icon

Ako riešiť častú kritiku od partnera?

ibaja29
16. apr 2024

S partnerom sa pozname ledva pol roka a zacali sme spolu byvat ani nie mesiac dozadu. Prvy tyzden bol super mala som pocit ze to bolo dobre rozhodnutie a bude nam to klapat. No potom sme sa raz dost pohadali ani neviem preco ta hadka vlastne zacala ale mam pocit akoby sa zrazu partner zmenil alebo ukazal skor pravu tvar. Odvtedy mam pocit ze len hlada za co by ma skritizoval..domacnost je prevazne na mne kedze teraz robim na skrateny uvazok zatial a on robi do vecera. Nemam s tym problem upracem uvarim spravim co treba. No aj tak je stale nejaka chyba ze som nespravila nieco podla jeho predstav a su to banality. Ze som nepodala nieco z tasky ked sme vykladali nakup ze som neodniesla tanier ked dojedol a sla som do kuchyne. Ked nieco robi mam byt pri nom a ked robim ja tak sama a nic nevyzadujem

ibaja29
autor
16. apr 2024

@kitycat nie je sanca ani cez vikend zeby nieco spravil lebo on stale riesi svoju pracu a stale nieco robi takze chodi vacsinou len vecer domov a ked nahodou prisiel skor tak si vacsinou zdriemol lebo bol unaveny. Takto fungujeme

alickapusinka
16. apr 2024

Ja som to prečítala po vete že neodniesla si tanier s ktorého ON jedol ON ťa zjazdi za mňa by to bolo na poriadnu facku. Aby si zapamätal raz a navždy. Raz by si neodpratal tanier kázal mne tak by som to dovtedy tam nechala pokiaľ by neodložil sám. To je čistý debil a nie človek do vzťahu. Utekaj kým je čas nemáte deti. Urobil si s teba slúžku. Spoločne bývanie je na to dobre že tam sa spoznať a a svoje zvyky a návyky. TY za zdravím chlapom upratuješ tanier každé normálne aj dieťa ak ho odmala učia rodičia je že má po sebe tanier upratať a toto čudo nechá teba odpratať jeho tanier neblázni skonči to to sa bude len zhoršovať v zlepšení by som to nevidela. Podľa mňa by ste mali deti TY nevieš kde by TI stála hlava a ON príde naje sa a tanier nechá na stole. Preboha však je dospelý chlap mal by si to uvedomiť. Hlavne že teba za všetko kritizuje že čo si neurobila TY ale o to čo neurobil ON sa nestará. A ak mu to pripomenieš je hádky vidí len tvoje chyby svoje nie. Naje sa a tanier nepopratá za sebou do drezu a ešte TI povie čo si dovoľuješ jeho tanier neodpratať.. Vrchol drzosti. Skonči tento vzťah s týmto neschopným človekom. Presne súhlasím že aj zla skúsenosť v živote nás naučí. Toto by si mala ešte jedno veľké dospelé decko na krku. Tvoja intuícia TI šepká správne že to nebude dobre radšej odstup s kratšej cesty ako by ste mali mať deti z deťmi sa ťažko odchádza. Nájdeš si iného a na toho si ani nespomenieš. Urazilo ho preto lebo si mu to pripomenula že TY mu slúžku robiť nebudeš a nie že má jeden z vás ostať v byte a ten druhý ho vyhadzuje. Stupila si mu ako sa povie na otlak nečakal to šplechla si mu pravdu do oči tak si zlá len ON je dobrý. Mne by už blikali kontrolky na hakabarkavo a utekala by som čo by mi stačili sily. Toto je neperspektívny vzťah. Pochopím keby že mal zlomenú ruku že nemôže si tanier za sebou upratať tak pochopím dočasný stav ale že aby sa s tebou pohádal že TY si neodložila tanier do drezu s ktorého ON jedol je podľa mňa vrchol drzosti a hnusu. Neskôr príde situácia že ťa bude zhadzovať pred rodinou kamarátmi robiť zlé skonči to si mlada všetko máš pred sebou. Tvoja intuícia je správna skonči to.

