icon

Zuby ako prekážka vo vzťahu

Dnes o 07:41

Stále častejšie a častejšie ked vidím inzerát na zoznámenie, tak ženy i muži majú ako jednu zo základných požiadaviek partnera so zubami. Naozaj je to tak doležité? Teraz nemyslím niekoho, komu smrdí z úst, v životě neviděl zubnú kefku a pastu, slovo zubár nepozná, ale keď má niekto zničené zuby z antibiotík, alebo sa mu niečo so zubami stalo, aj ked sa staral, má klapačky v mladom veku, tak ho takto odsúdim? Niekto sa moze starať ako chce, aj tak sa mu kazia, niekto si nečistí ako je rok dlhý a má ich zdravé, ale to už je na inú tému. Ako to máte vy? Jedná sa o normálneho čistotného člověka s kvalitným vzdělaním, hodnotami, ale jednoducho má klapačky vo veku 30 rokov. Implantáty nechce.

anonym_31aa9b
Dnes o 13:00

Zuby su obrazom toho ako sa o seba dotycny stara.. Celkovo zdravotne.
To, co pises ze niekto si moze umyvat kolko chce a pokazia sa a niekto si neumyva ako je rok dlhy a ma pekne zdrave zuby je blbost. Na par raritnych vynimiek je to totalna blbost. Ano, niekto si moze aj 6x denne umyvat zuby a aj tak si ich umyva nahovno a niekto si umyva raz denne a dokonale, tak pokazia sa skor tomu, co si cisti castejsie aj ked si mysli aku ma super hygienu a ako sa oproti inym snazi...
Zena co jej zalezi na zdravom zivotnom style tak nechce mat strbaveho partnera predsa, mne to pride uplne prirodzene.

autor
Dnes o 13:08
@anonym_31aa9b

Zuby su obrazom toho ako sa o seba dotycny stara.. Celkovo zdravotne.
To, co pises ze niekto si moze umyvat kolko chce a pokazia sa a niekto si neumyva ako je rok dlhy a ma pekne zdrave zuby je blbost. Na par raritnych vynimiek je to totalna blbost. Ano, niekto si moze aj 6x denne umyvat zuby a aj tak si ich umyva nahovno a niekto si umyva raz denne a dokonale, tak pokazia sa skor tomu, co si cisti castejsie aj ked si mysli aku ma super hygienu a ako sa oproti inym snazi...
Zena co jej zalezi na zdravom zivotnom style tak nechce mat strbaveho partnera predsa, mne to pride uplne prirodzene.

@anonym_31aa9b ak by to zaviselo len od toho,tak mám najlepsie zuby na celom svete.

anonym_eeb9e7
Dnes o 13:10

@anonym_autor za mna zuby su dolezite, vzdy je riesenie, je to drahe ale nikdy nie nemozne, co pises su iba vyhovorky, zial...zuby som ziadnemu partnerovi nepocitsla sle na pohlad zly chrup ma odpodzoval, ...

googlinqa
Dnes o 13:11

@anonym_autor no však nie je bezzubý kde je problém?

autor
Dnes o 13:12
@anonym_eeb9e7

@anonym_autor za mna zuby su dolezite, vzdy je riesenie, je to drahe ale nikdy nie nemozne, co pises su iba vyhovorky, zial...zuby som ziadnemu partnerovi nepocitsla sle na pohlad zly chrup ma odpodzoval, ...

@anonym_eeb9e7 ak vyhodím 20 000 zbytočne, to ešte len budú výhovorky.

autor
Dnes o 13:13
@tiezjedna

@anonym_autor skús to Turecko, sesternica ide teraz v máji na kliniku, kde už asi pred rokmi robili zuby jej kolegyniam (letušky) a zuby krásne, cena tretinová, komplikácie žiadne👍

@tiezjedna takže dostavba kosti tu (to by som musela mat), zuby Turecko a prípadné komplikácie kde?

