Ako reagovať na podozrenie z nevery?
Zatiaľ nemám hmotný dôkaz ale viem to. Intuícia ma nikdy nesklamala. Navyše keď so mnou už štvrť roka nespáva. Pritom sme mladá rodinka. Priznať sa nechce, odísť od rodiny zjavne (aspoň zatial) tiež nechce. Vie, že niečo tuším, ale dáva si pozor, no lásku predstierať už nedokáže. Zatiaľ som z nikamneveducich konfrontacii vyšla vždy za hysterku. Prosím poraďte mi. Môžu aj muži. Ako z tejto situácie vyjsť ako víťaz? Tie čo sa vám to stalo, ako by ste reagovali keby ste mohli vrátiť čas?
@indiankaindi takto. Ja keby som si bola istá, že ma podvádza ale zatĺka, len aby zo mňa urobil debila, tak by som mu potajme prezrela všetko... A myslím to vážne. Lebo už som si tým prešla, kedy som ja vyšla zo vzťahu ako tá, čo sa ho chcela zbaviť a chudáčik ani netušil prečo. Po mesiaci mi to nedalo...tak som mu v noci pozrela do mobilu, volala sa Michal autoservis...pritom sa aj automechanik volal Michal, ale mal ho uloženého pod názvom servisu.
Ani neviem ako som na to prišla, proste som skúšala nahadzovať čísla do whatsapp a zrazu pod tým číslom bola na fotke žena.
Na mesengeri ju mal v tajnej konverzácii.
A keď som mu to povedala, tak to nie je pravda, nadával, že som posadnutá sledovaním...tak som mu povedala, že ja mu ukážem ako som sa to dozvedela, nech mi dá mobil, zrazu netreba, postavil sa a odišiel, buchol dverami,... Večer sa vrátil ako keby sa nič nestalo. Zrazu mi hodil mobil na stôl, že keď som o tom presvedčená, nech si pozerám co chcem, aj tak nič nenájdem a už som ani nenašla.
Ale ja som ho aj poslala do čerta. Zo mňa nikto blázna robiť nebude. Ani nikomu nebudem robiť rohožku. Nie som jediná na svete, ani on nie je.
Ty potrebuješ od neho počuť,že ťa podvádza,dôvod prečo podvádza. Ver,že sa ti neulaví,naopak,budeš sa v tom vŕtať,budeš chcieť o nej vedieť viac a určite to nebude víťazstvo. Ty budeš len viac a viac zatrpknutá, začneš sa správať ako šialená,nebudeš rozmýšľať "triezvo". Nie je dôležité,aby sa ti priznal,keď to tak cítiš,tak to tak je. Potrebuješ sa vyplakať, prijať tento fakt a začať riešiť veci ako rozumná žena. Viem,že ťažko sa to realizuje, ľahko rozpráva,ale ver mi,že viac ho zaskočí sebavedomá, pokojná, rozhodná žena ,ako nejaká rozhnevaná"furia".
A prečo sa hras na šťastnú rodinku keď ňou nie ste. Prečo potrebuješ vyjsť ako víťaz,,? Veď to že sa postavia pravde do očí neznamená hneď že si obeť.
Ak nie si šťastná čo zjavne nie si, tak sa tomu postáv s rozumom. Ak ťa aj podvádza je mu to suma fuk.
