Ako oznámiť žene, že je podvádzaná?
Ahojte. Chcela by som sa spytat ci by ste vobec povedali žene ked viete ze ju priateľ podvádza, je to dievča ktoré ja osobne nepoznám, no poznam jej priateľa, ktorý viem ze ju podvádza a chváli sa tym aj. no ona ani netuší, Mne to voči nej nepríde fér, ale vraví sa ze by som z toho mohla vyjst najhoršie keby jej to poviem. No kedze sa nepoznáme tak by mi to aj bolo jedno. Len neviem ani ako by som jej to povedala-naznačila ked jej cez svoje meno pisat nechcem. Poradili by ste mi nejako inak?
Dakujem krasne 🙂
@ckocka Ano, presne. Urcite moralne hodnoty nie su nikde presne zapisane a aj keby boli, su ludia povinny sa nimi riadit?
Nestarala by som sa. Ono totižto nepoznáš situáciu a cele sa to pokojne môže otočiť proti tebe.
@ckocka Niekto sa môže báť konfrontácie, sú ženy, ktoré mužovi neveru tolerujú (poznám jednu, ktorej muž má dokonca nemanželské dieťa a ďalej ju podvádza, ale peniaze sú peniaze), nikdy nevieš, ako môže daná osoba na to zareagovať. Ak jej ale napíšeš hoc aj anonymne, dáš jej šancu nepremárniť roky života. Mne by bolo úplne jedno či by mi to niekto povedal do očí alebo anonymne.
Zeny, ak by ste mali pocit, ze vo vasom vztahu je vsetko ok a zrazu by ste dostali anonymnu spravu, ze vas muz podvadza, nic viac, ako by ste sa citili??? 🤔 Viete si predstavit, ako taka zena zije mesiace/roky v pochybnostiach, jeden den si povie, ze to pisal neskutocne zlomysleny clovek, druhy den zas sialene sleduje kazdy padnuty vlasok na ramene svojho muza... chceli by ste toto?
Celkovo, aku doveryhodnost davate anonynym spravam?
Ak sa niekto rozhodne nieco take povedat, nech za tym aj stoji a je najlepsie mat aj nejake dokazy. A tiez je lepsie, ked jej to povie pre nu doveryhodna osoba, nie nejaka cudzia.
@feb13 Toto je dobry postreh.
@ckocka Nemyslim si ze on do ich vztahu vstupuje. Tak by to bolo ak by ona snorila, ale v tomto pripade ju do toho vztahu zatiahol ten chlap tym ze sa chvalil ze je neverny. Ona tu informaciu uz nemoze nevediet ked ju raz pocuje a tak sa teraz musi zariadit ze co s nou urobit. Mne stale vychadza jedna vec cez ktoru sa neviem dostat a to je fakt ze ak to nepovie, nahrava nevernikovi.
@feb13 presne tak, anonym typu tvoj muz ta podvádza je písať uplna hlúposť. A povedzme si úprimne, moze to byt aj pokojne zlomyselnost nejakej osoby.
Keď už tak, tak mat dôkaz a ten pripojiť. Ja som osobne pristihla kamoskinho otca s priateľkou na romantickej večeri (mimo mesto samozrejme) a tiež som rozmýšľala co robiť. Daný pan sa samozrejme cítil trápne. Prestala som k nim chodiť, vyhýbala som sa mu. Kamoske som nič nepovedala, až fakt po xks rokoch som sa jej priznala... a vieš čo mi povedala? Ze je rada ze som jej vtedy nic nepovedala, lebo by sa jej "zrútil" svet. Jej matka vedela, že ma bokovky a proste mu to tolerovala... nikdy sa nerozviedli, boli ako pekná rodinka kým neumrel.
@andreatytler Dobre, ale ked on sa chvali neverou a ona to pocula... moze mat 100% istotu, ze je to pravda, a nie len prazdne slova? Ak uz nema dokaz, minimalne by bolo potrebne nahrat jeho slova na diktafon. Lebo povedat jej "vies on sa tym chvali", ona sa ho nasledne spyta a on povie "ale to je blbost, nikdy v zivote by som nic take nepovedal" tak komu bude verit? Jasne ze jemu. A to nema zmysel.
@feb13 Ano, pravda. Tiez myslim ze je najlepsie niekomu oznamit neveru az vtedy ked to vieme naisto.
V tomto pripade mozno nejde ani tak o oznamenie nevery ako skor o tom ako sa ten chlap sprava k svojej priatelke ked s nou nie je. Lebo chvalit sa neverou pred ludmi je velmi urazlive pre jeho priatelku. V podstate akoby ludom hovoril: "Ja si robim co chcem a ta krava o nicom netusi."
@andreatytler Ano, chvalit sa neverou je velmi urazlive, aj v pripade, ze by to pravda nebola. Miesto toho, aby ju pochvalil a vyjadril ze je s nou spokojny.
@danica2711 vobec nevies a trepeš … 😂 praveze je to moj kamarat a sa mi to jednoducho nepáči. Žiadna pomsta len si myslim ze by si zasnuzilo dievča vediet pravdu lebo mi jej je luto. Nic ine za tym nehľadaj☹️
Tak a prečo nevycistis zaludok kamaratovi ked ho v tom nepodporujes? Uz si sa rozhodla ci jej to povies?
Napísala by som jej, ak vieš napríklad kedy s ňou bol tak uveď dátumy. Ak vieš kedy kde sa s ňou stretne, tiež napiš a nech sa ide na vlastné oči presvedčiť. Keď už bude mať pochybnosti, zrejme mu pozrie do mobilu už potom nech sa zariadi ako chce.

Ja som bola na opačnej strane, manžel ma podvádzal. Po prevalení nevery som zistila, koľko ľudí o tom vedelo, dokonca aj moje kolegyne. Zabila som roky života s neverníkom. Je strašné akí vedia byť ľudia alibistickí. Čo by som za to dala,keby mi niekto niečo hoc aj naznačil...Napíš jej anonymne a už bude na nej, ako s tým naloží. ...