Ako prekonať problémy s intimitou po pôrode?
Ahojte.
V apríli som porodila našu prvú dcérku.
Dieťatko bolo plánované, tešíme sa z neho maximálne.
Ale kameň úrazu je to, že náš partnerský život je na bode mrazu.
Dcéra spí so mnou v posteli, muž teda šiel na gauč keďže dcéra sa v noci dosť budí na prsník, ale verím že čoskoro to prejde a vráti sa k nám do spálne muž.
Ono nie je problém ani v Tom že by sme nemali kedy mať sex, ale problém je u mňa v hlave, namýšlam si že sa mu už možno po pôrode nepáčim a nejako ja nemám chuť. Čo predtým to bol každodenný program, teraz keď je to raz do mesiaca tak aj to je veľa možno...
Je možné že to je všetkými hormónmi a vráti sa mi tá chuť nas5?
ja som kojila 5 rokov a tolko som teda ani nahodou necakala
ja som kojila 5 rokov a tolko som teda ani nahodou necakala
@anonym_81fe8a koľko ste kojili a či by ste toľko čakali alebo nie sa nikto nepýtal. Len či má niektorá z vás skúsenosť s tým že sa chuť momentálne vytratila.
@anonym_autor keď prestanete kojiť
@anonym_8e455f ďakujem 🫶
@anonym_autor mala by si si prestať robiť v hlave sabotáž a normálne s ním mávať styk. Vzťah nie je len o tom "držať sa za ručičky ", je to o prepojení dvoch tiel, ktoré sa milujú.
@anonym_autor ano suvisi to s hormonmi. u niekoho menej u niekoho viac. ale sme tak biologicky nastavene. ma to skratka fyziologicke vysvetlenie. ale... co si budeme... chlap nerodil nekoji u neho hormony funguju rovnako a aj ked je chapavy chyba mu to.
poviem to tak, zo zaciatku to pre mnohe rozhodne nie je o vasni. (su samozrejme aj take ktore maju stastie a v tomto smere nemaju problem) zo zaciatku to moze byt o tom ze sa skratka par krat prekonat a zatat. nejde o to aby si sla proti sebe alebo robila nieco nasilu ale skratka skus nejako popracovat na tom ako najst aspon trochu chut. a vies ako sa hovori, s jedlom rastie chut. ono to potom pojde ruka v ruke. muz nech sa vrati do postele. toto je dost velka chyba. niektore pary to ustoja ale pre niektore kdesi tu zacina koniec. ak potrebujes pomoc pytaj si ju. a hladajte si pre seba chvilky. vy ste teraz na tom povestnom razcesi kde sa niekedy veci zacnu kazit tak pomalicky a nenapadne ze mnohe pary si uvedomia skazu az po 20 rokoch a pytaju sa ako sa to mohlo stat.
ono sa to puto casom medzi vami vytrati ak na nom nezamakate prave teraz. novorodicovstvo je slusny zahul. pride kadeco este.
skratka to fyzicke pepojenie je tam dolezite. nemusite to mat denne. ale skus pomalicky pridavat. uvidis casom sa na seba znovu naladite. pretoze aj pri sexe sa vyplavuju hormony.
Och ja riešim opačný problém 😢. Som tehotná a už mám bruško. Sex sme mávali tiež denne. A môj muž so mnou spí čoraz menej. Najhoršie že mám strašne chuť na sex a ešte ma boli že ma odmieta. Tiež si myslím že to tak prežívam hormónmi ale môj muž to nechápe. Tie hormóny sú také svine. Tiež neviem ako ich ovládať 🫣. Môj sa chce len túliť a že to mu stačí teraz ja sa idem utrápiť 😁. Verím že to nejak tebe aj mne prejde. A budeme spomínať len na zle obdobie.
Ono, je to scasti hormonami a s casti psychikou. Sama pises, ze si namyslas, ze sa muzovi mozno nepacis. U zien to je ine, ked sa im narodi dieta, je to cista laska, taka silna aku zena doteraz nepoznala. Takze, partner ide prirodzene bokom. Toto si treba uplne uvedomit. K tomu sexu sa treba aj trosku premoct. Nie sa nutit (ako napriklad, ked sa mi nechce skladat pradlo, premozem sa a po vsetkom som neskutocne stastna). Treba proste si obnovit tu neznost a starostlivost voci muzovi. Byt nanho milsia, pripravit mu oblubene jedlo, zaujimat sa onho ako to mal v praci atd. Lebo, uz teraz, ty sa v noci tulis k tomu uzlicku, on je na gauci sam...
Partner na druhej kolaji je vzdy velmi zle..deti odrastu, vy sa odcudzite, to je potom nenavratny proces a uvedomis si, ze si vydata, ale uplne sama... potom si chlapi najdu milenky, rozvod, cokolvek... nic ich neospravedlnuje, ale ked da zena tunel a vidi len deti, tak to pre muza, co ju miluje, nie je prijemne uplne vobec... to neznamena superit s detmi, ale prestat byt pre zenu dolezity. A to fakt boli. Normalne si najdite cas, neznamena to kazdy bozi den s povinnosti, ale 1-2x v tyzdni si spravit pekny vecer alebo len rychlovecku rano, prospeje vam to... a ano hormony robia vela samozrejme, ale aj srdce - ked ho lubis, chces ho pri sebe, nie?
Kojenie s tym nic nema popravde ( kojila som 3,5 roka a teraz druhe 5 mes ) a budem kojit dalej. Normalne treba prist za muzom na gauc, dieta dat na hodku na kameru/ monitor a ist na vec. Muzovi je to jedno ako vyzeras, ci mas este stopy tehu a porodu, tam ide o tu volu, ze ho este chces. Ja mam dve deti a pomaly kazdy vecer najdeme cas na tieto chvilky. Muz je sice v spalni, ale to prd pomoze ked su tam dve deti. Ale ten gauc mame a tiez stol v kuchyni. Hlavne ho neodmietat z principu, ze si myslis, ze nemas pekne telo. Tiez ta chut moze byt z Tvojej strany znizena kojenim a vobec dietatom. Ale to je normalne a to prejde samo.
