icon

Zvládanie odlúčenia od domáceho zvieraťa po odsťahovaní

zdenk2
3. feb 2024

Ahojte, asi cca pred mesiacov som sa odsťahovala od rodičov s partnerom. Hľadali sme niečo narýchlo lebo sme to potrebovali. No ale mam mačičku 8 rokov a mám s ňou silný vzťah ale bohužiaľ som ju musela nechať u rodičov, lebo majiteľ nechcel povoliť mačku a to som sa ho snažila prehovoriť. Veľmi ťažko to zvládam si teraz od nej odvyknuť, neviem to proste prekusnúť a neviem čo s tým. Boli ste niekto v takej situácii? Ďakujem

Strana
z2
rorino
Autor odpoveď zmazal
rorino
Autor odpoveď zmazal
rorino
4. feb 2024

@jania023 nie nie je to smiešne,poznám reálny prípad,kedy sa majitelia bytu nechali ukecat,povolili zvieratko v byte,a odvtedy už by tam nikoho so zvieraťom nepustili.Nebudem písať podrobnosti,chyba bola samozrejme v tých ľuďoch,že dovolili zvieratku ničiť nábytok a veci,ktoré neboli ich,ale majiteľom jedna takáto skúsenosť stačí.Takze kto nemá rád zvieratá,nemá rád ľudí je riadna blbosť😉.Pekný den

marca12
4. feb 2024

@domkakvet ano,je to jeho byt a preto si nepraje obstate,doskriabane steny,podlahy,gauc a podobne. Smrad po macke je neskutocny. Darmo si to milovnici zvierat nahovaraju,ze to necitit,no ja sa idem dovracat z macacieho smradu v byte.

domkakvet
4. feb 2024

@marca12 za tie peniaze co beru za najom mozu kupit nabytok za kazdym novy aj vymalovat, malo by byt v zakone aby si nemohli klast podmienky, clovek zaplati viac ako polovicu vyplaty za najom a este je obmedzovany.

joannita
4. feb 2024

@domkakvet je vidno ze nevlastnis byt. Pises uplne z cesty. Ty ked znicis nabytok v byte, platis to ty, nie majitel len preto ze dostava "nehorazne peniaze"
Ja ked zaplatim z tych nehoraznych penazi vsetky naklady na byvanie plus internet, telku, dan z prenajmu (ano aj dan platim), hypoteku, zostane mi tak 50eur. Ale aj keby som tu hypoteku neplatila, tak ako pardon, je to MOJA zarobkova cinnost, na ktorej sa snazim zarobit, lebo ma ten byt stal napriklad 200 000eur! Ja som do toho bytu investovala zivotne uspory!
A ty ked si nieco znicis, tak plat. TY plat. Ty si sposibila skodu.
A ten zakon co spominas....som sa zasmiala. Aj keby bol taky zakon, tak aj tak si prenajimatel vyberie toho bez zvierata a ty ako dokazes ze toto bol dovod preco si ta nebybral?
A teda to uz by bol nonsence zakon, aby som si ja, do vlastneho bytu nemohla urcit koho dam 🤦‍♀️

eternity24
4. feb 2024

@jania023 na chrapuna môžeš srat jedine vo svojom 😉

stanulienkat
4. feb 2024

@jania023 preco je podľa teba niekto chrapúň, keď má v zmluve napísané, že si nemá vodiť domáce zvieratá do bytu?? Ja zvierata milujem, ale v ziadnom pripade nechcem smrad v byte a uz vobec nie od macky. To je iny blivajz.

stanulienkat
4. feb 2024

@domkakvet podľa tvojej reakcie vidieť, že vlastnis aspoň tri byty a prenajíma ich a vieš čo všetko to obnáša a s akými debilmi sa musíš potýkať. Nemas paru.

domkakvet
4. feb 2024

@joannita @stanulienkat uz sa nebavim na tuto temu, mozno mate v niecom pravdu, len po tom s tym trpia aj slusny ludia, ako napriklad autorka, ktorej macka je urcite vychovana.

joannita
4. feb 2024

@domkakvet ty poznas autorku a autorkinu macku?

drobcek17
5. feb 2024

No mňa porazí asi, že zobrať ju tajne na byt. Keby prenajímam byt a nájdem tam mačku asi by som urobila poriadny rozruch. 😂 Ja som alergik a nemôžem ani cítiť mačky, takže chápem, že majiteľ nesúhlasí. Čo to ma spoločne s tým či človek má alebo nemá rad zvieratá??

martul
5. feb 2024

@anjelicek26
@jania023 baby to akože myslíte vážne?! Klamať majiteľa?! Teraz si to zoberte z opačnej strany, že ešte svoju nehnuteľnosť do prenájmu a majitelia si tam bez vášho vedomia prinesú zviera? A čo že nešteká, raz si to tak nepraje tak nech to rešpektuje a hľadá iné bývanie.
A majiteľ chrapúň?! Prečo!?

martul
5. feb 2024

@joannita vieš čo, ja normálne neverím čo tu niektoré dokážu zo seba vypudiť, aké nezmysly. Že oni zničia nábytok a ja ako majiteľ mám kupovať nový, lebo oni platia nehorazny nájom. A kto ich núti, keď na to nemajú?! A ešte mi zver zničí nábytok. Ty kokso, nenormálne.

Strana
z2