icon

Ako riešiť podozrenie na neveru manžela?

8. sep 2024

Bože ženy… mne asi vyskočí srdce.. Manžel bežne zaspáva pri zapnutom telefóne keďže ma pustený film.. Teraz zaspal tak som mu ho isla vypnúť a že idem si este pozrieť jeho foto zo zoo(boli sme včera).. v tom tam vidím jeho fotky kde je sám- podozrivé.. Sledujem teda appky a zrazu vidím zoznamovacie appky. Kliknem na jednu a tam si hľadá baby. S jednou konkrétne si dohaduje stretko na piatok.. akože áno, mame to teraz ťažké vo vzťahu, neklape to možno ako by malo. Teraz budeme spolu 10 rokov, sme manželia a máme dve male detičky 2 roky a 4 roky.. Nikdy som si nemyslela, že by som toto riešila.. Čo inak očakávať ako to, že mi chce byt neverný.. keď ktovie ci už v minulosti nebol.. Teraz neviem čo robiť.. či to zajtra na neho vybaliť alebo počkať do toho piatku, že či fakt nepríde domov z prace a ake dá výhovorky? čo by ste robili vy?
Pre mudrlantky, že som mu nemala liezť do telefónu. No nemala, ale stalo sa a asi som aj rada.. Nechcela by som byt podvádzania a netusit o tom..

enmery
14. sep 2024

@michkat A mimochodom, neviem, či si si nevšimla, ale jediného debila, ako to píšeš vo svojom príspevku, tu z nej robí jej manžel!

enmery
14. sep 2024

@michkat Práveže som jej povedala, nech ten hnev obráti tam, kam má. Hnev vie byť veľmi zdravá emócia-ukazuje nám, že s nami nie je dobre zaobchádzané. Ale paradoxne sa hnevá na nás. Nie na pôvodcu. Oďaľuje riešenie problému a pritom jedinú to ubíja a frustruje len ju. To je to smutné. A tá manipulácia s pokecom a jeho vysvetlenie-veď jediný on sa snaží z autorky urobiť totálneho debila.

michkat
14. sep 2024

@enmery mne nepríde, že sa na vás hnevá, reaguje veľmi pokojne vzhľadom na to čo jej píšete vy, takže len toľko k tomu...

enmery
14. sep 2024

@michkat Ale ženy tu píšu iba o veciach, ktoré jej robí on. Podľa teba je asi riešenie jej povedať, že je to vporiadku a on z nej nerobí debila. Nebavme sa o zlých veciach-prestanú existovať/totálna hlúposť/.

katkazuz
14. sep 2024

@grof_monte_christo
👍👍👍
To je aj moje pozorovanie, súhlasím s tebou.

michkat
14. sep 2024

@enmery A to si z čoho vyčítala? Lebo ja by som ho najradšej chytila za gule a zatocila a nim aj jemu podobnými, ale realita býva iná, ešte sú aj deti v hre.... Nie je to vždy také ľahké pre každého....

animus
14. sep 2024

@enmery nechápem čo riešiš, ty sa vedľa toho muža nebudeš musieť zobúdzať. Ako si autorka ustelie, tak bude spať. Je to jej život a jej rozhodnutia. Má predsa právo sama sa rozhodnúť a robiť chyby. Určite má v hlave chaos a striedajú sa v nej rôzne pocity. Myslím, že sa sem skôr prišla vyrozprávať a nech jej ktokoľvek napíše čokoľvek, rozhodnutie spraví podľa seba. Koniec koncov, žije s tým mužom niekoľko rokov a pozná ho lepšie ako ktorákoľvek z nás (aj keď sú tu také, čo si to to nemyslia 😂).

grof_monte_christo
14. sep 2024

@michkat Paradoxne by to boli deti, ktoré by som chcela uchrániť pred vyrastanim v nefunkčnej rodine.

enmery
14. sep 2024

@animus Pretože sem napísala. A predstav si, že mne nie je jedno, ak niekto nežije v láskavom prostredí. Snažím sa aspoň otvoriť oči. To je všetko.

michkat
14. sep 2024

@grof_monte_christo Veď o to ide aj samotnej autorke, len mnohé reagujú ako keby zo dna na deň sa dá každému urobiť rázne rozhodnutie a podalsie, chcelo by to miernejšie jednať s autorkou... O to mi len išlo lebo má toho aj tak dosť....

