Ako riešiť rozdielne sexuálne túžby v manželstve?
Pozdravujem milý čitatelia
So ženou sme spolu už 10 rokov, z toho 3 roky v manželstve. Posledný rok až dva roky má manželka výrazne menšiu chuť na milovanie či mojkanie. Sex máme len zriedkavo a aj vtedy je to vždy rovnaké, nič nové ani vzrušujúce. Kedysi som si myslel, že ma podvádza, ale túto možnosť som už úplne vylúčil. Deti nemáme a o seba sa ako chlap starám. Skúšal som všetko – hračky, spodnú bielizeň, nové polohy… proste všetko, čo by ju mohlo vzrušiť. Nič však nezaberá.
Už sme v takom štádiu, že keď prejde po byte nahá alebo v tangách, zakryjem si oči. Ona sa spýta, prečo to robím, a ja jej poviem: „Lebo mám najkrajšiu ženu na svete a najradšej by som sa s ňou vášnivo miloval, ale nemôžem.“
Na to mi väčšinou nepovie vôbec nič. Niekedy len sucho povie, že nemá chuť.
Ako mám postupovať ďalej ak je premna u mladých ľudí (28,27r) sex dôležitá súčasť manželstva ale žena nemá chuť. A nie nemá milenca. Podvádzať nechcem. Milenku nechcem. Manželstvo celkom dobre. Malé klasické hádky ale ten sex mi už prerastá cez hlavu a neviem čo mám robiť.
Vďaka 😊
@mirokub veľmi pekne napísané, vyskúšam! Ďakujem pekne 😊
@patrikjames máš jedinú možnosť - otvorený rozhovor. O tom, čo potrebuješ a chces ty a čo potrebuje a chce ona. Ako si obaja predstavujete váš vzťah. Ale bez výčitiek a obviňovania - to je dôležité!
Ja by som navrhla aj sexuológa.
A skúšaj nejaké hlúpe hry na "záhadného" muža, ktorého chcú iné ženy a môže to byť začiatok konca.
@patrikjames ženy berú sex inak ako chlapi.Po 10 r ju to už nebaví, keď ju to vôbec okrem prvých 2 r bavilo.Ste prechodeni a dlho spolu od nízkeho veku.Ked bude chcieť dieťa bude často sex😉to len muži si myslia, že ženy extrémne baví sex
@patrikjames ženy berú sex inak ako chlapi.Po 10 r ju to už nebaví, keď ju to vôbec okrem prvých 2 r bavilo.Ste prechodeni a dlho spolu od nízkeho veku.Ked bude chcieť dieťa bude často sex😉to len muži si myslia, že ženy extrémne baví sex
@anonym_cc0558 chces tým povedať, že ženy sex nebaví?
To je dobrý nezmysel. Toto je vysoko individuálne - niektoré ženy baví, iné nie. Úplne rovnako ako u mužov, aj tam sú takí, ktorych to baví a takí, ktorých nie..
@patrikjames mam o 20viac nez vy, ale taky zivot by som nechcela, co ti tu vypisuju aky mas byt zahadny... no skratim, cele zle. Normalne si sadnite a porozpravajte sa otvorene, mozno sa dozvies co nechces. Nechce teba, nechce vobec... a ak sa s tym da nieco robit mozete sa posunut vpred alebo aj od seba. Ak predtym mala zaujem a uz nema, dovod musi byt.
@mirokub ja odpisem ako ta ktorej by to vadilo, az by mal moj muz zahadne kamaratky ktore sa vzali z nicoho, by ma tak nasral zeby perie lietalo, lebo u nas vsetko funguje, ale ak by som uz o neho vlastne ani nemala zaujem a sla na zotrvacnost nakoplo by ma to poslat ho do riti expresne. Tak nech si zvazi co chce docielit.
@mirokub Ja som to zažila, sexuálny život u nás haproval lebo vo vzťahu nefungovali iné veci a pokus o rozhovor bol ako hádzať hrach o stenu, on problém nevidel, podľa neho bolo všetko super. Tiež si začal zdvíhať ego na kamarátkach, dával mi to okato najavo, neviem či na truc a myslel, že to mnou pohne alebo lebo mu to chýbalo (dokážem pochopiť). Dosiahol tým presne jednu vec, vytvoril tým medzi nami ešte väčšiu priepasť a ja som sa konečne zbalila a odišla. Nehovorím, že nie sú ženy, na ktoré by to nezabralo, ozvali sa aj v komentároch, aj poznám ľudí, čo žijú podľa hesla “kto nežiarli, ten nemiluje” a potrebujú trochu takéhoto “vzrúša”, iba že to je hra s ohňom, obzvlášť, keď nevieme ako ich vzťah vníma ona.
Nemoze to byt hlbsi dovod? Deti nemate v takom dlhom vztahu, lebo nechcete alebo nemozete? Neprisli ste o babatko hoci aj v prvych tyzdnoch? Nemusis tu odpovedat ale skor by som radila uprimny rozhovor ako byt tajomny - je to tvoja partnerka na zivot, nie slecna na ulovenie.