zmrzlinka2021
16. apr 2024

@ibaja29
Podla mna ste spravili brutal chybu, ze ste preskocili vzajomne spoznavanie sa a vkrocili ste do spolocneho byvania ako keby ste sa uz poznali a pomaly planovali svadbu. Vzdy je dobre sa najskor spoznat, vidiet jeho reakcie, trocha sa otukat a az potom riesit take veci ako spolocne byvanie. Vy ste vlastne preskocili fazu randenia, spoznavania sa a mozno by ani nedoslo po nej k spolocnemu byvaniu.

negymama
16. apr 2024

@katkaseiner chapem co chces povedat. Len v tomto pripade sa obavam, ci by to neznamenalo, ze ju ukeca a zmanipuluje, aby ostala.
Autorka sama o sebe pisala, ze je taka mila, obetava, chce kazdemu vyhoviet a prisposobit sa... A presne to sa obavam, ci by nehral na tuto strunu, urobi psie ocka, ako on to myslel v dobrom a vlastne ju velmi lubi a ona sa da prehovorit.

skratka ze si on neuvedomi, ze je to nespravne, ale skor to ze to prestrelil, a ze treba ju spracovat pomaly. Nehovor mi, ze 34 rocny chlap zil doteraz v alternativnej realite a je uprimne presvedceny ze to tak ma byt, ze v domacnosti kde kazdy plati polovicu, ma byt takmer kazda praca ma byt len na zene a este ju za vsetko nie podla jeho predstav moze zdrbavat. a ze to nie je jeho sebeckost a vychcanost. Nemyslim si, ze on bude prekvapeny, ze preco? preco ona odchadza... on velmi dobre vie, ze takto to nie je spravodlive, ale vyhovuje mu to - tak preco by to menil, ked sa obet nevzpiera. a ked sa nahodou obet vzpiera..tak to je od nej velmi velmi skarede. 😵

babulkomale
16. apr 2024

@yelena159 ale kdeze, nastopéro Lev.

ibaja29
autor
16. apr 2024

@babulkomale myslis ze je to len v tom znameni? Alebo je to len proste manipulator. Snad nie kazdy v znameni leva je takyto

letfenixa
16. apr 2024

@ibaja29 prosím ťa, neupinaj sa na to znamenie. To je úplne jedno. Rieš to, ako sa chová k tebe.

ibaja29
autor
16. apr 2024

@alickapusinka s tym tanierom mi proste povedal ze ked idem do kuchyne ze by som ten tanier uz mohla zobrat cestou ale ze on dojedol a tanier bol dost dlho na stole uz nevidi. Alebo mi postupne take drobnosti napadaju sedime obaja v obyvacke a povie aby som zapla lampu a nespravi to on. Su to take drobnosti ktore sa zbieraju kazdym dnom a fakt som myslela zs ten zaciatok bide najkrajsi a tak si teda neviem predstavit co by bolo keby s nim ostanem

ibaja29
autor
16. apr 2024

@zmrzlinka2021 mas scasti pravdu ale co ak by sme randili a pretvaroval by sa aj rok a ja stracala cas..poznam pary ktore sli byvat po mesiaci a su spolu roky. Takze nie vzdy to je o tom

evaachesa
16. apr 2024

Kamarátka chodila s priateľom 7 rokov kým začali spolu bývať. Po 2 mesiacoch sa rozišli. 🤷 Tiež to bola zrazu jedna veľká katastrofa to spoločné bývanie. Utekaj čo najskôr ako môžeš. Pre mňa by bola stopka už len to s tým tanierom. Dobrý blbec. 🤦🏻‍♀️🤨

domkakvet
16. apr 2024

@ibaja29 treba ho vratit naspat ku mamicke, nech okolo neho beha a riadi.

