Ako byť dobrou priateľkou?

15. okt 2022

Ako byt dobrou priateľkou? Ako budem vedieť že za to stojím? Ex mi pri odhalení nevery povedal, že som pre neho nebola dobrá priateľka a síce som už z toho zahojená, prešiel už nejaký čas, mám strach, že čo ak nebudem vedieť byť naozaj dobrou partnerkou pre žiadneho chlapa?Čo sa od dobrej priateľky očakáva, ako to vnímate a máte vy?

ckocka
15. okt 2022

Vedieť že za to stojím je základ psychohygieny, to sa musíš naučiť skor než budeš priatelka.

autor
15. okt 2022

@ckocka a ako sa to naucit?

ckocka
15. okt 2022

Pre zdravú psychiku je to normálny stav, príčiny nevhodného sebahodnotenia sú rozne.
Ak sa nedokážeš oceniť sama možem doporučiť iba nejakú terapiu, kde rozklúčujú prečo a dajú návod ako. Ale je možné že stačí len dospieť a niečo v živote dosiahnuť, sú ludia ktorým to pomože.

moonlight1210
15. okt 2022

Byt dobrou priatelkou sa neda naucit. Musis stretnut toho, s kym si sadnes. V tom je to tajomstvo.
Pretoze:
Jeden muz povie, ze si vyborna kucharka, druhy povie, ze to nie je nic moc. Pritom varis stale rovnako. Len oni maju kazdy ine chute.
Ako sa tu chces stat dobrou kucharkou? Vzdy bude ktosi, kto povie, ze netusi, co ostatni chvalia, lebo jemu to nechuti.

Vyjadrenie tvojho exa bolo pubertalne nezrele. Nie ty si urobila chybu, to on si nespravne vybral. Ale hodil to na teba.
Nehovoriac, ze mohol byt spokojny az-az (az sa siel na lad smykat, ako sa hovori), ale mal potrebu sa vykrutit sam pred sebou z viny, kedze bol neverny. Tak obvinil teba. Ze nie on pochybil, to ty si nebola dost dobra.
Nenechaj to preto na seba vplyvat.

Zaklad, ako byt dobrou priatelkou je v tom, ze vies kto si a co vyzadujes. A ze si ochotna sa do istej miery aj prisposobit. Ale su hranice, za ktore nepojdes, nech by bol chlap inak sebelepsi (ked totiz za ne pojdes, tak aj ten sebelepsi sa nakoniec stane nocnou morou a lutovanim, ze s nim vobec si).
A vtedy najskor najdes muza, ktoremu budes vyhovovat a on tebe. Takze budes pre neho dobrou priatelkou.

54tinka54
15. okt 2022

Ja myslím že tvoj ex len hlúpo hodil vinu na teba.. on bol dokonalý a ty si bola tá zlá, tak on chudáčik nemal na výber a podviedol ťa. Ak ti nedal rozumné argumenty v čom si nebola dobrá, tak by som to vôbec nebrala do úvahy. A tiež je to subjektívne, pre iného chlapa by si bola možno super vysnená partnerka

autor
15. okt 2022

Tak mi napadlo, že čo take ponúkajú svojim mužom iné ženy?

minenkas
15. okt 2022

Každý za to stojí,ak má toho pravého,pre teba nebol on ten pravý

dadis
15. okt 2022

Kazda ponukame muzovi nieco ine a kazdy muz potrebuje nieco ine..je to dobre vymyslene. Tvoj ex je blb, lebo ak mi partner nevyhovuje (co je ok), tak sa to riesi rozchodom a nie neverou..

h2
16. okt 2022

Hádam si nemyslíš, že si naozaj nebola pre svojho neverného expriateľa dobrou priateľkou? Proste si natrafila na debila, ktorý svoju chybu potreboval zvaliť na teba: "Áno, podviedol som ťa, ale môžeš za to ty, lebo si mi nebola dobrou priateľkou." 🙄 Chudák!

mamusa123456789
17. okt 2022

Každá ponúka niečo iné... Presne jej mužovi vyhovuje to co ponuka, každý sme nejaký, každý z nás je originál a tvoj ex bol originál tupec, ktorý sa potreboval zbaviť viny, tak s teba urobil tu zlu... Ten zlý je on a nie ty... Ty daj pekne hlavu hore a nepripúšťaj si jeho blbé reci, si dobra, ta najlepšie pre toho kto na teba už čaká 🍀