A teda úprimne ak si ho konfrontovaná rovnako ako tu píšeš ani sa nečudujem že ťa nazval hysterkou. Pretože pochybujem že si s ním komunikovala s kľudom anglicana
@indiankaindi vieš čo ja som to tak urobila,keď som mala tusenie, len tak medzi rečou v kuchyni som mu povedala nech mi ukáže telefón ked to nie je pravda. A hneď podľa reakcie bolo jasné čo tam najdem, len s tým že vďaka kamoške som vedela kde hľadať,keďže dovtedy som nemala ani tušenie že môžeš urobiť aj niečo také ako archivovany Chat a ten sa ti nezobrazí hneď len tak medzi bežnou konverzáciu
@autorka ty mas zvlastne zmyslanie, autorka. Ved tebe zalezi na tom, co si myslia ludia okolo teba a nie to, ze ty si nestastna. Ty mas povinnost nieco vysvetlit akurat detom, ale to uz musi byt aj zjavne, tvoje nestastie v tomto vztahu. Komu si Este nieco dlzna vysvetlovat? A v rozpadavajucom sa vztahu nie su vitazi, len porazeni. V com ti pomoze, ze budes mat status obete? Ja tomu nerozumiem
@stanislavicenka toto presne som ja tiež nepochopila
@autorka nechcela som ta urazit, ale nerozumiem tomu. Nie je dolezite, kto odide. Ale ak nie je sanca vsetko zlepsit a byt stastny, je jedno, kto odide. Aj nevera je len vysledkom niecoho, nie pricinou
Ja svojim spôsobom aj chápem autorku a pocit že potrebuje mat dokaz. Bohužiaľ na SK v našej spoločnosti sme v tomto strašne zadubení, jednoducho keby povie že odišla zo vzťahu lebo to nefungovalo, lebo mala pocit že ju podvádza- veľa ľudí by na ňu práve povedalo že ona rozbila rodinu! A chápem že človek ktorý si vo ´vzťahu” vytrpel dost, nechce byt ešte aj príčinou rozpadu hoci mu partner klamal do oci a robil z nej hlupáka roky rokuce. Ale keď už žena povie že odišla som, pretože som mu prišla na milenku, tak už je to v spoločnosti viac akceptovateľné, aj keď vždy sa najde pár múdrych ľudí ktorí ta budú presviedčať že by sa dalo zvládnuť a že žena sa ma obetovať pre rodinu. Veľmi dobre viete že to tak v našej spoločnosti stále pretrváva.
Samozrejme ,že to máš nechať tak a odísť,načo bude dobré robiť peklo a možno si im úplne ukradnutá a len sa dobre zabavia ,ako sa budeš rozčuľovať
@kristinka92
ľuďom je to tak jedno, dôvod na ohováranie na 3 dni a príde ďalší " škandál".
radšej by som sa sústredila na seba ako na dokazovanie " viny".
a vo vzťahu keď to nevyjde tak sú väčšinou vinné obe strany.
Ja ťa chapem.. mali sme v partii parik, aj s malym dietatom.. jedneho dna zbalila veci a odisla k rodicom. Dovod rozchodu? Vraj neopodstatnena ziarlivost, ze je psychicky nestabilna, proste kazdy ju mal za hysterku a ziarlivku, ktora si rozbila svojim spravanim rodinu. Ona tvrdila, te ta ziarlivost nebola neopodstatnena, ale nemala dokazy tak jej nikto neveril. Az po niekolkych rokoch vysla pravda najavo, prezradila to samotna milenka.. Samozrejme kazdy to potom vnimal inak, ale dovtedy bola vyslovene brana za blazna a labilnu zenu.. chapem ze to nechces zazit
Chodí neskoro domov z práce? Spí s telefónom a berie si ho aj do sprchy? Veď choď na tajnasa k jeho práci, keď konci. Možno je to kolegyňa z práce. Ide večer niekam? Pošli za ním niekoho, nech sa 😳. Niekde niečo nájdete. Len rozmýšľam, či má význam hľadať? Možno stačí hodiť reč, že či nebude lepšie, ak pôjde rovno k tej druhej, lebo tak to cítiš a všetko tomu nasvedčuje. ...., že zbytočne sa budete trápiť spolu. Možno ti povie, že je za tým úplne niečo iné. Držím ti palce, nech to dopadne podľa tvojich predstáv 👍
@autorka ked potrebujes nejake zadostucinenie🤷. Ja tomu nerozumiem. Chapem, ze ta to zoziera, ale v com ti pomoze, ci tu skutocnosti budes vediet, alebo nie, ked je to aj tak cele nanic
@indiankaindi ja by som mužovi mobil nikdy nedala, ale nie preto, že mám milenca, ale preto, že si tam píšeme s babami o našich súkromných veciach, do ktorých jeho je prd.
A tiež, nechať si dôkazy o nevere v mobile môže iba hlupák 🤦♀️
@autorka v podstate ta aj chápem, ale ideš na to veľmi zle. Pokial s m už by nechceš, žiadny dôkaz na rozvod nepotrebuješ. Súd as rozvedená tak ci tak. A ono vieš, pokial je niekto na hovno partner, neznamená, že taký musí byť aj otec. Prečo ničiť jeho vzťahy s deťmi. A inak, tu nikto nebude víťazom, obaja budete porazení...
@kavasmliekom mojej kamošky manžel mal tak uloženú milenku, že kolega Fero.
