Ako obnoviť lásku a rovnováhu v manželstve?
Baby, po dnesnej hadke s muzom uz naozaj neviem ako mam fungovat. Posledne tyzdne citim, ze to vzdavam, ze ho prestavam lubit, nechcem, aby sa ma dotykal (ak nedajboze sa ma chce nejako dotknut) ale kvoli detom, ale aj nam, chcem dat nas vztah do poriadku. On si mysli, ze vsetko je ok.
Ide o to, ze s detmi uz nezvladam chod domacnosti, obcas by som prijala jeho pomoc (ano, na zaciatku som to nejako nevyzadovala, on riesil veci okolo domu). Lenze teraz nerobi okolo domu nic, obcas pokosi travu a ja mam toho denne kvantum. Mame este dve male deti, tym sa snazim plne venovat. Dneska rano som sa uz rozplakala pri pohlade na kuchynu (kopa riadu, bordel na zemi atd), a on ma ignoroval (to robi furt, ked nieco ziadam). Tak sa ho pytam, ze ci ma uz nelubi, na to on vystekol, ze preco by ma nelubil?? A ja ze ked vidi, ze je toho obcas na mna moc, tak by mi kusok pomohol…nato vystekol, ze on tu nebude robit vsetko a ze vecer som nemala kukat do mobilu a spratat si to. To uz som chytila uplny zachvat placu, ze mi vycita, ze este vecer, ked konecne deti spia, ja si konecne sadnem a trocha zrelaxujem. Pritom on tu naozaj nerobi nic, nic! Aj ked som bola vcera vecer cvicit (konecne som si to vydobila), tak bol 2h s detmi a oni boli na telke a on na mobile.(mohol aspon vylozit mycku).
Ako mam toto zachranit, ked jemu chyba sebareflexia a vsetko akokeby som si musela zasluzit, co pre mna spravi. Ja nechcem rozbit rodinu kvoli detom, ale ja uz nevladzem vsetko tahat sama (ci domacnost, deti alebo vztah)
@doriiis teraz uz rozmyslam inak ako pred 10 rokmi:(
Zameraj sa len na seba a deti. Ži len VEDĽA neho. Nespi s ním. Nerieš ho. Komunikuj len základné veci. Keď budú deti väčšie a budeš znovu v práci, odíď. Do poradne nepôjde, ani nerozmýšľaj.
@mykaellle dakujem. O to sa snazim, nie som uz perfekcionistka na poriadok ako som bola pred detmi, to vobec. Len obcas sa to tak proste vsetko nakopi:(
O 16tej mame navstevu (jeho kamosov) a drahy manzel hra PC….ale vsak ja vsetko zabezpecim.
Mna len stve, ze preco ho to nemoze sameho napadnut (ano ano chapem, ze chlapi tak nerozmyslaju, ale to su uplne zakladne veci, ktore by robil, keby zil sam)
@koniarova ano, takto nad tym rozmyslam uz…len je mi toho vsetkeho tak strasne luto💔
On sa ťa tiež mohol spýtať... ,, Neľúbiš ma, keď už nechceš sex?"
Je to ozaj vlastne vydieranie.
Súhlasím a prvými komentármi..
Je to ťažké ale je to tak.
Predpokladám že on chodí do práce. Takže niečo aspoň robí.
@pribinak mozno budem mat rovnako vela prace. Ale tak nie je partner od toho, ze spolupracujeme spolu na nasom zivote? Ci len ja to zle chapem.
Nepoviem keby bol zodrany z roboty, lenze nie je…robi par hodin do dna, nic od 8-17. Aj tak mi naposledy povedal, ze on platit malemu jasle nebude (starsi chodi 2x do tyzdna do sukromnych jasiel). Takze z rodicaku taham aj to. Naco mi je teda?
@oktober3 lenze ja sex chcem..len to tiez byva z jeho strany sebecke. Na tomto nas vztah nepada
@koniarova moja rada ? Strašne preháňa..je to len bordel v kuchyni.
Ak takáto blbosť v nej robí také stavy, tak to nie je normálne.