ghostsgirl
14. sep 2024

Akoze aj keby to co ti ukazal bola pravda, tak by som bola riadne vytocena. Ze 6x napisal nejakym slecnam ahoj. To, ze sa na neho ziadna nechytila ma byt ako polahcujuca okolnost? :D vtipny je fakt. Ja to vidim, tak, ze s hentou, co sa mal stretnut, urcite to odvolala ona, alebo sa ani vobec neozvala uz, tak on si sam pre seba vyfabuloval, ze si to bola ty, aby jeho ego neutrpelo.

enmery
14. sep 2024

@michkat Ale autorka mu už pred rokom hovorila o rozvode. Tam už plno vecí nefunguje dlhodobo. Urážky, ponižovanie, fyzické útoky, teraz zistila, že obháňa šušky na pokeci. To nie je zo dňa na deň. Ona v tom marazme žije už dlho.

michkat
14. sep 2024

@enmery predpokladám, že by to aj chcela zachrániť, kým to nezaslo až sem... Teraz jej ide o to si to vydiskutovat, mimochodom, keď by ho fackou zobudila jka tu niektoré radíte, pritom, keď na ňu už fyzicky zaútočil asi by bolo namieste popremýšľať či je to vhodný spôsob urobiť tak alebo radšej nájsť lepšiu situáciu... Ja sama by som sa ťažko tak dlho držala ako ona, ale nepoznáte ich domácnosť jeho charakter a ani naozaj všetky dôvody kt autorka má, že koná inak... Len to by som

grof_monte_christo
14. sep 2024

@michkat Nečítala som pozorne celú diskusiu, sa priznám. Len si pamätám, ze autorka spomínala, ze ako otec je dobrý a rodinu sa mozno bude snažiť zachovať kvôli deťom.

Toto mala doma aj jedna moja kamarátka. Neriešila problémy medzi nimi dvoma, lebo veď ako otec bol dobrý a ona chcela zachovať rodinu. Po viac ako 10 rokoch sa nakoniec rozviedli a to aj na naliehanie ich 14 ročnej dcéry, že ona sa na nich už nemôže pozerať, nech sa rozvedu. A to v tejto rodine neboli žiadne fyzické útoky ani podvádzanie. Táto dcera, na ZŠ velmi šikovná žiačka, jednotkarka, začala mat na strednej vážne psychické problémy, skolu musela na 2 roky prerušiť. Opakovala teraz prvý ročník.
Problemy vo vzťahu, kde sú deti, sa lepšie riešia, keď sú deti malé.

joannita
14. sep 2024

Vy ste tu jak supy niektore fakt. Autorka je teraz v soku, ved sama nevie co robit. Ono sa to lahko radi ked nieste v tej situacii, ale ked su tam este male deti a ona nema svoj byt, dom nieje zo take easy
Ja som zazila v podstate to iste, konfrontovala som ho sice hned rano, jak rozcapil oci a poslala ho do piip a piiip, ale stale mi trvalo cca 2 tyzdne kym som si to v hlave upratala ze to naozaj chcem (rozvod).
Jasne ze jej rozprava chujoviny a rozpravky, ze si vymysla a ze zmazal vsetko, myslim ze jej zo je tiez jasne. Ale ukoncit vztah realne je uplne nieco ine, ako ukoncit ho na MK cez radenie niekomu inemu.

animus
14. sep 2024

@enmery ty sa jej snažíš iba všemožne nanútiť svoj názor a dokopat ju do rozvodu iba na základe tohto príspevku. Sú spolu 10 rokov ale ty ideš aj cez mŕtvoly svoje, tvaris sa že jej manžela poznáš lepšie ako ona a pritom o oboch vieš veľké NIČ. Ja žasnem ako si dokázala z jedného človeka spraviť agresívneho uchylneho manipulatora len zo slov autorky. Teba asi nenaučili, že minca má dve strany.

katkati
14. sep 2024

Autorka, ja si myslím, že s ním jednáš
obozretne a opatrne preto, že sa ho bojíš. Nechceš riskovať ďalší fyzický útok. To nie je útok, len mi je ťa ľúto.