@margotka17 no tak to tvojej kamarátky manžel trochu nedomyslel. Čo keby mu manželka našla sexi sms s kolegom Ferom? Ako z dažďa pod odkvap 😁.
@zuzanita1609 noooo, to by bolo ešte pestrejsie 😆
na neveru by som reagovala neverou a dala mu to poriadne vyzrat.
@kavasmliekom no dobre, ale prečo si myslíš, že to chlap robí, aby z teba urobil debila? Alebo prečo si to ženy myslia? Len tak teoreticky, keby si sa počas manželstva zaľúbila do niekoho iného (a toto nejdem v žiadnom prípade obhajovať mužov alebo neveru), možno by slovo dalo slovo, doma by to nefungovalo. Tak by si to samozrejme ale tajila. Ale netajila by si to preto, aby si z tej druhej strany urobila debila... toto je podľa mňa kameň úrazu každej druhej ženy. Ak by som mala podozrenie, tak si proste s chlapom sadnem, poviem mu moje podozrenie a to, že vzťah už proste nefunguje. A jasné, že bude chlap zatĺkať, aj my ženy by sme zatĺkali, ale predsa keď uvidí, že ten vzťah je na konci, tak sa hádam v rámci úcty k žene prizná, že bol hajzel. Ale možno mám len nejaké skreslené predstavy, že sa tam dá zachovať nejaká dôstojnosť. Len prehľadávať mobil, to by mi asi nedalo.... skôr možno riešiť to, kam ide, či bol tam kde vravel a podobne. Ale dik za vhľad 🙂 hoci ma mrzí, že na základe vlastnej skúsenosti.
@lienka.7 tiež ma to napadlo. Mobil je proste kus takého súkromia, kde sa môžu vyskytnúť úplne nevinné veci, ktoré môžu byť vysvetlené úplne blbo. A potom ano, komunikácie, ktoré sú len moje. A toto by mi vadilo, keby si mám čítať napríklad aj u muža, prišlo by mi to trápne. Preto som písala, že či toto by niekto naozaj urobil, vždy sa to dá vypátrať inak.
@indiankaindi asi preto, že ten, čo podvádza si chce nechať zadné vrátka? Robí aj zo svojej manzelky blbú, aj z milenky možno a aj zo seba. Bojí sa priznať, lebo vie, že by bol koniec, aspoň u mňa to vedel, bo hneď na začiatku sme sa dohodli, že ten, ktorý podvedie, odchádza.
@kavasmliekom jasné, ja viem, že je to nejaké to neisté obdobie, kedy ani doma ani preč, ani so ženou ani s milenkou. A preto to zatajovanie. Ale určite to nie je s cieľom robiť blbca z kohokoľvek. To je ako malé dieťa, ktoré si čmajzne niekde čokoládu na tajňáša. Vie, že robí zle, malo by ju vrátiť, ale je to také parádne mať ju celú pre seba.... A nikto nepovie, že to dieťa robí z matky blbca. Lenže žena si povie, že somár robí zo mňa kravu a už je v tom hnev. Zbytočne. Potom robia kroky, ktoré o pár rokov ľutujú a považujú ich za trápne.
@indiankaindi asi si nezažila neveru naozaj že? 🙂 to čo si napisala je pekne, ale bohužiaľ len pekná teória. chlapi podvádzajú aj iba pre to aby si niečo dokázali, že na to stále majú, nie každý sa zamiluje. žena keď podvádza tak sú v tom väčšinou aj city. muž bude zatĺkať zatĺkať a áno, aj debila z teba spraví, všetko len nech sa to nepredali. priznajú sa až keď sú zahnaní dôkazmi do kúta. minimum sa prizná narovinu a slusne. žena tiez možno zo začiatku zatĺka, ale radšej sa prizná, teda aj s vidinou toho že stare sa ukončí a nove možno začne… ja som to teda bohužiaľ zazila a nepriznal sa do posledného možného momentu a robil zo mna hlupáka…

@kavasmliekom prepáč, len ma zaujalo jedno. Vážne by si si ty posadila svojho muža za stôl a povedala mu, aby ti dal telefón, aby si si ho mohla prezrieť? Lebo mne toto príde totálne absurdné. Neútočím, skôr som prekvapená a zvedavá, že či si to takto naozaj myslela, v žiadnom prípade to neber ako urážku alebo agresívny útok alebo tak, nemyslím to v zlom. Len je mi to čudné.