icon

Ako riešiť podozrenie na neveru manžela?

8. sep 2024

Bože ženy… mne asi vyskočí srdce.. Manžel bežne zaspáva pri zapnutom telefóne keďže ma pustený film.. Teraz zaspal tak som mu ho isla vypnúť a že idem si este pozrieť jeho foto zo zoo(boli sme včera).. v tom tam vidím jeho fotky kde je sám- podozrivé.. Sledujem teda appky a zrazu vidím zoznamovacie appky. Kliknem na jednu a tam si hľadá baby. S jednou konkrétne si dohaduje stretko na piatok.. akože áno, mame to teraz ťažké vo vzťahu, neklape to možno ako by malo. Teraz budeme spolu 10 rokov, sme manželia a máme dve male detičky 2 roky a 4 roky.. Nikdy som si nemyslela, že by som toto riešila.. Čo inak očakávať ako to, že mi chce byt neverný.. keď ktovie ci už v minulosti nebol.. Teraz neviem čo robiť.. či to zajtra na neho vybaliť alebo počkať do toho piatku, že či fakt nepríde domov z prace a ake dá výhovorky? čo by ste robili vy?
Pre mudrlantky, že som mu nemala liezť do telefónu. No nemala, ale stalo sa a asi som aj rada.. Nechcela by som byt podvádzania a netusit o tom..

niki35
14. sep 2024
enmery
14. sep 2024

@niki35 😆Top

animus
14. sep 2024

@enmery 😂😂 ja som myslela že si sa už rozlúčila 😂
Napr. tvoj komentár 12:21 A tá manipulácia s pokecom a jeho vysvetlenie-veď jediný on sa snaží z autorky urobiť totálneho debila.
Na jednej strane chápem, že sa jej snažíš pomôcť ale na druhú stranu ty pochop, že sú to úplne cudzí ľudia. Možno keby si takto radila sestre, mame, najlepšej kamarátke, ktorých vzťahy v rodine poznáš, bolo by to iné. Autorke tieto komentáre vadia, sama to napísala. Ak je jej manžel manipulátor, tak ona to bude vedieť najlepšie. Sú spolu 10 rokov, ružové okuliare jej už dávno spadli. Je veľa žien, ktoré budú s takýmto mužom šťastnejšie ako bez neho. To, že napr. ty alebo ja si s takým mužom nevieme predstaviť život neznamená, že autorka je na tom rovnako. Odpustí mu, pôjdu ďalej a bude šťastná (aj keby ju podvádzal). Dá na tvoje rady, opustí ho a bude nešťastná. Čo je lepšie? Nech sa sama rozhodne.

enmery
14. sep 2024

@animus Tú manipuláciu spomenula iná baba a už som Ti to raz napísala a asi ťa to šokuje, ale áno, takéto otáčanie a ohýbanie pravdy a snaha urobiť z druhého debila sa radí medzi manipulatívne techniky.

animus
14. sep 2024

@enmery a autorka neohyba pravdu? Nemanipuluje tu teraz s tebou a nerobí zo seba obeť? Práve sama napísala, že aj ona je agresívna. Ako som napísala, nič o nich nevieme.

enmery
14. sep 2024

@animus A poslednýkrát, od toho, že chce rozchod v pokoji až cez to, že s ním nechce byť, ako prvá napísala autorka sama od seba a ja som iba v komentároch reagovala na to. Netuším, čo Ťa na tom tak vytočilo. A už to nemám chuť rozmazávať a obhajovať sa, keď som nič neurobila.

janka_23
14. sep 2024

@animus netuším kde si videla ze @enmery autorku uraza alebo ze nekomentuje slusne. Neviem ci si čítala celú diskusiu, ale asi nie. Pretože o rozvode a o tom ako s ním už nechce byť a opustí ho napísala sama autorka. Ďalšia vec, pokiaľ niekto napíše na verejné fórum príspevok v ktorom chce nejaké rady, názory, skúsenosti musí rátať s tým, ze mu niekto napíše aj veci, ktoré sa mu nebudú páčiť a nebude s nimi súhlasiť. A toto verejne diskusné fórum je a kazdy ma pravo vyjadriť svoj názor a pohľad. Táto debata je jedna z mála slušných, sú tu oveľa horšie príspevky a komentáre takže nechápem prečo sa rozčuľujes. A áno, sú to cudzí ľudia a my vieme iba to co povie autorka. Takže každý komentár je iba reakcia na to co napíše a poodhali autorka. Keby hneď na začiatku napísala ze sa mlatia vzajomne tak na nu ani nereagujem. Pretože sú asi obaja rovnaki.