To čo riešiš je chronický problém mnohých vzťahov a nikdo ešte nenašiel uspokojivé riešenie
@mirokub ale prosím ťa, ake "vzburilo"?
U žien je veľmi často emočná rovina tesne prepojená s telesnou. Ak sa citi byť milovaná, ak má pocit, ze muzovi sa páči, ak sa necíti pod tlakom, samozrejme za predpokladu, že vzťah ako taký funguje a žena nemá žiadne zdravotné problemy, tak má chuť aj na sex.
Tvoja rada ide presne proti tomuto všetkému.
Áno, viem, zovseobecnujem.
Ale s trochou zovseobecnenia, môžeme povedať, ze to takto funguje.
Na druhej strane, keď už zovseobecnujem, muž dobyva, ak mu žena "uniká", tak tvoj postup by teoreticky mohol zafungovať.
Tak či onak, toto sú také primitivne hry kto-z-koho.
Mňa by to urážalo, keby muž začne niečo predstierať, manipulovať ma, keby sa uchýlil k takým hlupym hram a na sex by mohol zabudnúť, ak by s tým neprestal, aj na vzťah.
Podľa mňa jediná cesta je efektívna komunikácia, dôraz na efektívna.
Samozrejme nevylučujem, že existujú výnimky, ako všade. Pokojne to iní ľudia môžu mať inak.. 🙂
@patrikjames ako prvé si musís ujasniť, či vám vôbec funguje vzťah mimo tej sexuálnej oblasti. Ta je síce podstatná, ale môžeš si byť istý, že ak máte aj nejaké iné problémy, tá sexuálna stránka sa určite nezlepší.
@mirokub Skús mi to prosím vysvetliť opačne. Tvoja žena by si začala s niekým vypisovať a ty by si bol z toho celý nadržaný a nemohol by si sa dočkať ako ju večer vyprášiš? 😀 Máš cuckold chúťky?
@patrikjames az by Tvoja pani manzelka poznala, co je orgazmus, tak by si nepotreboval skusat "hračky, spodnú bielizeň, nové polohy… proste všetko, čo by ju mohlo vzrušiť."
@patrikjames tak mladí ľudia a už tam není chuť na sex. Vekom to bude u nej horšie a horšie, po deťoch ani nehovorím. Je dosť možné že už ju nepriťahujes, to sa niekedy bohužiaľ stáva v tak dlhoročných vzťahoch že sa dvaja obkukaju a už tam nie je príťažlivosť. Ak predtým mala chuť a už nemá tak to bude asi tento prípad. Mňa napríklad sex vôbec nezaujíma, kľudne by som ho s partnerom ani nemala už nikdy, ale ja som vždy bola taká, sex mám len kvôli nemu aby bol spokojný (obetujem sa veď neubudne zo mňa) ale nikdy to pre mňa nebolo. To je rozdiel medzi ňou a mnou. Obávam sa že kvôli tomuto raz budete musieť ísť od seba, si mladý chalan ktorý to má rád a určite nebudeš bez toho celý život.
Ja asi neporadím, lebo som toto v živote nezažila, ale som teda riadne v šoku, koľkým párom to nefunguje. Chúďatko Deniska, alebo aj nasilu tajomny Mirko. Ľudia to si neviete normalne sadnúť a povedať čo a ako?
Ja si to neviem predstaviť mať taký o ničom sexuálny život.
Mojho ja otravujem x krát denne a on sa robí doležitý,cíti sa neodolateľný, zvyknutý prstom nepohnúť a potom po takmer celodennom otáľaní mi tú radosť urobí.
Už ma to nebaví, skúsim sa tiež urobiť doležitá, žiadne objímanie, hladkanie, škrabkanie, bozky, nastavim mu zrkadlo vlastne, nebudem si ho všimať a ešte sa budem promenádovať nahá bez povšimnutia a vypisovať na tel.
Som zvedavá či to zaberie aj opačne @mirokub😁
Ja som to chcela urobiť uz dávno, ale keď ho zbadám som bezradná a už ho olizujem, jemu je to prijemné, neodťahuje sa, smeje sa, chodí ako páv, ale ide radšej umyť riady, opraviť niečo ako do spálne.
@patrikjames bolo by si vypočuť aj druhú stranu. Lebo Ty si napísal verziu A a existuje aj vezia B. Potom by sme možno prišli na kameň úrazu.
@mirokub koľko žien sa vzbúrilo? Si smiešny. Myslím, že ženy sa vedia lepšie vcítiť do toho, ako to žena môže vnímať. A preto píšu čo píšu. To nie je vzbura, ale snažia sa autorovi poradiť, otvoriť oči. Kdežto ty chceš aby ušliapal tú ženu povýšeneckým a nadradeným správaním. Dosiahne pravý opak, potom ti snáď poďakuje.
@patrikjames deti nemáte, lebo nechce ona alebo ty alebo obaja?