michkat
14. sep 2024

@grof_monte_christo mne to netreba vysvetľovať, ja som také podobné dieťa, kt chcelo aby sa rodičia rozviedli no videla som aj tú stranu ženy, mamy... Jediné prečo som sa ozvala bolo to aby tu niektoré trošku pribrzdili lebo vidieť, že sa v tom priam vyžívajú, keď jej tu nakladajú. To je všetko, nejdem tu ďalej nič viac riešiť.
Ženy tu by mohli byť niekedy trochu viac empaticke už keď sypú tie rady a nie ešte doje*avat viac jak treba.

enmery
14. sep 2024

@michkat Ja som žiadne facky neradila. V každej diskusii píšem, že násilie je totálne NO GO. A keď chceš vidieť, čo je to kopať si do ženy na zemi, je tu iná téma, kde autorka už nevládza v domácnosti a partner jej nepômôže s ničím-tam jej riadne nakladajú a pritom ona už melie z posledného.

enmery
14. sep 2024

@animus Kde ja sa ju snažím dokopať?Si si niečo šľahla?Ja som iba zopakovala ŇOU napísané výroky!A prepáč, s fyzickým násilým, ponižovaním, urážaním a neverami sa dá robiť len jedno-odísť.

enmery
14. sep 2024

@animus Ty si si fakt niečo dala, o ponižovaní, urážkach, fyzických útokoch tu písala sama autorka. O manipulátorovi?Napísala jej to nejaká žena, že sa celú pokecovú neveru a vypisovačky vlastne snaží prekrútiť na ňu a robí z nej debila. A to manipulácia je. Neviem, prečo sa odbavuješ na mne, keď ja autorke snažím iba pomôcť. Škoda debaty s Tebou. Ubližuje jej on a nie ja. Tak si ma nevšímaj. Ďakujem.

enmery
14. sep 2024

@katkati Podľa mňa sa tiež bojí jeho výbuchu.🫤

enmery
14. sep 2024

@katkati A asi aj toho, že sa to bude snažiť otočiť proti nej, že ona vlastne je tá zlá a bude z toho zmätená a zúfalá ešte viac, bez odpovedí a riešenia. 🙄

grof_monte_christo
14. sep 2024

@enmery Boji sa ho, je od neho závislá a nehlada oporu vo svojej rodine. Všetko naznačuje tomu, ze s nim zostane.

hendikep
14. sep 2024

@lia1988 to co je za “ debilny “ nazor ked uz to tak musim napisat? ze matka si ma uzivat duplom ked ma deticky? Ano na svete je milion muzov a milion zien ale otec jej deti je len jeden, tak ked si niektori ludia myslia ze maju pravo na vsetko na svete a cely svet im musi lezat pri nohach ( co z toho ze deti nevedia kde je sever v zivote potom vsakze ) , tak nech si nerobia deti, lebo toto co sa v dnesnej dobe uz deje je chore 🤯

enmery
14. sep 2024

@grof_monte_christo No ona začala s tým, že sa chce už iba v pokoji rozísť a prešlo to až sem. Asi vie, prečo by to v pokoji nebolo a prečo mu spomínala rozvod už minulý rok. Kiežby sa zdôverila niekomu z rodiny alebo dobrej kamarátke. Takto sa vnútorne utrápi.

grof_monte_christo
14. sep 2024

@enmery nám jej môže byť len ľúto a jej život [chvalabohu] nežijeme.

Autorke prajem dobre rozhodnutie a porucam sa z diskusie.

mandzula
14. sep 2024

@iv007 pre mna je nemat priestor a cas na podvadzanie jeden z najneuveritelnejsich argumentov. Ono sa to cloveku, ktory podvadzat chce, v urcity moment stane priorotou a na priority sa cas a priestor najde vzdy. Na nepodvadzanie musia byt ine dovody ako prave toto.

bonboniera
14. sep 2024

@animus prosim ta vysvetli mi ty alebo aj ostatné fanúšičky tvojho názoru akú druhu stranu ma minca s názvom fyzické útoky

janka_23
14. sep 2024

@bonboniera suhlasim s tebou, fyzické útoky nemaju vo vzťahu co hľadať a ak raz muž položí ruku na zenu tam nie je čo riešiť, vysvetľovať ani obhajovať. Tam je iba jedno jediné riešenie a to je odchod.
Autorka rieši iba špičku ľadovca (pokec) pritom ja si myslím, že v ich vzťahu sú oveľa vaznejsie problémy pred ktorými zatvára oci