O manipulácii som písala ja, pretože ak ta niekto obviňuje za svoje chyby, otáča svoje omyly na teba a chce aby si sa ty cítila vínna za jeho zlyhanie, tak to je manipulácia ako vysita

enmery
14. sep 2024

@animus My sa bavíme o tom, že zo mňa robíš ženu, ktorá ju neviem kam tlačí-toho manipulátora spomenula úplne iná baba a takéto správanie je manipulatívne. To je psychologický fakt, ako som to mala nazvať?So mnou nikto nemanipuluje, o to sa ty neboj. Je to jedno, čo napíšem, ty si sa rozhodla odbavovať na mne. Ok. Aj tak si myslím, že má zmysel pomáhať a budem to robiť ďalej. A čo napísala autorka teraz-to iba potvrdzuje, že žijú v marazme a nikam sa nepohnú. Oni to asi nezvládnu, tak by mali vyhľadať mediátora, vzťahového poradcu a už tu viac nenapíšem, aby si ma neobvinila ešte aj z genocídy.🤪

autor
14. sep 2024

bože ženy vy máte talent. Tak teraz sa zase mlátime navzajom a som agresívna.. mne sa chce iz smiať .. tak po prvé ja nie som agresívna, po druhé ja sa len braním ..

enmery
14. sep 2024

A posledné, jediný, kto v takomto nefunkčnom vzťahu trpí, sú VŽDY deti. Vieš, koľko týraných žien neopustí partnera, lebo bez neho by sa cítili nešťastné? Ony si to myslia a tak to cítia.To je argument na to, ostávať s ním?S tou týranou partnerkou to bol len príklad. Aby tu zase nevznikol lynč.

bonboniera
14. sep 2024

@animus priznám sa ze tie facky som nezachytila ale samozrejme neschvaľujem ani tie. som rada ze sa zhodneme v tom ze násilie je neprípustne, len teda tam naozaj druha minca za mňa neexistuje. Pekny deň želám

gribka1
14. sep 2024

Neber si to tu osobne, niektoré ti držíme palce, aby si to vyriešila k svojej spokojnosti. Napíš potom, ako sa ti to podarilo vyriešiť. Niektoré si myslia, že aj krik či nervóznejšia reakcia je hneď agresia. Veď ľudia sú emotívny, ale v rámci fyzického neubližovania druhému, to občas prestrelí.

janka_23
14. sep 2024

Autorka, ty sa nemas brániť. Ty sa máš otočiť a od takého chlapa odist. Aj na mňa jeden ex zdvihol ruku, ja som sa ho ani nedotkla. Bez slova som sa zbalila a viac ma nevidel

autor
14. sep 2024

@janka_23 áno ale napríklad predpokladam, že deti s ním nemala …

janka_23
14. sep 2024

Bola som tehotná a vďaka jeho útoku som o dieťa prišla. A aj keby sme deti mali, nebránilo by mi to odist pretože v takom prostredí by som svoje deti vychovávať nechcela. Agresia v žiadnej forme do vzťahu nepatrí.

Ďalšia vec, urcite si si jeho správanie všimla aj pred svadbou. Neverím, že začal byť takýto iba teraz

autor
14. sep 2024

@janka_23 možno neveríš ale je to tak. Hádky samozrejme boli sle tieto fyzické útoky trvajú mlzno rok a pol

janka_23
14. sep 2024

A rok a pol to znasas...aj z hádok a zo sposobu komunikácie a ako ten druhy rieši problémy vieš veľa vycitat. Len treba mať oci otvorene a vsimat si detaily.