dadis
Dnes o 13:44
@anonym_29cf5e

Inak ja viem ze atb (tetracykliny! hocijake atb nie) sposobuju kazenie zubov, najma ak sa daju v case "tvorby zuba", ale tieto atb sa detom ani nedavaju, takeze nemyslim, ze by ste ako 30tnici boli na nich odchovani... to kto vas atb choval?? ja som brala aj 6-7 atb rocne kolkokrat a nemam so zubami po tejto stranke nic.. cize treba vinu hladat aj inde, aj ked.. teraz je to uz jedno. NAJMA ak to mate ako surodenci. a Teda v dospelosti uz pokazene zuby nosit na dentalky atd , velmi nepomoze. .
A ze kedysi sa davali? toto som veru googlila... no nedavali, od 60. rokov sa globalne o tomto vedelo a detom do 8rokov sa nedavali.. jedine v nevyhnutnych pripadoch, mam jeden, ked dieta malo zapal mozgovych blan v rodine, je to takmer 40rokov dozadu, ratalo sa s tym, ze bude mat dievca po zuboch, aj malo od mladeho veku...
Napisala by som tu o tom, ale chcem to nasmerovat tam ze by bolo dobre sa zamysliet, co este moze byt zle, ci tam nebude iny problem (treba si pozriet co vsetko moze viest k problemom so zubami/v ustach) azamerat sa aj na ine aspekty, pre zdravie dasien a aj pripadnych implantatov..

@anonym_29cf5e Suhlasim, tetracykliny v detstve sa uz nepodavaju veeeelmi dlho. Moj brat ich bral, poskodena sklovina vsak zltla, nijak mu zoby nevypadavali - dal si na ne korunky. Ale on ma 46 rokov.. 30r baba urcite tetracyklin v detsve nebrala a zuby z toho vypadnut urcite nemohli. Moja dcera ma vaznu dg a atb berie kazdy rok niekolkokrat (niekedy aj mesiac vluse) a zatial v 17r mala jeden maly kazik a usmev ma krasny. Takze sa mi tomu nejako nechce verit. V 30 by som urcite isla do implantatov - ved to je este celybzivot pred nou - v zivote sa uz nebozkavat od 30 mi pride velmi smutne. Na tomto by som veru nesetrila a vzala si nanto aj uver

anonym_29cf5e
Dnes o 13:52
@biba_18

@anonym_29cf5e ak ti internet napíše že od 60-tych rokov sa nedávali tetracyklíny deťom - to už je také, čo ja viem... ja som narodená po - a veru poznala som niekoľko detí ktoré mali takéto zuby po liekoch ...

@biba_18 nevies po akych liekoch a chorobach, a aku mali hygienu atd... :D lebo aj dnes mavaju deti dokazene zuby, rozpadave, medove - mliecne zuby, dokatovane trvale zuby... A nie je to liekmi, je to v 99% zlou hygienou a/alebo cukrom... Lekarka ked ides s malym dietatom ti neda tetracyklin hned, dostavas ine atb v prvom rade a to uz davno, vekom sa riadia lekari odjakziva. Pre mna je to vacsinou vyhovorka a vela rodicov, a duplom pred 30rokmi na hygienu zubova velmi nedalo a to som si ista.Posuchat zuby, pol kila pasty minut a vybavene cistenie... dokonca pretrvavali a pretrvavaju pri starsich ludoch povery ako "ked si dam vecer jablko, nemusim si umyt zuby", lebo to ich tak naucila babka a vsetci maju kraaaasne zuby (nesrandujem, ja som kvoli tomu musela velmi nepeknu hadku vyvolat :DD krasne zuby samozrejme nemaju :DDD )

anonym_02120d
Dnes o 13:58
@anonym_autor

@anjelicek26 No to je trochu divné s tým Tureckom, tu na Slovensku by to všetko + dostavba kosti trvalo takmer rok a tam za týžden hotovo. To musí byt kvalitka naozaj.

@anonym_autor predstáv si,kvalita to je...

autor
Dnes o 14:07
@anonym_02120d

@anonym_autor predstáv si,kvalita to je...

@anonym_02120d No dobre, tu si dám dostavat kost, aby som mohla do Turecka, potom komplikácie po budem riešit kde? Do Turecka stále lietat? Tu sa na mna zubári akurát vykašlu, poslú mna tam.

anonym_eeb9e7
Dnes o 14:10
@anonym_autor

@koniarova A ty mi vrátiš 20 000 ked mi to telo neprijme? ale hlavne, že nebudú vyhovorky.