Nechcem porovnávať, ale , treba si uvedomiť aké má šťastie že má zdravé deti, doma manžela, čo sa stará o rodinu finančne.
Sú ženy, čo sú samé na postihnuté alebo choré dieťa ..
Treba sa spamätať.
Keď nechodí do práce, o upratanie je podľa mňa minimum za ten deň čo môže spraviť
Odmietat dotyky manžela pre riady mi príde nonsens..
Toho muža si brala dobrovoľne a snáď z lásky
A tu lásku si treba prejavovať aj po tom, ako prejdú roky a prídu deti
Miesto cvičenia mohli ísť oni dvaja spolu na rande. Deti dať svokre/máme (niekomu)... A poflirtovat..posrandovat...
Dať dokopy vzťah aby to bolo doma uvoľnené. Aby sa ona cítila milovaná a videná a aj on aby sa cítil milovaný a videný..
A nie že žena pomaly o rozvod žiada, a hysterický place, lebo je neupratana kuchyňa..
Keď si budú prejavovať lásku a budovať vzťah, verím tomu, že chlap sa sám postaví a pomôže..
@enmery neviem ako sa s nou manzel bavi. Jedine co pise je, ze sa ho s placom pyta ci ju uz nelubi ked jej nechce pomahat s domacnostou 🤷🏼♀️ To mi pride ako emocionalne vydieranie. Na mna by toto tiez neplatilo.
Neverim tomu, ze si s jednym dospelym clovekom nedokazes normalne sadnut za stol a prebrat s cim by mohol pomoct.
@oktober3 nedrz sa len toho bordelu v kuchyni, naozaj to nie je kvoli tomu…dokedy sa mam takto snazit ako ty pises? Ano su dni kedy ho mam plne zuby a nechcem aby sa ma chytal (lebo vacsinou je to len perverzny dotyk ktory smeruje hned k sexu, nic nezistne…). Dokedy ma to bavit?
Napisala som, ze si uvedomujem ake mame stastie v zivote a preto mi to je luto.
Rande s nim si ani neviem predstavit, nikam nechce chodit, nemame sa o com ani bavit lebo on nema na nic nazor, na vsetko mi povie neviem, jemu je jedno…
Pán manžel očakáva že všetko zabezpečíš? Asi bude trochu prekvapené pozerať
Alebo pohne ritou a priloží ruku k dielu, alwbo smola
@koniarova
On sám jej povedal, že včera večer tukala do mobilu.
A aj ona povedala, že chcela relaxovať..
Takto sa rodina nebudeje. Aj ona je zlým príkladom .
Nebolo by krajšie, keby ten bordel v kuchyni bol a miesto toho by si obaja dali vínko, objali sa... Poskrabkala mu chrbátik... On by ju pomasiroval a nejako sa pekne rozprávali.
Keby mu možno ona poďakovala, že ako dnes niečo urobil a že je to skvelé..
Aj jemu by to dalo inú náladu a atmosféru doma . A možno naopak on by bol potom milší na ňu...
Keď dvaja spolu vo vzťahu začínajú, všetko je krásne, lebo obaja sa snažia.
Ale keď sú spolu vo vzťahu dlho, tak to potom vyzerá, ako keby sa vlastne len navzájom trpeli ...a to tak nemá byť ..
Som názoru, čo dáš, sa ti aj vráti...
absolutne sa nemusiš zdržiavat plaču, dusit v sebe pocity hnevu, lebo ta muž vycical z poslednej kvapky a dohnal do chronickej unavy, ak to berie ako manipulaciu, je to jeho problem a ešte drzosť, že na teba ukazuje prstom
nerob nič a ked bude frflať, povedz, že nevladzeš a ked si maš niečo zaslužit, nech pol roka robi všetko sam, pracu, pracu okolo domu, tvoje povinnosti, deti a potom nech ta poučuje a dava moralne naučenia
že si s takymto človekom nevieš rady, a este si dojdeš po radu na forum, kde sa dozvieš, že maš zakazane plakat a musiš brat ohlad na jeho arogantné ego
Autorka..
Perverzny dotyk.?
A takéto ste nerobili pred deťmi ? Vtedy ti to myslím, robilo dobre ..