beckinka
16. apr 2024

@ibaja29, ja ta obdivujem ze si to s nim tak dlho potiahla. Ja som papula, nedala by som sa. Asi by som s nim uz dvere vyrazila, ale to som ja. Si az prilis tolerantna. Myslim, ze sama vies co mas urobit a cim skor, tym lepsie. Pri rozchode mu mozes povedat ze ja pre teba az prilis dobry a ze tolku jeho lasku neunesies.

negymama
16. apr 2024

@ibaja29 neviem, co mas stale s tym znamenim? to su take vseobecne charakteristiky...polka sa na cloveka hodi, polka nehodi. Keby bol narodeny iny cas roka, tak opat z toho znamenia nieco ma, nieco nema.
absolutne sa s tym nezaoberaj. Dokonca aj keby take daco ozaj platilo. a ludia by mali len tych 12 ci kolko nastavenych povah, kolko je znameni. tak co?
nieco by sa zmenilo? jeho by to akoze ospravedlnovalo? Mozem byt sebec, lebo som v takom znameni?
ovela viac sa na cloveku podpisuje vychova, geny, prostredie a v neposlednom rade vlastny sebavyvoj a vlastne rozhodnutie tym sebavyvojom prejst a zlepsovat sa.

negymama
16. apr 2024

@ibaja29 mam pocit, ze tymi recami o jeho extra speci znameni lev...akoze ja som kral, ja mam na nieco narok. - si uz strasne zblbnuta a pomaly to chapes ako fakt.

sisska96
16. apr 2024

@ibaja29 lev je najegoisticke znamenie. Nikdy viac

petronellla87
16. apr 2024

@negymama nielenže je debil, ešte aj verí na zverokruh a vyhovára sa naň 😅

beronsche
16. apr 2024

@ibaja29 chlap, s ktorym si cca pol roka ta nonstop kritizuje. Vies, co to znamena? ze bude horsie!
Pre mna by to bol jasny signal na ukoncenie vztahu.

ibaja29
autor
16. apr 2024

@negymama len ma to zaujimalo kedze je jediny lev ktoreho poznam a on mi furt hovoril ze bohuzial to tak ma lebo je lev a bla bla..ja viem ze nie vzdy vsetko na kazdeho sedi ale nieco ano. No toto nie je o znameni..

majlo1234
16. apr 2024

Co si pipi, toto nechces. Teraz je to este pohodicka, ked budes mat na rukach babo a na chrbte trojrocaka, budes si bit hlavu o stenu.
Zena nie je sluzka!!! Uz by sme si to mali vbit do hlavy
A inak moj syn je lev, zabijem ho, ked sa takto bude chovat. A bude mi jedno, ci bude mat 5 alebo 25

ibaja29
autor
16. apr 2024

@beckinka haha dobry napad to by som mu mohla povedat a bol by este cely rad asi. No ja som moc tolerantna aj som vyrastala v tom ze zena ma byt ticho a robit a podobne ale nechcem tak zit proste

ibaja29
autor
16. apr 2024

@negymama asi tak mas pravdu..

gribka1
16. apr 2024

To je taká hlúposť s tým znamením. Ak už, nikto nie je iba jedno znamenie, každý je mix znamení. Jemu to proste vyhovuje, poznám leva, ale nemá nič spoločné s tým tvojim. Ona mal byť ešte zamilovaný a nie kritizovať.

negymama
16. apr 2024

@ibaja29 to su blbosti, ja mam syna Leva, akoze je to pekny chlapec, charizmaticky a trochu tvrdohlavy...ale ziadny sebec, on sa podeli, je skromny, nie je na materialne veci, rad pomoze, je ochotny, a je introvert a strani sa velkej spolocnosti..co Levy akoze nie su.
a ja s muzom aj mladsou dcerom sme vsetci traja Vahy, a mame uplne ale uplne ine povahy. a dalsia pikoska, ja i muz mame obaja dvojcata, jednovajecne...takze sme stvorica v znameni Vahy...a opat aj medzi sebou mame odlisne povahy ...ja a sestra a muz s bratom. takze tolko k znameniam a ich nemennosti.

