Ako oznámiť žene, že je podvádzaná?
Ahojte. Chcela by som sa spytat ci by ste vobec povedali žene ked viete ze ju priateľ podvádza, je to dievča ktoré ja osobne nepoznám, no poznam jej priateľa, ktorý viem ze ju podvádza a chváli sa tym aj. no ona ani netuší, Mne to voči nej nepríde fér, ale vraví sa ze by som z toho mohla vyjst najhoršie keby jej to poviem. No kedze sa nepoznáme tak by mi to aj bolo jedno. Len neviem ani ako by som jej to povedala-naznačila ked jej cez svoje meno pisat nechcem. Poradili by ste mi nejako inak?
Dakujem krasne 🙂
Kasli na to, nie je to tvoja kamoska. Nech si to zisti sama.
Mna balil kamaratkym "skoro" priatel, bola som zadana a jasne som mu povedala nie. Stale za mnou chodil do prace a otravoval.lebo nevidel prsten na ruke 🤦🏼♀️
Kamaratke som to povedala, prestala sa so mnou bavit a vsade si ma blokla.a to mala nieco cez 40 takze ziadna poblaznena pubertacka to nebola. Tolko k tomu ci zeny chcu vediet ze su podvadzane 😏
Ja byt tebou by som sa do toho nestarala, pokial sa moc nepoznáte, nie je to tvoja starosť. Úplne tá však chápem, ja som tiež taká že keby toto vidím tak tiež chcem konať a tej dotyčnej to hneď povedať. Ak by išlo o nejakú blízku kamaratku alebo niekoho z rodiny, tak tá v tom podporím, ale ak tam nie sú nejaké bližšie vztahy, tak nevieš ako bude reagovať a či to vôbec bude brat vážne a uverí tomu. Ono keď je dotyčná podvádzana vo vzťahu s nejakým manipulátorom, tak je dosť možné že ešte ty potom skončíš ako najhoršia a nedajbože sa s nimi dostaneš do nejakého konfliktu, keďže pod vplyvom manipulátora ti s istotou neuverí. Ty budeš obviňovaná že tebe išlo o rozbitie ich vztahu, ty budeš tá zlá. Preto najlepšie je sa nestarať, pretože pravda vždy vyjde najavo a ver tomu, že ochvilu na to príde aj sama.
@dion287 áno ale nie je to tak vždy, zväčša sú ti chlapy čo podvádzajú manipulátori, ktorí presne vedia ako sa zachovať
@gabika0825 tak nech napíše z iného profilu a nikto nemusí vedieť ,že to píše ona. Ale to dievča bude si dávať aspoň väčší pozor ,ani nemusí hneď robiť scény . A keď sa jej to potvrdí tak bude určite spokojnejšia ako keď sa možno raz dozvie ,že žila celý čas v klamstve ! Nerob iným to čo nechceš aby robili tebe. A tebe by sa páčilo keby všetci vedia že ťa podvádza a ty si žiješ v ružovej bublinky že si zamilovaná šťastná a spokojná a po neviem akom čase prídeš na to že všetci vedeli že ťa podvádza a nikto nič nepovedal? Šak to je poníženie nie len od toho chlapa ale od celej skupiny,spoločnosti ľudí. Myslím že z takého poníženia sa dostáva človek veľmi ťažko.
@anickaaa777 a to,že slečnu nepoznáš tak neznamená,že si nezaslúži vedieť pravdu a že treba držať hubu. Keď uvidíš niekoho ako napadne cudzieho človeka tak sa budeš tváriť že si nič nevidel lebo však niekto iný to nahlási a ty ho aj tak nepoznáš ?! No asi hej lebo toto je mentalita dnešná... Už sa podvody nevery a klamstvá stali denným chlebom . A za pár rokov kto bude odsudzovať neveru a zahybanie tak bude divný a nemoderny asi. Veľmi ide svet do prdele.
@melanta ide z toho mráz po chrbte však, mám teóriu, tie ktoré vravia Nehovor, sú tie trafené husy ktoré zagágali ako sa vraví, proste oni v minulosti niečo urobili, preto logicky sú na strane utajenia nevery, lebo sa vedia vžiť do role toho kto podvádza😕
@anickaaa777 anička ani ja nechápem tomuto svetu- Vernosť? to je čo ? len sa pozri koľko žien by to ani svojej kamoške nepovedalo 😵 toto je chorá doba, svedomie a pravda sa už nenosí, všetko len faloš a pretvárka, typické vlastnosti dneška hlavne žien z mesta...
@katkazocele ale tu nejde o kamošku! je to cudzia žena pre ňu. Si reálne predstav situáciu,že prídeš za nejakou ženou a toto jej povieš??