Tak kto sa zmenil... On či ty ?
Ty si aj žena.. a si podľa mňa vystavená z toho, že roky si matka.
Ale nezabúdaj na svojho muža. A na to, ako si ho milovala ...
Nevidím nič zle na tom, keď sa ma môj muž perverzne dotýka...
Práveže naopak ... Keby to nerobí, tak viem, že je čosi zle 🫣🙈😁
Pred deťmi si bola isto vyrovnaná, vysmiata baba ...a teraz si isto klbko nervov.
Skús byť viac ako predtým 🙏
@oktober3 nevadi mi perverzny dotyk ale moze ma obcas objat bez toho aby ma chytil za prso alebo hned tlacil do postele…chcem tak vela?
@lienka.7 ano, s dvoma
Autorka
Neviem. Mne je to príjemné.
Myslím, že tým čo robí to dáva najavo, čo mu chýba
Sexom ste si zvykli prejavovať tu lásku.
Kedy ste boli len ty a on ..
Možno ste obaja nešťastný a vyhoreny...
keď sa na to pozriem z jeho strany.
Predtým ho čakala doma usmiata žena, keď prišiel domov. Hneď si ho objala. Pomojkala.. spravila kávu... Zaujímala si sa o neho .
Možno ste si spoločne varili... Isto aj veľa super sexu tam bolo ..
A teraz?keď je v práci a píšete si, tak isto o tom, ako je to doma zle. Jemu sa už ani domov nechce ísť, lebo vie, že isto zas niečo spravil zle...
Chápem, že chces mať všetko doma upratané, dokonale, ale podľa mňa, na tom vôbec, ale vôbec nezáleží...
Usmievate sa na seba ? Bozkávate sa ?.
Rozprávate sa o svojich snoch, túžbach, tak ako kedysi? . Alebo večer sedíte každý na druhej strane gauča a kukate do mobilu... ?..
To že muž chce sex, ty vnímaš, ako otravné .
On to ale vníma tak, že chce teba. Tvoje telo, tvoje teplo.. Tvoje dotyky ..
Chýba mu to ..a z toho je chudák už taky prepnuty a nadržaný...
Pre muža je najkrajšie, keď žena po ňom túži ( to ti isto potvrdí každý chlap)..
On sa vtedy cíti milovaný, doceneny, a nič mu nechýba..
Žena naopak... Ty sa musís cítiť najprv docenena. Milovaná... A až potom ten sex ..
Otázne je... Čo s tým spravíte ? ... Kto sa skúsi zmeniť a skúsite na tom pracovať, aby ste to boli opäť vy dvaja ako kedysi... ?
Deti dať do jasliciek,škôlky,do družiny na tábory , treba sa vám ísť odreagovať do wellnessu niekde , na výlet alebo na pobyt a tam sa porozprávať na rovinu a úprimne ako to obaja cítite a prešukať celý pobyt stým že aj sa pôjdete niekam prejsť urobíte si čas na seba a vytvárať častejšie takéto príležitosti.
Vieš, lebo môžem ti tu napísať, že si si zobrala debila. Alebo rozved sa....
Ale toto ti podľa mňa nepomôže
Podľa mňa na vás doľahlo rodičovstvo a zabudli ste byť partnermi...
@enmery je to môj názor..
Vy máte iný, ja vám ho neberiem..
Len. Si nemyslím že tým že bude po ňom hukat, že je lenivý a že jej nepomáha, a že on ešte uvidí keď ona pôjde do práce, jej nejako vo vzťahu pomôže.
Akurát sa odcudzia
A skončí sama, tak ako si jej vlastné úplne hore radila... 🤔
Ešte aj jasle máš ťahať ty. Super otecko. No hlavne, že chodí do práce. To je heroický výkon a doma zaobchádzať s partnerkou takto a rozhovory nepriniesli nič.
Pardon, to koniarova pisala

@januska12323 vsak prave mam pocit, ze konecne sa zacinam mat rada a uz to tak nechcem nechavat a vlastne sposobujem problemy vo vztahu. Ale zasa bez tejto zivotnej skusenosti by som na to neprisla.