Zvažujete rozchod kvôli toxickej rodinnej dynamike?
Mame spolu 2 deti. Uz nezvladam jeho matku, ktorej mam neustale ustupovat, pricom ona sa mi smeje do tvare, krici po mne, uraza ma. Moj SNUBENEC sa ma nezastane, jedine co sa spyta je to, co ma proti mne. Vsetko to pocuva a vyzaduje odo mna, aby som ja mala respekt a uctu, ktoru voci mne ale buduca svokra nema. Uz to nezvladam. Urazky su neopodstatnene. Chcem ist od neho, zrusit planovanu svadbu, predat dom a po rokoch sa slobodnejsie nadychnut. Uz nevladzem robit rohozku.
Ak by ste mali podobny problem, rozisli by ste sa alebo by ste isli napr sama niekde hladat pomoc? Nejakeho psychologa, nech sa s nimi naucim komunikovat? Som slusna, ale chcem mat svoje hranice... bohuzial sa to asi nikdy nevyriesi, preto moje "svagrine" ani nevedia normalne rozpravat ale po mame len kricia, inak sa zrejme neda. S priatelom mame inak normalny zivot, ale citim extremne sklamanie z toho, ze ma mamu na prvom mieste a nie nas ako rodinu a mna ako buducu manzelku
@autorka úplne tomu rozumiem. Držím palce a prajem veľa sily pre takýto krok
aká hamba? To sa radšej necháš mlátiť?
@rozculena nemlati ma
dal ti facku... Tak čakaj,kedy ťa začne mlátiť....
Znova si prečítaj,čo si tu všetko napísala o ňom.....ale podstatné je iba,že ťa nemláti...
@rozculena Nikde nepisem, ze je to najpodstatnejsie. K inemu som sa uz vyjadrila. Nezavadzaj.
Už to tu niekto určite písal, ale tvoj partner s ňou vyrastal, je jasné,že ak sa takto k ľuďom chovala vždy,má on jednoducho posunuté hranice toho, čo je správne. Treba sa na to tak pozerať a máš dve možnosti. Na ňu sa vykašli, to chce veľa energie a vyzerá, že ju nemáš. Musíš zmeniť jeho, buď sama alebo s pomocou druhých, psychológa. Aby pochopil, že čo robí jeho mama a ako to vidí on, nie je správne. Teraz je otázka, aký máte vzťah. Ak skutočný, tak to pôjde. Ale musíš počítať aj s tým, že priznať si, že jeho má je taká a nie dobrá a milujúca, láskavá mama, ho môže bolieť natoľko, že to jednoducho nebude chcieť a vedieť uvidieť a radšej vás obetuje. Držím vám palce. Bohvie aké traumy má jeho mama za sebou, keď ju to takto poznačilo.
Každá jedna téma má jednu dôležitú podstatu, ktorú ani jedna autorka nedokáže pochopiť. Problém nie je tvoja svokra ale tvoj chlap!!! Založ tému o ňom! Potom môžeme debatovať.
Keby si ťa raz zastal a narobil poriadok s mamou tak by toto ona nerobila.
Len to nechcete ani jedna pochopiť a prijať.
@martul Presne tak. Mila autorka. Cislo 1 v tvojom zivote by mal byt tvoj partner a tvoje deti. Ak do toho vstupuje nejaky treti element (napr. svokra) - musi ju upratat tvoj partner - v najhorsom pripade ju uplne odstrihnut. Vyzera to ale tak, ze ty pre svojho partnera nie si cislo 1. Mat deti s niekym, u koho nie som na prvom mieste je dostatocny dovod na okamzity rozchod.
@martul Ved tato tema je o nom 😃 ze ju nevie spracovat. Ja tomu rozumiem a svokru neobvibujem, je aka je, kaslala by som na nu keby sa k tomu on inak postavil
Očividne to nie je len o probléme so svokrou ale aj o snúbencovi. Tak nejak cítiš v kostiach, že správne je zrušiť svadbu a začať nový život s kľudom boha.
.. a co chces rozbit? ved nic nefunguje..nieste rodina ..zmenit sa nezmeni ..zrus svadbu a zbav sa aj jeho ..lepsie to nebude ..navyse otcom byt neprestane..ak vobec bude mat zaujem podielat sa na vychove ..cele zle ..
svadbu zrusit, chlapa kopnut do riti, poziadat o zverenie deti do svojej starostlivosti..
Na mňa vybehla nádejná svokra so svokrom, hneď som im vysvetlila ako sa veci majú a to iste som povedala aj priateľovi. Starali sa do výchovy malého a stopla som ich. Vysvetlila som mu ze nech im to vysvetli on lebo to nedopadne dobre. Ak by sa za mňa nepostavil, už by nebol priateľ. My sme rodina a mame byt na prvom mieste, nie jeho rodicia. Berie k nim malého, aj ja som už pri nich bola ale naozaj rešpektujú co poviem. Musí stať za tebou aj pred svojou rodinou.
ahoj,oni sa hraju na krestanov,mam cest s rovnakou svokrou avsak rozdiel v manzelovi,uplne ich odstavil zo zivota,nie na moj podnet,ale preto,ze chceli vsetko riadit a boli proti mne (aj ked skryte vo vsetkej "krestanskej" laske)...
problem nie je svokra,ale tvoj nastavajuci,a viem,ze to nie je s 2detmi lahke,ale nevydala by som sa v tvojej situacii,bude to len horsie
Zrušila by som svadbu,nie koli svokre ale koli chlapovi.
Prepáč, ale ty si trúba, že plánuješ a platíš svadbu s chlapom, ktorý je takýto.
Nerešpektuje ťa ako ženu, nerešpektuje ako partnerku, nerešpektuje ani ako matku vašich 2 deti.
Prečo ? Lebo jeho mater je N.1 na piedestaly.
Netvrdím že má byť výhradne na tvojej strane, ale má byt by strane pravdy. Čo jeho matka nemá. Nezastane sa ťa, nezastane sa vašich detí, matku keď vyvádza neuprace, ešte ťa vysmeje a podráža
Zrusit pozvánku pre susedov, neriešiť či máš pre nich stoličky, porcie, darčeky.
A fakt mi hlava neberie, prečo nezrušis svadbu keď je takýto stav ?!
Hanba nehanba , ty sa nemáš za čo hanbiť, hanbiť by si sa mala že sa lakomíš na taketo čudo , to on má maslo, a riadne smradľavé, na hlave.
By som ho tak kopla do gul , že by pristál u materí , a navždy
ahoj, ako ste dopadli ?

@majka99999 Aj ja 😖😖😖 ked som sa dnes nad tym zamyslala a v hlave som jeho aj s jeho mamickou "uzavrela", aj mi odlahlo. Asi to nie je dobre znamenie. Ale ta hanba boze...