor a čo takto ísť sa poradiť s kvalitnými zubármi? V dnešnej dobe neexistuje,aby ti neurobili parádny chrup. To sú len tvoje výhovorky.
Píšeš totálne odveci, ale ok. Ty si vlastne chceš odobriť že to nie je ok lebo tie zuby nemáš ty a čuduješ sa, že potenciálny nápadník chce babu ktorá má zuby, však.
Inak, odkedy antibiotiká ničia zuby?
@bomba36 no čuduješ sa. Trochu je mi divné, že niekto tak baziruje na tom, to si ludia na prvom rande počítajú zuby? Zanedbaný chrup, vypadané zuby, ano to je iné, ale pokial za to mozu lieky, choroby, úraz. A antibiotika - prečitaj niečo o tetracyklinoch, napríklad.
@anonym_autor a čo takto ísť sa poradiť s kvalitnými zubármi? V dnešnej dobe neexistuje,aby ti neurobili parádny chrup. To sú len tvoje výhovorky.
@koniarova A ty mi vrátiš 20 000 ked mi to telo neprijme? ale hlavne, že nebudú vyhovorky.
neverim, ze mas v okoli ludi, co dali 20k za zuby a stale ziadne nemaju, to je riadne pritiahnute za vlasy... na otocku do Turecka a za 7k mas usmev ako holywoodska herecka... prestan sa vyhovarat...
@anjelicek26 No to je trochu divné s tým Tureckom, tu na Slovensku by to všetko + dostavba kosti trvalo takmer rok a tam za týžden hotovo. To musí byt kvalitka naozaj.
@anonym_autor ano zalezi mi na tom. Kedze sa s tym clovekom bozkavam. A je jedno aky mal dovod. Proste ked sa na mna muz usmeje a vyzera ako keby dosiel z mama ozen ma alebo zameny manzeliek nie dovi. To ma neberie
@anonym_autor ale netrep. Ešte si ani neskúšala a už ti to telo neprijme. Čo ti ich vsetky naraz bude dávať?
@koniarova ako jeden na skúsku? A potom sa uvidí?
@anonym_autor dobry zubár zodpovedá za svoju prácu a tiez ti nenavrta hned všetky diery ale caka sa na ujatie, pripadne nejaké komplikácie, cize trvá aj rok ,pokym to bude vsetko hotové, tak pracujú špičkoví zubári.
Čiže prestaň obhajovať svoj chrup, evidentne ty sama cítiš, ze to nieje ok.
@anjelicek26 No to je trochu divné s tým Tureckom, tu na Slovensku by to všetko + dostavba kosti trvalo takmer rok a tam za týžden hotovo. To musí byt kvalitka naozaj.
@anonym_autor moja mama ma 60 rokov, mala rakovinu, z chemo sa jej znicili zuby. Hned akp skoncila s chemo, dala si urobit zuby.
Takze ja nevidim dovod na vyhovorky pre nikoho...
Ty si riadne zatrpknuta, no tak bud spokojna sama zo sebou, len sa necuduj, ze s tym nazorom ostanes sama 😂 Milujem ludi, co sa stazuju, ale na druhej strane odmietaju normalne riesenie, lebo uz dopredu "vedia", ze nic s toho nepomoze. Zuby v Turecku si bolo dat robit niekolko znamych a spokojnost.. Ano zakladom je doma u zubara dat vsetko do poriadku, kazy, kamen, hygiena, medzizubne priestory mat pekne pripravene a az potom tam ist,vysledky za to stoja.
@anonym_autor ja mam vyberacie od svojich 37 rokov, horne aj dolne. v tom case som uz bola vydata a mala dve deti. implantáty som nechcela. zuby sa mi kazili od detstva (uznavam, zubna hygiena v tom detskom veku bola, aka bola, o existencii medzizubiek ci ustnej vody... dentalnej hygieny som netusila, halt edukacia nebola na takej urovni ako je dnes). v 18 rokoch som mala 18 kazov uz opravovanych. ako dospela som si uz o zuby dbala, chodila na hygienu, pravidelne prehliadky, no lavina uz bola spustena a neslo ju zastavit, do toho sa mi lamali zuby, uz som sa bala aj rozok si odhryznut, doslova som hltala velke kusy, aby sa mi nezlomil dalsi kus... zazitkov od zubara Ta usetrim. v tych 37 rokoch som to uz nedavala ani fyzicky ani psychicky a dala si vytrhat zvysnych 22 zubov v narkoze a vyberacky. nikto, ani jeden zubar, dovtedy neriesil pricinu, len vrtali, trhali, vyplnali kanaliky... asi 5 rokov na to zistili mojej dcere v 13 r. osteoporozu, dala som sa skontrolovat aj ja nasledne a osteoporoza ako hrom. kosti v horsom stave ako moja takmer 70-r. mama.