@lenkakravcova deti nemáme lebo žena nechce. Tlačiť nemôžem leto ona to musí chcieť. Počkám ešte rok dva a ak stále nebude chcieť deti tak pôjdeme od seba
@mirokub stupidnejsiu radu si asi nemohol dat 😂 mna napriklad strasne nezaujima, s kym muz telefonuje. Hlavne ak by to bolo zrazu a este takto okato. Zeny nie su take hlupe ako si myslis, kazdej jednej docvakne, ze je to naschval a bude to povazovat za trapne. A ktoru asi vzrusuje nejaky trapko? 🤷♀️ druha varianta je, ze vznikne podozrenie na neveru. Preco si myslis, ze toto by nejaku vzrusovalo? 🙈
@patrikjames take to rypanie ako velmi by si ty chcel sex s najkrajsou zenou na svete a ona nic ma tiez presne opacny efekt. Za mna najlepsie funguje rozhovor - povedat jej ako sa citis, bez vycitiek, opytat sa, ako sa citi ona, ci vies nieco spravit aby sa to zmenilo… a fakt pozor na tu antikoncepciu, to vie velmi zmenit libido aj po nejakej dobe.
@sissy27 ďakujem, antikoncepciu nikdy nepouzivala.
@patrikjames bolo by si vypočuť aj druhú stranu. Lebo Ty si napísal verziu A a existuje aj vezia B. Potom by sme možno prišli na kameň úrazu.
@ankare často sa s ňou snažím rozprávať o sexuálnom živote. Stále je rovnaka odpoveď. Nemá chuť. Nič viac nič menej. Niekedy že aj má chuť ale je unavená alebo ju boli hlava. Samozrejme že by bolo dobré vypočuť si ženu samozrejme že to skúšam ale odpoveď je stále tá istá.
@patrikjames sranda, že dávaš na túto divnú radu a práve od chlapa. Haló, to píše chlap, navyše s často čudnými názormi. Nebuď potom prekvapený, ak nedocieliš čo chceš, ale naopak 😀
@huxy prijmem každú rádu. Nevravím, že dotyčný pán ma pravdu ale niečo možno je natom pravda. Určite nemám záujem tu čítať ako má opustí ak skúsim niečo, čo sa jej páčiť nebude 😊
@mirokub veľmi pekne napísané, vyskúšam! Ďakujem pekne 😊
@patrikjames joj, môj zlatý, to nebude fungovať. Myslím, že u 90% žien by to malo presne opačný účinok. Skúste skôr sexuológa vyhľadať. Poprípade, nech to žena rieši u gyn. Môže mať problémy s hormónmi.
@ankare často sa s ňou snažím rozprávať o sexuálnom živote. Stále je rovnaka odpoveď. Nemá chuť. Nič viac nič menej. Niekedy že aj má chuť ale je unavená alebo ju boli hlava. Samozrejme že by bolo dobré vypočuť si ženu samozrejme že to skúšam ale odpoveď je stále tá istá.
@patrikjames takto: nie som za to, aby sa manzelka podvolila sexu, hoci "nema chut" ale aby mlada zena dlhodobo "nemala chut" a nemala na to rozumny vysvetlujuci dovod (zdravotny, ci vela stresu v praci) a zaroven ak ona nema zaujem riesit tento stav, tak to je pruser v manzelskom vztahu. Ved na to ste manzelia, aby ste spolu mali aj sex. Je to od nej sebecke dlhodobo "nemat chut" a nijako to neriesit! Navrhla by som manzelsku poradnu a dalej sa uvidi podla reakcii...
@patrikjames Ak sa nechce rozprávať a nevidí v tom ona problém, že ty tým trpíš, tak sa môžeš aj na uši postaviť, bude jej to jedno... navyše ak čakáš na to, či zmení názor na deti a ak nie, odchádzaš, tak len strácaš čas na oboch stranách... toto je na vážne rozhovor TERAZ, nie o rok-dva, ak neviete komunikovať efektívne sami, tak s pomocou párového terapeuta, ak by bola ochotná...
@patrikjames takto: nie som za to, aby sa manzelka podvolila sexu, hoci "nema chut" ale aby mlada zena dlhodobo "nemala chut" a nemala na to rozumny vysvetlujuci dovod (zdravotny, ci vela stresu v praci) a zaroven ak ona nema zaujem riesit tento stav, tak to je pruser v manzelskom vztahu. Ved na to ste manzelia, aby ste spolu mali aj sex. Je to od nej sebecke dlhodobo "nemat chut" a nijako to neriesit! Navrhla by som manzelsku poradnu a dalej sa uvidi podla reakcii...
@zltalienka
Tiež som toho názoru. Ak nechce sex v manželstve a nemá na to opodstatnený dôvod, tak sa môžu rovno rozviesť. Žiť akože v manželstve a v reálnom živote len ako spolubývajúci, je dosť na nič.

@patrikjames deti nemáte, lebo nechce ona alebo ty alebo obaja?