@anonym_autor venuj sa mu, zas sa netvarme ze to je nejaka tazka praca. A ked nechces sex tak aspon fajku alebo masaz sprav.
@anonym_autor venuj sa mu, zas sa netvarme ze to je nejaka tazka praca. A ked nechces sex tak aspon fajku alebo masaz sprav.
@anonym_daacf0 Fajka nie je sex? Ok, dobre vedieť. Sa tu roztrhlo vrece s hustými odpoveďami, odkedy sú povolené anonymné príspevky.
K autorke - skús postupne, len sa prísť pritúliť na gauč medzi tým ako sa dieťa zobudí a uvidíš, ako sa to vyvinie. Myslím, že muž chápe, že telo, ktoré 9 mesiacov nosilo dieťa bude vyzerať trochu inak, ale možno keby si si nechala nejakú košieľku, cítila by si sa lepšie? Postupne by sa to malo zlepšovať
@anonym_daacf0 Fajka nie je sex? Ok, dobre vedieť. Sa tu roztrhlo vrece s hustými odpoveďami, odkedy sú povolené anonymné príspevky.
K autorke - skús postupne, len sa prísť pritúliť na gauč medzi tým ako sa dieťa zobudí a uvidíš, ako sa to vyvinie. Myslím, že muž chápe, že telo, ktoré 9 mesiacov nosilo dieťa bude vyzerať trochu inak, ale možno keby si si nechala nejakú košieľku, cítila by si sa lepšie? Postupne by sa to malo zlepšovať
@anonym_02d870 nieje
Ak dojčiš je dosť mozne ze su to prave hormony... všetko postupne prejde 😉
Sú to aj hormóny, aj únava - čo si budeme, je to zaberak. Ale napríklad čo ja viem, chlap vôbec nevníma tú zmenu tela - ak teda nebola taká dramatická, takže toto vôbec nerieš. Hlavne nech sa vráti k Tebe do postele, my sme zostali spolu, hoci máme plnohodnotnú hosťovskú. Skúste na to ísť postupne, ako keď ste začínali. Niekedy stačí začať blízkosťou, objimanim, laskanim. A ono tá chuť príde aj na iné veci. Čo však nerob, nechoď do toho aj napriek nechuti - mohlo by sa to pokaziť ešte viac.
@anonym_02d870 nieje
@anonym_daacf0 Ani kvalitná sexuálna a vzťahová výchova zjavne nie je a potom to tak vyzerá.
Treba dietatko nechat v inej izbe spat, bude sa na kojenie budit v noci ovela menej. V tomto veku som ja uz v noci nekojila, treba postupne oducat (nie je to dobre ani na zuby, ked v noci a pred zaspavanim dietatko pije mlieko). A spolocna spalna, viac tulenia cez den, spolocne lezanie na gauci - vsetko ma vplyv na zenu a jej chut na sex.
Treba dietatko nechat v inej izbe spat, bude sa na kojenie budit v noci ovela menej. V tomto veku som ja uz v noci nekojila, treba postupne oducat (nie je to dobre ani na zuby, ked v noci a pred zaspavanim dietatko pije mlieko). A spolocna spalna, viac tulenia cez den, spolocne lezanie na gauci - vsetko ma vplyv na zenu a jej chut na sex.
@dadis preboha, len toto nie!!!ziadny chlap nestoji za odvrhnute dieta...lebo ANO, dieta v inej izbe je odvrhnute dieta
@dadis preboha, len toto nie!!!ziadny chlap nestoji za odvrhnute dieta...lebo ANO, dieta v inej izbe je odvrhnute dieta
@anonym_81fe8a Haha 😂😂, ako odvrhnute? Ved dieta pocujes, ked sa zobudi a nenechas ho tam revat. Treba vyskusat, babatko ked nespi pri "mliecku", vie dlhsie vkuse spat.. ja mam vyskusane spanie spolu v posteli, v postielke v izbe a v postielke v druhej izbe (muz, ak potrebuje, vyspi sa lepsie, ked mu dietatko neplace pri hlave). A deti som cca od polroka v noci nekojila a spali pokojnejsie. Oboch som kojila +- 2 roky.
@anonym_autor necitala som diskusie,ale preco spi manzel na gauci? V manzelskej posteli sa vpohode vyspia 2 dospele osoby + 1dieta.
@anonym_autor to sú zas rady 😀 áno, po pôrode som nemala chuť, kojila som, ale neviem úplne či to súviselo s tým. Proste všetko okolo, hormóny, zmena atď. U mňa chuť prišla možno po roku, ale u nás je jedno veľké ale... Mne muž s malou veľmi nepomáhal, všetko bolo na mne, v noci som poriadne nespala. Tebe muž pomáha? Prejavuje ti náklonnosť? Obijme ťa, pobozká bez toho že by chcel hneď sex? Ja viem, že tu na koníku píšu ako už 2 týždne po pôrode nemohli bez sexu vydržať mali ho pomaly hneď po pôrode ale to ani nečítaj 😀 tak ako podobne rady bez kúska empatie že chlapa musíš obstastnovat aj keď ideš proti sebe. Aj muž je tu ten čo má byť chápavý a napomocny. Ale ak je toto všetko u vás ok, chuť sa ti vráti, navyše si pre muža určite stále krásna, veď si mu dala dieťa a ak máš pocit že nie, vykomunikuj si to s ním.

@anonym_autor keď prestanete kojiť