to preto sa mi zuby lamali. K Tvojej otazke ale - nie, nevadilo by mi to, pokial by na to bol naozaj dovod. nie ze kaslem na zuby a ved umele to poriesia. no nie, aj o tie sa treba starat a hygiena ust takisto.
moj manzel s tym tiez nema problem, niekedy si umyvame zuby aj naraz 🤣 ...a stale mu pripominam, ze je jeden z mala stastnych muzov, s ktorymi sa zena moze rozpravat aj pocas toho, ako si ona umyva zuby 😆
...a nie, na noc si ich nevyberam, umyjem a dam naspat do ust. takze nechodim po dome ako bezzuba korytnacka 😉
...u nas to malo aj bonusovu dohru, tie dve celkove narkozy po sebe kvoli trhaniu + vsetky tie lieky od bolesti potom mi tak kvalitne rozhadzali cyklus, ze k nam nakoniec zavitalo este aj 3. dietatko 🙃
@bomba36 no čuduješ sa. Trochu je mi divné, že niekto tak baziruje na tom, to si ludia na prvom rande počítajú zuby? Zanedbaný chrup, vypadané zuby, ano to je iné, ale pokial za to mozu lieky, choroby, úraz. A antibiotika - prečitaj niečo o tetracyklinoch, napríklad.
@anonym_autor áno, zanedbaný chrup vyzerá zle. Ak je človek na nejakej úrovni, napr. má tie zuby, tak si hľadá človeka ktorý je na tom podobne. Nájdi si bezzubého a budete na tom rovnako.
Myslis, ze niektora zena chce muza bez zubov??
@anjelicek26 skor ako taketo nieco vypustis z ust popremyslaj. Ja som bol na 4 rande a tri z toho mali tak v otrasnom stave chrup ze som nemal chut sa ani nieco ich pytat. jedna v takom stave (napriek stihlej postave a prijemnemu vzhladu) ze som sa na nu nedokazal pozerat do tvare.
zuby sú to prvé čo si všímam 🤷 a bola som na rande s veľkým fešákom (podľa foto) a veru hneď po stretnutí som písala že neboli sympatie, ale boli, len zuby mal hnusné 🙈
@anonym_autor áno, zanedbaný chrup vyzerá zle. Ak je človek na nejakej úrovni, napr. má tie zuby, tak si hľadá človeka ktorý je na tom podobne. Nájdi si bezzubého a budete na tom rovnako.
@bomba36 nie som bezzubá, bezzubý je ten, čo nemá žiadne zuby, ja mám svojich zubov ešte dost, takže na to odkázaná fakt ešte nie som.
@anjelicek26 skor ako taketo nieco vypustis z ust popremyslaj. Ja som bol na 4 rande a tri z toho mali tak v otrasnom stave chrup ze som nemal chut sa ani nieco ich pytat. jedna v takom stave (napriek stihlej postave a prijemnemu vzhladu) ze som sa na nu nedokazal pozerat do tvare.
@anonym_179782 a? Ved samozrejme to nevyzera dobre ani u zeny, ani u muza.
Určite sa nájde muz, ktorému to vadiť nebude ale su aj takí, co im to vadí ...rovnako nadváha, tetovanie, prehnané úpravy atď atď. Co je na tom nepochopiteľné? V 30tich mat priateľku s protezou, no celkom si neviem predstaviť nejakého úspešného a vzdelaného muza, ze by mu to bolo jedno 🤷♀️.
Ty tiez asi mas nejaké preferencie na muza, ci nie?
@bomba36 áno ničia ...

nechapem - pytas sa najprv, ci je to take dolezite, aby mal partner zuby? akoze vobec aby mal zuby?
a potom sa stazujes, ze nejaky 30 ma klapacky? to je co prosim tie klapacky?
nejak to nema ani hlavu ani patu co pises.