@anonym_autor vidiet, ze si ani u zubara nebola, robia sa totiz postupne, takze ziadnych 20000 to nieje naraz...ale ok, nie nikomu to nevadi a ani si nikto nevsima ci vovec mas nejake zuby, to sa ti iba zda, teraz si spokojna?
Naco chces vediet nazor ostatnich, ked na kazdeho mas uplne slaboduchu vyhovorku a utocis???

autor
Dnes o 14:13
@anonym_eeb9e7

@anonym_autor vidiet, ze si ani u zubara nebola, robia sa totiz postupne, takze ziadnych 20000 to nieje naraz...ale ok, nie nikomu to nevadi a ani si nikto nevsima ci vovec mas nejake zuby, to sa ti iba zda, teraz si spokojna?
Naco chces vediet nazor ostatnich, ked na kazdeho mas uplne slaboduchu vyhovorku a utocis???

@anonym_eeb9e7 ja neútočím, tu útočíš ty a neboj, neraz som sa o tom so zubármi rozprávala. takže presne viem, co a ako. A to nie sú vyhovorky, to sú fakta. Videla som zopár zničených ludí, ani peniaze a ani zuby a bolesti ako bonus, nuž tak ich len pohladkat po pleci, hlavne že nemali výhovorky.

anonym_02120d
Dnes o 14:29
@anonym_autor

@anonym_02120d No dobre, tu si dám dostavat kost, aby som mohla do Turecka, potom komplikácie po budem riešit kde? Do Turecka stále lietat? Tu sa na mna zubári akurát vykašlu, poslú mna tam.

@anonym_autor to je pravda.Ja som vravela len o kvalite nimi robenych zubov.A prepac,zuby sú dôležité.Dokazu zmeniť človeka veľmi,na výzor istotne.

anonym_0074ff
Dnes o 14:34
@anonym_autor

@bomba36 len na zoznamkách nie, predstav si, že som mala vztahy, ked sme sa poznali osobne. A antibiotiká zuby ničia, zrejme si ich nikdy nebrala, resp. také, ktoré ničili.

@anonym_autor môj švagor má tetracyklínové zuby.Má ich žlté,ale vôbec ich nemá zničené tak drasticky,ako sa nám snažíš tu nahovoriť.Takéto zuby sú iba farebne odlišné,síce majú väčší sklon ku kazom,ale to neznamená,že sa tu budeš vyhovárať.

lenja1
Dnes o 14:37

Zuby su základ! Na moje šťastie som ešte nestretol žiadnu čo by mala zle zuby 🤣

vilma7
Dnes o 14:39

No dobre a teraz z iného uhla pohľadu. Už si mala vzťah? Ak áno, tak to asi problém nebol...alebo predsa bol?

zuzana76
Dnes o 14:50
@anonym_autor

@anjelicek26 No to je trochu divné s tým Tureckom, tu na Slovensku by to všetko + dostavba kosti trvalo takmer rok a tam za týžden hotovo. To musí byt kvalitka naozaj.

@anonym_autor bohuzial zalezi, nevedela by som dat bozk niekomu, kto by mal umely chrup, implantat este ok, aj ked uprednostnujem zdrave zuby. Ja som uz vo vztahu a mam partnera so zdravymi zubami, aj ja mam zuby ok, vsetky moje nastastie, ale asi by to dost zavazilo, keby som niekoho hladala.

zuzana76
Dnes o 14:51
@anonym_autor

@anonym_autor a ano, tych 20 000 budes realne potrebovat, ak si to chces dat do poriadku, ja by som to riskla ako mat v 30-tke vkladaci chrup.

tiezjedna
Dnes o 14:58
@anonym_autor

@tiezjedna takže dostavba kosti tu (to by som musela mat), zuby Turecko a prípadné komplikácie kde?