Rok a pol by som to urcite netolerovala ani kvôli deťom. Ty si možno myslíš ze to nevnímajú, ale ver mi ze deti dokazu vycítiť keď to medzi rodičmi nie je úplne ok. A dostávajú tým veľmi zlý základ do zivota

lindusss2016
14. sep 2024

@janka_23 ked si ten fyzicky utok zazila a okamzite si sa s nim rozlucila, smiem sa opytat, kam si isla? Lebo ja som tiez mala muza agresora, ja na rodicaku s dvomi malymi detmi, z toho jedno malo dlhodobo vazne zdravotne problemy, moji rodicia uz neziju, ja som bola na toho muza doslova odkazana, financne, existencne, nedokazala som si predstavit, kam by som sla, ako by som fungovala, atd. Tak nesud, ked nepoznas vsetky okolnosti a nevies, co ta zena preziva. Rozvod nie je taky lahky, duplom ak su v tom deti. Vratit prsten nejakemu debilovi a odist k mame je jedna vec. Darmo mesiac pred svadbou, ale neboli v tom deti a asi ani spolocny majetok. To je uplne ina situacia

gribka1
14. sep 2024

A vlastne aké sú tie fyzické útoky? Ty kričíš, on chytí nervy a čo sotí ťa, či sa navzájom prefackáte? A to všetko mimo oči deti?

katkati
14. sep 2024

Mala by si od takého človeka odísť práve preto, že máte deti. Nedopustila by som, aby museli žiť v traumatizujúcim prostredí. Poznačí ich to na celý život.

sisska96
14. sep 2024

Keď ste na tom dlhodobo naprd, načo vôbec ste robili druhé decko?

janka_23
14. sep 2024

@lindusss2016 ja som odišla ku kamarátke kým som si našla svoje bývanie. Mali sme spolocny byt takze tiez to nebolo jednoduche. Navyse ja som nikdy nepovedala ze to je ľahké, ale ostavat s tyranom nie je riešenie a prave kvoli detom. Existuje veľa organizácií ktoré pomáhajú takýmto zenam. A áno, nemala by som problém ich využiť keby som inú možnosť nemala. Mňa by nezastavilo nič a nasla by som riesenie ako od takého človeka odist, pretože žiadny muž nemá právo mlátiť zenu.

janka_23
14. sep 2024

@lindusss2016 navyše, veľa žien už na začiatku vidi prejavy agresie a napriek tomu si takého muža zoberú a urobia si s ním deti. A potom je z toho ťažko von.

animus
14. sep 2024

@janka_23 ja netuším kde ty si čítala, že som napísala že na autorku útočí a nekomentuje slušne. Ty nečítaš s porozumením, ale záver z toho si vyvodila taký, že ja som si to neprečítala vôbec. Napísala som, že útočí na mňa a nekomentuje slušne na moju osobu ale ok. Ja som nečítala diskusiu 😂
13:10 mi enmery napísala, či som si niečo slahla
13:13 mi napísala, že som si niečo dala
A nie, nie som rozculena. Celkom sa bavím, koľko je tu odborníčok.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
14. sep 2024

@sisska96 môj mladší ma 2 roky, tie fyzické začali rok a pol dozadu. Teda malý mal cca rok a pol keď to začalo. To je odpoveď na tvoju otázku

enmery
14. sep 2024

@animus Keď povieš A, povedz aj B. Prikladám screenshoty. Nenechám sa obviňovať z niečoho, čo som tu neurobila a ty si na mňa vybehla. Preto tá otázka, pretože príčetný človek by si po prečítaní mojich komentárov predtým všimol, že som JU DO NIČOHO netlačila a len som reagovala a ZOPAKOVALA ňou napísané vety.🙏

autor
14. sep 2024

@sisska96 * mal cca pol roka

janka_23
14. sep 2024

@animus písala si, ze sa autorku snazi do niečoho dokopať, nanutit jej svoj názor atd atd. Ja nikde nič také nevidím. Toto je diskusné fórum, kde ľudia píšu svoj názor na základe vlastných skúseností. A áno, človek ktorý prežil niečo podobne môže niekedy veľmi dobre poradiť, ukázať smer, pomôcť a nemusí byť ani odborník. To ze ty s niektorými názormi nesuhlasis neznamená ze tie názory nie sú správne

A prepáč, na zaklade vlastných skúseností a svojho vlastného presvedcenia nebudem autorke písať aby mu dala ešte jednu šancu. A vies preco? Lebo teraz to bude chvíľu fajn, ale časom sa to vráti do starých koľají a ich vzťah stroskota tak ci tak. Pretože v ich vzťahu chýbajú uplne základné veci a to je láska, dôvera a úcta k tomu druhému.