janababana
16. apr 2024

@ibaja29 sama vidis, ze cosi na tom smrdi. Vrat sa z kratsej cesty…

madielilly
16. apr 2024

@ibaja29 pozri sa.Ste spolu kratko a jednoducho ste si na seba v spolocnej domacnosti nezvykli.A teraz tu "burku"musite ustat a vyjadnit si pravidla.Proste povedat na rovinu vo chcete,nechcete,co "musiet a co nemusiet".Ja s partnerom som sa spoznala a po 9 mesiacov sa nam naskytla fakt vhodna prilezitost na spolocny podnájom.Sli sme do toho.A potom sme zistili kto ma ake navyky a tak.Zo zaciatku to bol boj a hadky.Sle pre nas len malicherne hadky o tom kto j3dy vynesie smeti a ako kedy sa bude umyvat.Ako je ulozena kuchyna a tak.Sadli sme si....Vysvetlila som mu moj spôsob vsetkeho upratovania a ukladania.On my povedal námietky...nasli sme kompromis a odvtedy tak fungujeme Jedine za co sa do dnesneho dna hadame je umyvanie riadu 😂 proste iba KOMUNIKACIA. To je zaklad vsetkeho!!!

madielilly
16. apr 2024

@ibaja29 preco ticho....v žiadnom pripade nebuď ticho.Sadnite si a porozpravajte sa.Nastavte si pravidlaSte predsa ľudia.Boooze....to teraz naozaj kvoli takymto pico....vinam ea idete rozchadzat ci rozvadzat?????Bez toho aby sa clovek porozpraval,sadol a dohodol nejake pravidla???Ajo sorry,ale ja som vyrastala v dobe ked sa vsetky pokazene veci dali opravit a tak fungovali vztahy.Pokazi sa-opravi sa.Toto je moderna doma..
.pokazi sa -vyhodi sa.Sak na rohu caka dalsi.Sak si sadnite,porozpravajte sa a nastavte si normy To vsetko A tak jednoduche ...

alickapusinka
16. apr 2024

@ibaja29 odid odsťahuj sa nemá to vyznám aby si neskôr neľutovala. Aj ak máš zlú skúsenosť aj zla skúsenosť je skúsenosť. Budeš na budúce opatrná.

sima338
16. apr 2024

Zlatko, ako Ti tu píšu, nech Ti bliká kontrolka a utekaj...taký bol môj ex, pán veľký geroj, všade bol, všetko videl, každého poznal, všetko si vybavil, všetko vedel, IQ len on mal vysoké a všetci ostatní sme boli nič a terčom jeho s prepáčením drblých rečí...Jasné, že časom prišla ostrá kritika na moju osobu, vzhľad, urážky a to na začiatku mi dával toľko komplimentov a pozornosti, že som z toho bola úplne zaslepená...toto lepšie fakt nebude, ver mi, to by sa musel poriadne zmeniť

yelena159
16. apr 2024

@babulkomale Prečo som tipovala Barana? Veď ja sama som Baran. Takto zhadzovať toto úžasné znamenie...
Ale nebola som ďaleko. Ohnivé znamenie.

moonlight1210
16. apr 2024

@ibaja29 Ty mas v podstate stastie, ze je tak zaslepeny svojou sebestrednostou, ze si ju ani neuvedomuje. Tak ju prejavil vlastne hned a bez zabran. A tebe dal tak sancu vytriezviet a odist skor, nez vas zviazu deti.

Daj na intuiciu. On ma za sebou historiu neuspesnych vztahov a vsetky exky z jeho pohladu boli na vine. Teraz uz vies aj preco.

Nepremarni prilezitost na lepsi zaciatok. Ty nie si psi chvostik, aby si sa tahala akl tien poslusne za svojim panom.