@katkazocele lenže si predstav koľko je žien ktore sú neverne a majú doma nejakého ťuťka a vyhovuje im to. A behajú za druhým tretím ,to je už bežne dneska..takže sa ani nedivím tuná na tieto reakcie. Len je to naozaj smutne. Poznám prípad kedy chalan behal medzi jednou frajerkou druhou treťou a tak isto o Tom x ľudí vedelo lenže nikto nič nepovedal a nakoniec sa vlastne ukázalo že všetci čo o tom vedeli majú rovnako nezbedne .... Ako dotyčný. Takže ruka ruku myje ...
@anickaaa777 porovnávaš neporovnateľné.Nemôžeš len tak prísť za cudzou ženou a povedať jej."Hej,tvoj frajer ťa podvádza"
@anickaaa777 moje slová👏, človek svojím mlčaním schvaľuje konanie dotyčného 👎 a áno, na stratu tutlania sa skoro vždy postavia ,, tie nezbedné,, 😅
Len toto je Mamičkovský portál, tu by mal byť iný typ žien, s iným zmýšľaním ale asi platí , že starého psa novým kúskom nenaučíš, čiže ženy s divokou minulosťou teraz sú matkami a majú rôzne ,, morálne hodnoty,, 🙄
@rozculena a prečo nie ? Ak sa on s tým všade chváli, neviem kto každý o tom vie tak prečo nie ?! Možno bude mať novú kamošku,ak nieje práve ona ta kurv* . Nikdy nevieš. Možno jej poďakuje a ušetrí ju veľkej hanbe a bolesti. Keď to bude vedieť a bude môcť poslať do riti ona jeho skôr nez by sa to prevalilo inak ,keď vôbec
@katkazocele aj ja som žena s divokou minulosťou :D ale odtiaľ potiaľ. Tiež som ako mladá raz sa vyspala so zadaným chlapcom no poučila som sa a milión krát sa ospravedlnila danej slečne a čím som staršia tým viac som zásadne proti lebo zase sa budem opakovať-nerob to čo nechceš aby robili tebe.
Nepoznáš ju, nevidím najmenší dôvod hovoriť také niečo cudzej osobe... Ani osobne, ani ako "anonym". Toto sú maximálne citlivé a osobné veci, treba sa zamyslieť nad tým, že nikdy nevieme, či podvádzaná osoba o tom skutočne nevie, alebo možno aj vie, ale žije s tým kvôli určitým dôvodom... Raz na to príde sama a bude to vtedy, kedy to má byť, alebo ak s tým žije sama sa rozhodne, že to v živote viac tolerovať nechce alebo už nemusí...
Nápis jej anonym
Kamoska mala toto a jej dobra kamoska jej poslala Foto jej chlapa s tou druhou. Vraj taku hanbu mu narobila, jeho rodicia ho chceli vydedit skrz toto. Takze staci poslat fotky a nech robi co dalej uzna za vhodne
Nechaj to tak. Lož má krátke nohy z skôr či neskôr na to príde sama. Keď sa budeš do toho miešať, len sa to obráti proti Tebe.
@danica2711 Aka pomsta cudzej zene??? Ved ona urobi tej cudzej zene dobro ze jej o tom povie. Pomsta to je ked ju vedome necha zit a milovat podvodnika.
To fakt je lepsie zit v blazenej nevedomosti ako vediet pravdu aj ked ta pravda boli?
@andreatytler Aďka ako vidíš, niekto rád žije v sladkej nevedomosti, pre niekoho je Pravda ako nadávka🙄 A zober si, čo tieto ženy, s takýmito pokrivenými morálnymi hodnotami učia potom svoje deti?! Čo im môžu dať do života? klam, podvádzaj a bude ti dobre?😢 Mat svedomie je snáď v dnešnej dobe Zločin😔
Bola by som vďačná keby mi niekto povedal o nevere .A nie ešte nevernika kryť .Hrôza .Už aj vtáci štebotajú o nevere ,všetci to vedia ,no podvádzaná žena nie ..určite ju treba varovať s akým človekom žije keď nato doposiaľ neprišla .Nie každá razí teóriu ..čo oko nevidí ,srdce nebolí .
@anickaaa777 no myslím si, že ak by to autorka napisala cez fake profil niekde na sociálnej sieti, tak ak je ten chlap manipulátor, tak či tak tomu podvádzaná neuverí, pretože tam sa naskytuje ešte väčší priestor pre manipuláciu zo strany toho chlapa. Kto uverí nejakému fake profilu, keď je ešte k tomu aj zmanipulovaný od druhého človeka, že to si niekto vymýšľa napríklad na úkor jeho úspešnosti, tak preto jej. To niekto napisal? To tá nenapadlo?