@anonym_autor asi záleží aké komplikácie máš na mysli... Ony napríklad žiadne nemali a bežné ošetrenia podstupujú normálne u svojich dentistov.

anonym_4475f3
Dnes o 15:43

Môj ex nemal predný zub preto som ho mala nechať? Môj otec od vojny prišiel o predný zub a? To nejak znižuje hodnotu človeka?

anonym_acb8eb
Dnes o 16:01
@anonym_72b327

@anonym_autor Takže si vlastne geneticky vadná a z toho dôvodu ti zhnili aj zuby? Alebo čo si tu dokazuješ?A prečo vlastne chceš vzťah, keď nemáš záujem nič kvôli tomu spraviť, ani obetovať vlastnú pohodlnosť a peniaze? Veď si spokojne ži sama aj so zlými zubami, ospravedlňuj si to a akceptuj, že naozaj málokto chce mať takéhoto partnera.

@anonym_72b327 ste netaktna, usetrite autorku a neprispievajte svojim názorom. ak by si autorka chcela dat umele prsia aj tie kvôli precitlivenosti ,resp. Alergii by sa neujali a spôsobili by jej vážne zdravotné problémy. Viete je iná doba,žiaľ veľa ľudí má mnoho pridružených ochoreni, ktoré spôsobujú rôzne reakcie a jednou z nich je aj takáto kedy si to odnesu zuby. Je to fórum pre mamičky,ženy. my ženy by sme si mali pomáhať a dokázať sa podporiť, povzbudiť, nie haniť, dehonestovat.

autor
Dnes o 16:36
@vilma7

No dobre a teraz z iného uhla pohľadu. Už si mala vzťah? Ak áno, tak to asi problém nebol...alebo predsa bol?

@vilma7 prvý bol v 15, to som mala výstavne zuby, že sama zubarka povedala, že by som mohla z fleku účinkovat v reklame na zubnu pastu. Prvého som zbalila práve na zuby..dlhooo som potom problémy nemala, ak nepočítam rast osmičiek, tam som si užila galeje, to bolo strašne daco, že ich vysekavali hodiny, brrr. To je o inom. Potom mna začali boliet, zial zubar nemal rentgen, cize vrtal zdravý zub a kaz vedla veselo rastol dalej. Potom došli bolesti, cysty, teraz jedem doktor povedal, že zub trhat, další určite nie, a potom rozhoduj sa..korunky padali a lámali sa, strašne mi pošli, vtedy som sa rozisla s jednym, ale nie kvoli zubom. S medzernikom (2 zuby chybali) som si našla len samé cuda, jeden povedal, že jedine ak si dám mostik, ktory nie je za co uchytit. Možno implantát miesto osmičky a tak. Takže vztahy som mala..teraz mám ciastocnu snímatelnu náhradu. Nechala som si svoje zuby, ktore sú ako tak k svetu

autor
Dnes o 16:37
@anonym_0074ff

@anonym_autor môj švagor má tetracyklínové zuby.Má ich žlté,ale vôbec ich nemá zničené tak drasticky,ako sa nám snažíš tu nahovoriť.Takéto zuby sú iba farebne odlišné,síce majú väčší sklon ku kazom,ale to neznamená,že sa tu budeš vyhovárať.

@anonym_0074ff je to suhra niekolkych faktorov, lieky sú jeden z nich.

katkazatka
Dnes o 17:07
@vkatush

Autorka, myslím to naozaj v dobrom a nie podžubovačne.
Najprv si uprataj v hlave a potom v ústach.

Určite do toho choď. Choď k 2-3 najlepším zubárom v meste, zistí si ich návrhy, tvoje možnosti (zdravotné aj finančné). Daj si ich dokopy. Čaká ťa snáď ešte nejakých 30-40-50 rokov života. Chceš byť snáď za ten čas zdravá a zároveň sa cítiť dobre. Od zubov príde veľa ďalších komplikácií, treba si ich dať dokopy.

Ja mám v mojom okolí ženy, ktoré si robia teraz zuby, a to je veková kategória 30-50 rokov. Takže na veku nezáleží. A ani na partnerovi. Rob to pre seba.

(A áno, správnemu partnerovi nebude vadiť "klapačka" večer v pohári, ešte by ti ju možno aj sám vyčistil. Ale žena, ktorá sa nestará o seba a hlavne o svoje zdravie, s tou by som ani na kávu nešla, nie to si s ňou budovať život, nebodaj deti potom vychovávať v takom zmýšľaní. A áno, šla by som do toho aj za cenu, že to nevyjde a budú to vyhodené peniaze. Lepšie ako potom o 20-30 rokov sama s mačkami, bez zubov a so zdravotnými problémami nariekať, že som to mala aspoň skúsiť).

@really8 toto čudo keby niekomu zakuslo do jazyka, tak zomrie na otravu krvi😁

@vkatush tebe by nevadili klapačky u 30-ročného partnera? Naozaj by to nebol pre teba ani intímny problém pri bozkávaní? Mne by mohol mať srdiečko zo zlata, toto by som asi nedala.

Tetracyklínové antibiotiká sa nepoužívajú dovolím si tvrdiť 40 rokov. To už by musela byť výnimka kedy sa používali. Tetracyklíny spôsobovali žlté zuby, ale nie úplnú devastáciu chrupu. Tetracyklinové zuby vidavam väčšinou u 60 ročných ľudí a starších. Silne pochybujem, žeby 30-ročný človek mal tetracyklinové zuby. Autorka keďže si mladá žena,naozaj sa snaž si dať do poriadku chrup, aby si ho mala čo najprirodzenejší. Bola by skoda zahodiť svoju mladosť a atraktivitu kvoli vyhovorkam.

anonym_c8e388
Dnes o 17:27
@katkazatka

@really8 toto čudo keby niekomu zakuslo do jazyka, tak zomrie na otravu krvi😁

@vkatush tebe by nevadili klapačky u 30-ročného partnera? Naozaj by to nebol pre teba ani intímny problém pri bozkávaní? Mne by mohol mať srdiečko zo zlata, toto by som asi nedala.

Tetracyklínové antibiotiká sa nepoužívajú dovolím si tvrdiť 40 rokov. To už by musela byť výnimka kedy sa používali. Tetracyklíny spôsobovali žlté zuby, ale nie úplnú devastáciu chrupu. Tetracyklinové zuby vidavam väčšinou u 60 ročných ľudí a starších. Silne pochybujem, žeby 30-ročný človek mal tetracyklinové zuby. Autorka keďže si mladá žena,naozaj sa snaž si dať do poriadku chrup, aby si ho mala čo najprirodzenejší. Bola by skoda zahodiť svoju mladosť a atraktivitu kvoli vyhovorkam.

@katkazatka Teraz hovorí, že do 15tky ich mala " hodné reklamy" :D Čiže už vieme, že za to môže hygiena.

anonym_996092
Dnes o 17:31

Autorka, panebože. Toľko výhovoriek, prečo to nejde. Teba nechcú chlapi pre tvoju povahu, nie pre zuby.

anonym_36f781
Dnes o 17:45

Zuby su prve co si vsimnem. Ak nejaka zena nema zuby je to pre mna socka. Je to zaklad a nepochopim ked niekto ma na handry a kremy a ma pohnite zuby.pokial si to niekto da dokopy tak ze ma vyklapacky stale lepsie ako mat v ustach 4 zuby a z toho 2 zhnite.kebyze mam frajera a ma takuto papulu musel by si to dat porobit. A to nevravim o tom, ze zubny kaz je nakazlivy.je to proste bakteria.

anonym_e9cd9d
Dnes o 18:14

Bohužiaľ vidím v okolí že veľa ľudí nemá peniaze dať si do poriadku svoje zuby. Ja nikoho nesúdim podľa vzhľadu, no ako vidím tu na mi každá vie odsúdiť.
Ja som mala tiež problém so zubami, dala som do toho už veľa peňazí a ešte veľa by to aj chcelo, strojček, operácia aj implantáty mi bolo odporúčané. No už nemám na to peniaze.

bomba36
Dnes o 18:26
@anonym_e9cd9d

Bohužiaľ vidím v okolí že veľa ľudí nemá peniaze dať si do poriadku svoje zuby. Ja nikoho nesúdim podľa vzhľadu, no ako vidím tu na mi každá vie odsúdiť.
Ja som mala tiež problém so zubami, dala som do toho už veľa peňazí a ešte veľa by to aj chcelo, strojček, operácia aj implantáty mi bolo odporúčané. No už nemám na to peniaze.

@anonym_e9cd9d lenže vo väčšine prípadov ide o zanedbanú hygienu a prevenciu. Jasné že keď to nechajú zájsť až tak ďaleko, je to drahé. Na cigy a chlast sa síce nájde, ale na zuby už nie.