@andreatytler možno nie je lepšie žiť v nevedomosti, ale nikto nemá právo starať sa do toho, ako sa cudziemu človeku lepšie či horšie žije. Navyše, ona nechce "uľahčiť" život tej žene a urobiť jej "dobro" (to by som pochopila v prípade, že ide o kamarátku, nie o ženu, ktorú nepozná), ona chce sťažiť život tomu chlapovi, z pomsty, nenávisti či iných naprosto negatívnych pohnútok (o ktorých pre istotu nepíše) a to za mňa akosi v prospech jej konania vôbec nehovorí
Napísať môžeš ale podľa mňa ti neuverí. Nakoľko aj vyššie bolo spomenuté, že ženy neveria ani svojim kamarátkam a taký chlapi to dokazu pekne prekrútiť .. pokiaľ to ona neuvidí na vlastné oči, žiadnej ešte k tomu úplne cudzej žene veriť nebude. Pokiaľ nemáš dôkaz je to slovo proti slovu a ešte to típek prekrúti tak, že si do neho zamilovaná a chces ich rozdeliť.
@danica2711 * na chce sťažiť život tomu chlapovi, z pomsty, nenávisti či iných naprosto negatívnych pohnútok *
Keď bude chlap mlátiť ženu, tiež povieš nestaraj sa nie je to tvoja vec, hádam sa nechceš pomstiť chlapovi aby ho vyšetrovala polícia? Veď ona zistí čo je to za chlapa a má si riešiť sama.
Aký je rozdiel keď jej spôsobuje telesnú bolesť a citovú bolesť? Zavrieme tiež oči?
Ako s tou info naloží je jej vec, to neovplyvníme, ale nebude si vyčítať že jej nič nepovedala ak o tom vedela. Aj keď jej neuverí aspoň si môže viac všímať, alebo jej dôjdu veci ktoré predtým považovala za náhody.
@danica2711 Snazim sa vidiet situaciu z tvojho pohladu.
Chapes to tak ze kedze je ta zena cudzia, tak autorka by nemala ziadnym sposobom zasahovat do jej zivota? Ze by to mala byt iba ta zena sama, kto pride na neveru a ak jej o tom povie niekto z vonka je to zasahovaie do jej sukromia? Ze napriklad co ak ta zena vie o nevere a rozhodla sa ju ignorovat a tym ze jej autorka posle spravu, tak ju akoby nuti s tym nieco robit.
Tebe by vadilo, ak by ti cudzia zena povedala o nevere tvojho muza?
Jasne ze che stazit zivot tomu chlapovi. Tak je to spravne, ci nie? Ako povedal @maranco, ze ked vieme ze niekto robi zlu vec, tak by sme ho nemali nechat tu vec robit dalej. Sice sa nas to zlo netyka a ani uskodena osoba nas neprosi o pomoc, ale stale je to zlo a ked ho ignorujeme, napomahame mu. Ci ako zdovodnujes ten argument? Preco ti vadi a nepaci sa ti ze autorka chce ztazit zivot tomu muzovi? Ako to moze niekomu vadit, ked sa zabrani, alebo obmadzi cinnost ktora je nespravna? Vravis ze to robi iba z pomsty. Ako si na toto prisla? Nepripustas vobec moznost ze to robi len preto ze jeho cinnost povazuje za nespravnu?
A to hlásite každú činnosť cudzích ludí ktorú považujete za nesprávnu? A komu?
@ckocka Veru nie kazdu. Nemam az tak idealne moralne hodnoty. Viem co je spravne urobit, ale nie vzdy to urobim. Ale zijem s tym ze nerobim spravnu vec. Napriklad som bola v celkom dost podobnej situacii ako autorka. Vedela som ze muzov kamarat velmi skaredo hovori pred svojimi kamosmi o svojej zene, ale nepovedala som jej o tom a nic som nepovedala ani tomu muzovi. Ale mala som z toho zly pocit, hnevala som sa na seba ze nedokazem najst odvahu a urobit spravnu vec. Nie som na to hrda a preto vravim ze lepsie je urobit spravnu vec.
Inac toto je zaujimava debata. Je zujimave skumat do akej miery su ludia zodpovedni hajit moralne hodnoty spolocnosti aj ked sa ich bytostne netykaju. Ze kde je ta hranica kedy este robim pre spolocnost dobru vec a kedy uz zasahujem do sukromia a nutim ludi zit podla tych vseobecnych moralnych hodnot spolocnosti. A ci mam na to pravo ich nutit? Nemame ziadnu moralnu policiu, ktora by bola tym poverena, tak je to asi na nas vsetkych, alebo naopak nikto by sa nemal starat kym sa ho to bytostne netyka...
@andreatytler Morálne hodnoty spoločnosti sú premenlivé. Nehovoriac o tom že to je zovšeobecnenie, nikdy to nie sú rovnaké morálne hodnoty každého jedného člena spoločnosti.

@jenny224 ale veď mi nevieme,či to tá dotyčná nevie.